FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Trivijalno je danonoćno mlatiti priče o Sabrini i njenoj seksualnoj orijentaciji. Za FKS je to nebitno.
-
- Kontakt:
E o tome ja napisah post , pa ga niko i ne procita . kuknjavakengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:01
To za Husa je definitivno Nam-ova naredba. Nasa uprava nema damu da ga smjeni kao sto nije imala ni da nadje nekog drugog nakon duple a njemu ponude nesto drugo. Neku pocasnu poziciju i slicno. Kazu kerovi da se uprava bojala navijaca i iz straha mu je dala novi ugovor (nakon 3 sedmice pregovaranja). Sreca pa je Nam uletio sada na kraju da spasi sta se moze. A svi koji pljuju Husrefa takodje pljuju i nasu upravu koja je podrzala Husrefov zadnji mandat.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne, naravno da nije nazvao Emira, ali jedna stvar je cista po tom pitanju...BordoSarajevo je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:57Pa ima i tog, ali sve konce uz saglasnost Nama vode naši ljudi što je i dobro.Vanja8 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:49Evo neko rece da Nam samo odobrava...
Sto nije istina,jer svi ili zaboravljaju ili se prave da zaboravljaju da je Nam bio u nasoj Upravi i da odlicno poznaje i situaciju i ljude s kim saradjuje...
Nemate razloga pojednostavljivati stvari ...
Jako dobro nas vlasnik poznaje stanje u klubu i nakon drugog poraza od kona, njegova je odluka uz saglasnost Uprave da se Hus smijeni...
Ne možete sav teret pojedinih odluka svaljivati na UO,a i da su bili protiv toga zar mislite da bi Nam promijenio konacnu odluku...
Misliš da je Nam nazvao Hadžiju i reko mu: "Emire, sad sam bio u Krupi na Vrbasu, gledao Milanovića, dovedi ga."
Učestvuje on sigurno u prijedlozima, nadgleda, dogovara se s njima al sve je na našim ljudima, da nađu, da pregovaraju, da sve dogovore, a na Namu je da on to prihvati ili ne. Pričamo o igračima, pojačanjima, ekipi, treneru... odnosno onom što je i najbitnije.
Ono koliko vjeruje u te ljude s kojim je dosta dugo sjedio za istim stolom jednako je i da ce doživjeti sudbinu bivseg trenera,ako ne bude zadovoljan...
Po svim parametrima on ima puno povjerenje u njih sto im nije garancija da su zabetonirani u svojim foteljama...
Jednostavno, želim reci da Nam ne aminuje svaki prijedlog UO...
Smjena Musemica nije bila na prijedlog Uprave, Nam je poslije kona sazvao video link sastanak sa UO i vrlo brzo se izjasnio da je za to da se Hus smijeni i da se ostali po tom pitanju ocituju...
- robertkosar
- Kontakt:
Zna se ko kosi a ko vodu nosi, djaba ja ovim jadnicima pokusavam objasnit da je klub u vlasnistvu Nama.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:05E o tome ja napisah post , pa ga niko i ne procita . kuknjavakengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:01
To za Husa je definitivno Nam-ova naredba. Nasa uprava nema damu da ga smjeni kao sto nije imala ni da nadje nekog drugog nakon duple a njemu ponude nesto drugo. Neku pocasnu poziciju i slicno. Kazu kerovi da se uprava bojala navijaca i iz straha mu je dala novi ugovor (nakon 3 sedmice pregovaranja). Sreca pa je Nam uletio sada na kraju da spasi sta se moze. A svi koji pljuju Husrefa takodje pljuju i nasu upravu koja je podrzala Husrefov zadnji mandat.

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog, sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:59Titule i Akademija ili Akademija i Titule su najkraci put da se dug sanira . Ma neka i kontrolisanog ("zdravog" duga), tipa za igaca(e) zdrav(e)og i neupitnih kvaliteta . No ako dugovi dolaze od nekontrolisano povecanja plata administraciji , to je problem . Protiv treba biti i dovodjenja igraca , koji sluze samo za trening(11protiv 11), e tu se Hadzic ne moze abolirati (pogotovo sad,stekao uvid i neku reputaciju).Dovedes Markovica i Sisica i poslije 6 ili 12 mjeseci kazes nisu kvalitet za FKS . Dobro , ne moze se uvijek pogoditi , ali greske tog tipa svesti na minimum .
Nije u vlasnistvu Nama ali ni u vlasnistvu ulice. A da se Nam najvise pita - pita se. I nek se pita, ulozio je znacajna sredstva. Opet cu ponoviti, svi koji su htjeli su mogli investirati u klub.
"Legende" nisu htjele ni sitne dugove oprostiti...
"Legende" nisu htjele ni sitne dugove oprostiti...
K'o te kara nek' ti pise pjesme.
Pa nije u sarajevo samo ta 4 miliona ulozeno, to sto je otislo na dug se moglo ulagati u infrastrukturu.Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:22Pokazi mi klub gdje mozes za 4 miliona eura izac u evropu?fera je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:51Drug to sto ti pises bi imalo smisla raditi tek kad bi se napravio moderan stadion sa manjim kapacitetom.Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:06
preuveličavaš, ja govorim za derbi,
a i svjestan sam da od prihoda od navijača nemaš koristi jer isti oni naprave više štete/troškova na tekmi...svake godine, pa imamo srećom investitora da to zakrpi....
ovako bi riješio i taj problem jer je svaka skenirana članska vezana za ime i prezime i sa kamerama možeš naći frajera na stolici 51 što je palio i bacao na teren....i odstraniti ga da ne šteti klubu....
Ovako i da stavis besplatan ulaz pola ce ti biti prazno.
Meni su ok i ove pogodnosti koje imas sad sa clanskom jer nisu svrha clanstva valjda samo te pogodnosti koje se ostvare nego nesto dublje...
Zabluda je ako mislis da se fudbal ne igra zbog navijaca onda bi tanu i slicnim bilo lakse osnovati novi klub i krenuti bez dugovanja nego ulagati u sarajevo. Otvoris samo akademiju proizvodis igrace i prodajes ih...na to se sve svodi ako izbacis navijace iz racunice.
Treba ti vise ulaganja, puno vise....kad kreces od 0
Kupis zemljiste samo napravis teren oko njega reklama nabacas i neki mali objekat da se mogu tv prenosi raditi jer to je sve sto ti treba ako iskljucis navijace iz opticaja

You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
Za Sadikua uzeli 300 necega , za Hodzica i onog drugog isto 300 necega , za Catakovica ?? , za Mustafica 60kKM , mozda ih ima jos (zaboravio,senilam).
Za kojeg smo to igraca uzeli 60 kKM , a da je dosao kao formiran igrac (govorim o zadnje 2 god.). Adukor,Lazic , Stanojevic?? .. ,govorim o neposudjenim igracima .
Prodaj majstore i paralelno trazi zamjenu . Tu treba traziti poboljanje u "poslovanju" .
Za kojeg smo to igraca uzeli 60 kKM , a da je dosao kao formiran igrac (govorim o zadnje 2 god.). Adukor,Lazic , Stanojevic?? .. ,govorim o neposudjenim igracima .
Prodaj majstore i paralelno trazi zamjenu . Tu treba traziti poboljanje u "poslovanju" .
Selam drug...Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:18Za Sadikua uzeli 300 necega , za Hodzica i onog drugog isto 300 necega , za Catakovica ?? , za Mustafica 60kKM , mozda ih ima jos (zaboravio,senilam).
Slažem se da je malo, ali ta cifra je samo za pozajmicu od 6 mjeseci,potpuno je drugacija cifra ako Slovan na ljeto odluci potpisati Mustafica...
I Njemacki klubovi imaju svaku, ali bas svaku utakmicu kazne zbog pirotehnike. Kazem to jer su spominjani njemacki klubovi naspram nasih, pravila su se poredjenja. Njima da su prazni stadioni imali bi vece rashode za kazne nego prihode za utakmice. Navescu ti primjer da su Herta Berlin i Union Berlin platili 300.000€ kazne za samo jednu utakmicu (190 Herta, 110 Union). Svaku utakmicu pale pirotehniku, vode borbe konstantne sa DFB-om. Razlika izmedju nas i njih je ta sto oni to nazivaju "stimmung" a mi nazivamo "narkomani sa sjevera". Plus, imaju kamere ali sta moze kamera protiv maske na licu? Ovo sto ti predlazes je jedna vrst "Fan ID-a" protiv kojeg se bore navijaci Spartaka iz Moskve, zbog kojeg su navijaci Ferencvarosa bojktovali utakmice dugo godina. Fan ID je oduzimanje slobode. Fan ID-u se protive i sve njemacke navijacke grupe.Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:06preuveličavaš, ja govorim za derbi,
a i svjestan sam da od prihoda od navijača nemaš koristi jer isti oni naprave više štete/troškova na tekmi...svake godine, pa imamo srećom investitora da to zakrpi....
ovako bi riješio i taj problem jer je svaka skenirana članska vezana za ime i prezime i sa kamerama možeš naći frajera na stolici 51 što je palio i bacao na teren....i odstraniti ga da ne šteti klubu....
7 1 2 1 0
- robertkosar
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pola vas nema pojma kako funkionise klub, ko koju ulogu obavlja, sta je cija nadleznost, koje se odluke donose od strane UO il skupstine il Nama.
-
- Kontakt:
Istina , ali Ti je ovo nisko .kengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:15Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog, sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:59Titule i Akademija ili Akademija i Titule su najkraci put da se dug sanira . Ma neka i kontrolisanog ("zdravog" duga), tipa za igaca(e) zdrav(e)og i neupitnih kvaliteta . No ako dugovi dolaze od nekontrolisano povecanja plata administraciji , to je problem . Protiv treba biti i dovodjenja igraca , koji sluze samo za trening(11protiv 11), e tu se Hadzic ne moze abolirati (pogotovo sad,stekao uvid i neku reputaciju).Dovedes Markovica i Sisica i poslije 6 ili 12 mjeseci kazes nisu kvalitet za FKS . Dobro , ne moze se uvijek pogoditi , ali greske tog tipa svesti na minimum .

Sramota je ako su tako povecali plate(+ porez ) . Malo sam se nasalio , izvini,nije mi bila namjera da omalovazim tvoj post . Rekao bih da si i Ti nesvrstan .
- ElCartel11
- Kontakt:
Ja znam da Sabra nije lezba a vi kako hocete 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
U Italijanskom parlamentu je prije par godina na visokoj poziciji bila profesionalna prostitutka. Nikakav problem.
Ja nit znam nit imam dokaze o Sabrini. Jedino sto znam su slike, njen CV i ono sto je uradila kao direktor mog kluba. Mene interesuje samo njena sposobnost kao direktora kao i njen renome jer za funkciju direktora FKS trebas imati i karizmu. Kao recimo pok. Svetozar Vujovic ili Emerik Blum.
Dok je ona izigravala sportskog direktora bili smo jako losi. Zato je dovela Hadziju. U zadnjih 12 mjeseci je imala par velikih odluka koje je samo ona mogla donijeti i lose je uradila. Ona odobrava povecanja plata i to je jako lose uradjeno za klub. Imamo najveci budjet u drzavi a nikakve superiornosti na terenu.
Ali ne treba jos se na silu kaciti ono za sta nije odgovorna, kao sto je tjeranje Husrefa. Cak stavise ja bih je vise cijenio da je ona to skontala, ali nije.
Kad osnujes klub ko sto si rekao, kreces iz najnize lige, dakle treba ti par godina sigurno da dodjes do najjace lige pa onda tek borba za evropu, garantujem da ces vise para kehnut od 4 mil. Eura samo da bi dosao u poziciju da se boris za evropu.....fera je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:16Pa nije u sarajevo samo ta 4 miliona ulozeno, to sto je otislo na dug se moglo ulagati u infrastrukturu.Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:22Pokazi mi klub gdje mozes za 4 miliona eura izac u evropu?fera je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:51
Drug to sto ti pises bi imalo smisla raditi tek kad bi se napravio moderan stadion sa manjim kapacitetom.
Ovako i da stavis besplatan ulaz pola ce ti biti prazno.
Meni su ok i ove pogodnosti koje imas sad sa clanskom jer nisu svrha clanstva valjda samo te pogodnosti koje se ostvare nego nesto dublje...
Zabluda je ako mislis da se fudbal ne igra zbog navijaca onda bi tanu i slicnim bilo lakse osnovati novi klub i krenuti bez dugovanja nego ulagati u sarajevo. Otvoris samo akademiju proizvodis igrace i prodajes ih...na to se sve svodi ako izbacis navijace iz racunice.
Treba ti vise ulaganja, puno vise....kad kreces od 0
Kupis zemljiste samo napravis teren oko njega reklama nabacas i neki mali objekat da se mogu tv prenosi raditi jer to je sve sto ti treba ako iskljucis navijace iz opticaja![]()
Ili ulozis npr u postojeci klub pri vrhu, saniras dugove i u evropu izadjes te godine....sa navijacima ili bez nebitno....cilj ostvaren jeftinije i brze.....
Znam ja da je nekad fudbal idealan zamisljen kao nadmetanje koje nema smisla bez publike....medjutim realnost je drugacija danas.....ja govorim sa gledista investitora...koliko je lijepo da ljudi dolaze i placaju karte toliko je bizarno da tifozi poniste zaradu od karata i gledalaca paljenjem baklji itd. I jos klub bude u minusu....tako dodjes do zakljucka....da nije neka fula da nema raje ili da se ogranici na clanske/licne kako bar ne bi kazne placali....mozda bi na 0 bili ali i to bi bio napredak.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Moras potrositi dodatne pare na plate da bi zadrzao igraca sa produzenjem ugovora, koji naravno mora bit malo jaci u odnosu na prosli ugovor, al to je vama tesko skontati. Svaki dan pitate sto ne produze ugovore a vamo peglate sto je plata skocila.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:26Istina , ali Ti je ovo nisko .kengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:15Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog, sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:59Titule i Akademija ili Akademija i Titule su najkraci put da se dug sanira . Ma neka i kontrolisanog ("zdravog" duga), tipa za igaca(e) zdrav(e)og i neupitnih kvaliteta . No ako dugovi dolaze od nekontrolisano povecanja plata administraciji , to je problem . Protiv treba biti i dovodjenja igraca , koji sluze samo za trening(11protiv 11), e tu se Hadzic ne moze abolirati (pogotovo sad,stekao uvid i neku reputaciju).Dovedes Markovica i Sisica i poslije 6 ili 12 mjeseci kazes nisu kvalitet za FKS . Dobro , ne moze se uvijek pogoditi , ali greske tog tipa svesti na minimum .. Zato sam se trudio da stignem druge po br. postova(ali kvalitetnih ).
![]()
Sramota je ako su tako povecali plate(+ porez ) . Malo sam se nasalio , izvini,nije mi bila namjera da omalovazim tvoj post . Rekao bih da si i Ti nesvrstan .
Sto se daje 4m maraka na plate a hocete da vam se dovode extra igraci, sta mislite doci ce za perece.
Haj vi kake goblene sebi uzmite pa malo uz kafu, opleti po goblenu.
Koji je garant da neće bit pirotehnike?
I nisu kazne uopšte velike, nit su neki problematičan finansijski gubitak za klub. 30-ak milja godišnje je ništa naspram onoga što zaradiš od ulaznica.
S tim zivi svaki klub u regionu koji ima navijačku skupinu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
To da trebamo bitne i vazne promjene u Akademiji Hadzic je izjavio u 7 mjesecu prosle godine zajedno sa bilijem.. Trebalo je bit u Oktobru pa Novembru.. sad se vise ne prica uopste o tom.. Nije rekao tacno za Ajaks ili Benfiku al su najavili "znacajne" promjene...kengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:15Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog, sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:59Titule i Akademija ili Akademija i Titule su najkraci put da se dug sanira . Ma neka i kontrolisanog ("zdravog" duga), tipa za igaca(e) zdrav(e)og i neupitnih kvaliteta . No ako dugovi dolaze od nekontrolisano povecanja plata administraciji , to je problem . Protiv treba biti i dovodjenja igraca , koji sluze samo za trening(11protiv 11), e tu se Hadzic ne moze abolirati (pogotovo sad,stekao uvid i neku reputaciju).Dovedes Markovica i Sisica i poslije 6 ili 12 mjeseci kazes nisu kvalitet za FKS . Dobro , ne moze se uvijek pogoditi , ali greske tog tipa svesti na minimum .
Ko npr. nebi volio bar Agima zamijenit.. sto Husref nije mogao otic na malo mirnije mjesto ? (ne vjerujem da bi djeci psovao) sigurno bi radio puno bolji posao za nas od Agima..
Mogao je njegov ugovor bit drugaciji, da ga npr. odradi na drugoj poziciji... Bar bi to bilo "nesto" za pocetak.. i Vinku bi vjerujem bilo lakse a i navijaci bi bili sretni..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
Upravni odbor je odgovoran investitoru, ako je on zadovoljan, sve u redu....jer se radi o njegovim novcimakengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:30U Italijanskom parlamentu je prije par godina na visokoj poziciji bila profesionalna prostitutka. Nikakav problem.
Ja nit znam nit imam dokaze o Sabrini. Jedino sto znam su slike, njen CV i ono sto je uradila kao direktor mog kluba. Mene interesuje samo njena sposobnost kao direktora kao i njen renome jer za funkciju direktora FKS trebas imati i karizmu. Kao recimo pok. Svetozar Vujovic ili Emerik Blum.
Dok je ona izigravala sportskog direktora bili smo jako losi. Zato je dovela Hadziju. U zadnjih 12 mjeseci je imala par velikih odluka koje je samo ona mogla donijeti i lose je uradila. Ona odobrava povecanja plata i to je jako lose uradjeno za klub. Imamo najveci budjet u drzavi a nikakve superiornosti na terenu.
Ali ne treba jos se na silu kaciti ono za sta nije odgovorna, kao sto je tjeranje Husrefa. Cak stavise ja bih je vise cijenio da je ona to skontala, ali nije.
Navijaci imaju dogadjanja na terenu i performanse fudbalera da prate i komentarisu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.