FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 26 jan 2020, 17:22

fera je napisao/la:
26 jan 2020, 14:51
Denchi je napisao/la:
26 jan 2020, 14:06
MortemHz je napisao/la:
26 jan 2020, 13:59

Klub postoji zbog navijača i ljubavi istih. To o čemu ti pričaš je zatvaranje kluba prema nekolicini navijača i to bi značilo uslovljavanje navijača, to bi bilo katastrofalno i to se neće desiti bilo gdje pa ni kod nas.
preuveličavaš, ja govorim za derbi,

a i svjestan sam da od prihoda od navijača nemaš koristi jer isti oni naprave više štete/troškova na tekmi...svake godine, pa imamo srećom investitora da to zakrpi....

ovako bi riješio i taj problem jer je svaka skenirana članska vezana za ime i prezime i sa kamerama možeš naći frajera na stolici 51 što je palio i bacao na teren....i odstraniti ga da ne šteti klubu....
Drug to sto ti pises bi imalo smisla raditi tek kad bi se napravio moderan stadion sa manjim kapacitetom.
Ovako i da stavis besplatan ulaz pola ce ti biti prazno.
Meni su ok i ove pogodnosti koje imas sad sa clanskom jer nisu svrha clanstva valjda samo te pogodnosti koje se ostvare nego nesto dublje...
Zabluda je ako mislis da se fudbal ne igra zbog navijaca onda bi tanu i slicnim bilo lakse osnovati novi klub i krenuti bez dugovanja nego ulagati u sarajevo. Otvoris samo akademiju proizvodis igrace i prodajes ih...na to se sve svodi ako izbacis navijace iz racunice.
Pokazi mi klub gdje mozes za 4 miliona eura izac u evropu?

Treba ti vise ulaganja, puno vise....kad kreces od 0
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 26 jan 2020, 17:26

kengur je napisao/la:
26 jan 2020, 17:19
Zip je napisao/la:
26 jan 2020, 16:44
Velika je to ljubav tad bila, a tek sad kad jeklub stabilan :kafa:
A sta je Zipe tvoja Sabrinica dala da bi usla u klub ? Znajuci nju jedino u naturi.
Vidi Pantelije sto se raskokodace a kad ga pitas konkretna pitanja podvije rep ko mis i sakrije se jer ne smije reci cinjenice.
Pravi rezimski drzavni cinovnik. Sreca tvoja pa nisi u inostranstvu. Daleko ti kuca bila.

Sto se tice otkupa tih uloga koje stalno spominjete, vecina raje nije imala a oni sto jesu, nisu vjerovali politicarima i sitnim sibicarima koji su bili u i oko kluba.
Zamisli da je recimo Pape dao 30% (a imao je sigurno) a da mu Sabrina i rumeni pametuje i objasnjava fudbal i zivot. I da mu navlaci dugove od 4 nova miliona svake godine. Sta god mislili o Papetu ali on nije glup.
Nije Sabrinica sama sebe postavila nego vlasnik kluba. Isto kao kad bi ja tebi u tvojoj privatnoj firmi određivao koga ćeš ti postavljati na rukovodeće pozicije. I ja sam za odlazak uprave, najviše iz razloga što su podvili rep pod grupicom plaćenika, produžili Husrefu ugovor i na taj način oštetili klub za 200 hiljada KM. Tačno je da nemaju muda, uglavnom rade stvari pod pritiskom drugih radi očuvanja mira u kući, a ne radi dobrobiti kluba.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 26 jan 2020, 17:27

Pa i sad nas vode bosnje ugradjuju se gdje stignu.
Bosnje su omogucile ulazak stranog kapitala, bosnje sa sjevera. Balije su i tad kritikovali sjever kad su rusili stare, i kad su rusile dinu, jos onaj **** citira svoju kitu kusturicu nesta, odma znas da je to klubski uhljeb koni se proda za clansku i koje evropsko gostovanje.

MI SMO TU I **** VAM MAME!!!!!!!!!!!!
Zadnja izmjena: Kamuflazn, dana/u 26 jan 2020, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 26 jan 2020, 17:29

Kamuflazn je napisao/la:
26 jan 2020, 17:27
Samo trebamo biti svjesni činjenice da uvijek mogu doći gori, a oni koji trenutno kruže oko kluba su definitivno gori, počevši od nekakvih legendi do lažnih navijača.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 26 jan 2020, 17:30

Ja znam sta je ona meni dala, za ostalo me briga :kafa:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 jan 2020, 17:34

Samozdravlje je napisao/la:
26 jan 2020, 17:06
Negdje i nekad sam citao da su najveci duznici i u najvecim dugovima upravo najveci klubovi , tad se spominjao Real . E kako je sad po tom pitanju ne znam . Ipak vrijednost tih klubova je visestruko veca od tih dugova (stadioni,kampovi,igraci , clanovi kluba itd....).
U pravu si oko dugova i Reala i "finansijskog fair-playa". Sada PSG City, ....
Recimo Bayern maltene nema dugova ali zivi u kompletno drugim uslovima.

Ali oni imaju vrijednost u nekretninama, klub ima izgradjen image koji ima svoju vrijednost,....
Ako zatreba lako se i brzo mogu pokriti. Amerika ima najveci dug na svijetu (kao drzava) ali se niko ne sekira. Niko ne smije da ih pita a imaju i navodne zalihe zlata.
Nas dug stalno raste a nasa uprava nema nacina pokriti vise od pola duga. I to je zahvaljujuci Tanu i Turkishu i ostalo sto nam je on licno nabacio.
Potrositi milion na POVECANJE plata prosle godine u nasoj situaciji je protiv interesa sportskog dijela.
Zato kazem da se raja ne nada nekim super pojacanjima, jer za to nemamo. Nemojte napadati Hadzica jer on radi sa onim sto mu se da.

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 26 jan 2020, 17:36

Kad ste vec kod "jedenja" de nek neko sarne bar u PP ako zna, kakva je ponuda kod Kibeta (Kibe mahala) :D U komsiluku mi bukvalno a nisam nikad isao 😁
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2020, 17:37

26 jan 2020, 15:59
Vala ga pretjeraste sa tim epitetima i vrijedjanjem . Nije legenda , ali je ostavio traga i kao igrac , a kao trener pogotovo . Smatram da nije trener za iskorak , ali osvojio je najvazniju Titulu za napredak kluba i to sa DK.Eto nije vise tu . Postavio bih pitanja i jednim i drugim:

- Je li Husref dosao sam u klub i rekao morate mi dati ugovor(Uprava) ? Da li ga je Uprava morala smjeniti poslije sramnih 0:8(Uprava) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina)(Uprava-nisu imali **da) ? Nemojte molim Vas braniti Upravu ocitih promasaja(ima jos,ali....)

A sad bih pitao ove sto napadaju Upravu i za dobro i za lose :
- Da li je ova Uprava dala sansu i uslove Husrefu da osvjimo DK ? Da li ga je Uprava ostavila na klupi i dala podrsku Husrefu poslije sramnih 0:8 i GOSKA (1:1) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina) ? Nemojte molim Vas kao alibi uzimati sraman otkaz (preko medija)(ima jos,ali..).

Malo realnosti i rezona i jednim i drugim , ne bi bilo na odmet . Jesam lujka , ali nisam naivan , ne treba stajati izmedju dvojice koji se svsdjaju (no ja sam navijac FKS i Akademije). Razumijem i familiju i prijatelje i ja bih slijepo branio . Mozda bi 2 covjeka ovdje i brata otjerali , ali vise ne od 2-ice .
@Morto po meni ne bi trebalo dizvoliti vrijedjanje , a i svaki potez Uprave vidjeti kao gresku (ima neopravdanih napada .
UPRAVA NAPOLJE , AKO NEMA TITULE . TACKA .
Banuj me @SEFE (pomoci ces mi , halal ti bilo,da i to dozivim), ali ovo trenutno jedina istina .
UPRAVA NAPOLJE , AKO NEMA TITULE . Imaju vremena da se organizuju i da sad krenu .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 jan 2020, 17:38

Beton je napisao/la:
26 jan 2020, 17:26
kengur je napisao/la:
Zip je napisao/la:
A sta je Zipe tvoja Sabrinica dala da bi usla u klub ? Znajuci nju jedino u naturi.
Vidi Pantelije sto se raskokodace a kad ga pitas konkretna pitanja podvije rep ko mis i sakrije se jer ne smije reci cinjenice.
Pravi rezimski drzavni cinovnik. Sreca tvoja pa nisi u inostranstvu. Daleko ti kuca bila.

Sto se tice otkupa tih uloga koje stalno spominjete, vecina raje nije imala a oni sto jesu, nisu vjerovali politicarima i sitnim sibicarima koji su bili u i oko kluba.
Zamisli da je recimo Pape dao 30% (a imao je sigurno) a da mu Sabrina i rumeni pametuje i objasnjava fudbal i zivot. I da mu navlaci dugove od 4 nova miliona svake godine. Sta god mislili o Papetu ali on nije glup.
Nije Sabrinica sama sebe postavila nego vlasnik kluba. Isto kao kad bi ja tebi u tvojoj privatnoj firmi određivao koga ćeš ti postavljati na rukovodeće pozicije. I ja sam za odlazak uprave, najviše iz razloga što su podvili rep pod grupicom plaćenika, produžili Husrefu ugovor i na taj način oštetili klub za 200 hiljada KM. Tačno je da nemaju muda, uglavnom rade stvari pod pritiskom drugih radi očuvanja mira u kući, a ne radi dobrobiti kluba.
Vlasnik postavio Sabrinu tu?
Ajde ne budali, on je samo odobrio, kao i sve ostalo. Naši rade, dovode, pregovaraju, preporučuju...Tan a sada Nam to odobrava ili ne odobrava. Prije dolaska Sabrine i ovih ljudi oko nje, veze ni Tan a ni Nam nisu imali ko su oni uopšte, kao što ni Nam nije znao ko je Vinko Marinović, Ivan Jukić, Zinedin, Hrvoje... Naši ljudi to završe po svojoj volji i onda to preporuče vlasnku upravljačkih prava i on ako se složi s tim, tako će i biti.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 jan 2020, 17:38

Kome je dala u naturi ako je lezba? Tanu nije sigurno, ni Namu, jedino njihovim suprugama.
De se skontajte je l' qrva il lezba. Teško da ide oboje, nismo Holandija.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 26 jan 2020, 17:39

Koliko kosta sezonska za sjever trenutno? I da li ima neko ovdje ko bi mi mogao omogućiti istu?
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 26 jan 2020, 17:41

Beton je napisao/la:
26 jan 2020, 17:29
Kamuflazn je napisao/la:
26 jan 2020, 17:27
Samo trebamo biti svjesni činjenice da uvijek mogu doći gori, a oni koji trenutno kruže oko kluba su definitivno gori, počevši od nekakvih legendi do lažnih navijača.

Ma dobro, za medije je svako legenda ko je imao dobru polusezonu u nasem dresu. Poslije rata imamo 1 trenersku legendu (Husrefa) i mozda 3 4 legendarna igraca. A ne znam ko kruzi oko kluba.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 26 jan 2020, 17:44

skoroalen je napisao/la:
26 jan 2020, 17:38
Kome je dala u naturi ako je lezba? Tanu nije sigurno, ni Namu, jedino njihovim suprugama.
De se skontajte je l' qrva il lezba. Teško da ide oboje, nismo Holandija.
Ide ide,samo mjenja zenske ko carape 😉

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 jan 2020, 17:49

Evo neko rece da Nam samo odobrava...
Sto nije istina,jer svi ili zaboravljaju ili se prave da zaboravljaju da je Nam bio u nasoj Upravi i da odlicno poznaje i situaciju i ljude s kim saradjuje...
Nemate razloga pojednostavljivati stvari ...
Jako dobro nas vlasnik poznaje stanje u klubu i nakon drugog poraza od kona, njegova je odluka uz saglasnost Uprave da se Hus smijeni...
Ne možete sav teret pojedinih odluka svaljivati na UO,a i da su bili protiv toga zar mislite da bi Nam promijenio konacnu odluku...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 jan 2020, 17:50

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 15:05
Denchi je napisao/la:
26 jan 2020, 14:48
bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 14:03

Prodaja članskih nije bitna ni blizu koliko prodaja karata za utakmice.
i za ovo se varaš
već sam ti rekao da od zarade od karata direktno naspram štete koju ti navijači naprave u godini/sezoni si u minusu + organizovanje + stadion

druga stvar je reklamiranje sponzora na tekmi tj. oči koje vide reklamu, one reklame na stadionu su više tu radi TV prenosa nego posjetioca na stadionu, kojih ima dosta manje nego na strimu prijateljske tekme kluba na netu.....npr. gdje takođe plasiraju firme/sponzori svoje reklame i ta metrika puno više love donosi i potencijalno može donijeti klubu....raspitaj se o cijeni oglašavanja u toku utakmice na TV po sekundi, zbog toga treba odbiti ovo sponzorisanje lige od BHT, posebno veliki klubovi....da ne spominjem koje cifre se mogu dobiti za prenose evropskih tekmi kluba, sav investirani novac TV kuća vrati od oglašavanja...
Finansijski gubitak koji će donijet neminovan odlazak navijača s tribina je veći od koristi koju ćeš imati povećavanjem broja članova a smanjivanjem prosjeka gledaoca.

Taj drugi dio se slazem, al to nije tema naše diskusije.
Zaboravljas finansijsku ustedu od neplacanja pyro kazni
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 jan 2020, 17:50

Beton je napisao/la:
26 jan 2020, 17:26
kengur je napisao/la:
Zip je napisao/la:

U pravu si, nju je Tan postavio, nije se ona postavila. Ja sam odgovorio na postove kao "Sta su to nase legende ulozile da bi mogle uci u klub".
Po tome ispada implicitno da je ova uprava kupila uloge (pa su mogli uci u klub) a legende nisu. Zato sam pitao za Sabrinu iako dati cenera da uzmes stoju je opet dobar deal.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 jan 2020, 17:54

bordobijeli je napisao/la:
26 jan 2020, 15:24
Denchi je napisao/la:
26 jan 2020, 14:37
bordobijeli je napisao/la:
26 jan 2020, 14:30
Prvo bošnjo je pogrdno, drugo u FK Sarajevu nikad nacionalnost nije bila bitna kroz citavu historiju pa evo i dan danas je tako. Za Sarajevo navija i navijat ce sve nacionalnosti. To jest nasa je nacionalnosti Bordo boja tako da ovo nesto bošnjo vakav bošnjo nakav je glupost velika.
bošnjo je od Bošnjak, što označava građane BiH, Sarajevo se nalazi unutar BiH
mentalitet u kojem bi neko da nekog zajebe da bi bio zadovoljan je simptomatičan za stanovništvo BiH
Bgm ja poznajem jako puno dobri i posteni Bosanaca i Hercegovaca. Al to je skroz druga tema,daleko cemo otići.
Koja je zadnja? Moze nesto sa profila? :D

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 jan 2020, 17:57

Vanja8 je napisao/la:
26 jan 2020, 17:49
Sto nije istina,jer svi ili zaboravljaju ili se prave da zaboravljaju da je Nam bio u nasoj Upravi i da odlicno poznaje i situaciju i ljude s kim saradjuje...
Jako dobro nas vlasnik poznaje stanje u klubu i nakon drugog poraza od kona, njegova je odluka uz saglasnost Uprave da se Hus smijeni...
Ne možete sav teret pojedinih odluka svaljivati na UO,a i da su bili protiv toga zar mislite da bi Nam promijenio konacnu odluku...
Pa ima i tog, ali sve konce uz saglasnost Nama vode naši ljudi što je i dobro.

Misliš da je Nam nazvao Hadžiju i reko mu: "Emire, sad sam bio u Krupi na Vrbasu, gledao Milanovića, dovedi ga."

Učestvuje on sigurno u prijedlozima, nadgleda, dogovara se s njima al sve je na našim ljudima, da nađu, da pregovaraju, da sve dogovore, a na Namu je da on to prihvati ili ne. Pričamo o igračima, pojačanjima, ekipi, treneru... odnosno onom što je i najbitnije.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2020, 17:59

kengur je napisao/la:
26 jan 2020, 17:34
26 jan 2020, 17:06
Negdje i nekad sam citao da su najveci duznici i u najvecim dugovima upravo najveci klubovi , tad se spominjao Real . E kako je sad po tom pitanju ne znam . Ipak vrijednost tih klubova je visestruko veca od tih dugova (stadioni,kampovi,igraci , clanovi kluba itd....).
U pravu si oko dugova i Reala i "finansijskog fair-playa". Sada PSG City, ....
Recimo Bayern maltene nema dugova ali zivi u kompletno drugim uslovima.

Ali oni imaju vrijednost u nekretninama, klub ima izgradjen image koji ima svoju vrijednost,....
Ako zatreba lako se i brzo mogu pokriti. Amerika ima najveci dug na svijetu (kao drzava) ali se niko ne sekira. Niko ne smije da ih pita a imaju i navodne zalihe zlata.
Nas dug stalno raste a nasa uprava nema nacina pokriti vise od pola duga. I to je zahvaljujuci Tanu i Turkishu i ostalo sto nam je on licno nabacio.
Potrositi milion na POVECANJE plata prosle godine u nasoj situaciji je protiv interesa sportskog dijela.
Zato kazem da se raja ne nada nekim super pojacanjima, jer za to nemamo. Nemojte napadati Hadzica jer on radi sa onim sto mu se da.

Titule i Akademija ili Akademija i Titule su najkraci put da se dug sanira . Ma neka i kontrolisanog ("zdravog" duga), tipa za igaca(e) zdrav(e)og i neupitnih kvaliteta . No ako dugovi dolaze od nekontrolisano povecanja plata administraciji , to je problem . Protiv treba biti i dovodjenja igraca , koji sluze samo za trening(11protiv 11), e tu se Hadzic ne moze abolirati (pogotovo sad,stekao uvid i neku reputaciju).Dovedes Markovica i Sisica i poslije 6 ili 12 mjeseci kazes nisu kvalitet za FKS . Dobro , ne moze se uvijek pogoditi , ali greske tog tipa svesti na minimum .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 jan 2020, 18:01

Vanja8 je napisao/la:
26 jan 2020, 17:49
To za Husa je definitivno Nam-ova naredba. Nasa uprava nema damu da ga smjeni kao sto nije imala ni da nadje nekog drugog nakon duple a njemu ponude nesto drugo. Neku pocasnu poziciju i slicno. Kazu kerovi da se uprava bojala navijaca i iz straha mu je dala novi ugovor (nakon 3 sedmice pregovaranja). Sreca pa je Nam uletio sada na kraju da spasi sta se moze. A svi koji pljuju Husrefa takodje pljuju i nasu upravu koja je podrzala Husrefov zadnji mandat.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, broj6, MaroonBjelave, MostarNeretva, Pena, Stanceski, Vanja8 i 60 gostiju.