Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
KJKP 

Sto Sefka pitate za prognoze. On to odradi po kvotama, jer nisu dzaba postavljene takve kakve jesu. Cudi me da nije rekao decki samo udjite na wwin ili nesto slicno 

Šefkec drma lovu opasnu, nije lud da prognozira i da otkriva zicere 

Znanje se pokazuje analizama i razumijevanjem tenisa kao materije, a ne prognozama. To je ono što većina ne shvata i što sam ja Ševčetu pokušavao objasniti. Što kaze darker svaki laik sad moze otić na wwin i pogledati kvote koje bookiji dadnu, doć na forum i prepisat te prognoze, pa se ujutro busati u prsa ako to prodje. To nije ništa.
Ono što cijenim je kad mi neko objasni zašto smatra da je neko favorit, kad mi objasni specifičnosti odredjenog matchupa, šta kome odgovovara a šta ne odgovara, i slične stvari...i sve to teniskim zargonom, a ne kladioničarskim na osnovu brojki ili dosadašnjeg omjera. Najlakše je pogledat da neko ima 10-0 protiv nekog tenisera i prognozirat još jednu pobjedu. Zanima me ono dublje, što je 10-0 a što nije 5-5, šta je to što jednom odgovara a drugom ne odgovara.
Ovo za Monfilsa i Thiema se slazem. Thiem je veliki favorit, i veći nego što to kvote pokazuju, a objasnit ću kasnije i što je tako, sad gledam rukomet.
Ono što cijenim je kad mi neko objasni zašto smatra da je neko favorit, kad mi objasni specifičnosti odredjenog matchupa, šta kome odgovovara a šta ne odgovara, i slične stvari...i sve to teniskim zargonom, a ne kladioničarskim na osnovu brojki ili dosadašnjeg omjera. Najlakše je pogledat da neko ima 10-0 protiv nekog tenisera i prognozirat još jednu pobjedu. Zanima me ono dublje, što je 10-0 a što nije 5-5, šta je to što jednom odgovara a drugom ne odgovara.
Ovo za Monfilsa i Thiema se slazem. Thiem je veliki favorit, i veći nego što to kvote pokazuju, a objasnit ću kasnije i što je tako, sad gledam rukomet.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Lako je prognozirati Thiema protiv Monfilsa.
Daj nam Rubleva i Zvereva.
Daj nam Rubleva i Zvereva.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Rublev vs Zverev to ce biti slager dana, Zverev je konacno uhvatio koliko toliko formu, dok Rublev trenutno ima igru top 4 tenisera svijeta, ima da prsti od FH i BH vinera sa obje strane.
Show me your donuts 0 0
E ovo.
Nadji 10 50-50 mečeva i pitaj 5 ljudi na ulici koji nisu u zivotu pogledali teniski meč da ti dadnu pobjednike, a onda pitaj i nas forumaše koji gledamo svakodnevno. Garantujem ti da će rezultati bit poprilično izjednačeni, iako mi znamo svaku manu i vrlinu Rubleva, a oni ne znaju ni odakle dolazi.
Da nije ovako, kladionice bi odavno bankrotirale. Prognoze su jedno, a tenisko znanje nešto sasvim drugo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
Zverev vs Rublev
Ako se sjecate kad sam prognozirao raspad NextGen igraca na USO, desio se isti, jedino Zverev je prezivio malo vise od onog sto su i ostali ocekivali, tj. ranog ispadanja odmah.
Poslastica dana cini se na prvi pogled i najneizvjesniji mec, kako bookmakeri prognoziraju.
Ipak, ja to malo drugacije vidim!
Njih dvojica su igrali 3 meca i sva 3 je glatko dobio Zverev!
Zverev za divno cudo igra ovaj turnir dobro.
Dobio je Cecchinata, Gerasimova i Verdasca sve po 3-0.
U prva dva meca je imao nerealno visok procenat servisa, protiv Gerasimova to je rezultatski bilo i malo teze od ocekivanog, ali ipak 3-0.
Protiv Verdasca je imao dosta los procenat drugog servisa, sto moze biti problem protiv ozbiljnijih igraca.
Rublev je momak koji je sigurno potencijal za top 10, sto sam davno naglasavao, kad su mnogi ovdje bili skeptici.
Kompletan igrac na svim poljima, kojeg su povrede i itekako luda glava, vec sad mozda kostale toga da ne bude oko top 10.
Prva dva kola je dobio domaceg " challenger" igraca O'Connella 3-1, zatim Sugitu 3-0.
Onda je dosao mec protiv Goffina i ozbiljan test, koji je dobio 3-1, ali treba naglasiti da je dobio 2 seta u TB i vrlo lako je mec mogao otici na drugu stranu!
Rublev je nezgodan i igra dobro, ali cini mi se da je Zverev uhvatio ritam i nasao pravu igru.
Zbog toga, a i zbog H2H, mislim da je Sascha veliki favorit ovdje, iako bookmakeri ne misle tako.
Ako mene pitate, jedini mec koji bih tipovao danas.
Ko ima love, neka je proba ovdje uduplati na single pobjedu Zvereva, kv. 2.05 je po meni nesto sto se mora iskoristiti.
Moja prognoza:
Zverev 2
Ako se sjecate kad sam prognozirao raspad NextGen igraca na USO, desio se isti, jedino Zverev je prezivio malo vise od onog sto su i ostali ocekivali, tj. ranog ispadanja odmah.
Poslastica dana cini se na prvi pogled i najneizvjesniji mec, kako bookmakeri prognoziraju.
Ipak, ja to malo drugacije vidim!
Njih dvojica su igrali 3 meca i sva 3 je glatko dobio Zverev!
Zverev za divno cudo igra ovaj turnir dobro.
Dobio je Cecchinata, Gerasimova i Verdasca sve po 3-0.
U prva dva meca je imao nerealno visok procenat servisa, protiv Gerasimova to je rezultatski bilo i malo teze od ocekivanog, ali ipak 3-0.
Protiv Verdasca je imao dosta los procenat drugog servisa, sto moze biti problem protiv ozbiljnijih igraca.
Rublev je momak koji je sigurno potencijal za top 10, sto sam davno naglasavao, kad su mnogi ovdje bili skeptici.
Kompletan igrac na svim poljima, kojeg su povrede i itekako luda glava, vec sad mozda kostale toga da ne bude oko top 10.
Prva dva kola je dobio domaceg " challenger" igraca O'Connella 3-1, zatim Sugitu 3-0.
Onda je dosao mec protiv Goffina i ozbiljan test, koji je dobio 3-1, ali treba naglasiti da je dobio 2 seta u TB i vrlo lako je mec mogao otici na drugu stranu!
Rublev je nezgodan i igra dobro, ali cini mi se da je Zverev uhvatio ritam i nasao pravu igru.
Zbog toga, a i zbog H2H, mislim da je Sascha veliki favorit ovdje, iako bookmakeri ne misle tako.
Ako mene pitate, jedini mec koji bih tipovao danas.
Ko ima love, neka je proba ovdje uduplati na single pobjedu Zvereva, kv. 2.05 je po meni nesto sto se mora iskoristiti.
Moja prognoza:
Zverev 2
-
Ja prognoziram po kvotama ?!?!?!!?!

Sto bi rekao Safet Susic :
"MOMAK, TI SI OVDJE ZALUT'O
Hahaha, svakakvih si gluposti brate napisao za mene, ali ova vec sad je kandidat za najjacu u 2020!
@Bodi
Pricas o tome da svako moze tipovati.
Pa vidjeli amo brate kako ti tipujes i uspjesnost, a kako ja, da se ne lazemo, bez uvrede.
Ja necu da pisem neke analize koje bi pokazala raskos znanja i sl, iako bih mogao, to je udalastina da zadivis ljude svojim znanjem.
Njih interesuje narodskim jezikom ko ce dobiti, a ne neka izlaganja od Kulina bana o returnu, BH, FH i sl.
Uostalom JESI ME TI ZAMOLIO DA PROGNOZIRAM ISHOD MECEVA?
Sta je sad problem Bgt?
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 jan 2020, 17:40, ukupno mijenjano 2 puta.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ispuni zelju šefko,bitno je onobosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:35Ja prognoziram po kvotama ?!?!?!!?!![]()
![]()
Sto bi rekao Safet Susic :
"MOMAK TI SI OVDJE ZALUT'O"!
Hahaha, svakakvih si gluposti brate napisao za mene, ali ova vec sad je kandidat za najjacu u 2020!

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
bosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 16:29Evo, po narudzbi mog brata Bodija, mada sam mahmuran, ipak cu ispostovati...
Ne volim one klasicne analize, prosipanja znanja i jezik experta, pa cu ovo "narodski" pokusati objasniti.
Thiem vs Monfils
Thiem nije briljirao na turniru, kako su neki pisali, cak daleko od toga.
Dobio je Mannarina koji mu svojim stilom igre jako "lezi" (6-1 H2H) sa laganih 3-0.
Onda su uslijedili problemi protiv Alexa koji je "challenger" nivo i manje poznat mnogim, dobio je domaceg igraca Bolta 3-2
Proslo kolo je dobio americku nadu Fritza koji igra fin i "skolovan" tenis, ali Thiem je pokazao da mu takav stil igre odgovara.
Nije bilo lako, igrali su 3 tijesna seta.
Monfils je dobio raspolozenog Gulbisa i to 3-0, penzionera dr Ivu gdje je mec mogao lagano otici i u 5 setova, a Lu je bio prvo kolo za zagriiavanje i ocekivanih 3-0.
Francuzu kroz karijeru nekako vise odgovaraju serveri i jaki udaraci, a manje igraci poput njega, Thiema i sl, koji su u stanju lupati lopticu 30 puta ako treba u rallyju, a koji isto tako mogu potegnuti neki razoran FH ili BH.
Thiem u medjusobnom omjeru vodi 5-0, a zanimljivo je da su na hardu cak 3 medjusobna dvoboja bila walkover, 2 za Thiema i 1 za Muflona.
Iskreno ovdje sve osim pobjede Thiema bi bilo nerealno.
Ne bih da prognoziram rezultat, ali mirise mi nekako na 3-0 ili 3-1 max.
Moja prognoza:
Thiem 1
Jesi li i ti gradska šminka bruda , đe piješ sviju ti ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Nek nam je bas izlistao dosadasnje rezultate na AO 

-
Bgm buraz, koliko god se covjek trudio sa tobom lijepo i fer, izgleda da sa tobom to ne ide.
Nekad mi te bude zao Bgm...
Normalna analiza oba meca, bez preseravanja, nego ukratko objasnjeno i zasto tako mislim i moje vidjenje toga, napisano tako da svako razumije post.
Ti nesto se nekom podsmjehujes, kazes izlistao neko rezultate i sl gluposti.

Hajde vrati se pa opet procitaj text jos jednom ili ti to vidis nekim svojim ocima, kao po obicaju!?!?
E moj Darkeru, nemoj da te kompleksi rade...
KAD SAM TI REKAO DA SI LUPIO TOLIKU GLUPOST DA JA IGRAM PO KVOTAMA MECEVE, TAD NARAVNO NEMAS ODGOVOR, JER JE TO TOLIKA BUDALASTINA, NEVIDJENA.
Ko god je pratio moje tipove od ljetos, sad ti se bolan smije iz dna duse!

ONDA POKUSAVAS OVE JEFTINE BUDALASTINE.
Ne treba ti bolan to u zivotu, unormali se.
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 jan 2020, 17:59, ukupno mijenjano 2 puta.
Svi navijači Federera su isti, nikad to nemoj da zaboraviš.bosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:47Bgm buraz, koliko god se covjek trudio sa tobom lijepo i fer, izgleda da sa tobom to ne ide.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ševčo,
nisam ništa lično za tebe pisao, nego generalno. Svidjaju mi se analize, odradi i preostala 2 meča.
Ako ti šta znači sličnog sam mišljenja i za Zvereva, kontam da bi mogao uzet. Znači isto razmišljamo.
nisam ništa lično za tebe pisao, nego generalno. Svidjaju mi se analize, odradi i preostala 2 meča.
Ako ti šta znači sličnog sam mišljenja i za Zvereva, kontam da bi mogao uzet. Znači isto razmišljamo.
Ja sam odigrao na Thiema, Medvedeva i Rubleva. Nadala cu preskociti.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Ma prognoza nema veze sa znanjem, ljudi posvete karijeru i zivot pracenju nekog sporta od kojeg i zive znaju u bobu kako koji igrac igra, protiv koga u kakvim uslovima, koliko je zdrav on i protivnik, kakvoj je formi, vjerujem da imaju i kompjterski programi koji sve to analiziraju ali djaba sve slabo ko je od njih zaradio neke pare na prognozama..to je lutrija i srecabodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:21Znanje se pokazuje analizama i razumijevanjem tenisa kao materije, a ne prognozama. To je ono što većina ne shvata i što sam ja Ševčetu pokušavao objasniti. Što kaze darker svaki laik sad moze otić na wwin i pogledati kvote koje bookiji dadnu, doć na forum i prepisat te prognoze, pa se ujutro busati u prsa ako to prodje. To nije ništa.
Ma de Sefco ne sikiraj se, zajebavam se. Posto si mi drag ovih danabosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:47Bgm buraz, koliko god se covjek trudio sa tobom lijepo i fer, izgleda da sa tobom to ne ide.
Normalna analiza oba meca, bez preseravanja, nego ukratko objasnjeno i zasto tako mislim i moje vidjenje toga, napisano tako da svako razumije post.
Ti nesto se nekom podsmjehujes, kazes izlistao neko rezultate i sl gluposti.![]()
Hajde vrati se pa opet procitaj text jos jednom ili ti to vidis nekim svojim ocima, kao po obicaju!?!?
E moj Darkeru, nemoj da te kompleksi rade...
KAD SAM TI REKAO DA SI LUPIO TOLIKU GLUPOST DA JA IGRAM PO KVOTAMA MECEVE, TAD NARAVNO NEMAS ODGOVOR, JER JE TO TOLIKA BUDALASTINA, NEVIDJENA.
Ko god je pratio moje tipove od ljetos, sad ti se bolan smije iz dna duse!![]()
ONDA POKUSAVAS OVE JEFTINE BUDALASTINE.
Ne treba ti bolan to u zivotu, unormali se.

Sevcet je samoprozvani teniski strucnjak i imaginarni dobitnik na kladionicama koji u sportu u kojem je nekakav car i guru nije znao kako funkcionise najbanalnija stvar a to je bodovanje za ranking listu i koja je razlika izmedju dvije liste
Jos sto je najgore od svega i kada je skontao da veze nema ubjedjivao je druge da je on upravu, znaci nije mu dosta sto se uvalio u **** jos je i zaronio...to je isto ko da ja sada kazem da sam strucnjak za NBA a ne znam da je se za kos sa udaljenosti 7,25 dobijaju tri poena
. Tu svkaa rasprava zavrsava
Sevcet=prevara!

Sevcet=prevara!
-
OFF TOPIC:
Nije teniska ni GS prognoza, ali evo i sa drugih sportova prognoza, u koje smatram da se bar nesto razumijem.
Inace prije 2 sedmice sam glasao, nakon 1-2 tekme u prvoj grupi, kad se nije ni znalo ko prolazi.
9,8 % nas je glasalo za Spaniju od 102 glasa.

P.S.
Ovaj Paja je nepopravljiv lik.

Nije teniska ni GS prognoza, ali evo i sa drugih sportova prognoza, u koje smatram da se bar nesto razumijem.
Inace prije 2 sedmice sam glasao, nakon 1-2 tekme u prvoj grupi, kad se nije ni znalo ko prolazi.
9,8 % nas je glasalo za Spaniju od 102 glasa.

P.S.
Ovaj Paja je nepopravljiv lik.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.