Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Denchi
-
Kontakt:
MortemHz je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:49
Imali bi manju posjetu od Zvijezde.
koja je nebitna izuzev ovde na forumu i da mjerimo kao čija je grupa brojnija
ko što rekoh ne vidim problem
a ja mislim da bi bila standardnih par milja opet, i otvoriš tekme za osvajanje titule/kupa svima naravno na kraju sezone i imaš prosjek....
samo više članova, stari zakon ponude i potražnje, napraviš nešto poželjnim i svi to žele...

Zadnja izmjena:
Denchi, dana/u 26 jan 2020, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
Sanchezhz
-
Kontakt:
Oerde je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:23
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 12:42
u jednoj njemačkoj iza 7 gora i 7 mora, samo članovi mogu kupiti karte za derbi utakmicu Borussia D. - Bayern M.
i to je odlično....nadam se da i to uvedu kod nas
Molim se za taj dan. Da imamo toliko članova i takvo interesovanje za utakmicu
Ta ce jedan Bayern

-
ElCartel11
-
Kontakt:
Postao/la ElCartel11 » 26 jan 2020, 13:58
Neko napisa da je TSS trazio 150k€ + platu 15k€ mjesecno. Jeste za nase uslove puno i nerealno ali ako zelimo neki napredak i dominaciju moracemo biti spremni davati tolike pare. 2-3 takva igraca dovedes i imas vrh kapitalce, a takodje ih mozes prodati za finu lovu.
Evo uzmimo TSS za primjer i da bi ostao kod nas pola godine tamo negdje do kraja ljetnog prelazni roka.
150k€ + 15k€ x 7 mjeseci = 255k€
Evropa (ako si prvak) donese ti oko 600-800k€ (u primjeru da kao i ove sezone ispadnemo odmah iz LP i EL).
Igraca kao TSS mozes prodati uvijek u lijep i jak klub, jer ima momak iskustva igranja u jakim ligama. Eto neka minimum uzmemo 500k€ za njega na kraju opet smo u plusu, a dobili bi strasnog kapitalca.
Znaci potrosili bi na njega 255k€ za 7 mjeseci, ali bi na kraju vjerovatno bili u plusu za tih cca 250k€ u slucaju prodaje

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
Kamuflazn
-
Kontakt:
Glupo je ne placati i pomagati klub zbog toga sto ne volis nekog u klubu. Ja ne znam sto ljudima smeta sto legende kluba rade za platu, fakat ne kontam taj **** mozak? Sto **** ne pisu koliko jahic ima platu ili sad vinko i njegov stozer? Jer je ocigledno da su **** placeni bili da unose nered i pometnju.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:54
Klub postoji zbog navijača i ljubavi istih. To o čemu ti pričaš je zatvaranje kluba prema nekolicini navijača i to bi značilo uslovljavanje navijača, to bi bilo katastrofalno i to se neće desiti bilo gdje pa ni kod nas.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Sanchezhz
-
Kontakt:
Sjeverjecudo je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:27
bordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2020, 12:44
Ja postujem vase misljenje da ste odusevljeni upravom : Valentinom, Sabrinom, Jahicem itd.
Al ne mogu shvatiti ni prihvatiti da se ovi velicaju a pljujemo Čalu, Husrefa, Dzenu, Zeku.
Ja ne mogu da zaboravim djetinjstvo i golove ovih majstora, koliko titula i radosti su donijeli jednostavno kao bolesnik u Bordo boju ne prihvatam da se omalovazavaju ovi ljudi pogrdnim imenima kao da su neprijatelji.
Bravo za post
A takvi vjerovatno nemaju postovanja ni prema roditeljima,tako da ne treba ni da te cudi sto nemaju prema nekom drugom
Boli njih briga za Sarajevo,njima je samo da tjeraju inat nekom i da se raspravljaju sa nekim.
Jedan od tih sto podrzava upravu,a pljuje po Cali,Husrefu, Dzeni,Zeki itd. napisa neki dan da se i nije nesto radovao duploj kruni,i to kad procitas odmah ti je sve jasno.
I ja to kazem,brani neku Sabrinu sto nije bila ni rodjena kad su neki donosili radost klubu,a te iste nazivaj svakakvim imenima.
-
bodi123
- Moderator
-
Kontakt:
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:47
bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:20
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 12:42
u jednoj njemačkoj iza 7 gora i 7 mora, samo članovi mogu kupiti karte za derbi utakmicu Borussia D. - Bayern M.
i to je odlično....nadam se da i to uvedu kod nas
Al i ti znaš biser napisat
Prosjek bi nam bio manji nego na utakmicama GOŠK-a.
ne vidim problem? svakako prodajom karata ne mogu pokrit ni kazne za pyro koje napravimo u sezoni...da ne dodajemo korištenje stadiona, organizaciju itd. možda prve godine bi bio problem, ako to postane praksa, šta misliš koliko bi skočila prodaja članskih? odokativno?
Za početak mogli bi uvesti da članovi imaju 2 dana ranije prodaju karata nego nečlanovi....
Prodaja članskih nije bitna ni blizu koliko prodaja karata za utakmice.
Klubovi poput Borussije imaju luksuz da su im stadioni par mjeseci prije početka sezone već uveliko rasprodani, i mogu uvodit svakakve restrikcije jer imaju garant da će opet bit puno ko šibica.
S nama je potpuno drugačija situacija. Štaviše, svake sezone sve više i više raje odlazi s tribina, a ovo bi od jedva 3 milje napravilo milju maksimalno, pa bi nas cijeli komšiluk ismijavao.
A kad već pričaš o derbiju, kod nas ima veliki broj derbi navijača. Šta sad takve treba otjerat sa stadiona jer ne bi mogli kupit kartu bez da iskeširaju još dvajes maraka za člansku? I šta je sa onim koji dodju nekoliko puta godišnje na utakmice, tipa raja iz dijaspore ili oni koji ne zive u Sarajevu? Takve članska ne zanima baš puno jer nemaju od nje pretjerane koristi, a pogledali bi nekad utakmicu.
Lagano je za nas koji dolazimo i na Krupu i na Zelju, takvi će uvijek kupovati i članske, al nemoš ostaloj raji zabranjivati kupovinu karata jer nemaju člansku, to je apsurd u ovom regionu, nismo mi kapacitet Njemačke.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
Sanchezhz
-
Kontakt:
bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:36
fera je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:29
ja mislim da se denci malo drogira

nekad je super bas a nekad ga strasno prenese
Ova tema vise postaje smijesna svako malo se izmisli neki razlog za svađu pa onda dođe zip il sjb i doljeva svako malo ulje na vatru spominjanjem bošnja u negativnom kontekstu ili pricama o bivšem treneru.
Tesko je ovdje i pisati ista ako se ne zelis s nekim svađati.
Bilo je i gorih vremena kad su ove pauze, vazda je ovako. Kad se sjetim prije par godina onih insajdera, navale jbt svaki dan po 3 nova accounta, sve neki botovi kvazimenadzera s imaginarnim pojačanjima, strašno trovanje teme. Bit će bolje kad počne liga i priče o utakmicama, igračima i sl. stvarima.
Zip je inace Švabo

-
Denchi
-
Kontakt:
MortemHz je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:59
Klub postoji zbog navijača i ljubavi istih. To o čemu ti pričaš je zatvaranje kluba prema nekolicini navijača i to bi značilo uslovljavanje navijača, to bi bilo katastrofalno i to se neće desiti bilo gdje pa ni kod nas.
preuveličavaš, ja govorim za derbi,
a i svjestan sam da od prihoda od navijača nemaš koristi jer isti oni naprave više štete/troškova na tekmi...svake godine, pa imamo srećom investitora da to zakrpi....
ovako bi riješio i taj problem jer je svaka skenirana članska vezana za ime i prezime i sa kamerama možeš naći frajera na stolici 51 što je palio i bacao na teren....i odstraniti ga da ne šteti klubu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
Denchi
-
Kontakt:
bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:03
Klubovi poput Borussije imaju luksuz da su im stadioni par mjeseci prije početka sezone već uveliko rasprodani, i mogu uvodit svakakve restrikcije jer imaju garant da će opet bit puno ko šibica.
S nama je potpuno drugačija situacija. Štaviše, svake sezone sve više i više raje odlazi s tribina, a ovo bi od jedva 3 milje napravilo milju maksimalno, pa bi nas cijeli komšiluk ismijavao.
A kad već pričaš o derbiju, kod nas ima veliki broj derbi navijača. Šta sad takve treba otjerat sa stadiona jer ne bi mogli kupit kartu bez da iskeširaju još dvajes maraka za člansku? I šta je sa onim koji dodju nekoliko puta godišnje na utakmice, tipa raja iz dijaspore ili oni koji ne zive u Sarajevu? Takve članska ne zanima baš puno jer nemaju od nje pretjerane koristi, a pogledali bi nekad utakmicu.
Lagano je za nas koji dolazimo i na Krupu i na Zelju, takvi će uvijek kupovati i članske, al nemoš ostaloj raji zabranjivati kupovinu karata jer nemaju člansku, to je apsurd u ovom regionu, nismo mi kapacitet Njemačke.
da vama je jako bitno ismijavanje a meni je red i organizacija
ne bi mi bilo žao da se riješimo "derbi" navijača
raja iz dijaspore će svakako uzeti, 10 EUR potroše na kinder čokolade dnevno, a pogotovo dijaspora koja navija za nas dođe i uzme proizvode iz fan shopa svakako će dakle imati člansku.....
dodatno pošto je ljeti može se smanjiti cijena na 10km članska jer samo vrijedi do kraja godine....
-
ajdohordas
-
Kontakt:
Postao/la ajdohordas » 26 jan 2020, 14:12
Niti ko brani upravu niti ko pljuje po Čali ili Dženi.
To sto se ne mozete sloziti da neko ima razlicito misljenje od vaseg, ne znaci da je laz to sto sam gore naveo kao sto pojedini ovdje predstavljaju.
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 26 jan 2020, 14:19
FK Sarajevo ima historiju, ima navijace, ima titule.
Ovo nije Tuzla city da kazes sta me briga sta navijaci misle . ne mislim da trebaju navijaci donositi odluke al mora se postovati njihov stav i suradjivati s njima.
-
Zip
-
Kontakt:
Bosnjo bi da ima sve, al da nista ne plati.
Klub je bio otvoren za sve ljude koji su zeljeli pomoci... I javilo se vrlo malo ljudi.. i omda se odluci ponuditi strancima, i dodje stranas donese milione za otplatu duga, napravi Akademiju, osvoji dvije titule i dva kupa... Dovede par kvalitetnih timova u drzavu... I sad treba bosnjo, koji nije zelio da plati pomaganje klubu kad je bilo potrebno, da se pita i uzdize svoju ljubav prema klubu. Hoces, al qurac....
Znamo dobro kad se ljubav pokazuje, omda kada je najtezee... A gdje su bile bosnje koje vole klub i koji su mogli pomoci, pa makar i simbolicno, kad je bilo najpotrebnije?
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 26 jan 2020, 14:30
Prvo bošnjo je pogrdno, drugo u FK Sarajevu nikad nacionalnost nije bila bitna kroz citavu historiju pa evo i dan danas je tako. Za Sarajevo navija i navijat ce sve nacionalnosti. To jest nasa je nacionalnosti Bordo boja tako da ovo nesto bošnjo vakav bošnjo nakav je glupost velika.
-
Pantelija
-
Kontakt:
Zip je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:23
Klub je bio otvoren za sve ljude koji su zeljeli pomoci... I javilo se vrlo malo ljudi.. i omda se odluci ponuditi strancima, i dodje stranas donese milione za otplatu duga, napravi Akademiju, osvoji dvije titule i dva kupa... Dovede par kvalitetnih timova u drzavu... I sad treba bosnjo, koji nije zelio da plati pomaganje klubu kad je bilo potrebno, da se pita i uzdize svoju ljubav prema klubu. Hoces, al qurac....
Znamo dobro kad se ljubav pokazuje, omda kada je najtezee... A gdje su bile bosnje koje vole klub i koji su mogli pomoci, pa makar i simbolicno, kad je bilo najpotrebnije?

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
Denchi
-
Kontakt:
Zip je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:23
uđe Bošnjo u Ferrari salon
-imate li najbrži, najljepši, najjači, najskuplji auto?
-evo to je ovaj F1234 model od 1 milion EUR
-e a može li meni za 10 milja al na rate?
to je taj mentalitet...
-
Denchi
-
Kontakt:
bordobijeli je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:30
Prvo bošnjo je pogrdno, drugo u FK Sarajevu nikad nacionalnost nije bila bitna kroz citavu historiju pa evo i dan danas je tako. Za Sarajevo navija i navijat ce sve nacionalnosti. To jest nasa je nacionalnosti Bordo boja tako da ovo nesto bošnjo vakav bošnjo nakav je glupost velika.
bošnjo je od Bošnjak, što označava građane BiH, Sarajevo se nalazi unutar BiH
mentalitet u kojem bi neko da nekog zajebe da bi bio zadovoljan je simptomatičan za stanovništvo BiH
-
Sjeverjecudo
-
Kontakt:
Postao/la Sjeverjecudo » 26 jan 2020, 14:43
Gledaj sto su dijasporci ili oni sto su pobjegli u ratu pa se sad vratili krenuli da pljuju po nama bosnjama,bosancima,balijama,sve to jesmo i ponosni smo na to sto jesmo i na nase porijeklo i nasu drzavu. Bosnjo zadnji marku kad ima podjlijeli sa nekim drugim,svako od nas da bosnja da ima milijarde naravno da bi jedva docekao da postane vecinski vlasnik FKS,bosnjo od 750 KM hrani porodicu,plati rezije, ode u kafanu,kupivclansku,kupi kartu,ode na utakmicu,bosnjo ima dusu i bosnjo je raja.
A vi se drzite Njemacke,Austrije i ostalih drzava,brinite se tamo o tim drzavama,ne solite pamet nama
Isto tako oni kojima smeta bosnjo,nek se udruzi sa onima sto su nas napali 92 i nek idu zajedno van BiH i nece im smetat bosnjo.
Opet kazem bosnjo sam i ponosan sam na to.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!
Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!
-
Denchi
-
Kontakt:
bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 14:03
i za ovo se varaš
već sam ti rekao da od zarade od karata direktno naspram štete koju ti navijači naprave u godini/sezoni si u minusu + organizovanje + stadion
druga stvar je reklamiranje sponzora na tekmi tj. oči koje vide reklamu, one reklame na stadionu su više tu radi TV prenosa nego posjetioca na stadionu, kojih ima dosta manje nego na strimu prijateljske tekme kluba na netu.....npr. gdje takođe plasiraju firme/sponzori svoje reklame i ta metrika puno više love donosi i potencijalno može donijeti klubu....raspitaj se o cijeni oglašavanja u toku utakmice na TV po sekundi, zbog toga treba odbiti ovo sponzorisanje lige od BHT, posebno veliki klubovi....da ne spominjem koje cifre se mogu dobiti za prenose evropskih tekmi kluba, sav investirani novac TV kuća vrati od oglašavanja...
-
Vaha1946
-
Kontakt:
MortemHz je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:59
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 13:54
Sta rece lik
Nije bitna posjeta, nisu bitni navijaci, nisu bitne Horde, nisu bitni pitari, nije bitan zapad, nije bitna atmosfera, nista nije bitno samo su sabrina, jahic, ilievski bitni!!!
Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Amidzaa, Bordo10, bosnas_, cookiech, galia95, Haksss, Hazre, hurem, HyperOS, HZbec, Imamkarbarum, Inspiracija, Jabroni, johntravolta123, Kabinet1987, Lecler, n0dix, napoleon72, NeSamSafetee, plisek, relativizam, SAMO BORDO, siroliver69, strahmeipomisliti, tajsamja, umrobihzbogtebe1946, Venom i 264 gosta.