FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

stb
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la stb » 25 jan 2020, 02:30

Hajdeee je napisao/la:
24 jan 2020, 23:17
Nisam ovo napisao uz negativni kontekst.
Samo kontam da ta cinjenica da je ovdje puno vas izvan Sa. Ima potencijal da se uvezete i organizujete, ako ne po istim gradovima, onda bar regiji i kantonima.
Jer kada se tako uvezete i formalno nastupite ko grupacije, moglo bi se nesto uganjati i sa UNFKS ali i sa samim klubom. Siguran sam da bi vam se izaslo u susret da sto vise tekmi budete. Barem ovih vecih. A i lakse je kad ste uvezani i organizovani.
Jedan fin primjer tog uvezivanja i organizacije je bio ove sezone u Bijeljini. Pun minibus (otprilike 30 mjesta), cekao nas je na ulazu u RS sa navijačima Sarajeva iz Gracanice. I staro i mlado, dosli su na utakmicu u tolikom broju jer je bila godisnjica smrti rah. Harisu Kahrimanovicu, navijacu Sarajeva iz Gracanice koji je poginuo u saobracajnoj nesreci. Vecina ih je imalo majice sa likom rah. Harisa. Iako je povod za takvu veliku brojku bio tuzna godisnjica, opet pohvala za navijače Sarajeva iz Gracanice. Sama cinjenica da smo u ovakvom vremenu skupili broj od 30 ljudi iz mjesta udaljenog 150km od Sarajeva (pritom znajuci uvjete u kojima zivimo i koliko ljudi ide na utakmice) pa bar i na jednu utakmicu izaziva divljenje.
7 1 2 1 0

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 jan 2020, 02:40

Sjeverjecudo je napisao/la:
25 jan 2020, 02:01
Samozdravlje je napisao/la:
24 jan 2020, 23:57

Hvala na srcu jarane . :thumbup: :njanjanja: Iskreno mozda ne znas moja pisanja , ako poznas onda mi bas znaci .
Ovo bordo je ok , a ovo plavo je upitno . Krene Pitar i povede jarana "komsiju" , a mjesta malo . Ne pise na celu nikom da li je ili nije za upravu . Imas clansku , imas vremena i odes . Nije neka tekma , aman-zaman . Uzvratiti cu ti "srce" , ako podrzis AKADEMIJU . :urnebes: :thumbup:
Znam naravno sta pises,nekad se slazem sa tvojim misljenjem,nekad ne al u svakom slucaju postujem tvoje misljenje i nacin na koji ga iznosis.
Ma ako komsija zeli da gleda Divove nek gleda,mozda ce napokon skontat da grijesi sto navija za male plave,i dodje u pravu raju :D
Ma ja bih najvise volio kad bi sve nasi akademci igrali i kad bi sa njima osvajali titule.
Uvijek cu podrzati nasu dijecu prije nego neke igrace koji dodju sa strane pa cak i ako su malo slabiji.
Al za neke vidis da nisu u rangu za Sarajevo i da ih neces moci prodati ili ces ih prodati za neke jako male cifre.
Evo npr. Mustafic,ako je iko dobio priliku onda je to on,Al jednostavno vidis da ne ide i nadam se da ce sad zadovoljit na probi i svu srecu mu zelim.
Isto tako Sabanovic,daleko od tog da je los igrac,Al nije ni kvalitet kako se pokusava predstaviti,od Hodzica bolji puno (nije tesko od Hodzica biti bolji :rol: ) al slabiji od Hebiba,uporedis recimo Pidru i Sabanovica i vidis razliku,moje misljenje.
Nsu kvalitet kao sto su Mujakic,Vladan,Pidro,Djokanovic itd...
Recimo za Djokanovica,mislim da je strasan potencijal i da ce biti najbolji igrac kojeg je do sad nasa akademija izbacila.Isto tako bih volio kad bih mogli i Pidru i Vladana zadrzati malo duze kod nas,ovako prerano odu vani i ne snadju se i izgore nekako u toj svoj zelji,mislim da bi puno bolje bilo i za nas i za njih kad bi malo duze ostali.
Pozdrav :thumbup:
Meni je ovo dovoljno , a za Mustafica i Sabanovica ce vrijeme pokazati , hoce li ili ne biti igraci za FKS . Minimum , sto ocekujem od njih je da budu igraci u PL . Nije to malo , puno su truda ulozili , a da li ce biti za FKS vrijeme ce pokazati . Naravno dao je i njima klub puno . Imali su Mustafic i Sabanovic (asistencije Ahmetu , pa i pokoji gol)finih momenata . Vrijeme i teren ce reci ko ih je precijenio ili podcjenio . Problem jeste sto u ovom trenutku sto FKS ne moze cekati . Bit ce dobro aBd .
Evo jedna i za tebe : "Uprava napolje , ako nema Titule , ali se trebamo strpiti do maja 2020 ". Vidimo se pred VV , aBd . Svi ,svi :urnebes: :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 jan 2020, 02:50

Sto tice sabana, mustafica to su igraci koji nikad u zivotu nece moci nac klub vani koji je jaci od FK SARAJEVA.

Kova je rikverc igrac znaci mozda ode negdje dobije fine pare kad odradi na klupi ugovor eto ga nazad...

Dzokanovic bi mogo uspjet ili hit nesto ko kova al blize je rikvercu nego nivou gojka dokle doguro..

Al bez obzira sto su ovo pobacaji mi na ovim igracima nikad nemozemo izgubit jer i ako neody nigdje oni su jeftina roba a dovoljno dobra za nas i ovu ligu...

Jebu nas treneri u akademi a i skauti tih malaca..

Odkade onaj sef akademije ode (svi treneri bili protiv njeg) akademija sve losija.. a samim tim da su ga bojkotovali sad se vidi da je on bio skoro profesionalac a ovi ublehasi amateri

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 jan 2020, 02:54

Pidra cemo udat 1m€+ ako se opravi i on ce prejebat gojkovo i nahadovo i markovi dostignuce jer mali ima taj X faktor

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 25 jan 2020, 05:09

Evo ja se nudim da pomoću svoje viber grupe probam okupiti raju koja bi zajedno sa nama adminima te grupe dala za clanske koliko ko moze i to.
I ja sam sam vrlo losoj financijskoj situaciji desilo mi se da nisam imao na zadnja dva derbija otići a živim za Sarajevo.
Trazio sam posao dosta puta ali samo kazu nazvat ćemo vas i na kraju nista. Otac mi ima penziju 480 km.
A nas je 5 u kući.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 jan 2020, 05:55

Mislim da se sa klubom iskljucivo sanjima dogovori i to organizuje i da na to imaju pravo samo novi clanovi.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 25 jan 2020, 06:45

Prvih 25 navijaca koji nemaju 20KM za clanarinu a zele biti clanovi, javite se na pp.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 25 jan 2020, 06:48

25 jan 2020, 02:40
Jel jos uvjek mislis da nije bilo vrijeme da se tjera prevarant kad sam to pisao prije tacno godinu dana?

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 25 jan 2020, 07:40

Pitar6785 je napisao/la:
25 jan 2020, 02:50
Sto tice sabana, mustafica to su igraci koji nikad u zivotu nece moci nac klub vani koji je jaci od FK SARAJEVA.

Kova je rikverc igrac znaci mozda ode negdje dobije fine pare kad odradi na klupi ugovor eto ga nazad...

Dzokanovic bi mogo uspjet ili hit nesto ko kova al blize je rikvercu nego nivou gojka dokle doguro..

Al bez obzira sto su ovo pobacaji mi na ovim igracima nikad nemozemo izgubit jer i ako neody nigdje oni su jeftina roba a dovoljno dobra za nas i ovu ligu...

Jebu nas treneri u akademi a i skauti tih malaca..

Odkade onaj sef akademije ode (svi treneri bili protiv njeg) akademija sve losija.. a samim tim da su ga bojkotovali sad se vidi da je on bio skoro profesionalac a ovi ublehasi amateri
Največa greška ove uprave je što su dozvolili/podržali (kada su otpustili momka) javasluk i bezvlasce u Akademiji. Na taj način narušavaju osnovu razvoja kluba.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 25 jan 2020, 07:55

Sanchezhz je napisao/la:
24 jan 2020, 19:31
Benjolos je napisao/la:
24 jan 2020, 18:25
Samo bih da pitam ovdje par forumaša sto nazivaju Sabrinu qurvom, da li imate valjan dokaz da je ona ta kako je nazivate, u slucaju da nemate pitao bih vas da li nazivate takvim imenom ostale zenske osobe pa i svoju majku, sestru, zenu, djevojku?

Da naglasim, nista licno protiv ikoga, al ruzno je citati takve uvrede...
A nije ruzno poslije duple covjeka nazivati pogrdnim imenima?
Da je u shahu osvojio titule ili u boxu ok respekt a u fudbalu je zasluzno najmanje 20 ljudi za titulu. Veliko je pitanje koliko je ta osoba covjek?????????? :hmmmmm:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 jan 2020, 08:27

24 jan 2020, 23:16
Denchi je napisao/la:
24 jan 2020, 22:46
kanarinac je napisao/la:
24 jan 2020, 22:42

ne znate sa nama sa strane za svaku utak treba minimalno 100 km da gledamo uzivo,
mogo si 5 članskih uzet :kafa:
Kao ne shvatas @Denchi , procitaj sta je napisao . Ima nas dosta koji zive ono :"Sit gladnom ne vjeruje" . Covjek ima clansku , ali mu za utakmicu treba 100 KM . Nije isto biti navjac FKS u gradu i biti navijac 50+ km od Sehera . Lakse se snaci u Sarajevu za 3-5-8 KM , nego u Cazinu za istu svotu , a zamisli koliko im znace pare za tekmu .
Znam da je utopija , ali kad bi mi na forumu pokusali organizovati grupu koja bi pomogla ovoj raji . Jeste tesko , ali nas 20-30 mjesecno po 20 KM , bi dovelo do toga da im bar ulaznice budu dzaba .
Sve ja kontam dobri moj, nego je zajebancija, sarkazam

Napisao covjek da ima clansku vidio sam....

Fol je sto je ovo pogodilo ove sto bi da tuku zene iz uprave....oni nemaju clansku...

Ovi sto zivotare sa malim primanjima ne dolaza na tekme sigurno i to je uredu, a vjerujem da vole klub jbg...normalno da je zivot preci zato se i kaze da je fudbal najbitnija SPOREDNA stvar na svijetu

Cjenim i ljude koji putuju izdaleka ali i ti imaju clansku bar zbog ustede....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 jan 2020, 09:01

kanarinac je napisao/la:
24 jan 2020, 22:35
mirzatele je napisao/la:
24 jan 2020, 22:03
Jel realno da neko kaže da nema 20KM godisnje i da se nazove navijacem ?
da realno je,za covjeka koji ima penziju 300 km,da realno je za covjeka koji ima djecu i radi za platu od 700 km,realno je da ti ljudi nemaju novca za svaku utakmicu da gledaju vjeruj mi,i vi Sarajlije vi samo mislite samo vi volite klub,i ne znate sa nama sa strane za svaku utak treba minimalno 100 km da gledamo uzivo,ja sam licno iz grada gdje su vecina manijaci,pa ako cu doci na utak moram sa svojim autom,jer nema nista organizovano,a vi izadjete iz stana i na utak i zalite se skupa vam ulaznica 10 km,i vi ste kao veci navijaci od nekoga ko nema 20 km,i nikad nemoj sa mislis sa si veci navijac od nekoga jer si ti dao 20 km za clansku.Sit se gladnom ne vjeruje vi ne znate sa ima ljudi koji vole zive Sarajevo,nemaju para djecu sa kupe biciklo,a ti ces mu reci da on ne voli Sarajevo jer nije kupio clansku,znaci da ne voli ni svoje dijete jer mu nije kupio dijetu biciklo,neka vas je stid.
P.S ja imam clansku.
Treba uprava da se malo pozabavi navijacima izvan naseg kantona. Ja sam predlagao da npr. svim aktivnim clanovima van Sarajevskog kantona podijele sezonske. Neko je odmah mi napisao kako to nema logike i nema finansijske koristi ali vjerujte nije sve u finansijama. Mozda je bitnije vrbovati te navijace da redovno dolaze na Kosevo pa mozda za sobom povedu i nove clanove i postepeno da se sirimo po citavoj drzavi. Klub treba redovno da igra prijateljske po manjim sredinama da ga imaju priliku gledati nasi navijaci iz tih sredina i da privlaci nove navijace u tim sredinama.
Tuzno je da postoje mnogi manji gradovi u drzavi gdje ima vise zeljovaca nego nasih i treba nesto raditi po tom pitanju. Evo ja sam dao dva prijedloga: besplatan ulaz za navijace van kantona i redovne prijateljske po manjim gradovima u drzavi.
Ako cak poznajete te navijace koji ne mogu priustiti clansku ili djetetu biciklo hajde da nesto organizujemo za tu nasu bracu da na forumu ili nekoj utakmici skupimo te pare a ne samo da laprdamo i svadjamo ae medjusobno po forumu.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 jan 2020, 09:16

mirzatele je napisao/la:
25 jan 2020, 00:22
fanatikk je napisao/la:
24 jan 2020, 23:59
MortemHz je napisao/la:
24 jan 2020, 23:54

Pridružujem se.
Ako ti se više osoba javi proslijedi meni da i ja pomognem ili nek se javi direktno meni.
Pridruzujem se, 5 clanskih i od mene.
svaka cast momci
Svaka cast ovo mogu samo Pitari,suze mi krenuse na oci.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 jan 2020, 09:21

Nema od tog ništa, realno. Nema smisla dat sezonsku kartu nekom aktivnom članu iz npr. Zavidovića. Taj momak recimo voli klub i preko neta se učlanio da se osjeća kao dio toga (znam nekoliko momaka koji godišnje plaćaju članarinu Liverpulu, Manchesteru itd). Al dat mu sezonsku je glupost jer neće sigurno doći svaku tekmu u sezoni, pa ni svaku drugu. Kad živiš 40+ kilometara od Sarajeva, 6 maraka za kartu je daleko najmanji problem. Izvini na neukusnom poređenju, to bi bilo jednako poklanjanju skupih kopački invalidu bez nogu.
Klub širi imidž i dobar glas isključivo dobrim igrama. Navijanje za klubove ide il nasljedno il prema silovanju svih ostalih. Ja se sjećam kad sam bio dijete, cijeli komšiluk za Želju navijao. Jbg, Željo tad kar.ao sve redom, igrao s Newcastleom itd. Ja sam za Sarajevo počeo navijat zbog dajdže koji me od malena navodio na to, a Chelsea sam počeo simpatisat čisto radi karindžanja svih ostalih u sezoni 04/05. Djeca vole da navijaju za najbolje. Osvajaj titule tri godine uzastopno i sva djeca rođena poslije 2010. godine će navijat za Sarajevo. Vrlo jednostavno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 jan 2020, 09:28

skoroalen je napisao/la:
25 jan 2020, 09:21
Nema od tog ništa, realno. Nema smisla dat sezonsku kartu nekom aktivnom članu iz npr. Zavidovića. Taj momak recimo voli klub i preko neta se učlanio da se osjeća kao dio toga (znam nekoliko momaka koji godišnje plaćaju članarinu Liverpulu, Manchesteru itd). Al dat mu sezonsku je glupost jer neće sigurno doći svaku tekmu u sezoni, pa ni svaku drugu. Kad živiš 40+ kilometara od Sarajeva, 6 maraka za kartu je daleko najmanji problem. Izvini na neukusnom poređenju, to bi bilo jednako poklanjanju skupih kopački invalidu bez nogu.
Klub širi imidž i dobar glas isključivo dobrim igrama. Navijanje za klubove ide il nasljedno il prema silovanju svih ostalih. Ja se sjećam kad sam bio dijete, cijeli komšiluk za Želju navijao. Jbg, Željo tad kar.ao sve redom, igrao s Newcastleom itd. Ja sam za Sarajevo počeo navijat zbog dajdže koji me od malena navodio na to, a Chelsea sam počeo simpatisat čisto radi karindžanja svih ostalih u sezoni 04/05. Djeca vole da navijaju za najbolje. Osvajaj titule tri godine uzastopno i sva djeca rođena poslije 2010. godine će navijat za Sarajevo. Vrlo jednostavno.
Po meni nije poenta dal ce doci na tekmu ili ne.Vec da taj navijac recimo iz Gracanice pokaze clansku Sarajeva,pa da svoje dijete navuce da navija za Sarajevo kao tebe tvoj dajdza.Sto neko rece nek je u novcaniku i kad se isti otvori, nek se prvo vidi clanska Sarajeva sirom nam BIH.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 jan 2020, 09:34

amypitar je napisao/la:
25 jan 2020, 09:28
skoroalen je napisao/la:
Po meni nije poenta dal ce doci na tekmu ili ne.Vec da taj navijac recimo iz Gracanice pokaze clansku Sarajeva,pa da svoje dijete navuce da navija za Sarajevo kao tebe tvoj dajdza.
Članska svakako, moj komentar se odnosio na post da treba sezonske podijelit svim aktivnim članovima van KS. Dat popust recimo, to da. 50% popusta na sezonsku navijačima koji donesu CIPS kao dokaz da nisu iz Sarajeva (kao studentski dom). Jer ako vadim sezonsku, znači da ću dolazit barem 70% utakmica te sezone, jer u suprotnom mi se nikako ne isplati. Ako ću već dolazit i trošit gorivo (ili plaćat autobus), mogu dobit popust.
Naravno, ne govorim za sebe. Jednom sam iskoristio studentski popust za zapad, ostatak života sam visio na istoku i sjeveru. Al nekom bi značilo sigurno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 25 jan 2020, 09:48

robertkosar je napisao/la:
25 jan 2020, 07:55
Sanchezhz je napisao/la:
24 jan 2020, 19:31
Benjolos je napisao/la:
24 jan 2020, 18:25
Samo bih da pitam ovdje par forumaša sto nazivaju Sabrinu qurvom, da li imate valjan dokaz da je ona ta kako je nazivate, u slucaju da nemate pitao bih vas da li nazivate takvim imenom ostale zenske osobe pa i svoju majku, sestru, zenu, djevojku?

Da naglasim, nista licno protiv ikoga, al ruzno je citati takve uvrede...
A nije ruzno poslije duple covjeka nazivati pogrdnim imenima?
Da je u shahu osvojio titule ili u boxu ok respekt a u fudbalu je zasluzno najmanje 20 ljudi za titulu. Veliko je pitanje koliko je ta osoba covjek?????????? :hmmmmm:
Standardna prica kad je titula onda je dvadest ljudi,a kad je poraz samo on kriv,bosnjo zahvalan,najbolje Jesica zamoliti da se vrati to je dusa od cojka.ljudina da valja.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 jan 2020, 09:55

Nego ljudi gledam naš raspored koji je po meni od svih konkurenata najbolji.Predeveramo li prve dvije tekme Tuzla kuci i Borac u gostima kao lideri rano jest,al dosta posla bi prema tituli odradili.Valjda se smire ove podjele ,i na Kosevu prvu tekmu svi zajedno podrzimo nase momke protiv Tuzle,strah me najvise samih sebe.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 jan 2020, 10:02

skoroalen je napisao/la:
Pa sta fali i ako ne dodju svaku, nek dodju bar po neku dobro je i mozda sa sobom povedu nekog novog navijaca koji se zaljubi u klub i navijace bas zbog te utakmice. Poenta je da se vrbuje sto vise navijaca.
Upoznao sam neke nase navijace iz ze-do kantona, vjerujte sve momci prva liga, od razmisljanja, ponasanja, ljubavi prema klubu. Trebaju nam i ti navijaci.
Treba klub nesto raditi po pitanju toga. Treba neko da im skrene paznju na to.

A spomenuo si da vecina omladine pocinje navijati za neki klub zbog rezultata ili kad ima nekoga u porodici da ga usmjeri, samo vjeruj mi ima puno omladine koja je pocela navijati za nas klub zbog sjevera i HZ i ne treba se olako odricati tog segmenta kluba. Spektakl na tribinama zna privuci navijace. Meni je npr. bas bilo bezveze u Banovicima bez navijanja(nebitno koji ke razlog bio) a predivno bilo npr u Vitezu kad je grmilo.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 jan 2020, 10:25

TheIvicnjak je napisao/la:
25 jan 2020, 06:45
Prvih 25 navijaca koji nemaju 20KM za clanarinu a zele biti clanovi, javite se na pp.
Svaka cast, meni nije potrebno a ipak me sin casti sa sezonskom. Dosta sam i ja njega castio. :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: DzemoSmjecanin, tajsamja i 40 gostiju.