Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja Evropsko Prvenstvo?

Anketa je završila: 14 jan 2020, 19:44.

Hrvatska
8
8%
Španija
10
10%
Njemačka
4
4%
Norveška
23
23%
Francuska
10
10%
Danska
21
21%
Švedska
2
2%
Mađarska
1
1%
Slovenija
5
5%
Neko Drugi
18
18%

Ukupno glasova: 102

Hans
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.

Post Postao/la Hans » 24 jan 2020, 22:04

I da, ako se već priča o sreći za ove ili one, Luka Stepančić je dobio 2min i skrivio 7m, a na usporenoj snimci se jasno vidi da nije niti dodirnuo protivnika. Odavno to u rukometu ne vidjeh, izgledalo je kao faul na Neymaru.

Svaka čast Norveškoj, mislim da sad vidimo da je Duvnjakov najveći grijeh što nije pogodio gol u zadnjoj sekundi protiv Španjolske, pa da se ove dvije ekipe sastanu u polufinalu. I da je otišlo na njihovu stranu, također bi bilo zasluženo.

Ali, ako ništa, ako je i bilo sumnje da su Hrv i Špa u grupi igrali pod ručnom, u finalu je završni obračun.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 24 jan 2020, 22:06

Antipolitika3 je napisao/la:
24 jan 2020, 22:04
tm01hzne je napisao/la:
24 jan 2020, 21:53
:D :mrgreen:

Gollll jeeeeeeeeeeee

Bog komentatorske funkcije :mrgreen:
Da je bio na licu mjesta zapalio bi se :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2020, 22:16

Hans je napisao/la:
I da, ako se već priča o sreći za ove ili one, Luka Stepančić je dobio 2min i skrivio 7m, a na usporenoj snimci se jasno vidi da nije niti dodirnuo protivnika. Odavno to u rukometu ne vidjeh, izgledalo je kao faul na Neymaru.
Gledao sam tu situaciju više puta i mislim da je postojao kontakt, tj. da ga je krilo Norveške zakačilo stopalom. Ako je to ta situacija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 24 jan 2020, 22:19

Virtu4l je napisao/la:
24 jan 2020, 22:16
Hans je napisao/la:
Gledao sam tu situaciju više puta i mislim da je postojao kontakt, tj. da ga je krilo Norveške zakačilo stopalom. Ako je to ta situacija.
Da, ali to ga nije omelo u skoku, doslovno su se okrznuli. A i grublja je situacija bila sa Horvatom, par minuta nakon toga, i nisu svirali ništa. Jako čudno suđenje, ako ćemo realno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2020, 22:22

Hans je napisao/la:
24 jan 2020, 22:19
Virtu4l je napisao/la:
Hans je napisao/la:
Da, ali to ga nije omelo u skoku, doslovno su se okrznuli. A i grublja je situacija bila sa Horvatom, par minuta nakon toga, i nisu svirali ništa. Jako čudno suđenje, ako ćemo realno.
Nema veze je li ga omeo, bitno je da je kontakt postojao, krilo u takvoj situaciji namjerno traži kontakt i to je siguran penal. Vidio si bezbroj puta da krilni igrači bukvalno skaču u protivnika.

Isto je trebao dosuditi i Horvatu kasnije.
Voli te tvoje Sarajevo.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 24 jan 2020, 22:23

Hans je napisao/la:
24 jan 2020, 22:19
Virtu4l je napisao/la:
Hans je napisao/la:
Istina, ali nisu svirali ni sedmerac ni 2 min kad je igrač Hrvatske odgurnuo rukama Norvežanina u skoku.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 jan 2020, 22:23

joj glupog sporta,minuta do kraja,ljudi potrose minutu bez namjere da pogledaju prema golu...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 24 jan 2020, 22:29

Šteta što su se Slovenci kasno sjetili da je polufinale :D

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 24 jan 2020, 22:35

@Virtu4l ali znaš i sam da se ne svira svaki kontakt, pa u svakoj utakmici možemo naći takve skokove, i ništa ne biva suđeno :D

Ne mislim da je to usmjereno protiv Hrvatske, nego, znamo koliko ove naše države godinama bivaju oštećivane od strane velikih, pošto su sport i velika natjecanja danas sinonim za trgovinu interesima i profit

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 24 jan 2020, 22:39

Kad bi BHRT pustio RTL prijenose, samo da ne slušamo ona dva 'stručnjaka' :pray: :ljepota:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2020, 22:41

Hans je napisao/la:
24 jan 2020, 22:35
@Virtu4l ali znaš i sam da se ne svira svaki kontakt, pa u svakoj utakmici možemo naći takve skokove, i ništa ne biva suđeno :D
Sa krila se u 95% slučajeva svira. Ni meni se to ne sviđa ali takva su pravila.
Voli te tvoje Sarajevo.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 24 jan 2020, 22:52

Virtu4l je napisao/la:
24 jan 2020, 22:41
Hans je napisao/la:
Sa krila se u 95% slučajeva svira. Ni meni se to ne sviđa ali takva su pravila.
E vidiš, ne možeš u polufinalu EP-a jednoj ekipi dati 7m i 2min, a drugoj, za daleko teži kontakt ništa.

dinamo
Kontakt:

Post Postao/la dinamo » 24 jan 2020, 23:11

Suđenje je bilo cirkus, prvo i najvažnije pitanje, kako pored ipak nešto kvalitetnijih sudaca od ova dva Španjolska klauna, baš su oni delegirani za polufinale a njihova reprezentacija igra drugo polufinale? I to prvi put da se tako nešto napravi na nekom od velikih natjecanja. Od situacija kad Duvnjak presječe loptu pol metra od noge za kontru pa im se vraća, pa mi dobijemo isključeno za povlačenje s leđa a oni već u sljedećem za još teži start ništa, pa njihov igrač povuče Karačića na njihovog igrača pa mu sviraju faul u napadu, pa ona idiotska probijanja, Stepančić zabije, već je u zraku i putanji koju ne može promjenit norvežani se ne stignu spojit, očito je bilo metar prostora između njih a njemu probijanje, Duleta gurnu s dvije ruke u leđa u produžetku u napadu za 2 razlike, faul za 2 minuta daju kontru Norvežanima...ma stamota i cirkus od ehf-a. Da vi dođete fo situacije gdje možete naštetit nekom od tih "velikih" tek bi vidjeli što su dvostruka pravila

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 jan 2020, 23:20

dinamo je napisao/la:
24 jan 2020, 23:11
Suđenje je bilo cirkus, prvo i najvažnije pitanje, kako pored ipak nešto kvalitetnijih sudaca od ova dva Španjolska klauna, baš su oni delegirani za polufinale a njihova reprezentacija igra drugo polufinale? I to prvi put da se tako nešto napravi na nekom od velikih natjecanja. Od situacija kad Duvnjak presječe loptu pol metra od noge za kontru pa im se vraća, pa mi dobijemo isključeno za povlačenje s leđa a oni već u sljedećem za još teži start ništa, pa njihov igrač povuče Karačića na njihovog igrača pa mu sviraju faul u napadu, pa ona idiotska probijanja, Stepančić zabije, već je u zraku i putanji koju ne može promjenit norvežani se ne stignu spojit, očito je bilo metar prostora između njih a njemu probijanje, Duleta gurnu s dvije ruke u leđa u produžetku u napadu za 2 razlike, faul za 2 minuta daju kontru Norvežanima...ma stamota i cirkus od ehf-a. Da vi dođete fo situacije gdje možete naštetit nekom od tih "velikih" tek bi vidjeli što su dvostruka pravila
Utakmica je završena, rezultat i finalist poznati.
Šta je poenta u raspravi o suđenju, pogotovo onih koji su sretni zbog pobjede susjeda?

Da su sudije htjele da "sude i utiču na rezultat", kako ovdje čitam, Norveška bi bila u finalu.

Sudijskih grešaka je bilo na obostranu "štetu", ali ništa posebno za konačan rezultat - što je najvažnije kad se cijeni suđenje.

U rukometu je suđenje ogroman problem, ali ovo prvenstvo je bilo napredak u kompletnom suđenju i uz neka promjena pravila - suđenje će biti slično kao i u ostalim sportovima (popularnim), nadam se.
Bosno moja poharana....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2020, 23:24

Baš sam krenuo da napišem da su par puta veoma brzo kompenzovali greške.
Voli te tvoje Sarajevo.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 jan 2020, 23:33

Hans je napisao/la:
Ako nisi igrao (ili trenirao) rukomet (pogotovo kao krilo) onda pitaj bilo koje krilo šta mu "znači" i najmanji dodi po nozi (namjeran ili ne!) za realizaciju šuta i zbog mogućnosti teških povreda.

Rukomet je grub sport, bekovi i pivoti se pravo tuku, ali krila su najizloženija vrlo nezgodnim povredama (ili promašajima) zbog 'naivnog' dodira.
Pravila ih 'štite', jer noge krila (kada se odraze u skok) ne smiješ ni slučajno dodirivati - slijedi sankcija.
Bosno moja poharana....

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 25 jan 2020, 00:37

Jedino mikroskopom da gledamo jesu li im se dlake dodirnule

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 jan 2020, 00:41

Trigger je napisao/la:
24 jan 2020, 23:33
Hans je napisao/la:
Ako nisi igrao (ili trenirao) rukomet (pogotovo kao krilo) onda pitaj bilo koje krilo šta mu "znači" i najmanji dodi po nozi (namjeran ili ne!) za realizaciju šuta i zbog mogućnosti teških povreda.

Rukomet je grub sport, bekovi i pivoti se pravo tuku, ali krila su najizloženija vrlo nezgodnim povredama (ili promašajima) zbog 'naivnog' dodira.
Pravila ih 'štite', jer noge krila (kada se odraze u skok) ne smiješ ni slučajno dodirivati - slijedi sankcija.
mislim da u situaciju o kojoj prica decko nije bilo bas nikakvog kontakta...bar se meni ucinilo tako..ma ni minimalnog :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 jan 2020, 00:43

Hans je napisao/la:
25 jan 2020, 00:37

Jedino mikroskopom da gledamo jesu li im se dlake dodirnule
Stvarno je ovo besmisleno a ne kontam šta želiš da dokažeš?
Bez 'pokretanja' clipa pogledaj ove dvije slike na clipu i obrati pažnju na položaj tijela.
Na prvoj slici odbrambeni igrač stoji 'vertikalno' a potom tijelo ide preka krilu i naginje se na ruku u kojoj je lopta... A kada pogledaš clip vidiš da ne da miruje ili se povlači nego naskače na krilo!!!
Dovoljno, onom ko poznaje rukomet i sudijska pravila.
Odbrambeni igrač mora odskočiti unazad (ili ostati u mjestu) kada mu je krilo već 'prošlo' i uskočilo u 6m. Kraj :mrgreen:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 jan 2020, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 25 jan 2020, 00:44

Znači faul je i ako ga uopće ne dodirne? :D

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.