FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 23 nov 2010, 00:42

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 23 nov 2010, 01:21

jo mogu mislit amara kad je vidio sehu na krilu :D haj ti na go mali
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Jesam ša'e
Kontakt:

Post Postao/la Jesam ša'e » 23 nov 2010, 02:43

Predivno vrijeme za Želju, polufinale kupa, drugi u ligi, Vasilić Višća Šeha Kerla u repki, Stanić na goal.com za najbolji go sedmice, novi sponzor, Bekrić vodi za fudbalera godine na sportsport.ba, Amar i dalje tu...

JES DOBRO BIT MANIJAK :)

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 23 nov 2010, 04:23

Bekric i Zeba su dva totalno razlicita igraca. I nema smisla ih porediti. Mnogi kvazi strucnjaci i pametnjakovici porede Ronalda i Messija i ko je bolji. Malo tesko za uporediti.

Zeba je prekucao PL BiH i zbog slabe inostrane ponude bio je primoran da se vrati nazad u PL BiH. Rijec je o fantasticnome tehnicaru, igracu koji je u stanju na 2 kvadratna metra okrenuti 2-3 igraca. Ima i tehnicki potkovan sut sto se vidjelo u par utakmica kada je postigao veoma lijepe golove. Ali meni jednostavno izgleda da on nema motiva. Kao da je postao igrac malih utakmica. Zna da tu bez mnogo trcanja uz par solidnih poteza moze postici pogodak ili proigrati suigraca.

Ali nije Zeba jedini krivac za trenutnu formu mada ona nije losa. Iako ne igra u svome najboljeme izdanju najbolji je u PL BiH. Da kojim slucajem Zeljeznicar ima brzoga napadaca golgetera koji je opasan i u kaznenom prostoru i van njega Zeba bi bio rasterecen i tu bi do izrazaja dosla njegova tehnika. Imao bi prostora. Vise bi se paznje poklanjalo napadacu ili napadacima da Zeljo igra sa dva napadaca. Ovako Zeba mora da baca loptu na stranu Visci i Besliji. Neko rece da Zeljo ima bolje zadnje vezne lakse bi Zebi bilo. Ne bi jer se ovaj iovako ne vraca da popuni tu prazninu ne trci puno nazad.

Bekric je nesto sasvim drugo. Bekric je gorio iz utakmice u utakmicu. Igrao je moglo bi se reci srcem kao da je Zeljino dijete. Ipak ja to vidim drugacije. Bekric je imao ponudu da napusti Zeljeznicar i kada je Amar dosao uspio ga je uvjeriti da ostane. Za one koji ne znaju Amar mu je rekao da ce se bolje prodati ako Zeljo bude sampion a tu treba Amaru kapu skinuti bez obzira o kojoj se ligi radi takvo obecanje nije lako ispuniti. I Bekric je davao sve od sebe.

Ruku na srce fizicki je jaci od Zebe. Ima jaci udarac, brzi je i zna tu snagu iskoristiti. Za razliku od Zebe mnogo vise trci. Bekric ima tu nesrecu sto nasa reprezentacija na njegovoj poziciji ima more igraca tako da mu to otezavavajuca okolnost da bude dio nacionalnog tima.

Zeljo treba da je sretan sto ima igraca Zebinoga kalibra.

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 23 nov 2010, 08:54

nick je napisao/la:jo mogu mislit amara kad je vidio sehu na krilu :D haj ti na go mali
Znas kako je to bilo otprilike. Sjede na kraju sezone pjetlici Zelje s roditeljima (u Pazaricu cini mi se), i bukvalno Amar Osim kaze Ibrinoj mami ovako otprilike: "Tvoj Ibro nikad nece biti neki igrac, al bi on mogao biti dobar golman." I na iducem treningu Ibro s rukavicama na trening. Amar mu 15-tak minuta "drzao govor" na sljaci, na golu prema glavnom stadionu (ako nekoga i to zanima) :). Ibrina mama ni sam ibro nisu bili nesto sretni, ali eto Amar je znao. A i koje dijete bi bilo sretno u tim godinama da ga neko stavi na gol, a on igra lijevo krilo :) Eto to je istina u kratkim crtama. I to je potez Amara koji se treba cijeniti. Zna Amar sta radi ;)

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 23 nov 2010, 09:14

Yevhen Konoplyanka (Ukraine) 1.14%
Raul Gonzalez (Schalke) 14.91%
Luke Varney (Blackpool) 1.31%
Jeremy Menez (Roma) 7.87%
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) 21.55%
Marcelo Pereira (Xanthi) 1.48%
Mario Stanic (Zeljeznicar) 41.88% :P
Christian Schulz (Hannover) 1.08%
Francesco Scardina (Cittadella) 3.36%
Adriano (Monaco) 5.42%
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 23 nov 2010, 09:18

MU'MIN T.M. je napisao/la:Yevhen Konoplyanka (Ukraine) 1.14%
Adriano (Monaco) 5.42%
Jao Stanića šta im uradi :D
A još će Bekrić pobijediti na glasanju čitaoca sportsport.ba portala :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 23 nov 2010, 09:24

Omar500 je napisao/la:
MU'MIN T.M. je napisao/la:Yevhen Konoplyanka (Ukraine) 1.14%
Adriano (Monaco) 5.42%
Jao Stanića šta im uradi :D
A još će Bekrić pobijediti na glasanju čitaoca sportsport.ba portala :)
A bila je dilema Stanić ili Radovanović ? :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 23 nov 2010, 09:36

Danas se igraju dva kola na 19. Bajramskom turniru.

Željezničar - Olimpic (12:00)
Željezničar - Čelik (18:00) TV
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 23 nov 2010, 10:12

Ne znam šta ste očekivali od Zebe. Iskreno, ni Bekrić nije najbolje igrao u prvoj polusezoni, jer cijela ekipa je bila poljuljana. Mešanović nas je vadio golovima. Tim igra utakmicu, a ne pojedinac. A Zeba ima 6 asistencija i isto toliko golova, što je impresivan učinak. Jeste da izvodi jedanaesterce, ali to je i Bekrić svojevremeno radio. Jedan napadač, zadnji vezni visokog kvaliteta i imamo dosta šanse u Europi.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 23 nov 2010, 10:16

Zeba je dao 8 golova! ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 23 nov 2010, 10:18

ellaxaz je napisao/la:Zeba je dao 8 golova! ;)
Još bolje onda :)

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 23 nov 2010, 10:26

Edin Džeko (Wolfsburg/Njemačka) :P
21%
Emir Spahić (Montpellier/Francuska)
18%
Zvjezdan Misimović (Galatasaray/Turska)
3%
Miralem Pjanić (Lyon/Francuska)
17%
Ermin Zec (Genclerbirligi/Turska)
3%
Samir Bekrić (Incheon United/Južna Koreja) :P
17%
Senijad Ibričić (Hajduk Split/Hrvatska)
6%
Saša Papac (Glazgow Rangers/ Škotska)
3%
Asmir Begović (Stoke City/Engleska)
6%
Sejad Salihović (Hoffenheim/Njemačka)
6%
Ako su oni ''djeca''....jel im onda Željo Otac ;)
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 23 nov 2010, 10:30

pile87 je napisao/la:[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
ako je od ''krila'' Šehića napravio reprezentativnog golmana....onda će od ''krila'' Stanića napraviti Baila ;)

Gen ''Osim'' je čudo....

Medixon
Kontakt:

Post Postao/la Medixon » 23 nov 2010, 11:29

Sinoc Bekric ubjediljivo vodio , oko 12h..sad udjem da vidim kakvo je stanje , nidze ga ..Al eto , Dzeko i Bekric , meni odgovara.. :mrgreen:
A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 23 nov 2010, 12:08

Stole iz Bora je napisao/la:GOAL.com bira najljepsi go za proteklu sedmicu a medju 10 golova za koje se moze glasati je i Stanicev go Rudaru. Jedina greska je sto su umjesto Srdjan stavili Mario ali to je nebitno ..

http://www.goal.com/en/news/3194/video/ ... mber-15-21
Greška je što su ga bili potpuno zamijenili sa Marijom Stanićem. :roll:

Mario Stanic
Date of Birth: Apr 10, 1972
Place of Birth: Sarajevo
Nationality: Croatia
Height: 187 cm.
Weight: 82 Kg.
Squad Number:

:twisted:
edit. promijenili su ime. ;)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 23 nov 2010, 12:27

Ivica Osim i Josip Katalinski
Legende Želje na prijateljskoj utakmici

Fudbaleri Željezničara 30. novembra gostovat će u Stožicama na stadinu Olimpije, a utakmici će prisustvovati i legende Plavih sa Grbavice, Ivica Osim i Josip Katalinski.

Stadion u Stožicama najveći je stadion u Sloveniji, a slovenska reprezentacija je do sada na tom istom odigrala dvije utakmice i to protiv Australije i Farskih Ostrva.

No, Olimpija će svoju prvu utakmicu na tom stadionu odigrati protiv Željezničara. Počasni gosti bit će legende Željezničara Ivica Osim "Švabo" i Josip Katalinski "Škija".
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

AdisManiacZ
Kontakt:

Post Postao/la AdisManiacZ » 23 nov 2010, 13:37

Nerminu Jamaku, kao i nekolicini njegovih saigrača, istekao je ugovor na Bilinom Polju, te priznaje kako bi karijeru mogao nastaviti u Željezničaru, gdje je i napravio svoje prve fudbalske korake.

"Kada se sve sabere i oduzme, na kraju možemo biti zadovoljni 11. pozicijom na tabeli. Imali smo dosta raznoraznih problema, bili u toj rezulatskoj krizi, ali smo se na kraju uspjeli izvući. Ipak, mislim da prikaz na tabeli nije pravo mjerilo kvaliteta. Siguran sam da Čelik zaslužuje biti među tri vodeće ekipe. No, naše sve trupe usmjerene su ka Kupu, gdje igramo u polufinalu. Svjesni smo da samo na taj način možemo do Evrope", kazao je Jamak za SportSport.ba, te dodao:

"U Zenici mi je odlično, tu sam već dvije godine i stvarno nemam nikakve primjedbe. No, činjenica je da mi je istekao ugovor i da sam slobodan igrač. Nisam siguran hoću li ostati u Čeliku, ili ću, ipak, pronaći novi angažman", ističe Jamak, a na pitanje da li je jedna od opcija i FK Željezničar, odgovara:

"Moram priznati da postoji mogućnost da sezonu nastavim na Grbavici. Ipak sam ja Željino dijete, to je moj klub i naravno da mi je velika želja ponovo obući plavi dres. Zvali su me iz Željezničara, malo smo i pričali, no za sada još ništa konkretno. Postoji i mogućnost da pređem u inostranstvo, no ne bude li ništa od toga, vrlo je moguće da završim u Željezničaru".

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 23 nov 2010, 13:39

JAMAK: NIJE ISKLJUČEN PRELAZAK U ŽELJU

"Kada se sve sabere i oduzme, na kraju možemo biti zadovoljni 11. pozicijom na tabeli. Imali smo dosta raznoraznih problema, bili u toj rezulatskoj krizi, ali smo se na kraju uspjeli izvući. Ipak, mislim da prikaz na tabeli nije pravo mjerilo kvaliteta. Siguran sam da Čelik zaslužuje biti među tri vodeće ekipe. No, naše sve trupe usmjerene su ka Kupu, gdje igramo u polufinalu. Svjesni smo da samo na taj način možemo do Evrope", kazao je Jamak za SportSport.ba, te dodao:

"U Zenici mi je odlično, tu sam već dvije godine i stvarno nemam nikakve primjedbe. No, činjenica je da mi je istekao ugovor i da sam slobodan igrač. Nisam siguran hoću li ostati u Čeliku, ili ću, ipak, pronaći novi angažman", ističe Jamak, a na pitanje da li je jedna od opcija i FK Željezničar, odgovara:

"Moram priznati da postoji mogućnost da sezonu nastavim na Grbavici. Ipak sam ja Željino dijete, to je moj klub i naravno da mi je velika želja ponovo obući plavi dres. Zvali su me iz Željezničara, malo smo i pričali, no za sada još ništa konkretno. Postoji i mogućnost da pređem u inostranstvo, no ne bude li ništa od toga, vrlo je moguće da završim u Željezničaru".

AdisManiacZ
Kontakt:

Post Postao/la AdisManiacZ » 23 nov 2010, 13:46

Jamak nije pojacanje :!:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Lokomotifa, Mana i 276 gostiju.