Jeste dobili vizu, ja sad popunio onaj DS 160 i kontam poslati na mail i zakazati termin, planiram turistički, malo New York i ako stignem do LA ili SF-a, , nemam nikog tamo, al imam ovdje stalan posao, sad kakve su šanse ne znam.Fowl95 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 20:26Ja sam vadio 2013. američku vizu turističku, zajedno sa tetkom. Preko neke žene smo dobili termin u ambasadi i koliko sam ja skontao taj sistem, najbitnije je dokazati da ti stvarno ideš tamo turistički, kod koga ideš, imaš li para da odeš. Odbijaju ljude jer vide u njima potencijalne ilegalne radnike.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa normalno, dobijes vizu na 10 godina, skupis jedno 5-6 milja za pocetak i novi zivot, peres ko imigrant sudje za 7 dolara po satu ( umjesto za 9-10 ili koliko je satnica vec), upoznas jos neku amerikanku, slozis joj dijete, zivis americki san hehehehe
Nece da moze.
Nece da moze.
27.10.2020
Jesmo. Ako imaš dobra primanja, svoju imovinu, ne vidim zašto te ne bi primili. Najbitnije ne muljati, jer mogu oni sve provjeriti.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 20:54Jeste dobili vizu, ja sad popunio onaj DS 160 i kontam poslati na mail i zakazati termin, planiram turistički, malo New York i ako stignem do LA ili SF-a, , nemam nikog tamo, al imam ovdje stalan posao, sad kakve su šanse ne znam.Fowl95 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 20:26Ja sam vadio 2013. američku vizu turističku, zajedno sa tetkom. Preko neke žene smo dobili termin u ambasadi i koliko sam ja skontao taj sistem, najbitnije je dokazati da ti stvarno ideš tamo turistički, kod koga ideš, imaš li para da odeš. Odbijaju ljude jer vide u njima potencijalne ilegalne radnike.
Let's talk about SIX baby!
- Marsal
- Kontakt:
Kad popunjavaš zahtjev za vizu ima pitanje "Da li ste pripadnik neke terorističke organizacije?"
Idući put ću napisat: "Nećemo se lagat, jesam".
Idući put ću napisat: "Nećemo se lagat, jesam".
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nisu pitali za imovinu ništa na onom obrascu, jesu za platu, to mogu ponijeti platne liste, ne znam treba li još nešto.Fowl95 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 21:01Jesmo. Ako imaš dobra primanja, svoju imovinu, ne vidim zašto te ne bi primili. Najbitnije ne muljati, jer mogu oni sve provjeriti.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 20:54Jeste dobili vizu, ja sad popunio onaj DS 160 i kontam poslati na mail i zakazati termin, planiram turistički, malo New York i ako stignem do LA ili SF-a, , nemam nikog tamo, al imam ovdje stalan posao, sad kakve su šanse ne znam.Fowl95 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 20:26Ja sam vadio 2013. američku vizu turističku, zajedno sa tetkom. Preko neke žene smo dobili termin u ambasadi i koliko sam ja skontao taj sistem, najbitnije je dokazati da ti stvarno ideš tamo turistički, kod koga ideš, imaš li para da odeš. Odbijaju ljude jer vide u njima potencijalne ilegalne radnike.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Ma ne treba ništa ljudino, sve su oni već provjerili.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Što nisi ti predao za stalnu vizu preko sestre, imaš onu opciju čini mi se za to, možda i jesi već, znam da se nešto puno čeka na to
Kod mene je ovaj kolega tako, brat mu bio tamo, on je čekao nešto dugo pravo, 10ak godina ako nije i više, al je otišao na kraju i radi sad tamo.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Znaju đe džumu klanjaš, a da ne znaju kakav ti je imovinski karton.
- Marsal
- Kontakt:
Ovo mogu samo roditelji i djeca. Ja kao brat mogu samo da im se qrca napušimrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 21:10Što nisi ti predao za stalnu vizu preko sestre, imaš onu opciju čini mi se za to, možda i jesi već, znam da se nešto puno čeka na to
Kod mene je ovaj kolega tako, brat mu bio tamo, on je čekao nešto dugo pravo, 10ak godina ako nije i više, al je otišao na kraju.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Možeš ja mislim kao i brat, ako sam dobro skontao, a roditelji ti mogu brže dobiti i onda ti preko njih da odeš, oni čak i ne moraju tamo biti dugo.Marsal je napisao/la: ↑23 jan 2020, 21:13Ovo mogu samo roditelji i djeca. Ja kao brat mogu samo da im se qrca napušimrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 21:10Što nisi ti predao za stalnu vizu preko sestre, imaš onu opciju čini mi se za to, možda i jesi već, znam da se nešto puno čeka na to
Kod mene je ovaj kolega tako, brat mu bio tamo, on je čekao nešto dugo pravo, 10ak godina ako nije i više, al je otišao na kraju.![]()
Jer je ovaj moj kolega otišao tako preko brata, nije imao više nikoga.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Ma pojma nemam, baš ću provjerit.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
https://www.uscis.gov/greencard/eligibility-categories
Tu ti piše,
Family member of a U.S. citizen, meaning you are the:
Unmarried son or daughter of a U.S. citizen and you are 21 years old or older
Married son or daughter of a U.S. citizen
Brother or sister of a U.S. citizen who is at least 21 years old
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Haman me ni sestra ne može očima gledat.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma nemaš šta izgubiti, predaš to, i čekaš, kad bude bude, dočekat ćeš aBd, barem tračak svjetla u ovoj situaciji, ili da roditelje nagovoriš da i oni predaju preko sestre jer ide brže za njih, i onda ti preko njih odeš, opet brže, možete oba načina da pokrijete sve.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
joj to sam i ja predao davno (tacnije sestra poslala) i zaboravio sam na to
, udjoh sada da vidim i stoji i dan danas da su primili i da sam u razmatranju
jbte 7 godina proslo
https://i.postimg.cc/HkDb1F0T/Inked-Capturesddd-LI.jpg

https://i.postimg.cc/HkDb1F0T/Inked-Capturesddd-LI.jpg
Zadnja izmjena: reeds, dana/u 23 jan 2020, 21:48, ukupno mijenjano 4 puta.
- Marsal
- Kontakt:
Hoće seka u Europu da doseli 
Doduše to već 5 godina govori.

Doduše to već 5 godina govori.
Ma nisam ja tad ništa popunjavo, bio treći srednje.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 21:08Nisu pitali za imovinu ništa na onom obrascu, jesu za platu, to mogu ponijeti platne liste, ne znam treba li još nešto.Fowl95 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 21:01Jesmo. Ako imaš dobra primanja, svoju imovinu, ne vidim zašto te ne bi primili. Najbitnije ne muljati, jer mogu oni sve provjeriti.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2020, 20:54
Jeste dobili vizu, ja sad popunio onaj DS 160 i kontam poslati na mail i zakazati termin, planiram turistički, malo New York i ako stignem do LA ili SF-a, , nemam nikog tamo, al imam ovdje stalan posao, sad kakve su šanse ne znam.![]()
Let's talk about SIX baby!
- LlullSergio
- Kontakt:
Radni kolega ima sestru isto tako u New Yorku i sad pred Novu dobio tu desetogodisnju vizu i sa porodicom otisao tamo na 20-ak dana. Nisu ga nesto peglali,ali on ima stalno zaposlenje, jaka primanja i podlogu nekakvu da fakticki i nema razlog da ide tamo.
Mada ja kako sam skontao on tebe ima pravo izdvojiti na aerodromu i opet sa background check odraditi, provjeriti sve zivo i ako procijeni da si opasnost za nacionalnu sigurnost da te opet vrati nazad hladno. Jos pogotovo mi imamo pasoe ove vukojebine, samo takve i cekaju.
Mada ja kako sam skontao on tebe ima pravo izdvojiti na aerodromu i opet sa background check odraditi, provjeriti sve zivo i ako procijeni da si opasnost za nacionalnu sigurnost da te opet vrati nazad hladno. Jos pogotovo mi imamo pasoe ove vukojebine, samo takve i cekaju.
Viza ti nije garant da ces uci u zemlju. Pocnes muljat pri granicnoj kontroli il si tukac pa ne znas beknut nijednog jezika i objasnit svrhu ulaska i boravka, a potrefi se neki PS policajac, mozes lagano dobit nogu u d.upe
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 198 gostiju.