DrFilgud je napisao/la: ↑23 jan 2020, 18:37
Raonffa je napisao/la: ↑23 jan 2020, 18:24
Na kraju će odlučiti Bajević, džaba trošite vrijeme momci
Siguran sam da će Duško dobro izvagati sve ono dobro i loše što Vranješ nosi sa sobom i da će na kraju donijeti pravu odluku za reprezentaciju.
Mada, ako ćemo pošteno, glumljenje patriotizma na Vranješu je izgubljeno onda kada je ostao u reprezentaciji nakon što je crtao granice RS-a, ako već govorimo o nekakvom dostojanstvu i ponosu. To što je on prekrižio tu tetovažu, ne bi trebalo značiti ništa, isto kao što neće značiti da sutra prekriži ovog vojvodu.
Iako meni to nikada nije smetalo, zapravo nije me zanimalo, gledao sam isključivo ono što pruža na terenu a tu je uvijek davao maksimum, za razliku od nekih wannabe patriota i ljiljana koji su glumili povrede, igrali preko neke stvari za reprezentaciju i mnogo čega drugog.
Preko tetovaze granica republike srpske se moze preci, narocito kad ih je precrtao. Svidjelo se nama ili ne, pc je legalna tvorevina, u kojoj zive nasi sugradjani kopji je vole.
Istjerati Vranjesa radi tetovaze pc, bila bi vrlo kontraverzna odluka i vjerovatno neopravdana. Dakle u redu je sto mu je omoguceno da se pokaje i da se predje preko toga.
Momcilo Djujic je druga stvar. Tetovaza ratnog zlocinca, cetnickog vojvode i idola svih srpskih zlocinaca koji su harali devedesetih, je neprihvatljiva i preko toga se ne moze i ne smije preci. Slijedeca faza je "noz, zica, Srebrenica".
Pa vidi nešto, zna se na šta se aludira kada se iscrtaju samo granice RS-a, nezavisnost tog entiteta, brisanje granica BiH, otcijepljenje i slična demagogija koju stalno možeš vidjeti u medijima u RS-u. Ako ti je ta priča i demagogija koja je već godinama aktuelna, manji problem od nekakvog bradatog lika iz WW2, onda ili nisi najrealniji ili imaš malo specifičniji sistem vrijednosti u smislu šta je manje, a šta više loše.
Na kraju krajeva, produkt svega toga tih "žica, Srebrenica", vojvoda, idola srpskih zločinaca, ti je upravo ta RS što je ovaj nabacio na ruku prvi put.
Al' opet kažem, sve je to priča za krezubu sirotinju, ne treba qurac oštriti na Vranješu kako god, qurac treba oštriti na malo većem nivou, na političarima, na državnom nivou, na Dodiku, na Čoviću, na Bakiru, na onima koji hrane ovakve kao što je Vranješ.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"