Nemoj napravit sranje i kada budes izlazio imas 1800 nazad

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nemoj napravit sranje i kada budes izlazio imas 1800 nazad
Pa šta ako spominje kredit? Čovjek spominje kredit za auto, stan ili eventualno skuplji TV.leorey je napisao/la: ↑23 jan 2020, 11:13Da naravno zivis normalnije, ali opet na kraju spominjes kredite. Tako ljudi zive i ovdje. Valjda takav sistem u svijetu, meni je abnormalno da ovdje ljudi skuplje hlace uzimaju na otplatu godinu dana preko banke. Da ne zayebavam se, odjecu kupuju na kredite.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 08:03U Austriji zena i ja imamo 1200 € fiksnih troskova dakle kirija, rezije, zivotna osiguranja, dva auta i tako dalje. Ja izadjem oko 2000€ ( neto naravno ) a zena je na trudnickom pa opet fino zivimo i odemo 3-4 puta za Bosnu. Dok je ona radila komotno se ostavljalo do 1000 € na stranu svaki mjesec. Oboje pusimo, kvalitetno se hranimo i s vremena na vrijeme ode se u soping. Ako si sam za.ebano je pogotovo jer dosta ljudi radi za 1400€ , a vec dvoje kada dijeli sve troskove onda mozes puno toga. Najgori je pocetak, dok nadjes stan l, platis kauciju i tako te troskove ostalo dodje samo od sebe. Nemas para za auto, daj tri platne liste i zavrseno na rate za pola sata, hoces tv isto tako.
Ormari tipa od 200 KM se uzimaju na 2 godine, TV, sve to je moderno ropstvo. Tako je i u Americi ybg samo sto dizu kredite za vise, skuplje stvari koje onda i platis vise s odgodom jel.
Ljudi registraciju uzimaju na kredit lol. Moderno ropstvo 1/1.
Ali je vjerovatno imao umanjenu platu prva 3 mjeseca ako je imao smjestaj. Tako je vecinom, tesko da ti dobijes tipa 2k eura platu i da imas smjestaj, kartu i hranu, jedino da si bas neki strucnjak ili da je struka upitanju.
pa ybte u bosni je plata 1300 km u skolama ako ne i vise??? znaci češka nula bodova!
Ovako, on je imao 10 godina iskustva rada na cnc, momak jest metalostrugar ali se trudio da sve prati, nije što se kaže poguzija. Stalno je govorio da ima cilj otići vani. Pratio oglase i javio se na nekoliko njih. Imao je i preporuku koju je zatražio od svoje firme, koju je preveo i predložio na mailu. Naravno dobio je poziv za probni rad, gdje mu je poslodavac sve obezbjedio.
Onaj ko radi za 4-5 stoja. Zasto? Pa jer ne postoji nacin drugi da nabavi te stvari, pogotovo ne ako sam zivi.
Stari stan moro komplet okrecit i vrata/prozore ofarbat. Dobio 1100€ nazad za kauciju od starog dana.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 13:24Nemoj napravit sranje i kada budes izlazio imas 1800 nazad![]()
Ja sam samo okrecio i dobio cijelu kauciju, ma hoce nekada navesti da se nesto pokvarilo prilikom tvog boravka, dovoljno malo pod isparan i eto naplateVelaHavle je napisao/la: ↑23 jan 2020, 18:25Stari stan moro komplet okrecit i vrata/prozore ofarbat. Dobio 1100€ nazad za kauciju od starog dana.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 13:24Nemoj napravit sranje i kada budes izlazio imas 1800 nazad![]()
Vjerujes ja htio ostavit tako kako je al haj, odradio za dva dana poso i zdravo. Mada je i stan bio u losen stanju tako da je bilo neizbjezno.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 18:30Ja sam samo okrecio i dobio cijelu kauciju, ma hoce nekada navesti da se nesto pokvarilo prilikom tvog boravka, dovoljno malo pod isparan i eto naplateVelaHavle je napisao/la: ↑23 jan 2020, 18:25Stari stan moro komplet okrecit i vrata/prozore ofarbat. Dobio 1100€ nazad za kauciju od starog dana.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 13:24
Nemoj napravit sranje i kada budes izlazio imas 1800 nazad![]()
Pa dobro, dosta ljudi ne moze dobiti soping karticu ako nisi pod stalnim ugovorom, recimo jaran radi na Hifi 5 mjeseci i ne moze dobiti soping karticu, bio licno s njim u banci
Meni stara završila. Samo otišao i potpisao se.
Isti slučaj. Sestra ima državljanstvo njihovo ali nisam mogao dobiti vizu. Doduše, 2015 sam odbijen. Nisu ni htjeli reći zašto, samo odbijenica.reeds je napisao/la: ↑23 jan 2020, 18:23Interesuje me, kakva je sada procedura za za turist vizu za USA.... Planiram abd na ljeto ici u posjetu kod sestre (prvi put tek nazalost), a vjerujem da je dobijanje vize dosta teze nego prije pa me zanima da li je neko skoro dobio-vadio vizu... uslovi da tako kazem za"prolaz" sta traze, da se ne nadam uzaludHvala...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.