FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 jan 2020, 13:44

Skver je napisao/la:
22 jan 2020, 15:03
ultrasstyle_tz je napisao/la:
22 jan 2020, 14:35

ovo na papiru ne izgleda lose, a probati se osloboditi Ristica, Livancica i Buljica ili se nadati da Ristic proigra u skladu sa ocekivanjima i kako je odradio pripreme ljetos. Ali opet bih volio jos jedno krilo.
Zajimovic isto je dobra opcija naprijed.
Moze li tvoje misljenje o Salihovicu i Smajicu, da li bi mozda bilo dobro osloboditi se i njih, Smajica zbog visokih primanja u odnosu na pruzeno a Salihovica zbog onog sto je pokazao na terenu, posto vidim da ih i ti forsiras, pa me bas zanimaju tvoji argumenti?
sa Saidom su se dogovorili i oprostio je znacajan dio prethodnih potrazivanja. I svakako je bolje imati Saida u ekipi nego ovakvog Livancica ili Ristica. Ovaj mozda nesto napravi da se desi.

a sto se tice Smajica moj stav je da on treba da mijenja klub. Kod njega ce biti isti slucaj kao sto vjerujem da cemo mi dozivjeti sa Hajdarevicem i Zajimovicem ako dodje- da cemo se ibretiti kako je moguce da neki klub tek tako pusti te igrace.
Njegov fudbalski kvalitet je vise nego neupitan, skolovan igrac , zna igrati lopte, ali ga je unistio razvoj dogadjaja. On mora igrati iza napadaca ili kako bude stario i jacao mozda bude mogao odigrati i centralnog napadaca za ekipu koja vise igra po zemlji.
jednostavno neki igraci imaju problem sa sredinom gdje igraju, koja ih uzme na zub- tu se opet vracam na Zajimovica i nekad im treba promjena sredine. A da je los igrac, sigurno nije , ne bi sa nepunih 18 godina bio prvi strijelac ekipe i to kod Petrovica koji ga je mozda i najbolje znao koristiti.

Salihovic je druga prica, i njega navodim u ekipi jer ce prije nestati Slobode nego sto ce on prestati da igra u istoj dokle god to bude htio. Sto? to niko ne zna. Nit ima neki ugovor pa da kazes da se neko uglavljuje, nit ima ambiciju za transfer pa da kazes da hoce da ga gurnu kome- nista.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

DeColo19
Kontakt:

Post Postao/la DeColo19 » 23 jan 2020, 14:00

2-3k I nekako, al brate u vremenu gdje radnik koji radi 6 dana po 10h za 800-1000 mnogi je to

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 23 jan 2020, 14:00

Meni samo nije jasno sta ljudi kontaju da im 4 stoper bude Serbecic mozda, Gojkovic mozda pa u Dinamu je 4 stoper taraba kamoli u Slobodi.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 jan 2020, 14:46

23 jan 2020, 13:44

Salihovic je druga prica, i njega navodim u ekipi jer ce prije nestati Slobode nego sto ce on prestati da igra u istoj dokle god to bude htio. Sto? to niko ne zna. Nit ima neki ugovor pa da kazes da se neko uglavljuje, nit ima ambiciju za transfer pa da kazes da hoce da ga gurnu kome- nista.
Da li neko u gradu zna kako on opstaje i kojim shemama ostaje, sto napisa Solinas covjek nas je kostao za 10 godina najmanje 60 bodova.
🔴⚫️

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jan 2020, 14:59

MMA075 je napisao/la:
23 jan 2020, 14:00
Meni samo nije jasno sta ljudi kontaju da im 4 stoper bude Serbecic mozda, Gojkovic mozda pa u Dinamu je 4 stoper taraba kamoli u Slobodi.
Nakupio je on dobrih nastupa kao 4. stoper. Treba ga nabit nogom i makar da me drugi levat nervira jer je frustrirajuce da nas toliko dugo godina jedan te isti igrač uvijek košta bodova kad igra.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 23 jan 2020, 15:10

23 jan 2020, 13:44
Skver je napisao/la:
22 jan 2020, 15:03
22 jan 2020, 14:35

ovo na papiru ne izgleda lose, a probati se osloboditi Ristica, Livancica i Buljica ili se nadati da Ristic proigra u skladu sa ocekivanjima i kako je odradio pripreme ljetos. Ali opet bih volio jos jedno krilo.
Zajimovic isto je dobra opcija naprijed.
Moze li tvoje misljenje o Salihovicu i Smajicu, da li bi mozda bilo dobro osloboditi se i njih, Smajica zbog visokih primanja u odnosu na pruzeno a Salihovica zbog onog sto je pokazao na terenu, posto vidim da ih i ti forsiras, pa me bas zanimaju tvoji argumenti?
sa Saidom su se dogovorili i oprostio je znacajan dio prethodnih potrazivanja. I svakako je bolje imati Saida u ekipi nego ovakvog Livancica ili Ristica. Ovaj mozda nesto napravi da se desi.

a sto se tice Smajica moj stav je da on treba da mijenja klub. Kod njega ce biti isti slucaj kao sto vjerujem da cemo mi dozivjeti sa Hajdarevicem i Zajimovicem ako dodje- da cemo se ibretiti kako je moguce da neki klub tek tako pusti te igrace.
Njegov fudbalski kvalitet je vise nego neupitan, skolovan igrac , zna igrati lopte, ali ga je unistio razvoj dogadjaja. On mora igrati iza napadaca ili kako bude stario i jacao mozda bude mogao odigrati i centralnog napadaca za ekipu koja vise igra po zemlji.
jednostavno neki igraci imaju problem sa sredinom gdje igraju, koja ih uzme na zub- tu se opet vracam na Zajimovica i nekad im treba promjena sredine. A da je los igrac, sigurno nije , ne bi sa nepunih 18 godina bio prvi strijelac ekipe i to kod Petrovica koji ga je mozda i najbolje znao koristiti.

Smajić je chuna od igrača i to pokazuje br. golova koje je dao u ove zadnje 2 sezone plus bezbroj pripremih iZnaci taraba od igrača!
DRŽAVA TUZLA!!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 23 jan 2020, 15:31

Evo Franić nije dogovorio sa Čelikom. Treba nam stoper definitivno. Za sada pojačanja nula bodova kod nas ako ostane ovako mrka je kapa.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 23 jan 2020, 15:37

sviunapad1010 je napisao/la:
23 jan 2020, 15:31
Evo Franić nije dogovorio sa Čelikom. Treba nam stoper definitivno. Za sada pojačanja nula bodova kod nas ako ostane ovako mrka je kapa.
Znas sta je problem, sto bi mu morali placati punu platu koju ima u Slovackoj, a koja sigurno nije ispod 2,3k eura. Njegov klub hoce da ga posalje na posudbu i da taj klub placa punu platu, a ne odredjeni procenat kao sto se neki klubovi dogovore, tako da je to jako skupa opcija, ali bi bio top pojacanje. Plus je rekao da su ga jos neki klubovi kontaktirali iz BiH.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 23 jan 2020, 15:39

DamirT je napisao/la:
22 jan 2020, 10:41
bhpremierliga12 je napisao/la:
22 jan 2020, 00:18
Nekako mi se cini da izgledamo puno bolje od Celika, po svim pitanjima. Nema neke turbulencije u timu trenutno, igraci treniraju, tim se nije promijenio, dok kod njih 10 igraca otislo, 10 doslo, opet sranja sa igracima(Franjic trebao doci pa nije, Horic jos nije potpisao ugovor, a trenira s njima, ceka da mu Turcin prvo da na ruke). Nisu doveli ni neka top pojacanja, neke mlade igrace, neke iz nizih liga, jos im je trener nepoznanica. Nadam se da cemo mi dovesti 3 dobra igraca i onda u ta 2 domaca meca u nastavku dobiti Celik i Mladost i onda lagano do kraja bjezati od te crte.
Franjic im nije dosao??
Potvrdjeno :mrgreen:

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 23 jan 2020, 16:38

23 jan 2020, 15:37
Znas sta je problem, sto bi mu morali placati punu platu koju ima u Slovackoj, a koja sigurno nije ispod 2,3k eura. Njegov klub hoce da ga posalje na posudbu i da taj klub placa punu platu, a ne odredjeni procenat kao sto se neki klubovi dogovore, tako da je to jako skupa opcija, ali bi bio top pojacanje. Plus je rekao da su ga jos neki klubovi kontaktirali iz BiH.
Dogovoriti raskid sa Pericom i to je to. Za platu 6k KM Ivetic ne bi trebao da bude pokretač štrajka igrača jer će sve to naplatiti, a nisu to male pare. Svaka čast ali od tog štrajka više meni nije ono sto je nekada bio.
Po meni se treba riješiti Salihovića, Livancica, Smajića i Ivetica. Pero ima preveliku platu ako je 6000 i zbog toga treba prekinuti saradnju ili mu smanjiti primanja. Isto vrijedi i za Smajića puno košta i ostavio bi ga ako je manja plata.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 23 jan 2020, 16:46

23 jan 2020, 16:38
23 jan 2020, 15:37
Dogovoriti raskid sa Pericom i to je to. Za platu 6k KM Ivetic ne bi trebao da bude pokretač štrajka igrača jer će sve to naplatiti, a nisu to male pare. Svaka čast ali od tog štrajka više meni nije ono sto je nekada bio.
Po meni se treba riješiti Salihovića, Livancica, Smajića i Ivetica. Pero ima preveliku platu ako je 6000 i zbog toga treba prekinuti saradnju ili mu smanjiti primanja. Isto vrijedi i za Smajića puno košta i ostavio bi ga ako je manja plata.
Ja kakve sam informacije imao, Perica je sve bio dogovorio sa Velezom prije par mjeseci, ali nasi ga nisu htjeli pustiti.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 23 jan 2020, 16:55

Nama treba 3-4 prava igrača, otišao je Pršo koji je bio među 2-3 naša najbolja igrača, došao Said koji je sklon povredama i sa njim nikad ne znaš na čemu si, Herić, koji je realno nepoznanica i Hajdarević koji je pojačanje, ali je pitanje da li je bolji od Hodžića od kojeg očekujemo još bolje igre jer je iskusniji za polusezonu. Treba nam siguran golman/od trenutnih Fejzić je vjerovatno najbolji/, stoper uz Jusića, jedan kreativni veznjak i beckup napadač jer je Amer često povrijeđen. Sa ovakvim pojačanjima imali bi šansu da osiguramo opstanak, a i ovako smo čini mi se u boljoj situaciji od Čelika, jer 10 igrača nije lako zamjeniti.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 23 jan 2020, 17:19

23 jan 2020, 16:46
Ja kakve sam informacije imao, Perica je sve bio dogovorio sa Velezom prije par mjeseci, ali nasi ga nisu htjeli pustiti.
Ako ima platu 6000 KM trebali su ga pustiti da ide. Ne vrijedi on više tih para.

sloboda1921
Kontakt:

Post Postao/la sloboda1921 » 23 jan 2020, 17:35

Pojedinci i dalje proturaju tezu o Smajiću kao kvalitetu. Tri godine ga forsiraju i taraba naravno da on sam neće nigdje otić jer ga niko neće a i zadovoljan je sa primanjima. Sale bi da ima imalo karaktera pošto je završio fax trebao donijeti sam odluku da se povuče - pa kako može podnijeti desetogodišnja pljuvanja. Što se tiče matorog Pere sa njim se trebao raskinuti ugovor jučera a ne danas taj nas je prošle sezone zajedno sa Nalom prodavao u dosta utakmica ali i on ima jednu manju grupicu ljudi oko kluba koja ga podržava znači kao i ovi dvojica gore zaštićen je. Pa koja je logika njega držat a pustiti Pršeša u manji klub od nas.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 23 jan 2020, 17:46

sloboda1921 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:35
Pojedinci i dalje proturaju tezu o Smajiću kao kvalitetu. Tri godine ga forsiraju i taraba naravno da on sam neće nigdje otić jer ga niko neće a i zadovoljan je sa primanjima. Sale bi da ima imalo karaktera pošto je završio fax trebao donijeti sam odluku da se povuče - pa kako može podnijeti desetogodišnja pljuvanja. Što se tiče matorog Pere sa njim se trebao raskinuti ugovor jučera a ne danas taj nas je prošle sezone zajedno sa Nalom prodavao u dosta utakmica ali i on ima jednu manju grupicu ljudi oko kluba koja ga podržava znači kao i ovi dvojica gore zaštićen je. Pa koja je logika njega držat a pustiti Pršeša u manji klub od nas.
Pa logika je da Prses nije htio ostat ljudi dragi.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 23 jan 2020, 17:58

Velez poslije rata rezultatski jeste ispod nas, ali gledajuci usporedbu dva kluba u totalu Velez je daleko veci, uspjesniji, trofejniji klub od Slobode. Za mene kao Tuzlaka i Slobodasa nikada nece biti iznad mog kluba, srce jbg ali budimo malo realni.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

sloboda1921
Kontakt:

Post Postao/la sloboda1921 » 23 jan 2020, 18:27

MMA075 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:46
Nije baš tako već su ga ljudi oko kluba izgurali kako bi se malo oparili. Ovdje ne mislim o parama koje je klub dobio za otkup ugovora već o onim koje su otišle u privatni džep.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 23 jan 2020, 18:32

23 jan 2020, 18:27
MMA075 je napisao/la:
23 jan 2020, 17:46
Nije baš tako već su ga ljudi oko kluba izgurali kako bi se malo oparili. Ovdje ne mislim o parama koje je klub dobio za otkup ugovora već o onim koje su otišle u privatni džep.
nidje veze.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 jan 2020, 18:41

Sviuodbranu je napisao/la:
23 jan 2020, 17:58
Velez poslije rata rezultatski jeste ispod nas, ali gledajuci usporedbu dva kluba u totalu Velez je daleko veci, uspjesniji, trofejniji klub od Slobode. Za mene kao Tuzlaka i Slobodasa nikada nece biti iznad mog kluba, srce jbg ali budimo malo realni.
Cuj Velez manji klub od nas, a ljudima stadion otet i podigli se ko fenix, napravili novi i jos uvijek ga sredjuju, nemaju duga, plate redovnije od nasih i barem se mogu nadati izlasku u Evropu za razliku od nas.
Mi imamo svoj stadion, besplatan i ni 1 KM obaveze prema njemu, do jucer samo 1 klub u gradu i duzno smo i Bpgu i narodu.
I onda neko ismijava drugi, stabilniji klub od naseg.

Sloboda je nama najbolja, ali subjektivno i srcem gledajuci, a ne razumom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 23 jan 2020, 18:46

Beduin je napisao/la:
23 jan 2020, 18:41
Sviuodbranu je napisao/la:
23 jan 2020, 17:58
Cuj Velez manji klub od nas, a ljudima stadion otet i podigli se ko fenix, napravili novi i jos uvijek ga sredjuju, nemaju duga, plate redovnije od nasih i barem se mogu nadati izlasku u Evropu za razliku od nas.
Mi imamo svoj stadion, besplatan i ni 1 KM obaveze prema njemu, do jucer samo 1 klub u gradu i duzno smo i Bpgu i narodu.
I onda neko ismijava drugi, stabilniji klub od naseg.

Sloboda je nama najbolja, ali subjektivno i srcem gledajuci, a ne razumom.
Tesko da ces ovdje naci na forumu bilo koga objektivnog, o bilo kojoj temi da je rijec.
Kada cujem "mi smo veliki klub"ili "velikan BiH nogometa "spuco bi ga stosom tamam da mi je otac moj Nihad.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: schalke i 0 gostiju.