Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

oldschool72
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la oldschool72 » 22 jan 2020, 16:21

Antipolitika3 je napisao/la:
21 jan 2020, 22:38
Osjecaj navijaca Zrinjskog kad se daje gol Utechtu za 2:1,ekstaza na stadionu gdje i srpski komentator u ludilu slavlja govori kako je BB prokljucao

Osjecaj navijaca Sarajeva kad Huseinovic razbija Levski potezom Messia i domacinstvo protiv Bor. M.

Osjecaj navijaca Zeljeznicara protiv Newcas. i mnogi mnogi drugi sisreti u europi i premijer ligi.

Onda imamo osjecaje velezovaca gdje skakucu po livadama federacije i naravno ne pamte osjecaj protiv Dortmunda od prije 40 godina kao moj Ćaća :urnebes:

Reci za druge ljude kako ne vole svoj klub dovoljno kao"mi" jeste zlocin.
Ali eto to je izgleda normalno da sam ja najljepsi najbolji i najzgodniji
Džaba ti sva priča, hebeš klub bez tradicije, nema tu ljubavi kad 300 ljudi na stadionu prati utakmicu zrinskog.
Da milion titula uzmete, opet vas hebe tradicija...
Velež do groba

convict3583
Kontakt:

Post Postao/la convict3583 » 22 jan 2020, 16:23

Celik inkasirao 200 000 evra za Jurinu .
Idu bolji dani akB

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 jan 2020, 17:01

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
21 jan 2020, 23:13
Ne treba puno pameti da se vidi koja ljubomora i sve ostalo se javlja sa nasom jacinom koja raste iz dana u dan. Sta ces brato ima nas pun ku.rac i volimo Velez vise nego sto volite svoju majku djecu familiju. Drkali ste kad smo se trebali ugasiti a sada pjenite i lizete kite jedni drugima cim se Velez spomene. Pomirite se sa tim da cemo vas je.bat sve redom u narednom periodu,da ce nas dolaziti gomile i da necemo svi moci stati na vase stadione. I na osmom mjestu ste nam poceli limitirat karte :urnebes: zamisli sta ce biti kad se budemo borili za titulu. Da brate nase mi smo Velez ono jug ljubav fanatizam. Spavali radi domacih dusmana 20 godina i vracamo se da vam pokazemo ko je najjaci u drzavi igrom brojnosti i tribinom. Namazite grlo uljem i gutajte bilijarske osmice. Ljubomora najvise pojede mozak

ponovo smo Rodjeni,i trenutno pomalo puzemo sa po kojim korakom a zamisli kad pocnemo hodati pa onda trcati i kad djavoli polude :rol:

mi ne mrzimo nikog(ili skoro nikog da budem precizan :roll: ) samo bezgranicno volimo nas klub svijetle tradicije.Najgori nas period je iza nas,poratno vrijeme je priznajemo bilo mizerno sto se tice uspjesnosti i to iz vise razloga(sprega fashisticke politike,kriminala korupcije i domacih kokosara i ublehasa).Sve je to proslost ali mi smo isplivali opet i to najvise bezgranicnom ljubavi njegovih navijaca,mogi klubovi ne bi prezivili da su imali istu situaciju.Sada je samo nebo granica,pricekajte koju godinu dok pocnemo "trcati" RODJENI SU PONOVO RODJENI :thumbup:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 jan 2020, 17:06

samo da SIPA ne bude.... :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jan 2020, 17:10

Marin Jurina i zvanično više nije član Nogometnog kluba Čelik Zenica, te će karijeru nastaviti u Mađarskoj.

Jurina je prošlu polusezonu proveo u ekipi makedonskog Shkupija na posudbi iz Čelika gdje se vratio početkom zime.

Ipak, odlučio je ponovo napustiti Zeničane, no ovaj put na permanentnoj bazi, pa je tako kompletirao transfer u redove mađarskog Mezokovesda.

S obzirom na važeći ugovor s Čelikom, Zeničani će na račun ovog transfera dobiti veliko obeštećenje. Kako nezvanično saznaje naš portal, riječ je o cifri u iznosu od 200.000 eura, a Jurina je potpisao trogodišnji ugovor s Mađarima.

U tom klubu pridružit će se bosanskohercegovačkom fudbaleru, Dini Beširoviću, koji je nedavno stigao u Mađarsku na posudbu iz Hajduka.

Iz NK Čelik su poželjeli mnogo sreće Jurini u nastavku karijere.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 22 jan 2020, 17:10

Davno sam rekao, mrsko mi traziti post koji sam napisao prije 2ipo-3 godine: Proklinjat ce DAN dusmani kada je Hasic i kompanija usla u UO odbor Veleza, a ev vec su poceli da isplivavaju na povrsinu!
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 22 jan 2020, 17:17

Denchi je napisao/la:
22 jan 2020, 17:06
Bujrum im, al nema straha. Kad u Maršala Tita 38b i Zvornička 27 nisu nista nasli, ostali mogu da budu mirni, izuzev onih iz Stjepana Radića 49 :rol: :rol:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 22 jan 2020, 17:20

Pa neće sami sebi slati Sipu. Bili crveni, sad zeleni :D

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 22 jan 2020, 17:23

Samo mi posudjenog igraca mozemo prodati za 200 000 € :urnebes:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 22 jan 2020, 17:24

Denchi je napisao/la:
ne sekiraj se ti, u talu smo sa svim strankama, i sa hdz, nijedna nas povalit nece.. koja zavist jbt :D

I SIPA je s nama, pa sta mislis ko je pokrenuo akciju hapsenja pitarskog kera
:mrgreen:
salema prolica i one bande iz federacije, i zasto bandit sanel silic sudi kao kolina kad je prpa :)

slobodno se opusti i ne sekiraj se, aBd spustit cemo vam cijenu da mozete koje pretkolo odigrat, ono bratski :D
Zadnja izmjena: drakensang, dana/u 22 jan 2020, 17:28, ukupno mijenjano 2 puta.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 22 jan 2020, 17:27

Denchi je napisao/la:
Mi upravljamo sa njima, necemo je sami sebi slat :beba:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 22 jan 2020, 17:33

Convicts1988 je napisao/la:
22 jan 2020, 17:20
Pa neće sami sebi slati Sipu. Bili crveni, sad zeleni :D
"Ekspedicija Čelika nakon prozivke uputila se za Međugorje gdje je planirano da ostanu određeni period na pripremama. No, kako saznaje SportSport.ba tokom vožnje došlo je do promjene plana, te su igrači Čelika na kraju završili u Ljubuškom.

Tokom puta ka Međugorju igračima je saopšteno kako će prvi dio priprema umjesto u Međugorju obaviti u Ljubuškom. Do toga je došlo jer iz kluba nisu ispoštovali dogovor s vlasnikom Sport Centra u Međugorju po pitanju dugovanja."

‐---------------------------------------------

"Loša finansijska situacija na Bilinom polju kumovala je tome da skoro 10 fudbalera tuži klub i zatraži raskid saradnje, a epilog cijele priče je takav da su od danas svi - slobodni.

Nagomilana dugovanja sudskim putem su odlučili riješiti Ševko Okić, Nermin Jamak, Haris Dilaver, Anel Dedić, Ljubiša Pecelj, Slavko Brekalo, Tarik Isić, Luka Miletić i Petar Raguž, u čiju korist je na kraju presudila prvostepena komisija Fudbalskog saveza ZDK, pa su po automatizmu dobili i 'čiste' papire."
Forzza Velez

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 jan 2020, 17:41

Denchi je napisao/la:
bujrum nek dodju care :thumbup: ,otvorena su im vrata u svaka doba(mislim da su i prije dolazili nekoliko puta),nek svak radi svoj posao,i ako bude kriminala i korupcije nek ih procesuiraju,kako nas tako i sve ostale kubove.Ja znam da se u klubu radi sve transparentno i po zakonu,znam kako Hasic radi i on ne voli neprofesionalnost koja je nas "krasila" u svim poratnim godinama do umalo gasenja kluba.Covjek je bio vojno lice i voli da se sve po PS-u radi

Ali da kazem da ovaj povratak Rodjenih niko ne moze zaustaviti jer nije Hasic sam ,tu je jos jedno 10-15 vrlo uticajnih i dobrostojecih ljudi koji su u klubu trenutno,a Hasic je prvi medju jednakima tako da :zviz:
Trenutno nam je infrastruktura najbitnija,a rezultati bar ove sezone nisu toliko,samo da ne dodjemo u zonu ispadanja i sve je OK.Iduca sezona ce biti vec nesto drugo :kafa:

I DA ZIVIM ZADNJI DAN VELEZU GA POKLANJAM
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 22 jan 2020, 17:46

rodjak je napisao/la:
22 jan 2020, 17:41
Denchi je napisao/la:
bujrum nek dodju care :thumbup: ,otvorena su im vrata u svaka doba(mislim da su i prije dolazili nekoliko puta),nek svak radi svoj posao,i ako bude kriminala i korupcije nek ih procesuiraju,kako nas tako i sve ostale kubove.Ja znam da se u klubu radi sve transparentno i po zakonu,znam kako Hasic radi i on ne voli neprofesionalnost koja je nas "krasila" u svim poratnim godinama do umalo gasenja kluba.Covjek je bio vojno lice i voli da se sve po PS-u radi

Ali da kazem da ovaj povratak Rodjenih niko ne moze zaustaviti jer nije Hasic sam ,tu je jos jedno 10-15 vrlo uticajnih i dobrostojecih ljudi koji su u klubu trenutno,a Hasic je prvi medju jednakima tako da :zviz:
Trenutno nam je infrastruktura najbitnija,a rezultati bar ove sezone nisu toliko,samo da ne dodjemo u zonu ispadanja i sve je OK.Iduca sezona ce biti vec nesto drugo :kafa:

Kada su tako dobrostojeci sto se oteze sa radovima na stadionu Rodjeni.
Ha radio 3 god ha godinu ako imas novac uradi zavrsi s tim, ili je problem administrativne prirode. :hmmmmm:
Ja se nadam da ce vec sledece u Velez doci 3-4 zvucna igraca i da se nesto napravi, ubi monotonija ali nesto nisam uvjeren. Da bi napravio rez moras uloziti novca, cak i u BiH.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 jan 2020, 17:48

rodjak je napisao/la:
22 jan 2020, 17:41
Denchi je napisao/la:

znam

zato kažem
Direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je bio na čelu organizirane kriminalne grupe koja je 2016. godine novcem te kompanije, preko off shore firme, kupila 673 hiljade dionica Bosnalijeka od kojih je dio bio u vlasništvu Vlade Federacije BiH.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 23 jan 2020, 13:51

ElCartel11 je napisao/la:
23 jan 2020, 13:23
Utvrdjeno je da je to istina sto se tice Amara i Fanima.

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/lj ... ajevo/1527

Sine, ovako se to radi. :bih:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 23 jan 2020, 13:51

Var soba se radi na Bilinom....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 jan 2020, 13:54

Denchi je napisao/la:
23 jan 2020, 13:51
Jedinu korist od toga moze imati reprezentacija
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 23 jan 2020, 14:03

Denchi je napisao/la:
23 jan 2020, 13:51
Odakle ti to ? Zar ne rekose da ce bili onaj mobilni tim kao na Marakni ili Maksimiru ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 jan 2020, 14:05

Pa uvodimo var tehnologiju, Salem od usta odvajao jbt :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.