Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Vokabula Tuzla najbolji kurs
Da naravno zivis normalnije, ali opet na kraju spominjes kredite. Tako ljudi zive i ovdje. Valjda takav sistem u svijetu, meni je abnormalno da ovdje ljudi skuplje hlace uzimaju na otplatu godinu dana preko banke. Da ne zayebavam se, odjecu kupuju na kredite.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 08:03U Austriji zena i ja imamo 1200 € fiksnih troskova dakle kirija, rezije, zivotna osiguranja, dva auta i tako dalje. Ja izadjem oko 2000€ ( neto naravno ) a zena je na trudnickom pa opet fino zivimo i odemo 3-4 puta za Bosnu. Dok je ona radila komotno se ostavljalo do 1000 € na stranu svaki mjesec. Oboje pusimo, kvalitetno se hranimo i s vremena na vrijeme ode se u soping. Ako si sam za.ebano je pogotovo jer dosta ljudi radi za 1400€ , a vec dvoje kada dijeli sve troskove onda mozes puno toga. Najgori je pocetak, dok nadjes stan l, platis kauciju i tako te troskove ostalo dodje samo od sebe. Nemas para za auto, daj tri platne liste i zavrseno na rate za pola sata, hoces tv isto tako.
Ormari tipa od 200 KM se uzimaju na 2 godine, TV, sve to je moderno ropstvo. Tako je i u Americi ybg samo sto dizu kredite za vise, skuplje stvari koje onda i platis vise s odgodom jel.
Ljudi registraciju uzimaju na kredit lol. Moderno ropstvo 1/1.
27.10.2020
Bas sam mu i govorio, u Brnu covjek 780 eura, 350 ce mu ici na kiriju, plus kaucija jos 2 mjeseca to je 1050 eura samo na kiriju.
Rezija 100 eura minimalno. A sta ces da jedes? Makarone? Kafa i cigare, piva? Pa to zaboravi.
Covjek je skrsio 2 milje i skrsit ce jos toliko prvi mjesec, s platom od 780 eura, pa on ce radit 3 mjeseca samo da vrati te pare.
Ne znam, drago mi je sto ide ali po mom misljenju to je premala plata da bi tamo zivio normalno. Pa neces valjda parizer jest pola mjeseca.
Rezija 100 eura minimalno. A sta ces da jedes? Makarone? Kafa i cigare, piva? Pa to zaboravi.
Covjek je skrsio 2 milje i skrsit ce jos toliko prvi mjesec, s platom od 780 eura, pa on ce radit 3 mjeseca samo da vrati te pare.
Ne znam, drago mi je sto ide ali po mom misljenju to je premala plata da bi tamo zivio normalno. Pa neces valjda parizer jest pola mjeseca.
27.10.2020
U Češkoj je jeftinije pit pive neg vodu
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ne pije on nikako, nije ni neki drustven tip pa nece izlazit puno, tu ce ustediti
27.10.2020
Kakva yebena Ceska. Sa mnom u busu se vracao lik koji predaje tjelesno u Pragu, ima 800 eura. Plus uleti da radi i kao sanker.
Pa rašće plata, bitno je otić. Uvijek može cimera naći pa po pola kirija.
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Dobra je Češka ali je ipak Njemačka zemlja piva.
Gledam, Njemačka prvi uvoznik tekile nakon SAD-a.
Lijepo bi bilo otići malo do Meksika, isprobati sva ta pića tamo gdje se proizvode.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 23 jan 2020, 11:29, ukupno mijenjano 1 put.
- Barbarossa
- Kontakt:
Upravo ovo što je koleka heller rekao, to je fakat početna koja raste, ne ko u Bosni , početna ti je početna al prvih 10 godina i to 750 najviše
@epidaurus trenutno sam u toj fazi hahahha ne može čovjek da pređe preko fizičkog izgleda iako su papiri s druge strane u pitanju , pa sad valja vagat šta izabrat jbmu miša
lol mislio sam da sam na temi lj is
@epidaurus trenutno sam u toj fazi hahahha ne može čovjek da pređe preko fizičkog izgleda iako su papiri s druge strane u pitanju , pa sad valja vagat šta izabrat jbmu miša
lol mislio sam da sam na temi lj is
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Kredit u BiH i kredit u Austriji il Njemackoj su dvije neuporedive stvari. Kod nas te kamatama ubiju u pojam pa vratis skoro duplo, u Austriji il Njemackoj dosta manje. Za neki trosobni stan te rata kredita ispadne otprilike isto ko i kirija.
Zavisi na koliko, dosta su opale i kod nas kamatne stope, stambeni su oko 3-3,5.
Nullius in verba
Da ali maksimalno na 1000 eura, pokazivao mi ugovor, sto je veoma malo. Kako misli roditeljima nesto poslat? Jer govori da mora. Btw radit ce u Lufthansa.
Poenta price, kako mi zbog syebanog sistema idemo u zemlju koja se smatrala siromasnom za nas u Jugoslaviji, pa oni bolan hlace dolazili kod nas kupovat kad su htjeli bolju robu, mi se sprdali s njima.
Slazem se bitno je otici, napredovat ce sigurno, ali to je vrlo syeban zivot na pocetku, nikad u Ceskoj neces imat pare za normalan zivot.
27.10.2020
Pitaj ove u Austirji Kolike su kaucijeleorey je napisao/la: ↑23 jan 2020, 11:17Bas sam mu i govorio, u Brnu covjek 780 eura, 350 ce mu ici na kiriju, plus kaucija jos 2 mjeseca to je 1050 eura samo na kiriju.

- forza_juve
- Kontakt:
Ja licno nemam kredita, ali hocu da kazem recimo auto platis manje a plus dobijes na rate za pola sata naravno ako zelis na rate. Registrovat auto mozes odjednom da platis ili mjesecno. Stvar je u tome sta god uzmes recimo na kredit mozes vracati dok u BiH skoro bubreg moras prodati, jbg uredjeniji sistem, sve ti da ali ti i uzme, dok u BiH uzima a nista ne daje.leorey je napisao/la: ↑23 jan 2020, 11:13Da naravno zivis normalnije, ali opet na kraju spominjes kredite. Tako ljudi zive i ovdje. Valjda takav sistem u svijetu, meni je abnormalno da ovdje ljudi skuplje hlace uzimaju na otplatu godinu dana preko banke. Da ne zayebavam se, odjecu kupuju na kredite.forza_juve je napisao/la: ↑23 jan 2020, 08:03U Austriji zena i ja imamo 1200 € fiksnih troskova dakle kirija, rezije, zivotna osiguranja, dva auta i tako dalje. Ja izadjem oko 2000€ ( neto naravno ) a zena je na trudnickom pa opet fino zivimo i odemo 3-4 puta za Bosnu. Dok je ona radila komotno se ostavljalo do 1000 € na stranu svaki mjesec. Oboje pusimo, kvalitetno se hranimo i s vremena na vrijeme ode se u soping. Ako si sam za.ebano je pogotovo jer dosta ljudi radi za 1400€ , a vec dvoje kada dijeli sve troskove onda mozes puno toga. Najgori je pocetak, dok nadjes stan l, platis kauciju i tako te troskove ostalo dodje samo od sebe. Nemas para za auto, daj tri platne liste i zavrseno na rate za pola sata, hoces tv isto tako.
Ormari tipa od 200 KM se uzimaju na 2 godine, TV, sve to je moderno ropstvo. Tako je i u Americi ybg samo sto dizu kredite za vise, skuplje stvari koje onda i platis vise s odgodom jel.
Ljudi registraciju uzimaju na kredit lol. Moderno ropstvo 1/1.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
Pa može mijenjati poslodavca, radno mjesto...leorey je napisao/la: ↑23 jan 2020, 11:30Da ali maksimalno na 1000 eura, pokazivao mi ugovor, sto je veoma malo. Kako misli roditeljima nesto poslat? Jer govori da mora. Btw radit ce u Lufthansa.
Poenta price, kako mi zbog syebanog sistema idemo u zemlju koja se smatrala siromasnom za nas u Jugoslaviji, pa oni bolan hlace dolazili kod nas kupovat kad su htjeli bolju robu, mi se sprdali s njima.
Slazem se bitno je otici, napredovat ce sigurno, ali to je vrlo syeban zivot na pocetku, nikad u Ceskoj neces imat pare za normalan zivot.
Nullius in verba
Ne moze prvu godinu mora biti s njima inace placa kaznu 10 000 eura jer je obuka besplatna i to, valjda sebe ugradili, i onda kad mogne opet peglanija s vizama.
A dobro zelim mu da uspijem, mislim licno da je izabrao pogresnu, da ne kazem kiliriki drzavu
A dobro zelim mu da uspijem, mislim licno da je izabrao pogresnu, da ne kazem kiliriki drzavu
27.10.2020
Pa prve dvije godine da ostane tu i da ima 800-850, **** svaki početak je težak.
Nullius in verba
Đe nećeš ići iz države Fadil Novalić ministar obrazovanja evo

Tako blizu, a tako daleko.
Kauciju 1800€ platio
Dok sam se u novi stan preselio otisle mi tri milje, glat

Dok sam se u novi stan preselio otisle mi tri milje, glat

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.