kod mene rodjak radi u mojoj firmi masinski fax zavrsio ima 2200 km platu,zena ekonomski fax mu zavrsila radi u istoj firmi ima oko 1600 platu zive ko carevi,a meni babo natjera u sobu da ucim,ja kazem a sto meni bog dade najgoreg babu,pa me tjera da ucim,sto me ovoliko mrzi.MVN1994 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 20:46Evo kod mene je rođak otišao u Austriju prije dvije godine, inače zavšio fakultet elektrotehnike, početna plata mu bila 2.800 eura, a to je bilo prije 2 godine, danas mu je 3.500. Još završava master što znači ako želiš da napreduješ u firmi na zapadu moraš se školovati i dokazivati poslodavcu, a on će tvoj rad prepoznati i nagraditi.
1000 je razloga zašto otići a ni jedan racionalan da čovjek ovdje ostane....
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Samo Sarajevo
Brate moj, sve iz najbolje namjere.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ja sam bio sad preko Nove u Njemackoj kod brata, pa sam sjedio sa nasim iz Tz, Ze, Ka, Mo itd...svi samo pricaju o satnici, neto bruto, o stojeru, 13 plati, je.bu jedan drugom mater u sebi sto ovaj ima 15 a ja 11 eura satnicu. Onda poslije ostali brat i ja i onako kroz pricu podje da prica o losim stvarima, ima i gore zajebancija u vezi birokratije, odes sam u banku il socijalno, mrze auslandere, onda turci i njihovo grupisanje i preuzimanje tih zanatskih poslova, ppsto i oni dovode ko i mi rodbinu i rodjake( tesko vjerovatno da neko hoce da ode od Sultana al eto). Ne znam vala, kod nas ko radi u Bingu nek ide, ko je se snaso i malo se situiro, ne trazi guz.ici cepa.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- ASD
- Kontakt:
Dva naroda gora od nas kada su odlasci iz države. Turci i Šiptari.Sage je napisao/la: ↑22 jan 2020, 21:02Ja sam bio sad preko Nove u Njemackoj kod brata, pa sam sjedio sa nasim iz Tz, Ze, Ka, Mo itd...svi samo pricaju o satnici, neto bruto, o stojeru, 13 plati, je.bu jedan drugom mater u sebi sto ovaj ima 15 a ja 11 eura satnicu. Onda poslije ostali brat i ja i onako kroz pricu podje da prica o losim stvarima, ima i gore zajebancija u vezi birokratije, odes sam u banku il socijalno, mrze auslandere, onda turci i njihovo grupisanje i preuzimanje tih zanatskih poslova, ppsto i oni dovode ko i mi rodbinu i rodjake( tesko vjerovatno da neko hoce da ode od Sultana al eto). Ne znam vala, kod nas ko radi u Bingu nek ide, ko je se snaso i malo se situiro, ne trazi guz.ici cepa.
Mada, koliko čujem i kod turaka kao i kod nas ima tih trzavica na relaciji dijaspora-domaći.
Baš ja pričao s jednim prijateljem koji živi u Holandiji.
Kod šiptara su svi vani. Nema njih na Kosovu dole ni pola kao što im ona smijurija od popisa prikazuje.
Ma slabo ko ce otici iz drzavne firme vani. Ima primjera ali visokoobrazovanih osoba koje ce i vani raditi isti posao.
Sta ce otici neko sa srednjom iz policije, EP, poste ili telekoma. Pa nije lud.
Sta ce otici neko sa srednjom iz policije, EP, poste ili telekoma. Pa nije lud.
S 3 milje i dvoje u Bosni zive super, i vecina bolje nego u Austriji sa duplo vise, samo sto ovdje ima jos mnogo vise problema, tipa zdravstvo ybg.
27.10.2020
- ASD
- Kontakt:
Zavisi šta radiš. Negdje je bolje privatno raditi nego u državnoj firmi. Zavisi od položaja.
Ma ima i privatnih firmi dobrih. Samo onako pricam. Nit branim ostanak ovdje nit odlazak. Nek svako sebi kroji kapu. Ja imam 2 djece. Znam samo da gore ne bih imao vremena ni zivaca kao ovdje da kad dodjem s posla da crtam sa njima il skacem glumeci konja po 2 sata.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Idem ja iz drzavne firme i ne idem vani raditi ni slican ni priblizno dobar posao. Da dodam i da nisam jedini.
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 22 jan 2020, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
km i eura platu??kanarinac je napisao/la: ↑22 jan 2020, 20:57kod mene rodjak radi u mojoj firmi masinski fax zavrsio ima 2200 km platu,zena ekonomski fax mu zavrsila radi u istoj firmi ima oko 1600 platu zive ko carevi,a meni babo natjera u sobu da ucim,ja kazem a sto meni bog dade najgoreg babu,pa me tjera da ucim,sto me ovoliko mrzi.MVN1994 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 20:46Evo kod mene je rođak otišao u Austriju prije dvije godine, inače zavšio fakultet elektrotehnike, početna plata mu bila 2.800 eura, a to je bilo prije 2 godine, danas mu je 3.500. Još završava master što znači ako želiš da napreduješ u firmi na zapadu moraš se školovati i dokazivati poslodavcu, a on će tvoj rad prepoznati i nagraditi.
Raditi u Njemačkoj ispod 12 eura satnicu nema smisla i nije vrijedno. Minimum je 15 eura i kada platiš stan i ostale komunalije ostane ti nekih 600 do 800 eura u džepu. Ovo važi samo ako si samac naravno.
Možes se ti školovat i sam, nikad nije kasno. Tvoja volja!
Moraš imati cilj u životu da nešto postaneš i kad ostariš i okreneš se za sobom da ponosno kažeš: "Da, to sam ja ostvario!!!"
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.
- Marsal
- Kontakt:
Realno ako dobijem posao koji priiželjkujem sigurno neću ići u Njemačku jer sam biće navike i nemam snage sve ispočetka, ovdje bih imao veliku kuću sa dvorištem na 5 minuta od čaršije, auto, svoj automobil i priliku da napredujem na poslu.
Uz sve to ne bih ostavio stare roditelje sad kad sam im fakat potreban (tata 74, mama 63-kasno me dobili).
Ipak, ako se radni status ne promijeni u iduću godinu ili dvije vrijeme mi je da hvatam zadnji voz za Dojčland kako bi se što prije asimilirao u to društvo. Što stariji odete, sve je teže.
Uz sve to ne bih ostavio stare roditelje sad kad sam im fakat potreban (tata 74, mama 63-kasno me dobili).
Ipak, ako se radni status ne promijeni u iduću godinu ili dvije vrijeme mi je da hvatam zadnji voz za Dojčland kako bi se što prije asimilirao u to društvo. Što stariji odete, sve je teže.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Fantasista
- Kontakt:
Idem odavdje makar i na felgama. Yebavo me 30 godina ko je stigao. E sad nek me yebu i švabe.
Stari kasno je za skolovanje,ali kazem ti skroman sam ja napravio kuce sebi,osnovao porodicu,posteno sve sa svojih 10 prstiju,i mogu reci.Da to sam ja ostvario!!!MVN1994 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 21:31km i eura platu??kanarinac je napisao/la: ↑22 jan 2020, 20:57kod mene rodjak radi u mojoj firmi masinski fax zavrsio ima 2200 km platu,zena ekonomski fax mu zavrsila radi u istoj firmi ima oko 1600 platu zive ko carevi,a meni babo natjera u sobu da ucim,ja kazem a sto meni bog dade najgoreg babu,pa me tjera da ucim,sto me ovoliko mrzi.MVN1994 je napisao/la: ↑22 jan 2020, 20:46Evo kod mene je rođak otišao u Austriju prije dvije godine, inače zavšio fakultet elektrotehnike, početna plata mu bila 2.800 eura, a to je bilo prije 2 godine, danas mu je 3.500. Još završava master što znači ako želiš da napreduješ u firmi na zapadu moraš se školovati i dokazivati poslodavcu, a on će tvoj rad prepoznati i nagraditi.
Raditi u Njemačkoj ispod 12 eura satnicu nema smisla i nije vrijedno. Minimum je 15 eura i kada platiš stan i ostale komunalije ostane ti nekih 600 do 800 eura u džepu. Ovo važi samo ako si samac naravno.
Možes se ti školovat i sam, nikad nije kasno. Tvoja volja!
Moraš imati cilj u životu da nešto postaneš i kad ostariš i okreneš se za sobom da ponosno kažeš: "Da, to sam ja ostvario!!!"
Ovi rade u Bosni i zive super.
Samo Sarajevo
- EstebanTuero
Tesko bi se ti asimilirao.Marsal je napisao/la: ↑22 jan 2020, 21:33Realno ako dobijem posao koji priiželjkujem sigurno neću ići u Njemačku jer sam biće navike i nemam snage sve ispočetka, ovdje bih imao veliku kuću sa dvorištem na 5 minuta od čaršije, auto, svoj automobil i priliku da napredujem na poslu.
Ovdje je najteza psovka fick dich ins Knie.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Formula 1: 1998-1999
Formula FK: 2020-
U doslovnom prevodu, yebi se u koljeno.

A ima i ona, leck mich am Arsch.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- EstebanTuero
Jeb'o ti koljeno svoje.

Fick dich ins Knie!
German expression meaning "fuck off" or just "fuck you", literally "fuck your knee". The origin of this expression is a pun with the archaic word "Kniefiez", meaning a very avaricious person such as Scrooge McDuck. Therefore, its original meaning was "If you're to cheap for that, you can go and fuck yourself."
Napuši se kurca ocu majmune jedan. Kako se to kaže.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- ASD
- Kontakt:
Njemački sam učio po kursevima i slabo znam psovki.
Dok sam francuski učio preko interneta i znam sve moguće psovke u tom jeziku.
Dok sam francuski učio preko interneta i znam sve moguće psovke u tom jeziku.
- EstebanTuero
sve je to obuhvaceno sa fick dich ins knie, znaci da si haos ljut 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.