Maestro je napisao/la: ↑21 jan 2020, 19:09
Jaro boli meni **** za prepucavanja zeljo-fks. Ja spominjem ta dva kluba jer nas oni u 90% slucajeva predstavljaju u evropi. Doduse to je vise sramotenje nego predstavljane. Jasno je meni da su ostali iz BiH gori. Zato i ta dva kluba poredim sa ostalim evropskim timovima a ne sa mladost, borcem, slobodom itd.
A prema tim timovima su fks i zeljo karine. To je realnost. Mene bi vise brinulo da ekipe iz j.ebenog luxemburga igraju euro ligu a nasi tome prismrditi ne mogu. A ne ovdje raspravljati ko bolje transfere pravi. Jer sve jedan transfer kako iz zelje tako iz sarajeva je jedna velika nula bio. I cemu hvalenje akademije i porediti je sa ostalim omladinskim pogonima kada sve sto je otislo vani je propalo. Nisu otisli u real, barcelonu, liverpool itd. pa da covjek kaze oke moze se desiti. Nego oni ne mogu prismrditi prvoj postavi ebenog kortrijka, rosenborga itd.
Cemu onda kurcenje ciji je omladinski pogon bolji kad su jedni i drugi ****?
pa jaro ako već porediš poredi i državu i repku i savez, koliko savezi i države ulažu u fudbal? u toj evropi a koliko kod nas?
jel isto?
koliko države pumpaju u zvezde, dinama, itd. jel isto?
dakle za te države bosna je **** isto tako? jelde? to je logika? pa što očekuješ od **** države **** ulaganja bilo šta drugo osim **** rezultata?
jasno je ko bolje transfere pravi i to je napredak druže, to su pare koje ulaze nazad u bih i ulažu se nazad u omladinu kroz tu akademiju...
umjesto da kažeš idemo svi pravit akademije i raditi tako....neeeeee idemo pljuvat bolje nemat akademiju i bit **** nego pokušavat nešto....
proces proizvodnje kvalitetnih fudbalera je dug, belgija baš ta belgija koja ima repku da zviždi, nije je imala prije 10-15 godina...ali je promjenila zemlja takmičenje i sistem iz korijena i sada gledaš preludu generaciju fudbalera, iza toga stoji rad saveza,države,stručnjaka...oni nisu ismijavali..
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače