Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Denchi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Denchi » 21 jan 2020, 19:04

Vucevich je napisao/la:
21 jan 2020, 19:01
Denchi je napisao/la:
21 jan 2020, 18:57
da je zbilja tako onda ga ni Hajduk ne bi ganjao par godina, niti bi ga ovako predstavio...
akademija je svetlosnim godinama ispred ostalih op u zemlji, čak i od "propalih" igrača FKS zarađuje novac od naknade do 23.godine igrača, pa tako jedan željezničar ne može priuštiti Sadikua ili Hadžića....a ni ostali iz lige....ukoliko mi to ne želimo...Anđušić,Nikolić, itd.
i tu je glavni razlog sto smo u ovolikoj rupi
ne znam ko je u rupi?
možda baš ti trebaju nešto uraditi umjesto ismijavati ove što rade uveliko nešto.... ;)
ali tad ne bi bili Bošnje :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 21 jan 2020, 19:08

Denchi je napisao/la:
21 jan 2020, 19:04
Vucevich je napisao/la:
21 jan 2020, 19:01
Denchi je napisao/la:
da je zbilja tako onda ga ni Hajduk ne bi ganjao par godina, niti bi ga ovako predstavio...
akademija je svetlosnim godinama ispred ostalih op u zemlji, čak i od "propalih" igrača FKS zarađuje novac od naknade do 23.godine igrača, pa tako jedan željezničar ne može priuštiti Sadikua ili Hadžića....a ni ostali iz lige....ukoliko mi to ne želimo...Anđušić,Nikolić, itd.
i tu je glavni razlog sto smo u ovolikoj rupi
ne znam ko je u rupi?
možda baš ti trebaju nešto uraditi umjesto ismijavati ove što rade uveliko nešto.... ;)
ali tad ne bi bili Bošnje :D
reprezentacija i mlade reprezentacije.

'najbolja akademija' u drzavi ciji igraci ne mogu meda u drugoj Portugalskoj diviziji, Belgiji, Ceskoj...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 21 jan 2020, 19:09

Denchi je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
21 jan 2020, 18:52
Uglavnom sve sto je otislo iz akademije je propalo. A te suplje od 1,0 milion su svakako smjesne. Ono sto je on pokazao ne vrijedi ni 100 000.
Dobro i posudba u hajduk je bolje nego povratak u sarajevo. I ovakav hajduk je real madrid za sarajevo.
Jaro boli meni **** za prepucavanja zeljo-fks. Ja spominjem ta dva kluba jer nas oni u 90% slucajeva predstavljaju u evropi. Doduse to je vise sramotenje nego predstavljane. Jasno je meni da su ostali iz BiH gori. Zato i ta dva kluba poredim sa ostalim evropskim timovima a ne sa mladost, borcem, slobodom itd.
A prema tim timovima su fks i zeljo karine. To je realnost. Mene bi vise brinulo da ekipe iz j.ebenog luxemburga igraju euro ligu a nasi tome prismrditi ne mogu. A ne ovdje raspravljati ko bolje transfere pravi. Jer sve jedan transfer kako iz zelje tako iz sarajeva je jedna velika nula bio. I cemu hvalenje akademije i porediti je sa ostalim omladinskim pogonima kada sve sto je otislo vani je propalo. Nisu otisli u real, barcelonu, liverpool itd. pa da covjek kaze oke moze se desiti. Nego oni ne mogu prismrditi prvoj postavi ebenog kortrijka, rosenborga itd.

Cemu onda kurcenje ciji je omladinski pogon bolji kad su jedni i drugi ****?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 21 jan 2020, 19:10

Denchi je napisao/la:
21 jan 2020, 19:00
Salih1984 je napisao/la:
21 jan 2020, 18:53

Cuj "splet okolnosti sto je Vukotic standardan"?
Ako nisi znao momak je standardan u Waaslandu odkad je dosao u klub.
U zadnjih godinu i pol,skupio je 50 nastupa za Waasland u 1 Belgijskoj ligi.
dragi Salih
da splet okolnosti, igra u slabijem klubu a konkurenti su mu stoperi svi lošiji od njega

pogledaj stopere kortrijka, iskusniji i skuplji bar 3 od 5
Kotrijk je osrednji belgijski klub ko i Waasland,oboje su u 5 deka sto dokazuje stanje na tabeli trenutno.
(Kotrijk 12 mjesto,Waasland 14 mjesto)
I u takvom jednom klubu Vukotic se 10 puta bolje snasao od Mujakica.
Ima mujakic jacu konkurenciju,ali vi ste govorili da je on "novi Spahic".
Tako da je cudno kako "novi Spahic" ne moze ni u Kotrijku dobiti minutazu :hmmmmm:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jan 2020, 19:13

Čuj hebeni Luxembourg.
Pa i taj Dudelange ima preko 20 stranaca u prvom timu.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 jan 2020, 19:13

AEK je ko Barcelona u Španiji, bez obzira bila to jaka liga ili ne...
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 21 jan 2020, 19:15

ASD je napisao/la:
21 jan 2020, 19:13
Čuj hebeni Luxembourg.
Pa i taj Dudelange ima preko 20 stranaca u prvom timu.
U smislu da igraju euro ligu a nadi to samo sanjati mogu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jan 2020, 19:16

Vucevich je napisao/la:
21 jan 2020, 19:08

'najbolja akademija' u drzavi ciji igraci ne mogu meda u drugoj Portugalskoj diviziji, Belgiji, Ceskoj...
možda baš ti trebaju nešto uraditi umjesto ismijavati ove što rade uveliko nešto

kakva god da je najbolja je , druge nema, a vi kompleksaši idalje ismijavajte....jer to rade Bošnje patriote ;) :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 21 jan 2020, 19:17

Denchi je napisao/la:
21 jan 2020, 19:16
Vucevich je napisao/la:
21 jan 2020, 19:08

možda baš ti trebaju nešto uraditi umjesto ismijavati ove što rade uveliko nešto

kakva god da je najbolja je , druge nema, a vi kompleksaši idalje ismijavajte....jer to rade Bošnje patriote ;) :wave:
Naravno da cemo ismijavati. Najbolji igrac te akademije nije mogao meda u mladoj ekipi portugalskog drugoligasa. Naravno da je **** ta akademija.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 21 jan 2020, 19:18

Denchi je napisao/la:

Sta hoces da uradi reprezentacija? Da stvori svoju akademiju? :crazy:

Ne znam koliko puta moram ponoviti, boli me **** da li je Sarajevo bolji od Zeljeznicara, jer su oba kluba uzas i godinama ne mogu apsolutno nista napraviti u evropskim takmicenjima

I to je problem, da je "najbolja", jer takva "najbolja" godinama nije proizvela nijednog cak i prosjecnog igraca

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 21 jan 2020, 19:19

Vucevich je napisao/la:
21 jan 2020, 19:18
Denchi je napisao/la:

Ne znam koliko puta moram ponoviti, boli me **** da li je Sarajevo bolji od Zeljeznicara, jer su oba kluba uzas i godinama ne mogu apsolutno nista napraviti u evropskim takmicenjima

I to je problem, da je "najbolja", jer takva "najbolja" godinama nije proizvela nijednog cak i prosjecnog igraca
Kako nije? Pa suarez je prosao tu akademiju. Halo ba suarez :rol:

Tuta Petrov

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 21 jan 2020, 19:21

je li to neko opet spominje dudelange sa nasim klubovima

taj klub ce uskoro biti nesto kao ludogorec, dobar financijski pa moze angažovati 20 stranaca

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jan 2020, 19:22

Salih1984 je napisao/la:
21 jan 2020, 19:10

Kotrijk je osrednji belgijski klub ko i Waasland,oboje su u 5 deka sto dokazuje stanje na tabeli trenutno.
(Kotrijk 12 mjesto,Waasland 14 mjesto)
I u takvom jednom klubu Vukotic se 10 puta bolje snasao od Mujakica.
Ima mujakic jacu konkurenciju,ali vi ste govorili da je on "novi Spahic".
Tako da je cudno kako "novi Spahic" ne moze ni u Kotrijku dobiti minutazu :hmmmmm:
kakav novi spahić? mlad talentovan igrač, što mu i transfer direktni u evropu potvrđuje...ali kao svakom mladom igraču(a Bgm i starijem) korak iz PLBiH u jaču ligu je izazov....bitno je da igra što više i stiče iskustvo u što jačim ligama moguće....pa i u slabijim klubovima ali da igra sedmično,redovno...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 21 jan 2020, 19:27

Varg je napisao/la:
21 jan 2020, 19:21
je li to neko opet spominje dudelange sa nasim klubovima

taj klub ce uskoro biti nesto kao ludogorec, dobar financijski pa moze angažovati 20 stranaca
Uvijek postoji neki izgovor.

Ove godine su Linfield, Riga i Suduva dogurali dalje od bilo kojeg bh kluba u Evropi.

Latvijska liga je bolje rangirana od BiH Premijer Lige, jedna Latvija (u kojoj je fudbal nebitan) koja je inace u kvalifikacijama za Euro 2020 osvojila samo tri boda :rol:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jan 2020, 19:30

Maestro je napisao/la:
21 jan 2020, 19:09

Jaro boli meni **** za prepucavanja zeljo-fks. Ja spominjem ta dva kluba jer nas oni u 90% slucajeva predstavljaju u evropi. Doduse to je vise sramotenje nego predstavljane. Jasno je meni da su ostali iz BiH gori. Zato i ta dva kluba poredim sa ostalim evropskim timovima a ne sa mladost, borcem, slobodom itd.
A prema tim timovima su fks i zeljo karine. To je realnost. Mene bi vise brinulo da ekipe iz j.ebenog luxemburga igraju euro ligu a nasi tome prismrditi ne mogu. A ne ovdje raspravljati ko bolje transfere pravi. Jer sve jedan transfer kako iz zelje tako iz sarajeva je jedna velika nula bio. I cemu hvalenje akademije i porediti je sa ostalim omladinskim pogonima kada sve sto je otislo vani je propalo. Nisu otisli u real, barcelonu, liverpool itd. pa da covjek kaze oke moze se desiti. Nego oni ne mogu prismrditi prvoj postavi ebenog kortrijka, rosenborga itd.

Cemu onda kurcenje ciji je omladinski pogon bolji kad su jedni i drugi ****?
pa jaro ako već porediš poredi i državu i repku i savez, koliko savezi i države ulažu u fudbal? u toj evropi a koliko kod nas?
jel isto? :urnebes: :D :rol:
koliko države pumpaju u zvezde, dinama, itd. jel isto?
dakle za te države bosna je **** isto tako? jelde? to je logika? pa što očekuješ od **** države **** ulaganja bilo šta drugo osim **** rezultata?

jasno je ko bolje transfere pravi i to je napredak druže, to su pare koje ulaze nazad u bih i ulažu se nazad u omladinu kroz tu akademiju...
umjesto da kažeš idemo svi pravit akademije i raditi tako....neeeeee idemo pljuvat bolje nemat akademiju i bit **** nego pokušavat nešto....

proces proizvodnje kvalitetnih fudbalera je dug, belgija baš ta belgija koja ima repku da zviždi, nije je imala prije 10-15 godina...ali je promjenila zemlja takmičenje i sistem iz korijena i sada gledaš preludu generaciju fudbalera, iza toga stoji rad saveza,države,stručnjaka...oni nisu ismijavali..

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jan 2020, 19:35

Vucevich je napisao/la:
21 jan 2020, 19:18

da stimulira rad svakog op u PLBiH, da oformi ligu/e za omladinu, da stimulira razvoj mladih....da uradi bilo šta da pomogne razvoj domaćih igrača, trenutno ne rade ništa osim selektovanja a i to nije čisto, bez koverte poziva nema...

ne boli tebe željezničar jer oni ne postoje zadnjih 7 godina, ne igraju ni sa kim u evropi...niti imaju milionske transfere...jasno je ko tebe boli...
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
21 jan 2020, 19:13
AEK je ko Barcelona u Španiji, bez obzira bila to jaka liga ili ne...
jeste al kad bi ugasili Olimpiakos, paok i još poneki klub u grčkoj :rol: :rol: :rol:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 21 jan 2020, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jan 2020, 19:35

Malo brate i uvelicavas tu dominaciju. Evo konkretno pogledaj unazad nekoliko godina tabelu juniorske lige, i viditi ces da se tu nekoliko klubova mijenja. Ja uopste ne vidim tu neku dominaciju koja se spominje, a juniori bi trebali da budu neko mjerilo uspjesnog rada. Isto tako, gdje je otislo to 1,1 mio eura od transfera Mujakica. Gdje su pojacanja, normalno bi bilo kad realizujes transfer, da dovedes nova 3-4 Mujakica za te pare, i da ti se klub razvija.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 21 jan 2020, 19:43

Denchi je napisao/la:
21 jan 2020, 19:35
ne boli tebe željezničar jer oni ne postoje zadnjih 7 godina, ne igraju ni sa kim u evropi...niti imaju milionske transfere...jasno je ko tebe boli...
'milionski transferi' dakle jedan transfer gdje je amidza tan prebacio igraca izmedu svojih klubova :rol:

igraju oni u evropi, kao i vi, samo sto ste vi rekorderi najveceg poraza domace ekipe u historiji Europa Leaguea, bravo :njanjanja:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jan 2020, 19:43

Tristan10 je napisao/la:
Malo brate i uvelicavas tu dominaciju. Evo konkretno pogledaj unazad nekoliko godina tabelu juniorske lige, i viditi ces da se tu nekoliko klubova mijenja. Ja uopste ne vidim tu neku dominaciju koja se spominje, a juniori bi trebali da budu neko mjerilo uspjesnog rada. Isto tako, gdje je otislo to 1,1 mio eura od transfera Mujakica. Gdje su pojacanja, normalno bi bilo kad realizujes transfer, da dovedes nova 3-4 Mujakica za te pare, i da ti se klub razvija.
titule nisu relevantne u op/juniorskom uzrastu, već proizvodnja igrača za prvi tim, to su elementarne stvari, to bi bar trebao znati....
pored prodanih igrača imamo i 12 akademaca u prvom timu, te pare su otišle u klub, kako će se utrošit? na finansiranje akademije, ulaganja u infrastrukturu, itd. svake godine imaš par najboljih iz jedne generacije akademije koja ti probereš vežeš ugovorom i prebaciš u seniore, ako ih ima još pošaljemo ih na posudbu..ko insistira da ide(hadžić,sadiku,nikolić) prodamo, oni donose novac do 23.godine...dovoditi druge mlade igrače ako nisu iznimno talentovani(a takvi su baš rijetki) je samo gušenje tvog op i akademije...što je baš kontraproduktivno....

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jan 2020, 19:48

Denchi je napisao/la:
21 jan 2020, 19:43
Tristan10 je napisao/la:
titule nisu relevantne u op/juniorskom uzrastu, već proizvodnja igrača za prvi tim, to su elementarne stvari, to bi bar trebao znati....
pored prodanih igrača imamo i 12 akademaca u prvom timu, te pare su otišle u klub, kako će se utrošit? na finansiranje akademije, ulaganja u infrastrukturu, itd. svake godine imaš par najboljih iz jedne generacije akademije koja ti probereš vežeš ugovorom i prebaciš u seniore, ako ih ima još pošaljemo ih na posudbu..ko insistira da ide(hadžić,sadiku,nikolić) prodamo, oni donose novac do 23.godine...dovoditi druge mlade igrače ako nisu iznimno talentovani(a takvi su baš rijetki) je samo gušenje tvog op i akademije...što je baš kontraproduktivno....
Tu suplju pricu mozes nekom drugom prosipati. Pa covjece pogledaj fino i reci mi kojeg ste igraca producirali od kojeg A reprezentacija ima korist zadnji 4-5 godina?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, napapijri1987, ovisnik, zgembo89 i 37 gostiju.