FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

drug

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drug » 22 nov 2010, 19:42

Ne mora se pljuvat po momku toliko. Protiv lištice su svi zakazali, ali upravo na Zebi je napravljen penal. To da ne moze tim nabrojanim ekipama prodavat finte nije istina, jer je istu odbranu Čelika izvoz'o ko najveće levate i pogodio stativu. Isto tako je pobacao igrače borca u kupu i šutao zamalo pored gola. Ja mu zamjeram jedino fule protiv pitara i slobode. Protiv Borca u gostima nije ni bilo fudbala. Igrao se hrkljuš. U nekim tekmama nije pokazao sve što može, ali pokazat će. Na koševu je Čorluku na usta bacio. Kad može njega, može i ove i neke poljake.

Ne znam baš za Vasilića... nije loš igrač, ali tek je počeo igrati... Tako da bi više volio da je zvao Zebu. Negdje sam čuo da je Kokot dao 2 gola u ovoj polusezoni. Ne znam koji je kriterij bio kod pojedinih poziva... Nema nekih specijalnih napadača u ligi, ali valjda se mogao naći neko bolji od njega.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 nov 2010, 19:48

goldboy je napisao/la:U finalu ŽELJEZNICAR-torpedo 99°%
Pa naravno ... :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 nov 2010, 19:49

drug je napisao/la:Ne mora se pljuvat po momku toliko. Protiv lištice su svi zakazali, ali upravo na Zebi je napravljen penal. To da ne moze tim nabrojanim ekipama prodavat finte nije istina, jer je istu odbranu Čelika izvoz'o ko najveće levate i pogodio stativu. Isto tako je pobacao igrače borca u kupu i šutao zamalo pored gola. Ja mu zamjeram jedino fule protiv pitara i slobode. Protiv Borca u gostima nije ni bilo fudbala. Igrao se hrkljuš. U nekim tekmama nije pokazao sve što može, ali pokazat će. Na koševu je Čorluku na usta bacio. Kad može njega, može i ove i neke poljake.

Ne znam baš za Vasilića... nije loš igrač, ali tek je počeo igrati... Tako da bi više volio da je zvao Zebu. Negdje sam čuo da je Kokot dao 2 gola u ovoj polusezoni. Ne znam koji je kriterij bio kod pojedinih poziva... Nema nekih specijalnih napadača u ligi, ali valjda se mogao naći neko bolji od njega.
Slažem se za Zebu 100%, u premijer ligi, jednostavno postoje tekme :roll: gdje ne možemo puno računati na njega :roll: .
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 nov 2010, 19:51

Zeba je daleko najbolji igrač u ovoj Premijer ligi, a o tome govori statistika, a ona je neumoljiva. Najbolji strijelac, najbolji asistent. Šta su to drugi igrači na njegovoj poziciji uradili, a pozvani su u repku. Ko su ti igrači. Zeba je u svim takmičenjima davao golove, upisivao asistencije, nad njim su pravljeni penali, protivnički igrači su nad njim pravili faulove i zarađivali kartone, zar treba još nešto? Zeba je daleko i to daleko najjači igrač ove lige. Ako neko raspolaže sa jačim referencama neka ih i predstavi. Zajko Zeba je legenda.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 nov 2010, 19:53

drug je napisao/la:Ne mora se pljuvat po momku toliko. Protiv lištice su svi zakazali, ali upravo na Zebi je napravljen penal. .
Nakon odgledane polusezone a nisam gledao samo u Tuzli,na gostovanjima bio u Travniku,Listici,Lukavici i Banjaluci.Na Grbavici svaku sektor "C" .
Valjda mogu uputiti kritiku,a ti drug razluci sta je konstruktivna kritika, a sta pljuvanje.Ne pljujem Zebu i mogu reci da nije neki trkac i da svoje fore prodaje protiv nabrojanih ekipa.
Kada pocne da igra sa "jacim" ekipama,kao sto igra protiv "malih"...ja cu ga hvaliti na sva usta kao sto radis ti.

Ja bih dao dvojicu Zeba za Bekrica kad bi moglo nekako :mrgreen:
Zadnja izmjena: Esii TM87, dana/u 22 nov 2010, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
1921-2011

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 nov 2010, 20:01

Evo Brke na na Tv Alfa ;)
1921-2011

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 nov 2010, 20:01

Esii TM87 je napisao/la:Realno Zeba moze prodavati fore protiv Leotar,Drine,Rudara i tako slicnih ekipa i to na Grbavici.Cim dodje i malo jaca ekipa njega nema,udvoje ga i on meda ne moze.To se vidilo protiv Hrenovki,Celika,Listice,Borca.
Niko ne spori da bi Zeba trebao i svi znamo da može više dati, ali selektor poziva tamo neke levate, a Zeba nema mjesta u toj smiješnoj ekipi. Reci mi samo koji je to od pozvanih igrača sredine terena dorastao Zebi ili je bar pružio učinak vrijedan pažnje da bude pozvan u reprezentaciju... Ivanković, Handžić pitar. Smiješno jarane. Jedini igrač sredine terena koji je pozvan, a po igrama je to svakako saslužio je Purić iz Čelika.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 nov 2010, 20:07

"Zeba i Bešlija najbolji asistenti lige" "

Zajko Zeba se dodavanjem za drugi pogodak protiv Budućnosti osamio na listi najboljih asistenata lige, dok ga u stopu prati njegov saigrač.

Fantazista Željezničara je protiv tima iz Banovića upisao svoju šestu asistenciju, čemu je u dosadašnjem dijelu prvenstva dodao i isti broj pogodaka, izborivši pritom i dva jedanaesterca.

Nešto manje darežljiv bio je bivši reprezentativac BiH i Zebin saigrač i kapiten Mirsad Bešlija, koji je ubilježio pet dodavanja za pogodak, upisavši se pritom i jednom u strijelce, te izborivši jedan kazneni udarac.

Vrijedi napomenuti da je bivši igrač Genka i Heartsa sve asistencije upisao u dva poluvremena. Tri u prvom u rekordnoj pobjedi Želje nad Leotarom i dvije u drugom dijelu susreta sa Čelikom za preokret i konačnih 2:1.

Lista asistenata Premijer lige:

6 - Zeba (Željezničar)

5 - M. Bešlija (Željezničar)

4 - Hamzagić (Sarajevo), Šilić (Široki B.), Šiljak (Travnik), Nuhanović (Zvijezda)

3 - Pranjković (Travnik), Stančeski (Borac)""

"Lista strijelaca
Fajić, Zeba i Tusunović predvode topnike

U posljednjem 15. kolu jesenjeg dijela sezone postignuto je 19 pogodaka, a strijelci su najraspoloženiji bili na Grbavici u duelu Željezničara i Rudara na kojem je postignuto čak šest pogodaka.

Po tri pogotka postignuta su u susretima Širokog i Budućnosti, Veleža i Sarajeva, te Leotara i Borca, a po jedan pogodak postignut je u duelima Travnika i Olimpica, Čelika i Slavije. Zvijezde i Slobode, te Drine i Zrinjskog, dok niti jedan susret nije završen bez golova.

Nusmir Fajić je donio tri boda Travniku, a ovo mu je bio osmi pogodak u Premijer ligi. Još po osam pogodaka su postigli napadač Zvijezde Damir Tosunović, te veznjak Željezničara Zajko Zeba.

Lista strijelaca:
9- Fajić (Travnik)
8 - Tosunović (Zvijezda), Zeba (Željezničar)
7 - Nikolić (Borac), Lendrić (Zrinjski)
6 - Roskam, Šilić, Wagner (Široki Brijeg)"

;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 nov 2010, 20:13

avlami97 je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:Realno Zeba moze prodavati fore protiv Leotar,Drine,Rudara i tako slicnih ekipa i to na Grbavici.Cim dodje i malo jaca ekipa njega nema,udvoje ga i on meda ne moze.To se vidilo protiv Hrenovki,Celika,Listice,Borca.
Niko ne spori da bi Zeba trebao i svi znamo da može više dati, ali selektor poziva tamo neke levate, a Zeba nema mjesta u toj smiješnoj ekipi. Reci mi samo koji je to od pozvanih igrača sredine terena dorastao Zebi ili je bar pružio učinak vrijedan pažnje da bude pozvan u reprezentaciju... Ivanković, Handžić pitar. Smiješno jarane. Jedini igrač sredine terena koji je pozvan, a po igrama je to svakako saslužio je Purić iz Čelika.
Ocigledno da su me neki pogresno svatili.Ni jednom rijecju nisam rekao da Zeba nije trebao dobiti poziv,apsolutno se slazem da je trebao dobiti poziv jer je bolji od vecine pobrojanih.Moje misljene se odnosilo na njegove igre u Zelji i realno svi smo vise ocekivali od njega.Tacnije vecina nije zadovoljna,da je pogodio na derbyu sve bi mu se oprostilo,pa i promasaj u Tuzli...ali ovako :roll:
Ocekujem njegove bolje igre u nastavku,ja zelim da on briljira protiv komsija,Borca,Listice...ali sve cemo vidjeti u proljece.Samo moje misljenje je da nema briljiranja bez puno trke,a realno to njemu fali.
1921-2011

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 nov 2010, 20:23

"Problem" Zebe jeste kada igra u gostima, pošto nas tada određene ekipe "više udaraju". 9 bodova koje smo uzeli u "gostima". OlimpiC- igraju ljudi normalno. Zrinjski, isto tako. Velež je nako, krkanska ekipa al smo imali igrača više pa je bilo lakše pobjeći od marisanja :mrgreen:

Jal ekipa igra grublje i brani se sa 8-9 igrača tipa Slobode, Travnika, Borca, Slavije(nisam bio na utakmici, ne znam, al i oni marišu inače) pa i Hrenovki, Zebe nema nigdje. Široki je bio izuzetak što se tiče igre.

Problem nastupa u drugom dijelu. Imaćemo par "grubljih gostovanja" kod ekipa kojima gori pod nogama tipa Drine, Budućnosti pa čak i Zvijezde(iako se u Gradačcu uvijek moglo igrati). Šta ćemo onda. Bolje da ga ne vodimo. To je "problem". Nije problem al jest problem ako me shvatate :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

AdisManiacZ
Kontakt:

Post Postao/la AdisManiacZ » 22 nov 2010, 20:34

Stoper Željezničara iznenađen pozivom

VASILIĆ: ODUŽIT ĆU SE STRUČNOM ŠTABU

Stručni štab A reprezentacije Bosne i Hercegovine saopštio je spisak od 19 igrača na koje će računati u prijateljskom ogledu sa Poljskom, koji će se 10. decembra odigrati u Antaliji.

Kako pomenuti datum nije u FIFA-inom kalendaru, klubovi nisu dužni puštati internacionalce na okupljanje, pa je stručni štab naše fudbalske reprezentacije odlučio priliku dati igračima iz domaćeg prvenstva.

Među 19 igrača koji će putovati u Antaliju, četvorica dolaze iz redova aktuelnog državnog prvaka Željezničara: Ibrahim Šehić, Semir Kerla, Velibor Vasilić i Edin Višća.

"Putujem u Antaliju? Zaista?", iznenađeno nas je pitao stoper Plavih sa Grbavice, Velibor Vasilić, kada smo mu saopštili da se nalazi na spisku putnika za Tursku.

"Stvarno mi je drago što je stručni štab odlučio računati na mene, a ja ću učiniti sve da se odužim na najbolji način. Pokušat ću se u toj utakmici nametnuti, kako bi se na mene računalo i u kvalifikacionom ciklusu."

Vasilić je već ranije zabilježio nekoliko nastupa u A reprezentaciji, i to za vrijeme dok je Zmajeve sa klupe vodio Miroslav Ćiro Blažević.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 nov 2010, 20:57

nikad_izvini je napisao/la:"Problem" Zebe jeste kada igra u gostima, pošto nas tada određene ekipe "više udaraju". 9 bodova koje smo uzeli u "gostima". OlimpiC- igraju ljudi normalno. Zrinjski, isto tako. Velež je nako, krkanska ekipa al smo imali igrača više pa je bilo lakše pobjeći od marisanja :mrgreen:

Jal ekipa igra grublje i brani se sa 8-9 igrača tipa Slobode, Travnika, Borca, Slavije(nisam bio na utakmici, ne znam, al i oni marišu inače) pa i Hrenovki, Zebe nema nigdje. Široki je bio izuzetak što se tiče igre.

Problem nastupa u drugom dijelu. Imaćemo par "grubljih gostovanja" kod ekipa kojima gori pod nogama tipa Drine, Budućnosti pa čak i Zvijezde(iako se u Gradačcu uvijek moglo igrati). Šta ćemo onda. Bolje da ga ne vodimo. To je "problem". Nije problem al jest problem ako me shvatate :mrgreen:
Ne mogu se Drina, Budućnost i Zvijezda porediti sa Travnikom i Slobodom. Čak se ni Sloboda ne može porediti sa Travnikom, kamoli ovi prvi nabrojani. :D

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 nov 2010, 21:01

Ne moze se ni jedne ekipa porediti sa Travnikom,nema nigdje odvartnije ili ti bijednije ekipe.
1921-2011

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 22 nov 2010, 21:04

Zeba ne igra dobro kad ni cijela ekipa ne igra dobro. on je tip igraca da doda loptu kad ima neko otvoren da mu se doda.. ako nema nekog da se trudi i otvara, nece ni on. a da ne pricam o gostujucim tekmama gdje se branimo pa pokusavamo nesto iz kontri.
Ne igra sam Zeba u Zelji

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 nov 2010, 21:11

Ma pricajte vi sta hocete, Zeba je najjaci.. Pa je*em mu majku zar mora svaku tekmu dati po 2 gola da bi bio najbolji nas igrac.. Normala da ce nekad i kiksati, jer mozda je ustao na lijevu nogu, mozda mu se prisralo, mozda ga je bolila glava, itd itd. U svakom slucaju sazluzio je poziv vise nego pola ovih sto su pozvani..

Al' nema veze, ovako smo sigurni da ostaje kod nas, i da se aBd nece povrijediti..

http://www.****/artikal/732838/sat-zidni/
Evo ko hoce.. :lol: :mrgreen:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 22 nov 2010, 21:38

Amar Osim gost na TVSA , uzivo neka emisija :D

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 nov 2010, 21:40

GOAL.com bira najljepsi go za proteklu sedmicu a medju 10 golova za koje se moze glasati je i Stanicev go Rudaru. Jedina greska je sto su umjesto Srdjan stavili Mario ali to je nebitno ..

http://www.goal.com/en/news/3194/video/ ... mber-15-21
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 22 nov 2010, 21:41

ellaxaz je napisao/la:"Zeba i Bešlija najbolji asistenti lige" "

Zajko Zeba se dodavanjem za drugi pogodak protiv Budućnosti osamio na listi najboljih asistenata lige, dok ga u stopu prati njegov saigrač.

Fantazista Željezničara je protiv tima iz Banovića upisao svoju šestu asistenciju, čemu je u dosadašnjem dijelu prvenstva dodao i isti broj pogodaka, izborivši pritom i dva jedanaesterca.

Nešto manje darežljiv bio je bivši reprezentativac BiH i Zebin saigrač i kapiten Mirsad Bešlija, koji je ubilježio pet dodavanja za pogodak, upisavši se pritom i jednom u strijelce, te izborivši jedan kazneni udarac.

Vrijedi napomenuti da je bivši igrač Genka i Heartsa sve asistencije upisao u dva poluvremena. Tri u prvom u rekordnoj pobjedi Želje nad Leotarom i dvije u drugom dijelu susreta sa Čelikom za preokret i konačnih 2:1.

Lista asistenata Premijer lige:

6 - Zeba (Željezničar)

5 - M. Bešlija (Željezničar)

4 - Hamzagić (Sarajevo), Šilić (Široki B.), Šiljak (Travnik), Nuhanović (Zvijezda)

3 - Pranjković (Travnik), Stančeski (Borac)""

"Lista strijelaca
Fajić, Zeba i Tusunović predvode topnike

U posljednjem 15. kolu jesenjeg dijela sezone postignuto je 19 pogodaka, a strijelci su najraspoloženiji bili na Grbavici u duelu Željezničara i Rudara na kojem je postignuto čak šest pogodaka.

Po tri pogotka postignuta su u susretima Širokog i Budućnosti, Veleža i Sarajeva, te Leotara i Borca, a po jedan pogodak postignut je u duelima Travnika i Olimpica, Čelika i Slavije. Zvijezde i Slobode, te Drine i Zrinjskog, dok niti jedan susret nije završen bez golova.

Nusmir Fajić je donio tri boda Travniku, a ovo mu je bio osmi pogodak u Premijer ligi. Još po osam pogodaka su postigli napadač Zvijezde Damir Tosunović, te veznjak Željezničara Zajko Zeba.

Lista strijelaca:
9- Fajić (Travnik)8 - Tosunović (Zvijezda), Zeba (Željezničar)
7 - Nikolić (Borac), Lendrić (Zrinjski)
6 - Roskam, Šilić, Wagner (Široki Brijeg)"

;)

Šta je ovo Fajiću?
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

Medixon
Kontakt:

Post Postao/la Medixon » 22 nov 2010, 22:33

Ajde da glasamo za naseg Stanica , i ako , iskreno ima bar 5 boljih golova od njegovih.. 1,6,8,9,10 minimalno.. Al eto , idemo momci..
A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!

mirsoooTM87
Kontakt:

Post Postao/la mirsoooTM87 » 22 nov 2010, 22:47

http://www.sportsport.ba/izbor_fudbalera.php

Hajmo podrzat Bekrica Svi MANIJACI glasajte za Bekrica !!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MostarReds22 i 23 gosta.