Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Logično, dok je bio anonimus tada je htio igrati za BiH, sada kada postigne osam golova u Španiji, tada već bira Hrvatsku koja svakako muku muči sa klasičnim napadačima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
A naravno, sad se mijenja prica, a prvo je bilo sta ce nam ovaj Budimir imamo Aru Hodzica

Kad? Prije koji mjesec kad si prvi put pročitao da je nekakav Budimir dao gol u La Ligi i vidio da je rođen u Zenici prije 28 godina

Ne kontam, kakvu korist imamo od njega?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nijedan kvalitetan Srbin ili Hrvat nece igrati za nas. U svakom sportu je tako.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Ne, nego je bio standardan i u Serie A u sezoni 17/18 prije povrede, i tada sam ga spomenuo ovdje (slobodno potrazi, decembar 2017)
Tako da ne lupaj

Da, i? Opet ne vidim koji će nam qurac on pored mlađih momaka.
Mozda jer je dobar igrac i bolji svakako od Hodzica, Bajica, Prevljaka i ostale? Nije bas tesko shvatiti
Eto moze biti da valja Hrvatskoj a u super jakoj BiH reprezentaciji nema sta da trazi pored 'mladih momaka' (koji???), jer smo prepuni vanserijskih talenata na svim pozicijama koji igraju u vrhunskim klubovima sto znaci da za njega nema mjesta, a ne raznim propalitetima koji ne mogu igrati u ispodprosjecnim evropskim ligama tipa onog Mulahusejnovica
Više volim da na klupi sjedi Demirović od 20, nego Budimir od 28, jer Demirović za dvije godine možda može zaigrati u Bayernu, a Budmira se vjerovatno nećeš ni sjećati za dvije godine, kao i more drugih potencijalnih reprezentativaca koje ste spomenuli i gurali u reprezentaciju zadnjih pet godina.
Hrvatski skartVucevich je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:34Mozda jer je dobar igrac i bolji svakako od Hodzica, Bajica, Prevljaka i ostale? Nije bas tesko shvatiti
Eto moze biti da valja Hrvatskoj a u super jakoj BiH reprezentaciji nema sta da trazi pored 'mladih momaka' (koji???), jer smo prepuni vanserijskih talenata na svim pozicijama koji igraju u vrhunskim klubovima sto znaci da za njega nema mjesta, a ne raznim propalitetima koji ne mogu igrati u ispodprosjecnim evropskim ligama tipa onog Mulahusejnovica

Ok Demirovic, svi smo misljenja da zasluzuje priliku. Dzeko 33 god, koga jos imamo? A moramo imati roster igraca.Raonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:38Više volim da na klupi sjedi Demirović od 20, nego Budimir od 28, jer Demirović za dvije godine možda može zaigrati u Bayernu, a Budmira se vjerovatno nećeš ni sjećati za dvije godine, kao i more drugih potencijalnih reprezentativaca koje ste spomenuli i gurali u reprezentaciju zadnjih pet godina.
odakle ti ova prica da ce 'nestati' ubrzo, eto samo zabija golove protiv Valensije i Barselone al nije to nista nek' proba malo protiv Mezőkövesdi-Zsórya pa da ga mozemo hajpati ovdje na forumuRaonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:38Više volim da na klupi sjedi Demirović od 20, nego Budimir od 28, jer Demirović za dvije godine možda može zaigrati u Bayernu, a Budmira se vjerovatno nećeš ni sjećati za dvije godine, kao i more drugih potencijalnih reprezentativaca koje ste spomenuli i gurali u reprezentaciju zadnjih pet godina.

a inace je pravilo u fudbalu da na klupi smijes imati samo jednog ofanzivnog igraca

jedan Irfan Hadzic je dobio poziv u reprezentaciju (a usput trenutno sjedi na tribini u drugoj Turskoj diviziji), a eto sta ce nam Budimir

Ma nek' ga zovne odmah sad za baraž, nek' ga u prvu postavu gurne što se mene tiče, meni ni iz džepa ni u džep. Samo kažem da dugoročno ne vidim korist od njega, jer čisto sumnjam da je on baš preko noći postao neki rasni strijelac sa 28 godina pa da sad kažeš da će on dominirati narednih pet godina.Tristan10 je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:42Ok Demirovic, svi smo misljenja da zasluzuje priliku. Dzeko 33 god, koga jos imamo? A moramo imati roster igraca.Raonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:38Više volim da na klupi sjedi Demirović od 20, nego Budimir od 28, jer Demirović za dvije godine možda može zaigrati u Bayernu, a Budmira se vjerovatno nećeš ni sjećati za dvije godine, kao i more drugih potencijalnih reprezentativaca koje ste spomenuli i gurali u reprezentaciju zadnjih pet godina.
A kratkoročno opet ne vidim kako nam on može biti od velike koristi dok je tu Džeko, ako neko misli da on preko noći treba postati drugi napadač ispred Demirovića, Kodre, Prevljaka, Bajića i Hodžića koji su godinama u reprezentaciji, onda se ne mogu složiti. Jer nije reprezentacije klub da ti roster mijenjaš svaku drugu utakmicu, jer repka igra jednom u 3-4 mjeseca, a klub haman svaka 3-4 dana.
Ovo je moj trenutni roster napadaca Dzeko, Demirovic, Djuric. Kakav Bajic kakvi bakraci, i ostala buranija. A moramo razmisljati i poslije prvenstva, i dobro bi nam dosao jedan napadac koji igra u dobroj ligi i postize golove. Mada ja mislim i da ce Turkes uspjeti koji je jos relativno mlad, slican igrac, samo sto jos nije ni blizu igranja u takvoj ligi.Raonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:51Ma nek' ga zovne odmah sad za baraž, nek' ga u prvu postavu gurne što se mene tiče, meni ni iz džepa ni u džep. Samo kažem da dugoročno ne vidim korist od njega, jer čisto sumnjam da je on baš preko noći postao neki rasni strijelac sa 28 godina pa da sad kažeš da će on dominirati narednih pet godina.Tristan10 je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:42Ok Demirovic, svi smo misljenja da zasluzuje priliku. Dzeko 33 god, koga jos imamo? A moramo imati roster igraca.Raonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:38Više volim da na klupi sjedi Demirović od 20, nego Budimir od 28, jer Demirović za dvije godine možda može zaigrati u Bayernu, a Budmira se vjerovatno nećeš ni sjećati za dvije godine, kao i more drugih potencijalnih reprezentativaca koje ste spomenuli i gurali u reprezentaciju zadnjih pet godina.
A kratkoročno opet ne vidim kako nam on može biti od velike koristi dok je tu Džeko, ako neko misli da on preko noći treba postati drugi napadač ispred Demirovića, Kodre, Prevljaka, Bajića i Hodžića koji su godinama u reprezentaciji, onda se ne mogu složiti. Jer nije reprezentacije klub da ti roster mijenjaš svaku drugu utakmicu, jer repka igra jednom u 3-4 mjeseca, a klub haman svaka 3-4 dana.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 20 jan 2020, 01:58, ukupno mijenjano 2 puta.
Ne znam, sumnjiv sam prema igraču koji na visokom nivou ispliva u 28oj godini, nešto ne vjerujem u dugoročni uspjeh, možda sam i u krivu ali sumnjam.Vucevich je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:47odakle ti ova prica da ce 'nestati' ubrzo, eto samo zabija golove protiv Valensije i Barselone al nije to nista nek' proba malo protiv Mezőkövesdi-Zsórya pa da ga mozemo hajpati ovdje na forumuRaonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 01:38Više volim da na klupi sjedi Demirović od 20, nego Budimir od 28, jer Demirović za dvije godine možda može zaigrati u Bayernu, a Budmira se vjerovatno nećeš ni sjećati za dvije godine, kao i more drugih potencijalnih reprezentativaca koje ste spomenuli i gurali u reprezentaciju zadnjih pet godina.kompleksi su cudo
a inace je pravilo u fudbalu da na klupi smijes imati samo jednog ofanzivnog igraca
jedan Irfan Hadzic je dobio poziv u reprezentaciju (a usput trenutno sjedi na tribini u drugoj Turskoj diviziji), a eto sta ce nam Budimir![]()
Rekoh u ovom postu gore, ako misliš da je bolje da on grije klupu nego neki mlađi igrači koji su godinama tu u reprezentaciji, onda ok to je tvoje mišljenje, ja se sa njim ne slažem.
Hodžić, Bajić i Prevljak nemaju šta da traže u reprezentaciji, a Budimir je u istoj ligi kao i Kodro tri puta bolji igrač
Ne mislim da će ikada biti nešto od tog Bajića što pokazuje opet da je ove sezone u Turskoj zabio samo 1 gol, a u reprezentaciji mu je učinak ispod nule
Prevljak već dvije godine ista priča, peti ili šesti napadač Salzburga, prodali su Dabbura pa ga još uvijek nema ni na mapi
Hodžić vjerovatno neće dalje od Mađarske, previše limitiran igrač
Kodro je 90% sezone na tribini i igra samo kada je neki igrač povrijeđen ili ima suspenziju, onda opet nazad na tribinu
To je realnost, a ovdje imamo igrača koji redovno igra i zabija u La Ligi...
Ne mislim da će ikada biti nešto od tog Bajića što pokazuje opet da je ove sezone u Turskoj zabio samo 1 gol, a u reprezentaciji mu je učinak ispod nule
Prevljak već dvije godine ista priča, peti ili šesti napadač Salzburga, prodali su Dabbura pa ga još uvijek nema ni na mapi
Kodro je 90% sezone na tribini i igra samo kada je neki igrač povrijeđen ili ima suspenziju, onda opet nazad na tribinu
Polako, ni za Budimira se ne bi drugačije reklo prije 2-3 godine, pa eto i on se dovede u kontekst reprezentacije na kraju, i to još kao prva opcija poslije Džeke.Vucevich je napisao/la: ↑20 jan 2020, 02:05Hodžić, Bajić i Prevljak nemaju šta da traže u reprezentaciji, a Budimir je u istoj ligi kao i Kodro tri puta bolji igrač
Opet ti ponavljam, ako misliš da je bolje da on sjedi na klupi umjesto njih, onda ok, to je tvoje mišljenje i ja se nikako ne mogu složiti sa tim.
Reprezentacija nije humanitarna organizacija, na klupi treba da sjedi napadač koji može ući u igru i zabiti gol kada nam je to potrebno. Kodro, Bajić pogotovo i Prevljak to nisu.Raonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 02:28Polako, ni za Budimira se ne bi drugačije reklo prije 2-3 godine, pa eto i on se dovede u kontekst reprezentacije na kraju, i to još kao prva opcija poslije Džeke.
Opet ti ponavljam, ako misliš da je bolje da on sjedi na klupi umjesto njih, onda ok, to je tvoje mišljenje i ja se nikako ne mogu složiti sa tim.
Ja bih opet da to budu Demirović i neko od ovih gore navedenih.Vucevich je napisao/la: ↑20 jan 2020, 02:32Reprezentacija nije humanitarna organizacija, na klupi treba da sjedi napadač koji može ući u igru i zabiti gol kada nam je to potrebno. Kodro, Bajić pogotovo i Prevljak to nisu.Raonffa je napisao/la: ↑20 jan 2020, 02:28Polako, ni za Budimira se ne bi drugačije reklo prije 2-3 godine, pa eto i on se dovede u kontekst reprezentacije na kraju, i to još kao prva opcija poslije Džeke.
Faraon govori o napadacu s klupe kao da se radi o trecem golmanu, koji ima promil sanse da zaigra na nekoj utakmici. Isto tako, govori o Budimiru kao da je Dzekinih godina, a ova klapa Hodzic, Bajic i Prevljak kao da su tek iz puberteta izasli. U smislu, njegovo vrijeme je proslo i ne moze nam koristiti, a ova trojica su balavci i imaju jos 4-5 godine fore da naprave nesto od karijere, a zapravo je razlika izmedju njega i njih tek 2-3 godine.
Ja licno ne mislim da ce ovaj ikad zaigrati za nas, ali je trenutno sigurno bolji od svakog naseg napadaca ako izuzmemo Dzeku. Nismo mi Engleska, pa da nas ne zanima sto tamo neki Vardy zabija svaku tekmu. Ne treba ni govoriti koliko bi nam znacilo imati na klupi rezervnog napadaca koji zna sta znaci zabijati u kontinuitetu na vrhunskom nivou. Suludo je uopste porediti njega i nekog ko se zagubio u Turskoj/Spaniji, ili ko igra slabasnu madjarsku ligu. Apsolutno je nevazno sta ce biti za 2 godine i da li ce on do tada propasti/nestati, jer se ionako na svako okupljanje pozivaju oni koji su tad u formi i koji redovno igraju. Najlakse bi bilo za 2-3 godine pozvati Hodzica i Bajica koji razvaljuju u Njemackoj i Italiji, a skartirati Budimira koji je otisao u Katar, ali, ruku na srce, takvo nesto se ni u najludjim snovima nece desiti.
Za Demirovicu je jos rano govoriti i donositi zakljucke. Svakako da raduju ovakve igre s njegove strane i treba se nadati najboljem, ali i Bajic je onu jednu sezonu razvaljivao po Turskoj, pa se poslije vidjelo koliko je to smijesan nivo u odnosu na Italiju. Vjerujem da je Ermedin daleko veci potencijal, ali treba sacekati jos malo.
Ja licno ne mislim da ce ovaj ikad zaigrati za nas, ali je trenutno sigurno bolji od svakog naseg napadaca ako izuzmemo Dzeku. Nismo mi Engleska, pa da nas ne zanima sto tamo neki Vardy zabija svaku tekmu. Ne treba ni govoriti koliko bi nam znacilo imati na klupi rezervnog napadaca koji zna sta znaci zabijati u kontinuitetu na vrhunskom nivou. Suludo je uopste porediti njega i nekog ko se zagubio u Turskoj/Spaniji, ili ko igra slabasnu madjarsku ligu. Apsolutno je nevazno sta ce biti za 2 godine i da li ce on do tada propasti/nestati, jer se ionako na svako okupljanje pozivaju oni koji su tad u formi i koji redovno igraju. Najlakse bi bilo za 2-3 godine pozvati Hodzica i Bajica koji razvaljuju u Njemackoj i Italiji, a skartirati Budimira koji je otisao u Katar, ali, ruku na srce, takvo nesto se ni u najludjim snovima nece desiti.
Za Demirovicu je jos rano govoriti i donositi zakljucke. Svakako da raduju ovakve igre s njegove strane i treba se nadati najboljem, ali i Bajic je onu jednu sezonu razvaljivao po Turskoj, pa se poslije vidjelo koliko je to smijesan nivo u odnosu na Italiju. Vjerujem da je Ermedin daleko veci potencijal, ali treba sacekati jos malo.