FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

solar
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solar » 22 nov 2010, 11:58

harry_90 je napisao/la:Na proljece jaci za 3 velika pojacanja Okanovica,Nikolica i Mesanovica,i jos 2-3 pojacanja,kao sto kaze Sadikovic najvise bi u timu volio vidjet veznog i lijevog bocnog.Ocekujem vrlo dobru proljetnu polusezonu za nas klub.
Ja iskreno mislim da nema potrebe za dovodjenjem tog lijevog bocnog, jer je mali Efendic odlicno odigrao prvu polusezonu ;)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 nov 2010, 12:50

solar je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Na proljece jaci za 3 velika pojacanja Okanovica,Nikolica i Mesanovica,i jos 2-3 pojacanja,kao sto kaze Sadikovic najvise bi u timu volio vidjet veznog i lijevog bocnog.Ocekujem vrlo dobru proljetnu polusezonu za nas klub.
Ja iskreno mislim da nema potrebe za dovodjenjem tog lijevog bocnog, jer je mali Efendic odlicno odigrao prvu polusezonu ;)
Ako kaze Sadikovic da je potreban lijevi bocni,zasto ne dovesti,ali ja sam prije za to da se djeca iz nase skole probiju do prvog tima,jer ovi sad sto igraju pruzaju dobre igre.Al eto ovi dovedeni igraci su se dosta dobro pokazali u zadnjih 6 meceva kako je Sadikovic tu,prije smo stalno kukali na njih,a sad pod vodstvom Sadikovica polako pokazuju sta znaju.Volio bih da Gavaric smanji broj zutih kartona,jer ih svaki mec dobija,a barem meni je on nas najbolji igrac,koji se trudi i bori na terenu.Najvise sam iznenadjen djecom iz SLobodine skole,dosta dobro igraju,i mogli bi biti veliki oslonac u narednim godinama,naravno ako ih ne prodaju.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 22 nov 2010, 12:57

Nek dovedu koga iskusnog lijevo do ljeta da se mijenja sa Efendicem, uh kako bi Crnogorac tu leg´o :(
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 nov 2010, 13:02

JA licno jedva cekam Alena da vidim to je meni sah kralj i idol , najbolji fudbaler u posljeratnoj Slobodi koji je igrao , onda Tareta kada se vrati pa i Nikolica ... Ali Alen :) jaoo ja mislim da ce se dosta ljudi vratiti da gleda Slobodu zbog Alena ... Sto se tice Crnogorca cujem neku kaznu je njegov klub fasovao u KAzastanu tako da je moguce da i on dodje ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 nov 2010, 13:15

Mujkic- Stana ce doc na desnog beka-Joge- ???-????-Tare-Gavaric-Malkic-???-Smajlovic-Alen

klupa Cehaijic,Bekic,Efendic,Zoletic,Dajic,Mujic,Aleksic,Halilovic, Divkovic golman...Raci se zahvalit...
dakle fali dobar stoper sa Jogetom da igra te 2 igraca na lijevu stranu, trebao je i jedan vezni ali se Zoleta malo popravio , dobar je za klupe :D ..prioritet stoper i ofanzivni vezni/krilo,a beka i veznog i moramo i ne moramo.

sta je sa Mikelinijem il Kenom Cejvanovicem ,on je mislim na posudbi tak da od njeg nema nista.

i opet na fale 3-4 boda koja smo prosuli kuci . Koje sra.nje od lige :) ,da smo dobili Olimpika i jos nekog kuci sad bi bili 4. u ligi i u polufinalu kupa ,euforija ovo-ono :) , a ovako sa baksuzom na penale i prosutim bodovima jos uvijek nismo nigdje dospjeli :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 22 nov 2010, 13:16

Al ako Sadiković ovako nastavi 8-)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 nov 2010, 13:22

ultrasstyle_tz je napisao/la:Mujkic- Stana ce doc na desnog beka-Joge- ???-????-Tare-Gavaric-Malkic-???-Smajlovic-Alen

klupa Cehaijic,Bekic,Efendic,Zoletic,Dajic,Mujic,Aleksic,Halilovic, Divkovic golman...Raci se zahvalit...
dakle fali dobar stoper sa Jogetom da igra te 2 igraca na lijevu stranu, trebao je i jedan vezni ali se Zoleta malo popravio , dobar je za klupe :D ..prioritet stoper i ofanzivni vezni/krilo,a beka i veznog i moramo i ne moramo.

sta je sa Mikelinijem il Kenom Cejvanovicem ,on je mislim na posudbi tak da od njeg nema nista.

i opet na fale 3-4 boda koja smo prosuli kuci . Koje sra.nje od lige :) ,da smo dobili Olimpika i jos nekog kuci sad bi bili 4. u ligi i u polufinalu kupa ,euforija ovo-ono :) , a ovako sa baksuzom na penale i prosutim bodovima jos uvijek nismo nigdje dospjeli :D
cuj klupa Cehajic, Bekic, Halilovic :lol: gledas li ti utakmice Fk Slobode il samo tu palamudis..

po meni Admir Cehajic je ponajbolji igrac uz Joguncica, Gavarica i Halilovica. A Bekic ce bit dobar napadac a tek mu je 18 godina ;)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 22 nov 2010, 13:33

fukara87 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:Mujkic- Stana ce doc na desnog beka-Joge- ???-????-Tare-Gavaric-Malkic-???-Smajlovic-Alen

cuj klupa Cehajic, Bekic, Halilovic :lol: gledas li ti utakmice Fk Slobode il samo tu palamudis..

po meni Admir Cehajic je ponajbolji igrac uz Joguncica, Gavarica i Halilovica. A Bekic ce bit dobar napadac a tek mu je 18 godina ;)

po meni od 1 minute bi trebao igrati i Bekic i Halilovic a kasnjije mjesto bekica ubaciti Alena nemoze Alen igrati ko prije ostario covjek...Mujic on mi ko igrac isto niss nek ga pozdrave prodaju ga nekom a ako ne onda i njega pred kraj ubaciti mjesto Smajlovica ne kazem ja da je sad Mujic prelos ali mali Bekic je boli od njeg a Halilović za njega da i ne govorim bas sam ga pratila protiv Čelika i ev protiv Zvjezde igra dobro nije on za klupe nekoliko puta je prolazio s lijeve strane i dodje do 16-terca (u 6 min prosao i ubacio Bekicu samo se mali nije nabolje snasao i et) uglavnom vidjet cemo sta i kako ce biti skontat ce Sadikovic nesss
:mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 nov 2010, 14:11

TaRgEt_ je napisao/la:JA licno jedva cekam Alena da vidim to je meni sah kralj i idol , najbolji fudbaler u posljeratnoj Slobodi koji je igrao , onda Tareta kada se vrati pa i Nikolica ... Ali Alen :) jaoo ja mislim da ce se dosta ljudi vratiti da gleda Slobodu zbog Alena ... Sto se tice Crnogorca cujem neku kaznu je njegov klub fasovao u KAzastanu tako da je moguce da i on dodje ...

ma care Alen nam jeste svima bio idol,ali daleko od toga da je on bio nas najbolji fudbaler poslije rata...zbog problema van terena nije pokazao ono sto moze i ako je igrao dosta dobro...jedna od boljih utkamica mu je bila ona na Kosevu protiv Sarajva, kada su mu i slomili onu ruku... to je bilo 1998/1999 cinimi se kada nas je Sarajevo dobilo 2:0, a mi smo kod rezultata 0:0 profulali penal, to jeste Omer Joldic je pogodio stativu, nakon sto je Dedic malo zakacio loptu prstima.....u toj utkamici Alen je slomio citavu odbrnau sarajeva u par navrata i nist aim nije preostalo nego da mu ruku lome i nakon toga je opet nastavio igrat :).....po meni najbolji igraci Slobode poslije rata su svakako Music, Suad Jasarevic-GASI ....ovaj poslijednji posebno, jer lik je izgarao na terenu i nikad nije zakazao :)....ko se sjeca Jasarevica dok je igrao za Slobodu moze potvrditi ovo sto sam rekao
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 nov 2010, 14:15

Rezime polusezone:

Pred pocetak sezone u redovima Sloboda najavljivala se borba za vrh tabele i izlazak na evropsku scenu,ali pocetak sezone nije dobro poceo.Pripreme Slobode su pocele sa samo 13 igraca,spomenuta su razna mjesta za treniranje pred pocetak sezone,a kako znamo od toga nije bilo nista,prazna prica.Vecina igraca koja su cinili tim prosle proljetne polusezone je napustila tim (Sadikovic,Mostarlic,Milosevic,Karadza,Crnogorac,Krasic).Svi znamo gdje su oni kasnije presli,do pocetka sezone jos se nije znao status pojedinih igraca Slobode,ali pred pocetak je rijesena i ta prica.Dovedeni su Drakul,Raca,Aleksic,Dajic,Halilovic itd. tim je se krpio kako su znali i umjeli strucni stab Slobode na celu sa Glavasem.Edin Saranovic napusta klub nakon samo sedmicu dana,ocigledno nesto nije stimalo na relaciji Sloboda-Saranovic,ali koga nema bez njega se mora i moze.Citava pripreme sa Slobodom je prosao i miljenik navijaca Slobode Stanisa Nikolic,ali zbog odugovlacenja papira sa ekipom DAC nije uspio zaigrat ovu polusezonu za crveno crni tim.Na pocetku sezone prvi mec sa Slavijom,ekipa domacina je ostala bez nekoliko standardnih igraca,i ocekivanja navijaca Slobode su bila velika,jer u tom trenutku Sloboda je imala dobre igrace,sa dobrim trenerom na celu tima.Ali na kraju Sloboda biljezi jos jedan los rezultat i stadion u Ist.Sarajevo napustaju spustenih glava.U drugom kolu Sloboda docekuje ekipu Travnika koju pobjedjuju rezultatom 2:0 uz veliko nevrijeme golovima Joguncica i Smajlovica,pred 300 gledatelja.Trece kolo gostuju ekipi Sarajeva na Kosevu,naravno uz izjave sefa strucnog staba Vlatka Glavasa da idu da se bore i da donesu bod(ove) sa ovog teskog gostovanja,ali od toga nista i velike borbe na terenu,standardna akcija Slobode izbi loptu pa ko stigne,naravno takvom igrom ne mozes se nadat ni nekom povoljnom rezultatu,i mec se zavrsava sa 3:0 za domacine,potpuno zasluzeno.U tom trenutku Sloboda se nalazi na 13 mjestu sa gol razlikom 2:4.U 4. kolu na Tusanj dolazi stari rival i pobjednik lige za 2009/10 ekipa Zeljeznicara.U tom mecu Sloboda slavi sa 2:0,uz veoma dobru igru,strijelci za Slobodu su bili Dajic i Gavaric.U 5.kolu Sloboda gostuje kod ekipe Zrinjskog i gubi sa rezultatom 1:0,uz jos jednu losu igru nasih momaka,strijelac na tom mecu je bio Lendric u 20 minuti.Naredno kolo Sloboda je domacin Leotaru,naravno ocekivala je se pobjeda nad gostima iz Trebinja,ali zavrsilo je se 1:1,strijelac za Slobodu je bio Smajlovic u 56 minuti,dok je za goste izjednacio Stojanovic sa bijele tacke,Sloboda je do kraja tog meca imala jos dvije polusanse ali nazalost nisu iskoristili,i od tada kola krecu niz brdo.Slijedi gostovanje ekipi Buducnosti,kantonalnom rivalu i tu Sloboda osvaja bod (0:0),i prvi u ligu na gostujucem terenu.Prije meca iz oba tabora je se najavljivala pobjeda,ali od svega nista.Sloboda se u tom trenutku nalazi na 12 mjestu sa 8 bodova,veoma lose,iako je se najavljivala borba za Europu.U narednom kolu momci sa Tusnja docekuje ekipu Sirokog Brijega,gdje totalno podbacuju i gube mec sa 0:1 golom Roskama,i na kraju mecu igraci Slobode su ispraceni zvizducima sa tribine,i alarm u redovima crveno crnih se upalio.U narednom kolu gostuju ekipi Borca,gdje takodjer gube,ali sa drugacijim rezultatom (2:0) naravno uz losu igru,a taj mec su obiljezili navijaci iz Tuzle,ali o tome necu.Sloboda nakon tog meca docekuje ekipu Drine koju dobija sa 3:0,tu je debi obiljezio i trener Drine i bivsi igrac Slobode Darko Vojvodic,ali njegovu ekipu su sasjekla dva brza gola igraca Slobode ( 3 min. Joguncic i 7 min.Bekic).Treci gol je postigao Senad Mujic,nakon kornera Gavarica,i to samo nakon 10 sekudni provedenih na terenu.U ovom mecu Glavas je na teren poslao djecu Slobode Efendica,Bekica i Jaganjca,dok je u drugom poluvremenu sansu dobio i Mesanovic.Svaka cast za ovaj potez Glavasa.Zatim slijedi gostovanje ekipi Rudara gdje nas je sudija Dominkovic isjekao sa zutim kartonima i ranim crvenim kartonom,a nakon meca sa Drinom Glavas je najavio novu Slobodu,a bgmi u ovom mecu se to nije vidjelo.Ponovo prica u prazno.Sloboda se nakon ovog meca nalazi na 14 mjestu uz 11 bodova i gol razliku 8:12,ni blizu borbe za Evropu kako je to Glavas najavio.Nakon tog meca Glavas podnosi ostavku i uprava Slobode imenuj Denisa Sadikovica za novog stratega Slobode,koji obecava bolju SLobodu koja ce na svakom mecu ici na pobjedu,naravno malo ko je vjerovao u ovo,jer su navijaci Slobode navikli na suplje price.Sadikovic svoj debi ima protiv Veleza i tu ekipa Slobode pobjedjuje sa 1:0 golom Joguncica.SLijedi gostovanje ekipi Olimpica,ali prije ligaskog meca odigrali su mec u kupu gdje je bilo 1:1.Liga je drugaciji sistem od kupa,naravno malo ko je se nadao bodom Slobode na ovom mecu,a kamoli 2 gola.Sloboda pod vodstvom Sadikovica ostvaruje dobar rezultat na gostovanja i odlazi kuci sa bodom,mada mogli su i sa punim plijenom,ali sta je tu je.Mec zavrsen rezultatom 2:2 i vec se moglo nagovjestit da ce ova Sloboda biti bolja nego pod vodstvom Glavasa.Sljedece kolo na Tusnju gostuje ekipa Celika,gdje domacin slavi sa 2:0 (Halilovic i Smajlovic),ekipa Celika nije nesto pokazala,dok Sloboda pod vodstvom Sadikovica nastavlja sa dobrim rezultatima.Sloboda se tada nalazi na 10 mjestu sa 18 bodova i lagano bjezi sa dna tabele.U posljednjem kolu jesenje polusezone nas tim gostuje ekipi Zvijezde,potajno smo se nadali bodu,ali nasi momci su dobrom igrom odnijeli sva 3 boda sa gostovanja,i to prva 3 boda ove godine sa strane.Taj mec su momci sa Tusnja igrali gotov sat vremena bez iskljucenog Malkica,ali u drugom poluvremenu sa igracem manje se bolje stojali na terenu od domacina i zasluzeno slavili sa 0:1 (Dajic).Jos jedna dobra igra pod vodstvom Sadikovica.Sloboda jesenji dio zavrsava na 7 mjestu sa 21 bodom i gol razlikom 14:14.Kako je krenula sezone ovo je dobro,sa 13 igraca na pripremama,odlazak igraca koji su cinili tim prosle polusezone,krpio je se tim kako se znalo i umjelo,pocetak veoma los za ekipu Slobode,sansu dobijaju djeca Slobode,koja vise pokazuju nego dovedeni igraci sa strane.Slusale su se razne price o borbi i bodovima sa strane,al od toga niko nista vidio nije,tek promjenom trenera,rezultati su dosli,dovedeni igraci pokazuju svoj kvalitet,jos samo fale publika na stadionu,ali dobrom igrom Slobode,moguce je povratak navijaca na stadion.U sljedecu polusezonu ulazimo jaci za Mesanovica,Okanovica,Nikolica,uz ovaj sadasnji tim,nasu djecu,2-3 pojacanja i ovu trojicu navedenih, navijaci Slobode mogu ocekivat dobru polusezonu,i sa dosta optimizma ocekivat dobre rezultate sa gostujucih terena,a ne strahovat sa koliko ce primljenih golova se vratit.

Zivot bez Slobode,nije zivot !!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 nov 2010, 14:17

fukara87 je napisao/la:

razumijem i ja da su oni dobri, ali stvanro kada dodje Alen i Stana onda je ova ekipa koju je on nabrojao idealna......nasa klupa bi tad bila beton nema sta sa ovim nabrojanim igracima... svakako da bi i ovim drugim trebalo dati priliku u prvoj postavi pa vidjeti kako bolje funkcijonise
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 22 nov 2010, 14:31

Bravo majstori, nek ste sljivare poharali.
Cuva Bog Zelju svog!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 22 nov 2010, 15:56

mirzza je napisao/la:Bravo majstori, nek ste sljivare poharali.
bitno je da Željo nije niti će ikada :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 nov 2010, 17:51

mirzza je napisao/la:Bravo majstori, nek ste sljivare poharali.
Hvala. Nisu imali nikakve sanse! Bio sam na utakmici, ne medju navijacima jer sam u godinama! Stvarno nisu imali sanse!! ;)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 nov 2010, 17:56

PROTIV POLJSKE SA IGRAČIMA IZ PREMIJER LIGE

Na spisku su:
golmani: Ibrahim Šehić (Željezničar), Asmir Avdukić (Borac),
odbrana: Vule Trivunović (Borac), Semir Kerla (Željezničar), Velibor Vasilić (Željezničar), Muhamed Subašić (Olimpik), Josip Barišić (Široki Brijeg),
vezni red: Boris Raspudić (Borac), Adnan Zahirović (Čelik), Kenan Handžić (Sarajevo), Muhamed Džakmić (Sarajevo), Dario Purić (Čelik), Edin Višća (Željezničar), Darko Maletić (Borac), Đenaldin Hamzagić (Sarajevo), Jure Ivanković (Široki Brijeg),
napad: Zoran Kokot (Slavija), Stevo Nikolić (Borac), Adin Džafić (Čelik).

Opet lopovluk da ga nema veceg :oops: :oops: pa zar bas nijedan igrac Slobode nije zasluzio poziv

ogorcen sam :( po cemu je Vasilic zaradio poziv :oops:

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 22 nov 2010, 18:09

a koji to?Joguncic-hrvac? :oops:
Einigkeit und Recht und Freiheit

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 22 nov 2010, 18:11

domorocki je napisao/la:a koji to?Joguncic-hrvac? :oops:
Kakav ba Vasilić **** palac nije počeo ni jednu tekmu i dobije poziv u repkum iako je B bilo je boljih igrača ne nužno iz Slobode al valja se prodat :roll:

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 22 nov 2010, 18:16

Šta mislite možemo li koga klepit iz SA ionako se raspdaju :?:

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 nov 2010, 18:18

Dzafic i Kokot napadaci a obojica nisu dali jedva 3 gola ukupno u ovoj polusezoni :oops: :oops:

Pa Jusuf Dajic je za ovog Kokota igracina, a da ne govorim za Smajlovica ...

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 22 nov 2010, 18:40

fukara87 je napisao/la:Dzafic i Kokot napadaci a obojica nisu dali jedva 3 gola ukupno u ovoj polusezoni :oops: :oops:

Pa Jusuf Dajic je za ovog Kokota igracina, a da ne govorim za Smajlovica ...
Po cemu su igracine? Zato sto igraju u Slobodi, a ovaj u Slaviji?

Kokot nije igrao od pocetka sezone, tek kasnije se prikljucio Slaviji.
I da, za Vasilica su stigli papiri prije 4 kola, cini mi se, i od tada je poceo svaku utakmicu.
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 22 nov 2010, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: meecko, mirza24 i 7 gostiju.