Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JHam
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la JHam » 16 jan 2020, 23:27

Unofficialpage je napisao/la:
16 jan 2020, 23:19
VolimTz je napisao/la:
16 jan 2020, 22:05
16 jan 2020, 16:50

Možeš, radiš ko freelancer. Imaš razne stranice za to, najpopularnija i najkvalitetnija je Upwork, prvi posao je najteže dobiti a poslije ide lakše. Registruješ se na toj platformi, tražiš poslove za svoje skillove, kad nađeš posao pošalješ proposal. Paziš da ne šalješ generičke proposale već da mijenjaš tekst na svakom proposalu, da te ne bi banovali... A imaš još i Fiverr, tu postaviš svoj gig, nešto tipa uraditi ću to i to za 5$, možeš bilo šta, ne mora biti samo programiranje, pa onda imaš neke pro, premium pakete, gdje idu neke dodatne stvari za 25$, 50$... i ljudi se prijavljuju da im to uradiš. I ne idi nigdje van tih platformi, cijeli chat tu vodiš (pogotovo se ovo odnosi na upwork) jer ako ti klijent ne plati (ko meni) nema te ko zaštiti. :mrgreen:
Valjalo bi probati, mada bi bilo puno lakse kad bi radio kakve logo stvari za majice i slicne stvari. Naravno programiranje se puno vise isplati ali me od koda nije jednom glava zaboljela. :mrgreen: Iskreno me najvise zanima sta tacno ljudi traze, da li znam dovoljno ili ne. Koji je bio tvoj prvi program na toj stranici ?
Na Fiverru nisam ništa radio, ne znam baš tačno što dok sam na upworku dobio jedan posao, radio cijelu android aplikaciju za doktore. Login, register, pisanje recepata, push notifikacije, svašta nešto još, sve to za indijsko tržište. :mrgreen: Poslije dobio posao ovdje kod nas, u jednoj firmi u Mostaru i radim za njih TV aplikacije. :mrgreen: Ko savlada programiranje, prelagano doći do posla i dobre zarade, nije ni teško samo treba raditi i učiti stalno.
Jesi to u NSoftu? :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2020, 00:00

:rol:

2,5 milje ljudi ovu seljačinu gleda :bow:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 jan 2020, 00:04

Gledaj mu izblajhane kosice seljačke
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2020, 00:09

Liku se kontent svodi na zajebavanje i vrijedjanje maloljetnica po ovom Omegleu, a chat mu ludi, svima smiješno lafo nešto :lol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 jan 2020, 00:10

Đeš se Nuni zvat jebote
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2020, 00:12

bodi123 je napisao/la:
17 jan 2020, 00:00

:rol:

2,5 milje ljudi ovu seljačinu gleda :bow:
Derdiyok uz ovo spava :urnebes:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 17 jan 2020, 00:12

Puma je napisao/la:
16 jan 2020, 15:10
Ima li neko da se bavi ili se konta u programiranje?

Imam zelju da naucim bar neke osnove, od cega bi trebao poceti, sta prvo da krenem uciti, ima li na netu kurseva, tutorijala itd.

Svakako dosta vremena provodim na racunaru, na poslu i kuci.
Čini mi se da je web development najlakši za početnike. Jednostavno čovjek vidi ono što je uradio, pa duže i drži pažnju. Tako da za početak prođeš HTML, CSS i lagano kreneš na javascript ili php. JS je izuzetno popularan i jako brzo se razvija, php tu malo zaostaje, ali ima ogromnu primjenu (dobrim dijelom zahvaljujući wordpressu). JS i PHP su dobri za razvijanje logike programiranja, primjenu klasa, funkcija i sl. Jednom kad razviješ logiku, samo je stvar sintakse (dobro ne baš, al za sad dovoljno). Na FreeCodeCamp imaš dobre tutorijale, preporučio bih da ne preskačeš zadatke s algoritmima jer se tu baš razvija mozak

Osim toga preporučio bih Python3 (Python2 gubi podršku) zbog OGROMNE primjene. Prilično jednostavna sintaksa, gomila modula koje možeš koristit za sve i svašta.

C i C++ se dosta forsiraju u nastavi, ali ih je prilično teško savladati na svoju ruku. S druge strane tržište nije tako veliko i moja preporuka je da zaobiđeš. C# i Java su dosta popularniji.

Još jedan savjet, probaj virtualnu masinu sa nekim Linuxovim sistemom (ubuntu je možda najuserfriendly) i terminalom/komandnom linijom. Raja ih često izbjegava, ali vrijedi se bar upoznati sa njima. Da ne pominjem koliko je servera na Linuxovim sistemima

I ne, ne ide plata 2 milje odjednom. Koliko god dobro da savladas, moraš negdje početi sa junior pozicije. Moraš naučiti kako to izgleda u produkciji i moraš imati cv.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 jan 2020, 00:34

Taj isti Nuni za sat vremena na donacije zaradi po 2000 maraka pa vi gledajte :lol:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 jan 2020, 00:57

a jbg bolje i to nauciti nego crnciti i raditi po 8 sati za 7 stoja ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 17 jan 2020, 01:03

delinjo je napisao/la:
17 jan 2020, 00:57
Ma to je premija.Ima u nasoj zemlji situacija po 10 sati 6-7 dana za 5-6 stoja
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 jan 2020, 01:13

bodi123 je napisao/la:
17 jan 2020, 00:09
Liku se kontent svodi na zajebavanje i vrijedjanje maloljetnica po ovom Omegleu, a chat mu ludi, svima smiješno lafo nešto :lol:
Njega inace gleda i po 4 il 5k.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 17 jan 2020, 01:18

bodi123 je napisao/la:
17 jan 2020, 00:09
Pa kad su na jutjubu najaktivnija djeca. Njima su takvi likovi vrh.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 jan 2020, 01:38

BosniaBoston je napisao/la:
17 jan 2020, 01:03
delinjo je napisao/la:
pa realno ,ja bih se odmah bacio na ovo da znam,ali sam duduk za ovu tehnologiju :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 17 jan 2020, 01:39

delinjo je napisao/la:
17 jan 2020, 01:38
BosniaBoston je napisao/la:
17 jan 2020, 01:03
delinjo je napisao/la:
pa realno ,ja bih se odmah bacio na ovo da znam,ali sam duduk za ovu tehnologiju :mrgreen:
To ti je najlakse naucit u ovaj vakat :mrgreen: Neg samo jos 72 do plesanja ako znas na sta mislim :ljepota:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 17 jan 2020, 01:44

keno94 je napisao/la:
17 jan 2020, 00:12
Puma je napisao/la:
16 jan 2020, 15:10
Ima li neko da se bavi ili se konta u programiranje?

Imam zelju da naucim bar neke osnove, od cega bi trebao poceti, sta prvo da krenem uciti, ima li na netu kurseva, tutorijala itd.

Svakako dosta vremena provodim na racunaru, na poslu i kuci.
Čini mi se da je web development najlakši za početnike. Jednostavno čovjek vidi ono što je uradio, pa duže i drži pažnju. Tako da za početak prođeš HTML, CSS i lagano kreneš na javascript ili php. JS je izuzetno popularan i jako brzo se razvija, php tu malo zaostaje, ali ima ogromnu primjenu (dobrim dijelom zahvaljujući wordpressu). JS i PHP su dobri za razvijanje logike programiranja, primjenu klasa, funkcija i sl. Jednom kad razviješ logiku, samo je stvar sintakse (dobro ne baš, al za sad dovoljno). Na FreeCodeCamp imaš dobre tutorijale, preporučio bih da ne preskačeš zadatke s algoritmima jer se tu baš razvija mozak

Osim toga preporučio bih Python3 (Python2 gubi podršku) zbog OGROMNE primjene. Prilično jednostavna sintaksa, gomila modula koje možeš koristit za sve i svašta.

C i C++ se dosta forsiraju u nastavi, ali ih je prilično teško savladati na svoju ruku. S druge strane tržište nije tako veliko i moja preporuka je da zaobiđeš. C# i Java su dosta popularniji.

Još jedan savjet, probaj virtualnu masinu sa nekim Linuxovim sistemom (ubuntu je možda najuserfriendly) i terminalom/komandnom linijom. Raja ih često izbjegava, ali vrijedi se bar upoznati sa njima. Da ne pominjem koliko je servera na Linuxovim sistemima

I ne, ne ide plata 2 milje odjednom. Koliko god dobro da savladas, moraš negdje početi sa junior pozicije. Moraš naučiti kako to izgleda u produkciji i moraš imati cv.
Python/Powershell za automatizaciju, naucit sta Linuxa pogotovo ovo sto si ti spomeno i polahko pokusati jedan od AWS/Azure. To je buducnost

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 17 jan 2020, 01:54

Prati li ko ovaj kanal ? Ili Balkan UFO ?

® GONGASHI POWERHOUSE ®

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 jan 2020, 02:52

ja pratim BalkanUFO odavno, a FES TV od skoro kad je bio gost na BalkanInfo-u.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 17 jan 2020, 02:55

16 jan 2020, 23:19
VolimTz je napisao/la:
16 jan 2020, 22:05
16 jan 2020, 16:50

Možeš, radiš ko freelancer. Imaš razne stranice za to, najpopularnija i najkvalitetnija je Upwork, prvi posao je najteže dobiti a poslije ide lakše. Registruješ se na toj platformi, tražiš poslove za svoje skillove, kad nađeš posao pošalješ proposal. Paziš da ne šalješ generičke proposale već da mijenjaš tekst na svakom proposalu, da te ne bi banovali... A imaš još i Fiverr, tu postaviš svoj gig, nešto tipa uraditi ću to i to za 5$, možeš bilo šta, ne mora biti samo programiranje, pa onda imaš neke pro, premium pakete, gdje idu neke dodatne stvari za 25$, 50$... i ljudi se prijavljuju da im to uradiš. I ne idi nigdje van tih platformi, cijeli chat tu vodiš (pogotovo se ovo odnosi na upwork) jer ako ti klijent ne plati (ko meni) nema te ko zaštiti. :mrgreen:
Valjalo bi probati, mada bi bilo puno lakse kad bi radio kakve logo stvari za majice i slicne stvari. Naravno programiranje se puno vise isplati ali me od koda nije jednom glava zaboljela. :mrgreen: Iskreno me najvise zanima sta tacno ljudi traze, da li znam dovoljno ili ne. Koji je bio tvoj prvi program na toj stranici ?
Na Fiverru nisam ništa radio, ne znam baš tačno što dok sam na upworku dobio jedan posao, radio cijelu android aplikaciju za doktore. Login, register, pisanje recepata, push notifikacije, svašta nešto još, sve to za indijsko tržište. :mrgreen: Poslije dobio posao ovdje kod nas, u jednoj firmi u Mostaru i radim za njih TV aplikacije. :mrgreen: Ko savlada programiranje, prelagano doći do posla i dobre zarade, nije ni teško samo treba raditi i učiti stalno.
Trenutno sam Level 1 na Fiverru, uskoro aBd level 2 :pray:

Ide fino na Fiverru iskreno, Upwork možda više novca zaradiš, jer je satnica tamo u pitanju? Ono staviš sat 15$, dok na Fiverru ono ima baš bruku i dobrih dizajnera, ali uvijek se nađe neko da naruči od tebe, još par ordera i imaću oko 100 gotovih.

Iskreno bezveze sam se registrovao na Fiverr, međutim kako ono krenu lagano 1-2 mjesečno narudžbe, lagano izbijaš u recommended i ako je hit - biće i narudžbi, često se desi da moram gasiti Gigove jer budem prebukiran, a pogotovo ako neko plati više love za bržu dostavu.

Uglavnom, moja preporuka ako se bavite bilo kakvim dizajnom, pa i pjevanjem, sviranjem, komponovanjem, pisanjem tekstova, glumom - svega tamo ima.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 17 jan 2020, 03:18

slika
Let's talk about SIX baby!

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 17 jan 2020, 08:20

Ziggs je napisao/la:
17 jan 2020, 01:44

Python/Powershell za automatizaciju, naucit sta Linuxa pogotovo ovo sto si ti spomeno i polahko pokusati jedan od AWS/Azure. To je buducnost
AWS pogotovo. Izuzetno tražen na tržištu s tim da nisam siguran koliko je lahko naučiti na svoju ruku. Ima dosta dobru dokumentaciju, ali nisam naišao na project based learning kurseve.

I naravno, jedna od najtraženijih pozicija (možda ne u BiH) je cyber security expert/analyst. S tim da ovo zahtijeva dobro znanje iz ostalih oblasti IT
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Faraon iz Visokog i 3 gosta.