Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sviuodbranu
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Sviuodbranu » 16 jan 2020, 20:37

Ovom Konakovicu gurnut bombu u usta, zavezati ko kera i bacit niz Miljacku.
Sto bosanka more izdajnika okotit, to nijedna srbkinja i hrvatica dzelata bosnjackog ne moze. Jesmo pogan narod u pm.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 16 jan 2020, 20:41

Nemoj bolan tako o Hadžiji.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 20:43

sljivo je napisao/la:
16 jan 2020, 20:33
Samo web development. Ništa drugo. Tu ne treba puno. Još ako si dobar dizajner, da zaokružiš sve to, nebo je granica. Znači, jedan programski jezik za bekend, javascript i jedan js framework za frontend i baza podataka. .net ili python ili ruby - javascript, angular ili reactjs - i mssql ili mysql ili postgresql. Doduše, ako ovo svladaš ideš ko halva ovdje u nekoj firmi za 2 milje, bez da se petljaš sa frilensingom.
Da si totalni laik. Uz iskustvo koje imaš. Kako bi počeo?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jan 2020, 20:50

Ovo zagađenje nije normalno i vrane pješke idu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 16 jan 2020, 20:51

Zanimljiva pojava 😂😂😂😂😂
Mostar u srcu, Velež do groba

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 jan 2020, 20:52

Sviuodbranu je napisao/la:
16 jan 2020, 20:37
Sto bosanka more izdajnika okotit, to nijedna srbkinja i hrvatica dzelata bosnjackog ne moze. Jesmo pogan narod u pm.
Ta ti je?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 16 jan 2020, 20:58

Malo kokaree

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 jan 2020, 21:05

ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 20:43
Kad bih imao novac otvorio bih firmu, i politika bi bila da se ništa ne radi za naše tržište.

A pošto love nemam dovoljno kao individualac bi za početak učio ovo gore što sam nabrojao. To su neke i osnove, uz to bi naučio neke od alata i zajedno sa tim neke osnovne detalje o mrežama i komunikacijama, sigurnosti, vođenju projekata i slično. Sa tim predznanjem većina će te uzeti i onda je to to (upao si u igru). Izdvojio bih vremena koliko treba za to da uspijem, možda radio neki laganiji frilensing posao da se uđe u planiranje i komunikaciju sa klijentima što je bitno. Bez 4, 5 sati dnevno posla i učenja teško da možeš šta ali ako će bilo ko to mrljati, sat, dva ili danas hoću, sutra neću savjetovao bih da ne počinješ i ne gubiš vrijeme, kao što Azem kaže: nije ovo za tebe idi na pijacu prodaji mandarine.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 jan 2020, 21:13

Zbog čega je izdajnik?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 21:29

sljivo je napisao/la:
16 jan 2020, 21:05
ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 20:43
Kad bih imao novac otvorio bih firmu, i politika bi bila da se ništa ne radi za naše tržište.

A pošto love nemam dovoljno kao individualac bi za početak učio ovo gore što sam nabrojao. To su neke i osnove, uz to bi naučio neke od alata i zajedno sa tim neke osnovne detalje o mrežama i komunikacijama, sigurnosti, vođenju projekata i slično. Sa tim predznanjem većina će te uzeti i onda je to to (upao si u igru). Izdvojio bih vremena koliko treba za to da uspijem, možda radio neki laganiji frilensing posao da se uđe u planiranje i komunikaciju sa klijentima što je bitno. Bez 4, 5 sati dnevno posla i učenja teško da možeš šta ali ako će bilo ko to mrljati, sat, dva ili danas hoću, sutra neću savjetovao bih da ne počinješ i ne gubiš vrijeme, kao što Azem kaže: nije ovo za tebe idi na pijacu prodaji mandarine.
Ja da budem iskren. Od najmanjih godina uvijek sam kada je tehnika u pitanju sve prvi u komšiluku dobijao. Od računara, interneta, mobitela i šta ja znam više. Hbg, široka rodbina po inostranstvu. Međutim, mene to nikad nije zanimalo i može se reći da sam laik za informatiku (šteta uslova, reklo bi se).
Volio bih onako malo unaprijediti svoje vještine po tom pitanju. Nešto što bi mi moglo trebati. Ne planiram da mi to bude nešto od čeg ću živjeti.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 jan 2020, 21:42

Sta je ovo vako napolju, ne vidi se metar ispred
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 jan 2020, 21:43

Kifla bolji čoek a i pametniji ;) :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 16 jan 2020, 22:05

Unofficialpage je napisao/la:
16 jan 2020, 16:50
VolimTz je napisao/la:
16 jan 2020, 16:17
sljivo je napisao/la:
16 jan 2020, 16:02
Najlakše ti je početi C# odnosno .NET i to za bekend programiranje. Napraviš apije za frontend, a frontend možeš angular ili react js. Za bazu možeš bilo koju, sve su većinom relacione, i sintaksa je skoro slična. Ako ćeš .net u bekendu onda idi MS sql expres (uz sql mana)koji je free. Instaliraš još visual studio community, isto je free, za .net bekend, i visual studio code za rad na frontendu.
Mozemo li mi sto znamo programirat da to unovcimo. Kako to ide ? Ima li preko neta nesto provjereno ?
Možeš, radiš ko freelancer. Imaš razne stranice za to, najpopularnija i najkvalitetnija je Upwork, prvi posao je najteže dobiti a poslije ide lakše. Registruješ se na toj platformi, tražiš poslove za svoje skillove, kad nađeš posao pošalješ proposal. Paziš da ne šalješ generičke proposale već da mijenjaš tekst na svakom proposalu, da te ne bi banovali... A imaš još i Fiverr, tu postaviš svoj gig, nešto tipa uraditi ću to i to za 5$, možeš bilo šta, ne mora biti samo programiranje, pa onda imaš neke pro, premium pakete, gdje idu neke dodatne stvari za 25$, 50$... i ljudi se prijavljuju da im to uradiš. I ne idi nigdje van tih platformi, cijeli chat tu vodiš (pogotovo se ovo odnosi na upwork) jer ako ti klijent ne plati (ko meni) nema te ko zaštiti. :mrgreen:
Valjalo bi probati, mada bi bilo puno lakse kad bi radio kakve logo stvari za majice i slicne stvari. Naravno programiranje se puno vise isplati ali me od koda nije jednom glava zaboljela. :mrgreen: Iskreno me najvise zanima sta tacno ljudi traze, da li znam dovoljno ili ne. Koji je bio tvoj prvi program na toj stranici ?
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 16 jan 2020, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 16 jan 2020, 22:06

tuzlak1987 je napisao/la:
16 jan 2020, 19:34
AA23 je napisao/la:
16 jan 2020, 15:17
Justin je napisao/la:
16 jan 2020, 05:52
Moze li se kod nas zaraditi od jutjuba?
Imaš Nunija koji živi od tog, mislim možda radi nešto osim onoga, ali na strimu drma itekakvu lovu

generalno strim možda ovako kad gledaš na prvu zvuči kao ono zašto ljudi to gledaju, šta je content, na kraju se svede da ti to dođe kao daily show nekog voditelja (strimera) koji gledaš zbog tog što igra i eto

a da se može zaraditi, može (lično iskustvo)
Onaj Baka Prase zaradi mjesecno 100k KM.

A Nuni isto sigurno uzme 3-4 milje KM.

A inace ovako 90% jutubera debili koji nisu podigli kasike. A manipulisu malom djecom.
Pa da, obično kod nas YouTube je dosta " toxic " i jednostavno vidiš da smo mi ukratko ono odron društva, nema ovdje ti uspjeh ne praštaju, imaš trollove, kretene, idiote u chatu itd. svi su nekako naqrčeni da kažem ovako i onda uporediš recimo sa Twitchom i ljudima iz svijeta, pa ne znam, za nas su izmislili kulturu/civilizaciju, šta je ono brate dragi, ljudi bar dijalog mogu da vode, za razliku od ovih naših YT strimera i njihovih četova

Ima naravno i Twitch velike mane, a jedna od tih je da su nevjerovatno protektivni kad su u pitanju " boob " strimerice, ladno promovišu njihov content iako su neke čak i alkoholičarke, jedna "Alinity" bukvalno baci mačku na strimu, pusti kera da je jaše, daje votke mački itd i ono krši violation i to baš ga ono krši momački, ali eto Twitch ne reaguje, a recimo banovali su frajera jer je slučajno ubio svoju ribicu u akvarijumu na strimu :rol:

Ali eto, meni ipak Twitch>Youtube.

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 16 jan 2020, 22:25

Više ljudi je na YouTubeu nego Twitchu, pogotovo iz naše regije, pa po samoj logici korisnici bi trebali biti bolji jer ima manje odrona
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 jan 2020, 22:32

Kulesza je napisao/la:
16 jan 2020, 22:25
Više ljudi je na YouTubeu nego Twitchu, pogotovo iz naše regije, pa po samoj logici korisnici bi trebali biti bolji jer ima manje odrona
imaš youtube i youtube gaming
2 odvojene stvari

Twitch je lider po streamingu igrica
i ubiše zaradom nad svojim streamerima

yt gaming, mixer, fb streaming to je sve u baby koracima...tek prave community i dovode streamere da izgrade publiku...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 16 jan 2020, 22:34

Ja kretena :rol:

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 jan 2020, 22:37

Derdiyok je napisao/la:
16 jan 2020, 22:34
Ja kretena :rol:

Gledaj klasičnog brude, šatro će on nekog zvati ljudi ga tjeraju dole ko budalu kakvu :urnebes: :urnebes:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 jan 2020, 22:50

sljivo je napisao/la:
16 jan 2020, 17:27
Ako neces nista prakticno raditi onda nr trosi vrijeme na jezike. Istrazuj i uci nauku oko ITa, sigurnost, data sciences, algoritme, strukture podataka, racunarske arhitekture, kripto nauke
Data Science i Machine Learning je nešto najzanimljivije na svijetu, al je isto tako i preteško za savladati algoritme i alate koji se koriste. Lično imam u planu u budućnosti se pozabavati ovom tematikom, barem iz zabave. Ovo kad naučiš premoto si igricu, nema dalje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2020, 23:19

VolimTz je napisao/la:
16 jan 2020, 22:05
Unofficialpage je napisao/la:
16 jan 2020, 16:50
VolimTz je napisao/la:
16 jan 2020, 16:17

Mozemo li mi sto znamo programirat da to unovcimo. Kako to ide ? Ima li preko neta nesto provjereno ?
Možeš, radiš ko freelancer. Imaš razne stranice za to, najpopularnija i najkvalitetnija je Upwork, prvi posao je najteže dobiti a poslije ide lakše. Registruješ se na toj platformi, tražiš poslove za svoje skillove, kad nađeš posao pošalješ proposal. Paziš da ne šalješ generičke proposale već da mijenjaš tekst na svakom proposalu, da te ne bi banovali... A imaš još i Fiverr, tu postaviš svoj gig, nešto tipa uraditi ću to i to za 5$, možeš bilo šta, ne mora biti samo programiranje, pa onda imaš neke pro, premium pakete, gdje idu neke dodatne stvari za 25$, 50$... i ljudi se prijavljuju da im to uradiš. I ne idi nigdje van tih platformi, cijeli chat tu vodiš (pogotovo se ovo odnosi na upwork) jer ako ti klijent ne plati (ko meni) nema te ko zaštiti. :mrgreen:
Valjalo bi probati, mada bi bilo puno lakse kad bi radio kakve logo stvari za majice i slicne stvari. Naravno programiranje se puno vise isplati ali me od koda nije jednom glava zaboljela. :mrgreen: Iskreno me najvise zanima sta tacno ljudi traze, da li znam dovoljno ili ne. Koji je bio tvoj prvi program na toj stranici ?
Na Fiverru nisam ništa radio, ne znam baš tačno što dok sam na upworku dobio jedan posao, radio cijelu android aplikaciju za doktore. Login, register, pisanje recepata, push notifikacije, svašta nešto još, sve to za indijsko tržište. :mrgreen: Poslije dobio posao ovdje kod nas, u jednoj firmi u Mostaru i radim za njih TV aplikacije. :mrgreen: Ko savlada programiranje, prelagano doći do posla i dobre zarade, nije ni teško samo treba raditi i učiti stalno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 3 gosta.