Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la hurem » 16 jan 2020, 20:27

ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 20:09
Takve brojke nije lako imati, bez obzira kakva je liga u pitanju.
Trebalo bi njega probati u A repci.
Ma jeste lahko imati ako ti je klub dominantan u slaboj ligi...evo kolega u špicu mu je 2.strijelac s 12 golova.
Slazem se s Filgudom da je najbolje da ostane u klubu i narednu sezonu i kao prvotimac igra u najjacoj svicarskoj ligi.
Naravno ne sporim njegove zasluge niti kvalitet (koji je jos uvijek nedokazan...).
Ja bih njega prije zvao zbog visine u slucaju negativnog rezultata po nas jer bismo morali preskakati igru kako bi se blizio sam kraj utakmice...kad vec nestali Djuric nije opcija.

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 16 jan 2020, 20:33

Kadusic A :arrow: Celje :kafa:

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 16 jan 2020, 20:36

DrFilgud je napisao/la:
16 jan 2020, 19:29
Turkes je igrao kvalifikacijske tekme za svicarsku U19, pa kvalifikacijsku za nasu U21. Dakle, morao je promijeniti fudbalsko drzavljanstvo i on vise nema mogucnost izbora.
Nadam se da Bajevic nece dozvoliti da se uplete u jeftine lazi novinara koji rade za 20KM, jer ce mu to narusiti ugled.

Sto se Turkesovog kvaliteta tice, treba sacekati da zaigra u prvoj ligi. Cesto se desi da igraci koji dominiraju u nizem rangu, na visem se uopste ne mogu prilagoditi.
Najbolje mu je ostati u Lozani i dogodine biti glavni napadac ekipe, kad izbore plasman u prvu ligu.
Slazem se tvom komentaru, vidio sam Turkesa jednom uzivo kada je u Cirih igrao i nije tada imao kvalitet za prvu. Sad je to druga priča... 2 Liga od svicarske je malo slabija od BH Premier Liga kako ja pratim. Jedini ekipi koji su opasni su Grasshopper, Lausanne i Winterthur. Wil je imao investora iz Turske jedno vrijeme... Trebali oko baciti na njega ali da budem iskren. Prija bi trebali gledati na Demirovica nego na Turkesa. Rastura u prvoj ligi nego u drugoj. Turkesa bi tek trebali pozvati poslje Euro kada igra u prvoj ligi...
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 16 jan 2020, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 jan 2020, 20:36

Turkeš posjeduje kvalitete koje Demirović, Hodžić pa čak ni Koljić nemaju a to je odlična fizikalnost i hold up igra. Izuzetno jak u skok igri, takva opcija na klupi uvijek treba da je u A reprezentacija ukoliko krene po zlu. Ali slažem se, sljedeće sezone ćemo vidjeti šta će se desiti i da li tu ima potencijala, da kod nas si potencijal do 24-e......
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 jan 2020, 20:58

Po trenutnoj slici, Dzeko i Demirovic bi trebali biti napadacki dvojac za kvalifikacije i, nadam se, EP.
Ja prije ostalih, vidim Koljica kao opciju za trece ili drugog napadaca, ukoliko se oporavi i vrati u formi koju je imao prije povrede.

Opet, niko od napadaca koji su u opticaju ne odskace ni kvalitetom, niti nivoom igre, da bi unaprijed bio izbor za drugog spica.
Sve je to jos uvijek ublizu i vjerovatno ce odlucivati trenutna forma ili karakteristike koje Bajevic smatra da su potrebane, za igru koju preferira.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 jan 2020, 21:55

Šta je sa ovim Čatakovićem, malo sam ga sad gledao. Tehnički djeluje jako dobar, iako mi se ne čini baš da je pravi centarfor. Više krilni igrač, veznjak...
⚜️~⚜️~⚜️

ZkaoZenica
Kontakt:

Post Postao/la ZkaoZenica » 18 jan 2020, 09:56

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
16 jan 2020, 20:36
Turkeš posjeduje kvalitete koje Demirović, Hodžić pa čak ni Koljić nemaju a to je odlična fizikalnost i hold up igra. Izuzetno jak u skok igri, takva opcija na klupi uvijek treba da je u A reprezentacija ukoliko krene po zlu. Ali slažem se, sljedeće sezone ćemo vidjeti šta će se desiti i da li tu ima potencijala, da kod nas si potencijal do 24-e......
Turkeš je pravo zanimljiv profil. Ima tu neku lucidnost, odlična tehnika za svoju visinu, sa snagom će svakako napredovati, podsjeća me na Edina kad je tek došao u Wolfsburg. Rano je još pretpostavit sta će biti ali recimo dajem mu blagu prednost da će bolje proći nego Prevljak koji je sličnih karakteristika.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 jan 2020, 10:01

ZkaoZenica je napisao/la:
18 jan 2020, 09:56
16 jan 2020, 20:36
Turkeš je pravo zanimljiv profil. Ima tu neku lucidnost, odlična tehnika za svoju visinu, sa snagom će svakako napredovati, podsjeća me na Edina kad je tek došao u Wolfsburg. Rano je još pretpostavit sta će biti ali recimo dajem mu blagu prednost da će bolje proći nego Prevljak koji je sličnih karakteristika.
Slazem se. Dobar speed i dobra kontrola lopte za onakvu visinu, gdje jos moze da usavrsi. Meni npr je isto veci potencijal od Koljica, koji nema tu brzinu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2020, 10:15

Koljić je brz igrač za onu građu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 jan 2020, 11:16

šta je sa njim btw, hoćel se svečano oporaviti lik?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 jan 2020, 11:51

Osim13 je napisao/la:
18 jan 2020, 11:16
Krpe ga Rumuni kako znaju samo da ga na teren dovukljaju. Pokušao sam na njihovu stranicu, Craiove da upratim ali ne snalazim se baš. Nezgodna mu je povreda, minimum 5-6 mjeseci oporavka. Vjerovatno mart-april da se može vratiti...
⚜️~⚜️~⚜️

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 18 jan 2020, 13:46

18 jan 2020, 11:51
Osim13 je napisao/la:
18 jan 2020, 11:16
Krpe ga Rumuni kako znaju samo da ga na teren dovukljaju. Pokušao sam na njihovu stranicu, Craiove da upratim ali ne snalazim se baš. Nezgodna mu je povreda, minimum 5-6 mjeseci oporavka. Vjerovatno mart-april da se može vratiti...
Po mojim info. on povredu koja nikad nije sanirana ni dan danas ni 80 % vuce jos od kadeta nk kljuc, godinama mu teze i teze ide..na pocetku u sloveniji kad je otisao iz kljuca za triglav....tamo nije uspio zbog povreds..pa sitnije u bh premier ligi a docekalo ga u lechu, kod rumuna pa na grbavici u dresu bh rep. :kafa:

Kristalni napadac :kafa:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 18 jan 2020, 14:26

slika
:kafa:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 jan 2020, 15:33

Irfan Hadzic ni na klupi turskog drugoligasa :lol:

PLBiH :tokralju:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 jan 2020, 16:14

Ko su ovi ljudi i od kad se bave fudbalom
Iz izvora bliskih selektoru Bajeviću saznajemo da su proteklih dana njegovi saradnici bili u Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Portal ****.ba otkriva imena četiri potencijalna reprezenatativca BiH, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.

Prvi je Sandi Lovrić, 21 godina, iz švicarskog Lugana. Lovrić ima austrijski pasoš. Rođen je u Lienzu, a trenutno brani boje Lugana. Igra na poziciji veznog igrača, a dvije sezone je nosio dres bivšeg austrijskog prvaka Sturma iz Graza.

Drugi je Dario Marešić, Reims, stoper, 20 godina. I Marešić kao i Lovrić ima austrijski pasoš. I on je dvije sezone nosio dres Sturma. marešić od augusta prošle godijne igra u Francuskoj,

Treći je Ammar Helać, 21 godina, golman austrijskog Lienza. On je već upisao po jedan nastupa za U-20 i U-21 reprezentaciju Austrije, ali je izrazio želju da u budućnosti bude na raspolaganje Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

I na kraju četvrti budući Zmaj bi trebao biti Ivan Ljubić, 23 godine, veznjak iz Sturma Graz. Trenutno je na posudbi u Hartbergu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 jan 2020, 16:18

Ako je ovo istina onda :tokralju:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 18 jan 2020, 16:20

Taj maresic je jedno vrijeme obecavao. Od kad je otisao u francunsku manje minuta od mujakica odigrao. A ostali nisi vrijedni spomena.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 jan 2020, 16:42

Pored Hadzikadunica,Ahmedhodzica,Bojanica,Muhamedbegovica,Balica pa cak i Vukotica ovi gore spomenuti nisu vrijedni spomena
Ali opet ako je to istina dobra vijest,zato sto je Bajevic izgleda poceo traziti potencijalne :bih:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 jan 2020, 17:50

Salih1984 je napisao/la:
18 jan 2020, 16:42
Pored Hadzikadunica,Ahmedhodzica,Bojanica,Muhamedbegovica,Balica pa cak i Vukotica ovi gore spomenuti nisu vrijedni spomena
Ali opet ako je to istina dobra vijest,zato sto je Bajevic izgleda poceo traziti potencijalne :bih:
A kako znas da ce i jedan od ovih igrat za BiH?

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 jan 2020, 18:05

Mujakic u Hajduku na posudbi do kraja sezone

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 20 gostiju.