Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unknown2
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Unknown2 » 16 jan 2020, 17:12

Nogometni savez i Bajević kreću u borbu za dva nova “Zmaja”

Nogometnom savezu može se što šta prigovoriti. Kako zbog stanja na domaćoj, tako i na internacionalnoj sceni. Tek je haotično stanje u nižim ligama.

Ipak, neki potezi bacaju novo svjetlo i daju kakvu takvu nadu za bolju budućnost bh.nogometa.

Kako se ne bi ponovio “slučaj Ibrahimović” u NSBiH pažljivo prate, posebno mlade igrače u dijaspori. I ne samo mlađe. Dvojica bh.internacionalaca pod posebnim su povećalom struke u NSBiH. Koji će biti praćeni u periodu do baraža i utakmice sa Sjevernom Irskom.

Aldin Turkeš prvo je ime i najbolji strijelac švicarske Lozane. Koja je trenutno na čelu prvoligaške tablice. Turkeš je polusezonu završio sa 16 golova. Što ga je pozicioniralo visoko na listi želja evropskih klubova. Kako je izvjesno da će Lozana, kultni švicarski klub, izboriti povratak u Super ligu, moguće je da Turkeš produži ugovor. U NSBiH ne žele ništa prepuštati slučaju, pa će poslati ljude od struke na neku od utakmica Lozane, kako bi na licu mjesta pogledali potencijalnog A reprezentativca. Turkeš je nedavno proglašen za “Sportsku ličnost BiH u Švicarskoj, što je itekako veliko priznanje, ako se zna da su u konkurenciji bili brojni uspješni sportaši bh. korijena. Nije to sve, ovaj nogometaš izabran je za najboljeg igrača Lige, što dodatno upotpunjuje njegov “CV”.

Drugi nogometaš, a koji još nije debitirao za BiH je Dino Arslanagić, izdanak čuvene belgijske nogometne škole. Defanzivac Arslanagić dugo je na radaru NSBiH. U Savezu su činili sve da ga stave pod zastavu BiH, ali nisu mogli dati garancije da će sigurno biti član početne postave Zmajeva, a što su tražili Arslanagić i ljudi iz njegovog okruženja. Nešto slično što je tražio Muamer Tanković, švedski nogometaš bh. korijena.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 jan 2020, 17:15

2020. je šesta godina kako Nogometni savez dovodi Arslanagića u reprezentaciju a Košarkaški savez vraća Đedovića u reprezentaciju.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 16 jan 2020, 17:34

kakav idiotizam....ova dvojica nemaju nikakve snase da igraju za bilo koju reprezentacije osim Bosne
s druge strane...borba je dovesti omeragica, hadzikadunica i ahmedhodzica....za njih postoji opasnost da igraju za druge,a daleko su veca perspektiva od prve dvojice....

ocito menadzeri opet narucuju clanke :(

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 17:36

Kad prosječan igrač dođe i traži sigurno mjesto u prvih 11, pljunuo bih ga.
To ne možeš Kruniću obećati koji igra za Milan, a kamoli ovim polovnjacima.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 jan 2020, 17:41

Turkes je vec 'nas', sta se tu ima boriti? :?

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 jan 2020, 17:41

ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 17:36
Kad prosječan igrač dođe i traži sigurno mjesto u prvih 11, pljunuo bih ga.
To ne možeš Kruniću obećati koji igra za Milan, a kamoli ovim polovnjacima.
Slazem se definitivno. Kao sto je iznad napisao trebamo se okrenuti na te mladje igrace iznad.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 17:44

Vucevich je napisao/la:
16 jan 2020, 17:41
Turkes je vec 'nas', sta se tu ima boriti? :?
Mediji.
Dobro i savezu, a dobro i Turkešu.
Oni uspjeli oteti igrača Švicarskoj, a Turkeša pola Evrope tražilo da igra za njih.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 jan 2020, 17:55

Aldin Turkeš je najefikasniji bh. fudbaler u 2019. godini

U obzir uzeti aktuelni i potencijalni bh. reprezentativci

Bh. fudbaleri su u 2019. godini odigrali veliki broj utakmica za matične klubove, a mi vam donosimo pet igrača koji su postigli najviše golova u godini na izmaku.

Aldin Turkeš (Rapperswil / Lausanne): 26 golova
Edin Džeko (Roma): 17 golova
Sulejman Krpić (Željezničar): 15 golova
Edin Višća (Istanbul): 13 golova
Armin Hodžić (Fehervar): 12 golova

Dobar posao rade Turkes i Mediji.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 jan 2020, 17:58

Turkešov slučaj je jako čudan, zasigurno bi bio pristojan napadač u prvoj ligi Švicarske jer je drugu ligu malo reći prekucao....
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 jan 2020, 18:01

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
16 jan 2020, 17:58
Turkešov slučaj je jako čudan, zasigurno bi bio pristojan napadač u prvoj ligi Švicarske jer je drugu ligu malo reći prekucao....
Mi u BiHPL nemamo takvog napadaca, tih godina. Da igra u domacoj ligi za jedan od vodecih klubova, gurao bi se u reprezentaciju putem foruma. Nadam se da ce pokazati sledece godine u prvoj ligi i zasluziti poziv.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 jan 2020, 18:03

Dobar je Turkeš i ne sumnjam da će se ubrzo dokazati i u jačoj ligi ali je degutantno da se igrač iz 2. švicarske lige gura u reprezentaciju i da on sam nešto prijeti preko medija jer još uvijek nije dobio poziv. Nije on baš običan igrač iz 2. lige, obzirom na učinak i godine on je možda i najtraženiji igrač iz te lige ali opet nije uredu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 16 jan 2020, 18:06

Drape je napisao/la:
16 jan 2020, 18:03
Dobar je Turkeš i ne sumnjam da će se ubrzo dokazati i u jačoj ligi ali je degutantno da se igrač iz 2. švicarske lige gura u reprezentaciju i da on sam nešto prijeti preko medija jer još uvijek nije dobio poziv. Nije on baš običan igrač iz 2. lige, obzirom na učinak i godine on je možda i najtraženiji igrač iz te lige ali opet nije uredu.
Nije Turkes nista uvjetio, nego Arslanagic, tako tvrdi clanak.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 jan 2020, 18:08

Ova ekipa Laussane, malo im je falilo da uđu u prvi ligu pa su Turkeša odma doveli iz Raperswilla kako bi napravili taj korak, vidjet ćemo šta može u prvoj ligi ali sasvim sigurno će biti pristojan napadač.
⚜️~⚜️~⚜️

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 jan 2020, 18:09

Tristan10 je napisao/la:
16 jan 2020, 18:06
Drape je napisao/la:
16 jan 2020, 18:03
Nije Turkes nista prijetio, nego Arslanagic, tako tvrdi clanak.
Arslanagić nikad sam nije nešto izjavio, možda i ne zna naš jezik a Turkeš :D
– Jako sam želio igrati za BiH. Iskreno, nadam sam se pozivu. Bilo je nagovještaja da će me zvati. Čak mi je sugerirano da ne prihvatam švicarsku reprezentaciju, jer, kao računaju na mene za budućnost. Kako računaju, evo pokazali su. Zbog javnosti, zbog onih koji nisu upućeni u dešavanja, želim da javnost zna pravu istinu. Silno sam želio igrati za BiH. Na terenu u dresu Lozane dajem sve od sebe. Igram u dobroj formi. Ovdje me jako poštuju, ali u bh.savezu imaju neku drugu politiku. Ubuduće ću se fokusirati na igre za svoju Lozanu. Niko nema pravo prigovarati ni meni, niti bilo kojem drugom igraču ako se Savez ovako odnosi. Na meni je da se igrama na terenu dokazujem. Ako u skorije vrijeme zaigram za neku drugu reprezentaciju to će biti “zasluga” bh.selektora i ljudi iz NSBiH-, poručio je Aldin Turkeš.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 16 jan 2020, 18:09

Zukanovic je napisao/la:
16 jan 2020, 17:12
Nogometni savez i Bajević kreću u borbu za dva nova “Zmaja”

Nogometnom savezu može se što šta prigovoriti. Kako zbog stanja na domaćoj, tako i na internacionalnoj sceni. Tek je haotično stanje u nižim ligama.

Ipak, neki potezi bacaju novo svjetlo i daju kakvu takvu nadu za bolju budućnost bh.nogometa.

Kako se ne bi ponovio “slučaj Ibrahimović” u NSBiH pažljivo prate, posebno mlade igrače u dijaspori. I ne samo mlađe. Dvojica bh.internacionalaca pod posebnim su povećalom struke u NSBiH. Koji će biti praćeni u periodu do baraža i utakmice sa Sjevernom Irskom.

Aldin Turkeš prvo je ime i najbolji strijelac švicarske Lozane. Koja je trenutno na čelu prvoligaške tablice. Turkeš je polusezonu završio sa 16 golova. Što ga je pozicioniralo visoko na listi želja evropskih klubova. Kako je izvjesno da će Lozana, kultni švicarski klub, izboriti povratak u Super ligu, moguće je da Turkeš produži ugovor. U NSBiH ne žele ništa prepuštati slučaju, pa će poslati ljude od struke na neku od utakmica Lozane, kako bi na licu mjesta pogledali potencijalnog A reprezentativca. Turkeš je nedavno proglašen za “Sportsku ličnost BiH u Švicarskoj, što je itekako veliko priznanje, ako se zna da su u konkurenciji bili brojni uspješni sportaši bh. korijena. Nije to sve, ovaj nogometaš izabran je za najboljeg igrača Lige, što dodatno upotpunjuje njegov “CV”.

Ovo je cista glupost i nema veze s vezom. Neki izmisljeni tekst. Turkes je igrao za svicarske mlade reprezentacije i onda je promijenio sportsko drzavljanstvo na bosansko i zaigrao za nasu u21 reprezentaciju.
Dakle, ko prvo nemamo se sta boriti za nekoga ko je vec presao pod nasu zastavu. Kao drugo, mislim da uopce nije u mogucnosti ni igrati vise za neku drugu reprezentaciju jer je to onda isti slucaj kao sa Simunovicem. Promijenio je sportsko i sada moze igrati ili za nas ili ni za koga.

Svakako bi ga se trebalo isprobati malo obzirom da nam ne cvjetaju ruze u napadu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 jan 2020, 18:19

Turkeš mora pod hitno naći negdje da igra u prvoj ligi, pa tek onda može da očekuje poziv. Koliko je god Hodžić krampa i taraba on igra u prvoj Mađarskoj iako već sada Turkeš superiorniji igrač od njega. Uzimajući to u obzir Hodžić je najinferiorniji i najgori izbor koji smo mogli donijeti kao neko ko će nadopunjavati Džeku.

Hodžić ne smije biti ni blizu reprezentacije, ne samo zbog kvalitete fudbala već poganog karaktera i mentaliteta.
⚜️~⚜️~⚜️

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 16 jan 2020, 18:21

jel moguce da mi forumaši bolje poznajemo pravila od samih igrača ili sportskih radnika, turkeš je promijenio sportsko drzavljanstvo i nakon toga NE MOŽE nazad u svicarsku

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 jan 2020, 19:17

Ma to oko Turkesa smo davno apsorvirali...
Mene zanima koji je drugi player s kojim ce se razgovarati a cije ime se ne spominje u tom tekstu gore?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 jan 2020, 19:29

Turkes je igrao kvalifikacijske tekme za svicarsku U19, pa kvalifikacijsku za nasu U21. Dakle, morao je promijeniti fudbalsko drzavljanstvo i on vise nema mogucnost izbora.
Nadam se da Bajevic nece dozvoliti da se uplete u jeftine lazi novinara koji rade za 20KM, jer ce mu to narusiti ugled.

Sto se Turkesovog kvaliteta tice, treba sacekati da zaigra u prvoj ligi. Cesto se desi da igraci koji dominiraju u nizem rangu, na visem se uopste ne mogu prilagoditi.
Najbolje mu je ostati u Lozani i dogodine biti glavni napadac ekipe, kad izbore plasman u prvu ligu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 20:09

Takve brojke nije lako imati, bez obzira kakva je liga u pitanju.
Trebalo bi njega probati u A repci.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 12 gostiju.