Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 16 jan 2020, 13:31

Virtu4l je napisao/la:
16 jan 2020, 13:26
Heller je napisao/la:
16 jan 2020, 13:08
[img]https://****/wp-content/uploads/1992/10/adnan_salihovic-1.jpg[/img]
Je l' te stid da za sve ove godine nisi naučio slike postavljati.
Mećno sam ja sliku ispravno, al je cenzurisano. I smio bi se zaklet da su je u međuvremenu cenzurisali.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 jan 2020, 13:40

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jan 2020, 14:51

Zanimljiv detalj dogodio se danas na svečanom božićnom prijemu u organizaciji Hrizostoma, mitropolita dabrobosanskog, koji se održao u zgradi Mitropolije, u Sarajevu, u ulici Zelenih beretki.

Naime, među prvim gostima u zgradi došao je član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

Dodik se, nakon formalnog pozdrava, uputio k stolu gdje je uživao sa svojom svitom.

U tom je trenutku u zgradu ušao visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko.

"Eto ga", zacičala je svita za Dodikovim stolom.

Dodik se, kako javlja fotoreporter portala ****.ba, okrenuo i rekao: "Šta ćeš ti ovdje?!"

Inzko se na to našalio i kazao mu: "Ja sam Tito ovdje."

Uslijedio je najhladnije rukovanje na današnjem prijemu...

:rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 16 jan 2020, 15:08

ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 12:46
Varg je napisao/la:
15 jan 2020, 22:10
.

Daj kontakte za B2 u Tuzli. Privatne grupe.
Može i Lukavac ako imaš. :D
Banovići i Živinice 0 bodova.
imas pp, svi su tuzla

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 16 jan 2020, 15:10

Ima li neko da se bavi ili se konta u programiranje?

Imam zelju da naucim bar neke osnove, od cega bi trebao poceti, sta prvo da krenem uciti, ima li na netu kurseva, tutorijala itd.

Svakako dosta vremena provodim na racunaru, na poslu i kuci.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 15:10

Varg je napisao/la:
16 jan 2020, 15:08
ASD je napisao/la:
Varg je napisao/la:
15 jan 2020, 22:10
.

imas pp, svi su tuzla
Hvala ti, poslat ću poruke.
Preferiram onu prvu. :urnebes:

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 16 jan 2020, 15:17

Justin je napisao/la:
16 jan 2020, 05:52
Moze li se kod nas zaraditi od jutjuba?
Imaš Nunija koji živi od tog, mislim možda radi nešto osim onoga, ali na strimu drma itekakvu lovu

generalno strim možda ovako kad gledaš na prvu zvuči kao ono zašto ljudi to gledaju, šta je content, na kraju se svede da ti to dođe kao daily show nekog voditelja (strimera) koji gledaš zbog tog što igra i eto

a da se može zaraditi, može (lično iskustvo)

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 16 jan 2020, 15:19

Moraš imati žicu, ono nešto da privučeš masu. Bez toga, možeš se truditi koliko god hoćeš i nećeš zaraditi marke. I naravno, izvoditi što više gluposti pred kamerom.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 jan 2020, 15:24

Finn je napisao/la:
16 jan 2020, 15:19
Moraš imati žicu, ono nešto da privučeš masu. Bez toga, možeš se truditi koliko god hoćeš i nećeš zaraditi marke. I naravno, izvoditi što više gluposti pred kamerom.
ma moraš naći svoje mjesto ne možeš strimat sve igre ko i ostali i nadat se nekom napretku.....kad raja poveže nekog sa nekom igrom to je to....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 jan 2020, 15:32

Umičević ističe da je zadovoljan što je savez našao način da reprezentacija ode na Evropsko prventvo te da igračima i stručnom štabu sve bude plaćeno.

“Moram da kažem da sam uspio zajedno s Upravnim odborom, tj. dijelom UO koji je pokazao interes, da odemo na Evropsko prvenstvo na kojem se nismo osramotili. Platili smo igračima putne troškove, dnevnice te nabavili novu sportsku opremu. Ovom prilikom se zahvaljujem firmi No1 iz Travnika, kao i BH Telecomu. Nažalost, premijer FBiH gospodin Novalić nam nije uplatio obećanih 100.000 KM koje smo planirali podijeliti igračima kao nagradu”, objavio je Umičević.

član SDA slagao? pa đe će to.... :D :urnebes: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 16 jan 2020, 15:45

Puma je napisao/la:
16 jan 2020, 15:10

Imam zelju da naucim bar neke osnove, od cega bi trebao poceti, sta prvo da krenem uciti, ima li na netu kurseva, tutorijala itd.

Udemy ima dosta kvalitetnih kurseva. Najbitnije ti je logiku da savladaš, jezike ćeš lako. Moja preporuka su ti Java, C# i Python, mislim da se to najviše traži.
Mada zavisi i čime ti tačno hoćeš da se baviš, je l' te više privlači dizajn web stranica ili neki background.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 16 jan 2020, 15:55

Denchi je napisao/la:
16 jan 2020, 15:32
Umičević ističe da je zadovoljan što je savez našao način da reprezentacija ode na Evropsko prventvo te da igračima i stručnom štabu sve bude plaćeno.

“Moram da kažem da sam uspio zajedno s Upravnim odborom, tj. dijelom UO koji je pokazao interes, da odemo na Evropsko prvenstvo na kojem se nismo osramotili. Platili smo igračima putne troškove, dnevnice te nabavili novu sportsku opremu. Ovom prilikom se zahvaljujem firmi No1 iz Travnika, kao i BH Telecomu. Nažalost, premijer FBiH gospodin Novalić nam nije uplatio obećanih 100.000 KM koje smo planirali podijeliti igračima kao nagradu”, objavio je Umičević.

član SDA slagao? pa đe će to.... :D :urnebes: :rol:
To je neku noć na N1 govorio. Lik je izvala teška. Kaže: " ne sviđa mi se selektorova taktika bez golmana ali neću ja da se miješam ja sam obućar" :urnebes:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jan 2020, 15:57

Aerials je napisao/la:
16 jan 2020, 15:45
Angular, React, Java, mislim da su najtrazeniji...Ako hoces nesto da malo brze naucis, nadji kurseve za automation, protractor, nightwatch, sad se i kod nas Automation QA trazi u svim firmama. A ako ista znas, prijavi se u Symphony na praksu, mislim da je do 20.01 prijava, placena praksa za developere, traje 6mj cini mi se i onda su velike sanse da i ostanes tu :D
Angular, React, Java, mislim da su najtrazeniji...Ako hoces nesto da malo brze naucis, nadji kurseve za automation, protractor, cucumber, nightwatch, sad se i kod nas Automation QA trazi u svim firmama. A ako ista znas, prijavi se u Symphony na praksu, mislim da je do 20.01 prijava, placena praksa za developere, traje 6mj cini mi se i onda su velike sanse da i ostanes tu :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 jan 2020, 16:02

Puma je napisao/la:

Najlakše ti je početi C# odnosno .NET i to za bekend programiranje. Napraviš apije za frontend, a frontend možeš angular ili react js. Za bazu možeš bilo koju, sve su većinom relacione, i sintaksa je skoro slična. Ako ćeš .net u bekendu onda idi MS sql expres (uz sql mana)koji je free. Instaliraš još visual studio community, isto je free, za .net bekend, i visual studio code za rad na frontendu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 16:09

sljivo je napisao/la:
16 jan 2020, 16:02
Puma je napisao/la:

Najlakše ti je početi C# odnosno .NET i to za bekend programiranje. Napraviš apije za frontend, a frontend možeš angular ili react js. Za bazu možeš bilo koju, sve su većinom relacione, i sintaksa je skoro slična. Ako ćeš .net u bekendu onda idi MS sql expres (uz sql mana)koji je free. Instaliraš još visual studio community, isto je free, za .net bekend, i visual studio code za rad na frontendu.
I ja bih volio to naučiti, onako for fun, ali čitajući to sve, izgleda baš strašno.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 16 jan 2020, 16:17

ASD je napisao/la:
Varg je napisao/la:
16 jan 2020, 15:08
ASD je napisao/la:

imas pp, svi su tuzla
Hvala ti, poslat ću poruke.
Preferiram onu prvu. :urnebes:
Privatne grupe. Ko da ste swingeri.
sljivo je napisao/la:
Mozemo li mi sto znamo programirat da to unovcimo. Kako to ide ? Ima li preko neta nesto provjereno ?
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 16 jan 2020, 16:21, ukupno mijenjano 2 puta.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jan 2020, 16:20

ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 16:09
sljivo je napisao/la:
Puma je napisao/la:

I ja bih volio to naučiti, onako for fun, ali čitajući to sve, izgleda baš strašno.
Uzmi onda radi neki mobile development ili nesto u vezi igrica, ako ces samo for fun, manje ce ti biti zao ako ne naucis, bar je zanimljivo :D , ovo "poslovno" ne znam koliko ti se isplati vise ulaziti u to ako ne planiras nikad u buducnosti tim da se bavis :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2020, 16:50

VolimTz je napisao/la:
16 jan 2020, 16:17
sljivo je napisao/la:
Mozemo li mi sto znamo programirat da to unovcimo. Kako to ide ? Ima li preko neta nesto provjereno ?
Možeš, radiš ko freelancer. Imaš razne stranice za to, najpopularnija i najkvalitetnija je Upwork, prvi posao je najteže dobiti a poslije ide lakše. Registruješ se na toj platformi, tražiš poslove za svoje skillove, kad nađeš posao pošalješ proposal. Paziš da ne šalješ generičke proposale već da mijenjaš tekst na svakom proposalu, da te ne bi banovali... A imaš još i Fiverr, tu postaviš svoj gig, nešto tipa uraditi ću to i to za 5$, možeš bilo šta, ne mora biti samo programiranje, pa onda imaš neke pro, premium pakete, gdje idu neke dodatne stvari za 25$, 50$... i ljudi se prijavljuju da im to uradiš. I ne idi nigdje van tih platformi, cijeli chat tu vodiš (pogotovo se ovo odnosi na upwork) jer ako ti klijent ne plati (ko meni) nema te ko zaštiti. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jan 2020, 17:00

JHam je napisao/la:
16 jan 2020, 16:20
ASD je napisao/la:
sljivo je napisao/la:

Uzmi onda radi neki mobile development ili nesto u vezi igrica, ako ces samo for fun, manje ce ti biti zao ako ne naucis, bar je zanimljivo :D , ovo "poslovno" ne znam koliko ti se isplati vise ulaziti u to ako ne planiras nikad u buducnosti tim da se bavis :D
Pa volim uvijek nešto novo naučiti, pogotovo ako je korisno, ne moram nikad upotrebljavati.
Da uplaćujem neke kurseve, iskreno ne isplati mi se. Ne znam hoće li mi se svidjeti i jesam li ja za toga, pa mogu bezveze bacati vrijeme i novac.
Dobro bi mi došli ti neki jednostavni programi za početnike, pa onako se malo "zezati" preko računara ili mobitela u slobodno vrijeme.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 16 jan 2020, 17:21

ASD je napisao/la:
16 jan 2020, 17:00
JHam je napisao/la:
16 jan 2020, 16:20
ASD je napisao/la:

Pa volim uvijek nešto novo naučiti, pogotovo ako je korisno, ne moram nikad upotrebljavati.
Da uplaćujem neke kurseve, iskreno ne isplati mi se. Ne znam hoće li mi se svidjeti i jesam li ja za toga, pa mogu bezveze bacati vrijeme i novac.
Dobro bi mi došli ti neki jednostavni programi za početnike, pa onako se malo "zezati" preko računara ili mobitela u slobodno vrijeme.
Udemy, ako ti nije mrsko mozes i odatle nauciti sve sto uce na kursevima, ako ti je mrsko neces nauciti ni na placenom kursu, realno :D
Bude cesto i dobrih popusta na kurseve, pa ako vidis da ti ide i da te zanima, bude jeftino kurseva, a uvijek imas i nekih free

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.