TV-all about
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: TV-all about
I BH Telecom izbacio Nova BH iz ponude...oke razumijem, traze da se placa kanal ali ne moze 1 kanal da kosta 1.20KM...iako sam korisnik Totala i BHT, ove iz United Mediae treba bojkotovat..peticije pisat..bilo sta..prvo su krenuli sa Nova Sport, s kojim su dozivjeli fijasko i sad ovo rade sa Nova BH...
PS: definitivno odjavljujem Total, ne znace mi nista ni Nova Sport ni Nova BH...al mi smeta ovaj bezobrazluk
PS: definitivno odjavljujem Total, ne znace mi nista ni Nova Sport ni Nova BH...al mi smeta ovaj bezobrazluk
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
Pa ovo je dogovoreno djelovanje drzavnih operatera. Namjerno ne zele da plate cijenu, a znaju se pravila koja moras ispuniti da bi uzimao prijenose repke. Vrlo moguce da dobiju Novu besplatno ili da pregovaraju na neki drugi nacin. I da.
U godini održavanja vrhunskih sportskih događaja, a na čije prenose pravo ima Nova BH, procijenili smo da je njihova cijena od 0.6 EUR po korisniku prihvatljiva i konkurentna. Ova televizija koja posluje u okviru United Grupe ima sadržajan zabavni, serijski i filmski program kao i najkvalitetniji lokalni informativni program.
Podsjećamo da nam je Telekom Srbija, osnivač i vlasnik Mtel-a BH kao ekskluzivni zastupnik RTS-a tražio od 0,2 do 1,2 EUR po korisniku za emitovanje programa RTS koji je vrlo često zatamnjen za područje Bosne i Hercegovine, dok Pink za svoj paket kanala traži od 1 do 1.6 EUR po korisniku.
Radeći prije svega u interesu naših lojalnih korisnika, a i svih budućih, procijenili smo da je veoma važno da im omogućimo gledanje televizije Nova BH.
Max Allegri
Lik kopira sta Telemach kaze sam o sebi
Ja im ne bih platio taman nikad utakmicu repke vise ne pogledao, cisto iz principa.

Ja im ne bih platio taman nikad utakmicu repke vise ne pogledao, cisto iz principa.
Ne dam marke toj media grupi i Telemachu koliko god mi Telećom išao na falus. Vozdra, ima stream za repku.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- Neutralan88
- Kontakt:
Šta je sa digitalizacijom?
Ima li nafake od običnih antena?
Mislim da ce repka ici na SK kanal, ako baš mora biti pokriven signal prenosa kad repka igra.
Iptv mila majka do 10km se može naći solidan provajder i mjesec dana uživancija.
Ima li nafake od običnih antena?
Mislim da ce repka ici na SK kanal, ako baš mora biti pokriven signal prenosa kad repka igra.
Iptv mila majka do 10km se može naći solidan provajder i mjesec dana uživancija.
A ionako se džaba nerviram.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
1.20 za jedan kanal
Svaka cast Telemachu na tome sto su postali omrazeniji od Telekoma, mislio da je svako mislio da je to nemoguce ali uspjeli su

Svaka cast Telemachu na tome sto su postali omrazeniji od Telekoma, mislio da je svako mislio da je to nemoguce ali uspjeli su

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Kad bi izbacili pinkove svi kablovski operateri bi se mogli ugasiti, jer im se programska shema maltene sastoji od smeća iz Srbije pinkovi i ostale gluposti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Al nevjerovatno je da im ovaj nesposobni RAK dopusta naplacivanje Nove koja se emituje na nacionalnoj frekvenciji 

pa vjerojatno dobijaju finu kompenzaciju od UG da sute i gledaju na drugu stranu
u Americi davno ljudi poceli masovno odjavljivati kablovsku TV zbog cijena koje nemaju veze s mozgom, doce to i kod nas
svejedno imas sve na streaming platformama
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
D pajrat bej. Da nije stare odjavio bi. A i telecomu cijene neta glupe. Net+TV 36 KM 25/2. Net 10/1 30 KM. Jaran htio pa odusto.
Nullius in verba
Šta RTRS, po zakonu RTRS, FTV, BHT su obavezni davati signal kablovskim, a kablovske imati njihov signal u ponudi. I to besplatno.
Nullius in verba
Nova Bh ima pravo traziti od kablovskih operatera placanje kanala,sad je druga stvar sto bi ta cijena relna bila oko 40-50 feninga po korisniku.
Ima pravo jer im je kriminalni RAK dopustio
Za razliku od Slovenačke agencije za komunikacije AKOS, Regulatorna agencije za komunikacije u BiH, skraćeno RAK, je dozvolila Telemachu da naplaćuje program i zadrži nacionalne frekvencije, što je presedan.
Presedan je to da neko, ko je dobio na javnom pozivu navedene frekvencije sa obaveznom ponudom da besplatno emituje taj program građanima cijele BiH, sada taj isti nacionalni resurs BiH zloupotrebljava i prodaje taj TV sadržaj građanima BiH. Štaviše, RAK BiH je pred najavu Telemacha da će naplaćivati te programe, velikom brzinom organizovala izmjene Pravilnika koje bi omogućile Telemachu takvu naplatu, ali taj Pravilnik još uvek drži u fioci, pouzdano saznajemo iz naših izvora bliskih RAK BiH.
Vrlo je čudna uloga RAK BiH koja je dozvolila Telemachu da preuzme Pink BH i naknadno dozvolila da naplaćuje taj program građanima BiH, dok u isto vrijeme koristi nacionalne frekvencije koje se tretiraju kao prirodno bogastvo Bosne i Hercegovine. U identičnoj situaciji je Slovenačka agencija za komunikacije AKOS na pokušaj grupacije Telemach da to isto napravi i u Sloveniji (sa popularnim TV kanalima „POP TV“ i „Kanal A“) kada je uslovila naplaćivanje tih kanala sa vraćanjem njihovih nacionalnih frekvencija, što su isti i napravili, te vratili frekvencije.
10% znaci treba da se placa jedan kanalI to samo za jedan program – Nova BH. Podsjećanja radi, prosječan operater sada ima 200 kanala koju korisnik plaća u prosjeku 14 KM. Nova BH je sama sebi odredila cijenu od 1,40 KM.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 133 gosta.