63 sekunde nadahnuća
Zdravo, drugovi.
Iskreno, bio sam pomalo iznenađen kada mi je trener rekao da ću biti u startnoj postavi protiv Frankfurta. Još bolje je to što sam ovu priliku iskoristio – i to na kakav način!
Frankfurt je imao dobre rezultate iz prethodnih osam utakmica, od kojih nisu izgubili niti jednu. A nije nikakva tajna da ih je jako teško pobijediti na njihovom terenu.
Meč je dugo vremena bio otvorena borba, u kojoj smo mi u 31. minuti poveli preko Borisa. Frankfurt je potom pojačao tempo i riskirao više kako bi se vratio u meč. A onda su došle moje minute: 69. i 70!
Andi Beck je sa desnog krila u kazneni prostor uputio loptu koju sam na vrijeme predvidio. Zato sam pružio korak i poslao loptu u suprotni ugao. Ne mogu vam opisati šta mi je prolazilo kroz glavu u tom trenutku... Bio je to nevjerovatan osjećaj i spoznao sam da se moj naporan rad konačno isplatio. Nakon probijanja leda, sve se činilo daleko lakšim. Samo 63 sekunde nakon što sam postigao treći gol u sezoni, dobio sam priliku da budem dvostruki strijelac na ovoj utakmici. Zahvaljujući greški odbrane Frankfurta, pred protivničkim golom sam primio loptu koju sam jednostavno pospremio u mrežu.
Posao profesionalnog nogometaša s vremena na vrijeme zna biti težak, ali uvijek morate vjerovati u sebe i svoju snagu. A vaša me je podrška stvarno održala i pomogla mi da to shvatim!
Moram vam zahvaliti od sveg srca, a sve što trebate znati o predstojećoj utakmici protiv Bayer Leverkusena reći ću vam do kraja ove sedmice.
Vedo
http://www.ibisevic.net