BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Željovac
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Željovac » 21 nov 2010, 14:48

crnaguja je napisao/la:FIFA-u zanima samo koje drzavljanstvo imas.
Pročitaj ponovo pravila, postavljena na ovoj temi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 21 nov 2010, 17:06

crnaguja je napisao/la:
RKO je napisao/la:Mi tesko mozemo pokupiti i nase a kamoli strance.Lako je velikim drzavama,ti stranci igraju godinama u njihovim zemljama(ligama)i dobiju drzavljanstvo.(Amauri,Kamoranezi,Senna,Liedson,....)a kako ce zaigrat Francuz za BiH???!!!
Zbog specificne situacije u BiH,odnosno ex Yu Hrvatska i Srbija pokupise igrace iz BiH.Da je sve normala k**** neko od njih igrao za susjede jer nebi mogao nebi imao pravo ili bi igrao za nas ili nebi uopste igrao.Mozes se ti izjasnit kako hoces ali to FIFA-u i UEFA-u nezanima. Mi ne uzimamo "njihove" zato sto ljudi koji su rodjeni u Srbiji npr. i ciji su roditelji iz Srbije itamo zive,rade ,igraju....igraju za reprezentaciju Srbije sto je i normalno i logicno bez obzira sto se zove Muhamed ili Davor.Samo u BiH je drugacije.Haman da nismo IN :D

Ma jbt ih trebamo mi pokupit ovo sto nam se "nudi" Avdic,Bicakcic,Hajrovic brothers,Seferovic,Sudic,Bukva,Mahmutovic.......
a zbog cega ne bi imali pravo da nastupaju za komsije?FIFA-u zanima samo koje drzavljanstvo imas.situacija u bih jeste specificna,ali i da nije opet se ne bi moglo sprijeciti da bosanski srbi i hrvati igraju za srbiju i hrvatsku. eto u svicarskoj je sve,kako ti kazes normala,pa opet ne mogu sprijecit jednog rakitica da igra za hrvatsku.drzavljanstvo se vrlo lako dobije ako je u pitanju talentiran sportas.zato vise rada,manje kukanja
Procitaj malo FIFA-pravilinik o tome,i vidjet ces da smo samo mi balkanske zemlje izuzetak.Cvitanic npr. nije mogao igrati za Hrvatsku iako su mu Hrvati htjeli dati pasos,zato sto ni on ni otac mu ni djed nisu rodjeni u Hrvatskoj,niti je zivi u Hrvatskoj....izgleda da ovi u FIFI posmatraju to tako da je prije bila jedna drzava(Jugoslavija) pa su i igraci(vecina) a njihovi roditelji,djedovi 100% rodjeni tu pa mogu igrati ko za koga zeli,samo sto zbog ovog nasa reprezentacija najvise ispasta.
RIP SALE VILENJAK

Adnanix
Kontakt:

Post Postao/la Adnanix » 22 nov 2010, 00:22

Edin Ibrahimović, novi bosanski fudbalski dragulj
Još jedan Ibrahimović osvaja Evropu!

Ibrahimović bi, ipak, mogao zaigrati za bh. reprezentaciju. Ne, nije riječ o novim pravilima FIFA-e i UEFA-e koja bi dozvoljavala Zlatanu Ibrahimoviću da, umjesto za Švedsku, ubuduće igra za BiH. Riječ je novom igraču - Edinu Ibrahimoviću, novom bosanskom fudbalskom dragulju, koji igra na evropskim terenima.

Edin Ibrahimović ima 19 godina i član je austrijskog Rieda. Igra na poziciji polušpica i veznog igrača. Odlične igre u mlađim selekcijama Rieda su ga preporučile i za mjesto u seniorskom timu. U austrijskoj štampi, često se mogu naći hvalospjevi o ovom mladom igraču kojeg, ne samo zbog istog prezimena, nego najviše zbog lakoće kojom igra i postiže golove, porede sa napadačem Milana Zlatanom Ibrahimovićem.

"Svakako da mi gode ta poređenja. Želio bih postići uspjeh u karijeri kao moj slavni prezimenjak. Imam sve predispozicije i nadam se da ću u tome uspjeti", kaže Edin Ibrahimović, čiji roditelji su iz Sapne, iz sjeveroistočnog dijela Bosne, odakle su i mnogi naši reprezentativci: Muratović, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibišević...

Glavne karakteristike igre mladog Edina Ibrahimovića su izuzetna tehnika, kontrola lopte, igra objema nogama i prezizan pas i šut.

Edina Ibrahimovića bi Austrijanci rado vidjeli u dresu svoje reprezentacije, ali ovaj mladić ima druge planove.

"Želim dres bh. reprezentacije. Želim igrati sa Džekom, Spahićem, Pjanićem, Salihovićem. Imao sam poziv da igram za mlađe selekcije Austrije, ali ja se ne želim odreći bosanskohercegovačkog državljanjstva. S obzirom na godine, mogao bih igrati i za U 21 i zato bih volio bih da selektor Mlade reprezentacije dođe i uvjeri se u moje kvalitete", kaže Edin Ibrahimović.

Upravo zbog činjenice da želi dres bh. reprezentacije, a ne austrijske, Edin Ibrahimović pomalo trpi i sankcije. Naime, trener forsira igrače sa austrijskom državljanstvom, daje im prednost u odnosu na Ibrahimovića. Svjestan je tog tihog pritiska. Za sada ustrajava u želji da zadrži bh. državljanstvo, a sve zbog nade da će dobiti šansu da u najdražem dresu pokaže šta zna i umije.

I Samir Muratović ima samo riječi hvale za ovoga napadača, te smatra da zaslužuje šansu u bh. dresu. Nadajmo se da se sa njim neće ponoviti priča kao sa Zlatanom Ibrahimovićem.

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 22 nov 2010, 00:32

Nismo mi puno ispušili koliko smo mogli da su otišli Spahić,Mujdža,Misimović,Pjanić,Begović,,Džeko,Pandža,Rahimić,Medunjanin,Zec idr.
60 godina vjernosti.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 nov 2010, 13:10

tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:Nismo mi puno ispušili koliko smo mogli da su otišli Spahić,Mujdža,Misimović,Pjanić,Begović,,Džeko,Pandža,Rahimić,Medunjanin,Zec idr.
Pa mozes misliti da su jos i oni otisli,pored ovih koji jesu da ih ne nabrajam...e to bi onda stvarno bilo za vjerovali ili ne.
Moja teorija je da ne treba nikoga moliti da igra,kome srce kuca za ovu zemlju on ce igrati.To se mo se uvjerili na slucaju Pjanic i Begovic...mogli su da biraju i izabrali su Bosnu i Hercegovinu.
Tako da ne treba moliti ni Hajrovica,Seferovica,Ljajica,Vuckica i mnoge druge.Ako hoce da igraju bujrum,ako ne...nek **** u skokovima.
1921-2011

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 nov 2010, 13:25

Esii TM87 je napisao/la: Tako da ne treba moliti ni Hajrovica,Seferovica,Ljajica...
Slazem se sa tobom, da ih ne treba moliti.

Ali slazes li se ti samnom, da ih treba upitati?
I to savez/selektor da ih upita privatno, a ne preko novina?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 nov 2010, 13:48

Principatus je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la: Tako da ne treba moliti ni Hajrovica,Seferovica,Ljajica...
Slazem se sa tobom, da ih ne treba moliti.

Ali slazes li se ti samnom, da ih treba upitati?
I to savez/selektor da ih upita privatno, a ne preko novina?
Naravno da ih treba upitati.Upitani su koliko ja znam Seferovic,Hajrovic pa mislim i Vucicevic (ne Vuckic,on je otpao :twisted: ) ali stas buraz kad se njima yebe za Bosnom.
Nisu bolan oni patriote nimalo,to je moje misljenje.
1921-2011

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 nov 2010, 14:08

Esii TM87 je napisao/la:Upitani su koliko ja znam Seferovic,Hajrovic pa mislim i Vucicevic
Bitno je diferencirati. Mislis dakle, da su ti momci upitani sa strane strucnog staba ili novinara?

Eto naprimjer Hajrovic kaze da ga jos uvjek niko nije kontaktirao.
Jer tu je velika razlika kad se kaze da su upitani. Upitani sa koje strane?
Sa strane novinara ili sa strane saveza.

Mozda se kod nas toliko ne diferencira, ali ovi igraci dolaze iz zemalja, gdje je sve jako organizovano. U tim zemljama novinari ne glume scoute, jer ih reprezentativni strucni stab ima. Dakle oni ocekuju samo profesionalni pristup, nista manje niti vise. Oni su upravo igraci jedne druge drzave, nemogu oni izjavljivati kako im pase po novinama, a da kod nas nemaju ni ponude. Jedino se tome moze seriozno pristupiti, popricati i ponuditi im mjesto u A ili u mladoj reprezentaciji. Sve drugo je zesci neprofesionalizam.
Esii TM87 je napisao/la:...ali stas buraz kad se njima yebe za Bosnom.
Nisu bolan oni patriote nimalo,to je moje misljenje.
Nama trebaju prvenstveno igraci koji su kvalitetni, ali i koji ce se zalagati na terenu. Sad koliko neko moze biti patriota u nekom smislu, ako je odrastao citav zivot negdje u inostranstvu i igrao u mladjim selekcijama te drzave, to je za diskutovati.

Salihovic naprimjer jos do godinu, dvije nije nasim jezikom bas najbolje baratao. Neznam kako je sada. Koliko je to sad patriotski ne znati svoj "maternji" jezik? Ali iskreno kod ovog igraca nikad nebih postavio u pitanje njegovo zalaganje za reprezentaciju, jer covjek daje maximalno sve.

Mislim da je to mjerenje patriotizma nepotrebno, kao drugo mislim da nas savez ne radi profesionalno, i kao trece mislim da im za taj nerad narod daje podlogu sa jednim misljenjem koje je veoma stetno. A to je ono: Ako se ne izjasne negdje u novinama kao velike patriote, onda nam ne trebaju.

Kao sto sam vec rekao i ponavljam po deseti put, nas savez u te igrace nije ulozio nista. Jednostavno nulu. Dok su drugi savezi u njihovo skolovanje i igranje po mladjim reprezentacijama i para i truda investirali. E sad nasem savezu je i previse ih nazvati i popricati, nego hocemo da sebi postave nogu i daju neke popmozne izjave po novinama. To je veoma stetan nacin razmisljanja.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 22 nov 2010, 15:58

U ovom tekstu upoznaćemo vas sa najkvalitetnijim mladim igračima po izboru novinara XXX portala koji su izrazili želju odnosno za koje postoji mogućnost da nastupe u dresu sa grbom Bosne i Hercegovine.

Golmani:

Pozicija golmana trebala bi nam predstavljati najmanji problem u narednim godinama. Pored Asmira Begovića u A selekciji i Ibrahima Šehića iz mlade reprezentacije, uskoro bi za gol jedne od naših selekcija mogla konkurisati i ova tri momka, Rene Borković, Zlatan Alomerović i Ermin Bešić.
Rene Borković je 19-godišnji golman prvog tima švicarskog Zuricha i reprezentacije Švicarske do 19 godina za koju je ubilježio sedam nastupa, a postgao je čak i jedan gol u duelu protiv Hrvatske. Iako je dosad branio za selekciju Švicarske, Rene ističe da bi vrlo rado zaigrao za našu mladu ili A reprezentaciju, a poziva iz Sarajeva kao što pogađate dosad nije bilo.
Još jedan 19-godišnjak mogao bi se uskoro naći u centru pažnje sportske javnosti. Radi se o Zlatanu Alomeroviću, golmanu drugog tima Borussije iz Dortmunda za kojeg se otimaju selekcije Srbije (gdje je i rođen) i Njemačke. Ipak, Zlatan je u našem razgovoru istakao da mu je najveća želja obući dres Bosne i Hercegovine.
Najmlađi od golmanske trojke je 16-godišnji Ermin Bešić. On je trenutno član francuskog Beauvaisa, a za ovog momka je interesovanje pokazao slavni engleski Liverpool. Selektori francuskih mladih selekcija redovno upućuju pozive za nastup u dresu Trikolora, koje Ermin odbija jer želi igrati samo za svoju domovinu - Bosnu i Hercegovinu.

Defanzivna linija:

Problemi u odbrambenim redovima naših selekcija zasigurno bi se umanjili u budućnosti ukoliko se oslonimo na neke od sljedećih fudbalera. Prije svih tu je "otkriće" XXX portala Jasmin Sudić, stoper švedskog Malmea, koji je trebao već obući dres našeg najboljeg tima, no nezgodna povreda je spriječila njegov debi u nacionalnom dresu.
U Njemačkoj igraju tri sjajna mlada stopera. Ermin Bičakčić je trenutno u drugom timu Stuttgarta i već je branio boje mlađih selekcija naše zemlje i sada očekuje poziv Branimira Tulića, koji se vjerovatno neće dogoditi zbog već ustaljene prakse nepozivanja igrača čiji dolazak u kamp reprezentacije iziskuje veće putne troškove.
Jedna od najvećih nada slavnog HSV-a 17-godišnji Muhamed Bešić, koji je već prekomandovan u prvi tim ovog slavnog Bundesligaša dobio je poziv u juniorsku reprezentaciju BiH što je svakako pohvalno.
Veliki potencijal i težnju ka napretku iskazuje i stoper Munchena 1860, Damir Kurtović, koji svojom visinom i snagom veoma podsjeća na bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, Muhameda Konjića.
Sead Hajrović je već od ranije poznat našoj javnosti. Hajrović je trenutno član slavnog londonskog Arsenala, ali i mlade selecije Švicarske, a za njega je interesovanje pokazao i selektor A tima te zemlje Ottmar Hitzfeld, dok je za naše "stručnjake" još suviše mlad za reprezentaciju.
Dario Dumić i Ervin Bevab, takođe su oblačili dres drugih selekcija. Dario Dumić je jedan od najboljih mladih stopera danske lige i reprezentativac je te zemlje u uzrastu do devetnaest godina. On je u razgovoru za naš portal izjavio kako mu je velika želja da jednog dana obuće dres svoje Bosne i Hercegovine.
Posljednji od odbrambenih igrača je desni bočni austrijske selekcije do 19 godina, Ervin Bevab. Ervin je već odlučio promjeniti sportsko državljanstvo i u narednom periodu nastupati za naše selekcije, naravno ukoliko dobije poziv. Bevab je inače interesantan mnogim Bundesligašima, a najbliži je dresu Bayera iz Leverkusena.

Nećemo svakako zaboraviti ni Samira Merzića kojeg je selektor Muzurović pozivao za vrijeme svog mandata kao rješenje za lijevu stranu, a koji trenutno nastupa u Slovačkoj za FC Senica. Merzić je podsjetimo se karijeru započeo zajedno sa Edinom Džekom u Češkoj i Edin ima samo riječi hvale za ovog mladića.
Vezni red:

Vezni red naših reprezentacija u narednom periodu bi morao biti znatno ojačan, pogotovo što se tiče defanzivnih veznjaka. Rješenja na toj poziciji ima, pa osim Ivana Sesara iz mlade reprezentacije, tu su još i dvojica momaka koji se čitavu omladinsku školu proveli u Njemačkoj. Radi se o Damiru Ćoriću, doskorašnjem članu Herte, te Dini Fazliću, junioru Werdera iz Bermena. Damir Ćorić koji je moramo napomenuti, također "otkriće XXX portala riješio je sve administrativne probleme što se tiče nastupa za našu selekciju u budućnosti, dok je Fazlić već nastupao za kadetsku selekciju BiH, ali selektoru Bubalu očito ne odgovaraju njegove karakteristike.
Nogometaš švicarske momčadi Senad Lulić također bi se trebao naći u krugu kandidata za A reprezentaciju. Lulić igra na lijevoj strani a osim ofanzivnih nerjetko dosta dobro odrađuje i defanzivne zadatke. **** portal je nametao ovog mladića još prošle godine kao moguće rješenje za probleme u defanzivnom redu naše najjače selekcije. Lulić ima 24 godine i upisao je već jedan nastup za našu reprezentaciju u meču protiv Azerbejdžana kada je naše igrače sa klupe predvodio Denijal Pirić koji ima samo riječi hvale za ovog ljevaka koji izvrsno igra i desnom nogom.
Mahir Hadžirešić, isto tako otkriće XXX portala postao je poznato ime u našoj zemlji nakon što je za ovog sjajnog veznjaka interesovanje pokazao londonski West Ham. Mahir je samo jednom dobio poziv u našu juniorsku selekciju i to u trenutku kada je imao nezgodnu povredu, što ga je omelo da pokaže svoje izvanredno umjeće. Za razliku od naših selektora, Kanađani su već uputili poziv ovom talentovanom momku, ali je on izričit u tome da želi igrati samo za svoju zemlju.
Najveći talenat je svakako mladi ofanzivni veznjak engleskog premijerligaša Newcastle Uniteda, Haris Vučkić. Haris je u nekoliko navrata isticao da bi prihvatio poziv u mladu ili A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Napad:

Iako u napadačkim redovima imamo možda i najmanje problema, vrijedi svakako istaći nekoliko, možemo slobodno reći, vrhunskih napadačkih potencijala. Prije svih tu je napadač Fiorentine, Haris Seferović. Haris je dosad branio boje švicarskog nacionalnog tima, a u budućnosti bi prema svemu sudeći trebao nastupati za našu selekciju. Prvi poziv još uvijek željno očekuje.
Petar Slišković je prošle sezone bio najbolji igrač juniorske Bundeslige. Ovaj 19-godišnjak je od ove sezone u prvom timu Mainza, gdje je na svom debiju za prvi tim postigao gol, a uspio se ustaliti u prvom timu ovog Bundesligaša za novu sezonu. Svojim stilom igre, Slišković nevjerovatno podsjeća na našeg "dijamanta" Edina Džeku.
Posljednji kojeg ćemo vam predstaviti je napadač Liverpoola i trenutni član reprezentacije Danske Nikola Sarić, koji je poput Šudića, Čorića, Hadžirešića i drugih također domaćoj javnosti prezentovan premijerno na XXX portalu. Upravo je razgovor novinara XXX portala sa njim i njegovim ocem povećao šanse da talenotvani Nikola zaigra za našu reprezentaciju. Za Sarića se pored naše zemlje bore još Danska te Srbija.
Za kraj smo ostavili igrače koji bi bez ikakve dileme uskoro se trebali naći na spisku selektora Sušića. Stopersku poziciju u našem A timu po svemu viđenom u dresu Wisle i mlade reprezentacje zaslužuje Gordan Bunoza. Samo da selektor Sušić reaguje brže od hrvatskog slektora Slavena Bilića, koji je takođe pokazao interes za Bunozu. Edin Cocalić briljira u Grčkoj u dresu Panioniosa, a Cocalić može pokrivati čak tri pozicije na terenu i to sve deficitarne u našoj najboljoj vrsti, zadnji vezni, stoper i lijevi bočni. Rješenje za lijevi bok bi mogao biti i mladi reprezentativac naše zemlje Muhamed Subašić. Sušić je imao priliku da se uvjeri u mogućnosti ovog momka u susretu naših mladih Zmajeva sa Mađarskom. Posljednjih par sezona na mjestu zadnjeg veznog u češkim Teplicama igra Admir Ljevaković. Niti Sušić, niti Ćiro Blažević nisu pružili šansu ovom momku da pokaže šta zna. Svoju šansu da pokaže svoje trebao bi dobiti i napadač Elfsborga, Denni Avdić, koji nemilosrdno trese mreže u Švedskoj ligi. Za njega je posljednje interesovanje pokazao engleski West Bromwich Albion.
Nažalost dok pišemo ovaj tekst već znamo da će u budućnosti neki od gore navedenih igrača zasigurno obući dres jedne od zemalja Europske Unije , ali se nadamo da će ljudi zaduženi za "regrutovanje" novih fudbalskih snaga pokazati veći interes te nedopustiti da nam se nikada više ponovi "slučaj Ibrahimović".

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 22 nov 2010, 17:38

Mandžaroš '87 je napisao/la:U ovom tekstu upoznaćemo vas sa najkvalitetnijim mladim igračima po izboru novinara XXX portala koji su izrazili želju odnosno za koje postoji mogućnost da nastupe u dresu sa grbom Bosne i Hercegovine.

Golmani:

Pozicija golmana trebala bi nam predstavljati najmanji problem u narednim godinama. Pored Asmira Begovića u A selekciji i Ibrahima Šehića iz mlade reprezentacije, uskoro bi za gol jedne od naših selekcija mogla konkurisati i ova tri momka, Rene Borković, Zlatan Alomerović i Ermin Bešić.
Rene Borković je 19-godišnji golman prvog tima švicarskog Zuricha i reprezentacije Švicarske do 19 godina za koju je ubilježio sedam nastupa, a postgao je čak i jedan gol u duelu protiv Hrvatske. Iako je dosad branio za selekciju Švicarske, Rene ističe da bi vrlo rado zaigrao za našu mladu ili A reprezentaciju, a poziva iz Sarajeva kao što pogađate dosad nije bilo.
Još jedan 19-godišnjak mogao bi se uskoro naći u centru pažnje sportske javnosti. Radi se o Zlatanu Alomeroviću, golmanu drugog tima Borussije iz Dortmunda za kojeg se otimaju selekcije Srbije (gdje je i rođen) i Njemačke. Ipak, Zlatan je u našem razgovoru istakao da mu je najveća želja obući dres Bosne i Hercegovine.
Najmlađi od golmanske trojke je 16-godišnji Ermin Bešić. On je trenutno član francuskog Beauvaisa, a za ovog momka je interesovanje pokazao slavni engleski Liverpool. Selektori francuskih mladih selekcija redovno upućuju pozive za nastup u dresu Trikolora, koje Ermin odbija jer želi igrati samo za svoju domovinu - Bosnu i Hercegovinu.

Defanzivna linija:

Problemi u odbrambenim redovima naših selekcija zasigurno bi se umanjili u budućnosti ukoliko se oslonimo na neke od sljedećih fudbalera. Prije svih tu je "otkriće" XXX portala Jasmin Sudić, stoper švedskog Malmea, koji je trebao već obući dres našeg najboljeg tima, no nezgodna povreda je spriječila njegov debi u nacionalnom dresu.
U Njemačkoj igraju tri sjajna mlada stopera. Ermin Bičakčić je trenutno u drugom timu Stuttgarta i već je branio boje mlađih selekcija naše zemlje i sada očekuje poziv Branimira Tulića, koji se vjerovatno neće dogoditi zbog već ustaljene prakse nepozivanja igrača čiji dolazak u kamp reprezentacije iziskuje veće putne troškove.
Jedna od najvećih nada slavnog HSV-a 17-godišnji Muhamed Bešić, koji je već prekomandovan u prvi tim ovog slavnog Bundesligaša dobio je poziv u juniorsku reprezentaciju BiH što je svakako pohvalno.
Veliki potencijal i težnju ka napretku iskazuje i stoper Munchena 1860, Damir Kurtović, koji svojom visinom i snagom veoma podsjeća na bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, Muhameda Konjića.
Sead Hajrović je već od ranije poznat našoj javnosti. Hajrović je trenutno član slavnog londonskog Arsenala, ali i mlade selecije Švicarske, a za njega je interesovanje pokazao i selektor A tima te zemlje Ottmar Hitzfeld, dok je za naše "stručnjake" još suviše mlad za reprezentaciju.
Dario Dumić i Ervin Bevab, takođe su oblačili dres drugih selekcija. Dario Dumić je jedan od najboljih mladih stopera danske lige i reprezentativac je te zemlje u uzrastu do devetnaest godina. On je u razgovoru za naš portal izjavio kako mu je velika želja da jednog dana obuće dres svoje Bosne i Hercegovine.
Posljednji od odbrambenih igrača je desni bočni austrijske selekcije do 19 godina, Ervin Bevab. Ervin je već odlučio promjeniti sportsko državljanstvo i u narednom periodu nastupati za naše selekcije, naravno ukoliko dobije poziv. Bevab je inače interesantan mnogim Bundesligašima, a najbliži je dresu Bayera iz Leverkusena.

Nećemo svakako zaboraviti ni Samira Merzića kojeg je selektor Muzurović pozivao za vrijeme svog mandata kao rješenje za lijevu stranu, a koji trenutno nastupa u Slovačkoj za FC Senica. Merzić je podsjetimo se karijeru započeo zajedno sa Edinom Džekom u Češkoj i Edin ima samo riječi hvale za ovog mladića.
Vezni red:

Vezni red naših reprezentacija u narednom periodu bi morao biti znatno ojačan, pogotovo što se tiče defanzivnih veznjaka. Rješenja na toj poziciji ima, pa osim Ivana Sesara iz mlade reprezentacije, tu su još i dvojica momaka koji se čitavu omladinsku školu proveli u Njemačkoj. Radi se o Damiru Ćoriću, doskorašnjem članu Herte, te Dini Fazliću, junioru Werdera iz Bermena. Damir Ćorić koji je moramo napomenuti, također "otkriće XXX portala riješio je sve administrativne probleme što se tiče nastupa za našu selekciju u budućnosti, dok je Fazlić već nastupao za kadetsku selekciju BiH, ali selektoru Bubalu očito ne odgovaraju njegove karakteristike.
Nogometaš švicarske momčadi Senad Lulić također bi se trebao naći u krugu kandidata za A reprezentaciju. Lulić igra na lijevoj strani a osim ofanzivnih nerjetko dosta dobro odrađuje i defanzivne zadatke. **** portal je nametao ovog mladića još prošle godine kao moguće rješenje za probleme u defanzivnom redu naše najjače selekcije. Lulić ima 24 godine i upisao je već jedan nastup za našu reprezentaciju u meču protiv Azerbejdžana kada je naše igrače sa klupe predvodio Denijal Pirić koji ima samo riječi hvale za ovog ljevaka koji izvrsno igra i desnom nogom.
Mahir Hadžirešić, isto tako otkriće XXX portala postao je poznato ime u našoj zemlji nakon što je za ovog sjajnog veznjaka interesovanje pokazao londonski West Ham. Mahir je samo jednom dobio poziv u našu juniorsku selekciju i to u trenutku kada je imao nezgodnu povredu, što ga je omelo da pokaže svoje izvanredno umjeće. Za razliku od naših selektora, Kanađani su već uputili poziv ovom talentovanom momku, ali je on izričit u tome da želi igrati samo za svoju zemlju.
Najveći talenat je svakako mladi ofanzivni veznjak engleskog premijerligaša Newcastle Uniteda, Haris Vučkić. Haris je u nekoliko navrata isticao da bi prihvatio poziv u mladu ili A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Napad:

Iako u napadačkim redovima imamo možda i najmanje problema, vrijedi svakako istaći nekoliko, možemo slobodno reći, vrhunskih napadačkih potencijala. Prije svih tu je napadač Fiorentine, Haris Seferović. Haris je dosad branio boje švicarskog nacionalnog tima, a u budućnosti bi prema svemu sudeći trebao nastupati za našu selekciju. Prvi poziv još uvijek željno očekuje.
Petar Slišković je prošle sezone bio najbolji igrač juniorske Bundeslige. Ovaj 19-godišnjak je od ove sezone u prvom timu Mainza, gdje je na svom debiju za prvi tim postigao gol, a uspio se ustaliti u prvom timu ovog Bundesligaša za novu sezonu. Svojim stilom igre, Slišković nevjerovatno podsjeća na našeg "dijamanta" Edina Džeku.
Posljednji kojeg ćemo vam predstaviti je napadač Liverpoola i trenutni član reprezentacije Danske Nikola Sarić, koji je poput Šudića, Čorića, Hadžirešića i drugih također domaćoj javnosti prezentovan premijerno na XXX portalu. Upravo je razgovor novinara XXX portala sa njim i njegovim ocem povećao šanse da talenotvani Nikola zaigra za našu reprezentaciju. Za Sarića se pored naše zemlje bore još Danska te Srbija.
Za kraj smo ostavili igrače koji bi bez ikakve dileme uskoro se trebali naći na spisku selektora Sušića. Stopersku poziciju u našem A timu po svemu viđenom u dresu Wisle i mlade reprezentacje zaslužuje Gordan Bunoza. Samo da selektor Sušić reaguje brže od hrvatskog slektora Slavena Bilića, koji je takođe pokazao interes za Bunozu. Edin Cocalić briljira u Grčkoj u dresu Panioniosa, a Cocalić može pokrivati čak tri pozicije na terenu i to sve deficitarne u našoj najboljoj vrsti, zadnji vezni, stoper i lijevi bočni. Rješenje za lijevi bok bi mogao biti i mladi reprezentativac naše zemlje Muhamed Subašić. Sušić je imao priliku da se uvjeri u mogućnosti ovog momka u susretu naših mladih Zmajeva sa Mađarskom. Posljednjih par sezona na mjestu zadnjeg veznog u češkim Teplicama igra Admir Ljevaković. Niti Sušić, niti Ćiro Blažević nisu pružili šansu ovom momku da pokaže šta zna. Svoju šansu da pokaže svoje trebao bi dobiti i napadač Elfsborga, Denni Avdić, koji nemilosrdno trese mreže u Švedskoj ligi. Za njega je posljednje interesovanje pokazao engleski West Bromwich Albion.
Nažalost dok pišemo ovaj tekst već znamo da će u budućnosti neki od gore navedenih igrača zasigurno obući dres jedne od zemalja Europske Unije , ali se nadamo da će ljudi zaduženi za "regrutovanje" novih fudbalskih snaga pokazati veći interes te nedopustiti da nam se nikada više ponovi "slučaj Ibrahimović".
Dumic-jedan od najboljih stopera danske lige al' juniorske, jos nije nastupao za prvi tim
Merzic-vec igrao za A reprezentaciju i najvjerovatnije nije bas reprezentativni kalibar
Coric-nestao sa mape, po nekim informacijama igra mali fudbal
Lulic-malo ti je star tekst koji si kopirao
Hadziresic-igra za B tim
Vuckic-deklarirani Slovenac
Sliskovic-isto vazi kao i za Lulica, samo negativno
Bunoza, Subasic.isto kao i Lulic
Avdic-svedski reprezentativac

dakle, iz citavog teksta u ovom trenutku u obzir dolaze Besic, Ljevakovic i Cocalic (i Sudic kad se oporavi aBd), a za mlade reprezentacije ovi golmani, Bicakcic, mozda i Kurtovic, s tim da ne vjerujem da ce Hajrovic, Seferovic i Dumic mijenjati drzavljanstvo da bi igrali za mlade selekcije, mozda nekad za A

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 23 nov 2010, 17:34

http://transfermarkt.co.uk/en/sead-kola ... 94005.html

zna li neko nesto o ovom momku? kako igra? ima li buducnosti za njega?
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 nov 2010, 06:27

DaRtAnJaN je napisao/la:http://transfermarkt.co.uk/en/sead-kola ... 94005.html

u 17 reprezentativac njemacke...

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 24 nov 2010, 15:36

gruezi je napisao/la:
DaRtAnJaN je napisao/la:http://transfermarkt.co.uk/en/sead-kola ... 94005.html

u 17 reprezentativac njemacke...
znaci da je dobar, mozda buduci zadnji vezni reprezentacije :D
we love United, we do!

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 25 nov 2010, 12:04

zna li neko nesto o Nikoli Saricu i Dario Dumicu, clanovi su mlade rep. Danske, obojica su rodjeni u Sarajevu, za koga zele igrati??? :D
we love United, we do!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 nov 2010, 15:03

Saric je rekao da zeli da igra za Dansku ili za Srbiju,ali posto ga jos niko nije pozvao za A tim jos uvek razmislja.
Sto se tice Dumica citao sam njegov interview i rekao je da bi voleo da igra za BIH.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 25 nov 2010, 15:09

Nikola Saric 1.opcija Danska, 2.opcija Srbija, 3. opcija BiH

Dario Dumic 1.opcija BiH, 2.opcija ? , 3.opcija ?
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 25 nov 2010, 15:15

Pauk je napisao/la:Nikola Saric 1.opcija Danska, 2.opcija Srbija, 3. opcija BiH

zato ja ne mogu ove srbe iz sarajeva, nazalost upravu sam
we love United, we do!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 25 nov 2010, 15:20

DaRtAnJaN je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Nikola Saric 1.opcija Danska, 2.opcija Srbija, 3. opcija BiH

zato ja ne mogu ove srbe iz sarajeva, nazalost upravu sam
Saric je iz mjesanog braka, tako da bi cak mogao igrati i za Hrvatsku da hoce, a Dumic je takodje iz mjesanog braka ali je on rekao da samo zeli igrati za BiH i cak tvrdi da je bio na tekmi BiH-Portugal u Zenici sa grupom nasih bh. navijaca iz Danske.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 26 nov 2010, 01:07

Devil je napisao/la:Saric je rekao da zeli da igra za Dansku ili za Srbiju,ali posto ga jos niko nije pozvao za A tim jos uvek razmislja.
Sto se tice Dumica citao sam njegov interview i rekao je da bi voleo da igra za BIH.

Saric je rekao, kako stvari trenutno stoje jedina bi zelio da igra za Dansku. Previse je umjesano politike u fudbalu u BIH i Srbiji, tako da je jedina opcija Danska - bar je tako izjavio.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 30 nov 2010, 22:02

Evo Seferovic usao u igru u 48 min protiv Reggine,i on fizicki uopste ne djeluje kao neko sa 18 god.
Koliko se sjecam jedne Papetove izjave u vezi njeg "Pozvat cu ga nek samo 5 min odigra za prvi tim" i mislim da je vrijeme da mali odigra nesto kao sto je Besic dok nije kasno ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hafiz00, Maverick, Sheyi, StevieG8, Toxin i 51 gost.