Jel fulio veceras iz igre?
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
-
- Kontakt:
Re: NBA 2019/2020
san antonio mi je jedna od drazih ekipa, derozan nimalo mrzak, ali mi nije jasno kako covjek ne moze u ovakvom trenutku makar pristojnu odbranu odigrat
Strasan takeover Derozena.
White odlican. Belinelli +15
White odlican. Belinelli +15

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ljudi su top 10 ekipa Sto se tice odbranedrakensang je napisao/la: ↑13 jan 2020, 02:20san antonio mi je jedna od drazih ekipa, derozan nimalo mrzak, ali mi nije jasno kako covjek ne moze u ovakvom trenutku makar pristojnu odbranu odigrat

Lumani druze, daleko su oni od top 10 odbrane. Da imaju takvu odbranu, bili bi sad u borbi za top 4 ili 5 na Zapadu.lumani je napisao/la: ↑13 jan 2020, 09:34Ljudi su top 10 ekipa Sto se tice odbrane...DDR nije tu najbolji ,ali zato igra za ekipu ,opali 10 ka kosu i zabije 25 poena,to su igraci .drakensang je napisao/la: ↑13 jan 2020, 02:20san antonio mi je jedna od drazih ekipa, derozan nimalo mrzak, ali mi nije jasno kako covjek ne moze u ovakvom trenutku makar pristojnu odbranu odigrat
A DeRozan sinoc nije odigrao losu odbranu na Siakamu, mada se i nekoliko puta provukao jer je ovaj bio “rusty” nakon dugog odsustva i promasivao stvari koje inace s lakocom zabija. A cinjenica da su se uspjeli “provuci” s DeRozanom na Siakamu im je omogucila i ofanzivnu seriju kojom su dobili utakmicu. Mada na duze staze, nisam optimist da to moze funkcionisati, odnosno siguran sam da ne moze.
To im je glavni problem, da nemaju dobro defanzivno krilo za branjenje vecih 3/4, a koje je + igrac ofanzivno, i naravno rotacija tj. petorke koje igra Pop, problem s kojim smo vec dobro upoznati.

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Clutch je napisao/la: ↑13 jan 2020, 09:51Lumani druze, daleko su oni od top 10 odbrane. Da imaju takvu odbranu, bili bi sad u borbi za top 4 ili 5 na Zapadu.lumani je napisao/la: ↑13 jan 2020, 09:34Ljudi su top 10 ekipa Sto se tice odbrane...DDR nije tu najbolji ,ali zato igra za ekipu ,opali 10 ka kosu i zabije 25 poena,to su igraci .drakensang je napisao/la: ↑13 jan 2020, 02:20san antonio mi je jedna od drazih ekipa, derozan nimalo mrzak, ali mi nije jasno kako covjek ne moze u ovakvom trenutku makar pristojnu odbranu odigrat
A DeRozan sinoc nije odigrao losu odbranu na Siakamu, mada se i nekoliko puta provukao jer je ovaj bio “rusty” nakon dugog odsustva i promasivao stvari koje inace s lakocom zabija. A cinjenica da su se uspjeli “provuci” s DeRozanom na Siakamu im je omogucila i ofanzivnu seriju kojom su dobili utakmicu. Mada na duze staze, nisam optimist da to moze funkcionisati, odnosno siguran sam da ne moze.
To im je glavni problem, da nemaju dobro defanzivno krilo za branjenje vecih 3/4, a koje je + igrac ofanzivno, i naravno rotacija tj. petorke koje igra Pop, problem s kojim smo vec dobro upoznati.![]()
Ne znam onda sta je onaj majmun pricao

Padose LACi 

Bice opasna borba za HC na zapadu, ko izvisi kao peti mislim da nece moci dobiti dvije serije gdje nema prednost domaceg terena. Svaka pobjeda ce biti bitna, a tu bi moglo doci do izrazaja sto Kawhi i PG rijetko kada igraju zajedno. Ili se meni barem cini da rijetko kada igraju zajedno.
Ayton onolika mrcina i manje od 2 slobodna po utakmici
pa jbm ti nebo ja bih imao veci prosjek
pa jbm ti nebo ja bih imao veci prosjek
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- BuffonGigi
- Kontakt:
Zasto Ayton ne starta?
Ovako na papiru, PHX ima dosta zanimljiv roster kad su kompletni. Imam osjecaj da ekipi nedostaje samo iskustva i uigranosti, a da talenta itekako ima.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
ma polako ga integriraju nakon povredeBuffonGigi je napisao/la: ↑13 jan 2020, 10:35Zasto Ayton ne starta?
Ovako na papiru, PHX ima dosta zanimljiv roster kad su kompletni. Imam osjecaj da ekipi nedostaje samo iskustva i uigranosti, a da talenta itekako ima.
startace za par utakmica
Ayton ima talent i atleticizam ali dzaba kad je s mozgom na Vi
ima isti problem ko Porzingis, alergican na kontakt, nedo bog unijet manjeg igrača u kos, bolje sutat mid-range
u odbrani moze itekako bit dobar, prosle godine je Giannisa u 2 tekme zakljucao Horfordovski a onda iduce 2 utakmice pusta ljude da ga obilaze ko čunj
ima vremena da to poslozi, samo da li ima mozga...
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Murray -18.

Oubre im najbolji igrac.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- invincible1921
- Kontakt:
Zion Williamson will reportedly make his NBA debut on Thursday vs. the Jazz
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Nez, kako komentiras ovu promjenu?

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vec sam je poprilicno dobro dokumentovao na temi SASa.LMA je napravio ogromno odricanje i za takvo nesto mu treba skinuti kapu.Smanjio je svoju post up igru, smanjio je midrange sut i smanjio je uopste svoje "dodire".Bukvalno se napravio komplementarnim igracem za dobrobit ekipe.
Rezultat svega je da SA od Bozica ima 3. najbolji Offrtg, EFG%,te TS% lige.U tom periodu, DDR bukvalno "kida" i sutira 63% iz igre za 27ppg!

Murray sutira 52% iz igre i cak 58% za 3p.
Zasto je ovoj dvojici povisen procenat suta? Pa to su igraci ciji je osnov igre napad na obruc,a kad imaju ispred sebe samo jednog defanzivca,dok protivnicki C tamo negdje na liniji za 3p cuva LMAa, obicno ce i doci do svojih poena ili ce im se defanzivac toliko odmaknuti da s lakocom mogu pogoditi svoj midrange sut.
Ovakva modernizacija napada SA jasno pokazuje da se vrhunski napad oko DDRa i LMAa itekako moze izgraditi i ako se fransiza odluci da ih zadrzi, onda ce trebati preci na rjesavanje problema koji se zove odbrana. U ovom momentu, SA u startnoj petorci ima 2 losa defanzivca (DDR i Forbes), te jednog "sumnjivog" u Lylesu.Jednostavno, to je previse.Isto tako, siguran sam da bi se SA "pronalazenjem" nekog vrhunskog defanzivca koji moze braniti SF i PF poziciju, te benciranjem Forbesa u korist Whitea ili Walkera instant vratio u vrh Zapadne konferencije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.