Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Giljotina
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Giljotina » 12 jan 2020, 20:50

Nevjerovatno je kako slijepi romantičarski patriotizam zna da u masi proizvede toliko privida u optimizmu, pa onda nakon toga slijedi tras u bunar realnog.

Ova selekcija je odron. A selektor pogotovo. I ko se nadao prolazu (pogotovo u ovoj grupi) haman da je slijep, i to kvalitetno.

I nije tu riječ o mentalitetu nego o kuvetu - koji mi nemamo.
Zadnja izmjena: Giljotina, dana/u 12 jan 2020, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2020, 20:50

Ne pamtim kad sam se iznervirao kao danas. Još sam rekao neću više, ko im yebe mater, ali džaba, jače je to od čovjeka. Znači gledaš i znaš šta će se desiti, svi to vidimo, osim glupana na klupi reprezentacije.

Je li realno da nas redovno zapadnu selektori koji izmišljaju toplu vodu i misle da su baš oni revolucionari koji će od govana pitu napraviti? Ne znam kako drugačije objasniti ovu glupost koju je Šuman danas napravio. Čovjek pokušava uvesti moderni rukomet u najstariju i najsporiju reprezentaciju u istoriji rukometa? Znači imaš sve u svojim rukama, golmana na nivou, granitnu odbranu, potonulog protivnika, i ti uradiš sve da to razjebeš.

Prvo je ubio golmana u pojam sa izmjenama, golmana kojeg u tom trenutku nisi smio dirati. Drugo, vidio je protiv Katara da ne postoji nikakva šansa da igramo bez golmana i mi danas ponovo primamo 6 golova zbog tog cirkusa. Je li moguće da neko sve to gleda sa klupe i ne reaguje, je li moguće da si toliko ograničen i glup? Je li moguće da ti je tajm aut u stilu Sabita Hadžića u momentima kada se lomi rezultat? Je li moguće da mu amater Ovčina igra dvije čitave utakmice? Naravno da jeste, kada je on jedino lijevo krilo kojeg je stručnjak poveo na prvenstvo.

Ovo nema nikakve veze sa državom, savezom, besparicom, brojem žiro računa, sodomom i gomorom koja je generalno zadesila naš sport. Ima veze samo sa jednim čovjekom.

Ja zaista ne znam čime smo mi zaslužili ovo prokletstvo gdje nam pojedinci redovno uništavaju generacije, da zbog pojedinaca stalno propuštamo velika takmičenja, ili dobre rezultate na istim. Ovo govorim generalno za sve sportove. Sve što treba da urade jeste da se stvari postave školski bez mudrovanja i pametovanja, ali oni ni to ne znaju, jer svaki od njih želi da stavi svoj 'pečat' koji nas na kraju uvijek košta, kao npr. bez beka na Nigeriju ili ova danas lakrdija sa vađenjem golmana, a bilo ih je još mnogo u svim sportovima.

Sad slijedi patetika kako je plasman odličan rezultat, kako se nismo obrukali, kako ćemo pokušati dobiti posrnulu Francusku, kao da nekoga boli qrac za tom utakmicom, jer smo trebali i morali igrati za prolaz, Francuzi i mi, što mi je ne tako davno bilo naučna fantastika.

Šumana se treba riješiti što prije i dovesti nekog trenera koji će napokon izvršiti smjenu generacija, pa neka nas par godina na samom dnu, ali ćemo se izvući i ponovo igrati na velikim takmičenjima. Doborac bi bio sasvim solidan izbor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 jan 2020, 20:53

Salih1984 je napisao/la:
12 jan 2020, 20:11
Raonffa je napisao/la:
12 jan 2020, 20:05
Grupa jeste najteža na prvenstvu, ali ovo danas protiv Portugala je isključivo poraz zbog našeg (ne)kvaliteta i tehničkih grešaka.

Porazi od Norveške i Francuske, sa kolikom god razlikom, su neka druga stvar, nešto na čemu se nama šta zamjeriti ni igračima ni stručnom štabu. Ali ovo danas je nešto drugo, i to da se razumijemo opet ništa kontra igrača, oni su dali svoj maksimum, ovo je selektorov poraz 1/1.
Suman je danas dokazao da nije ni za kakvog trenerskog posla.
Ako je vec takav patriota kojim se predstavlja,ja bih mu ponudio mjesto predsjednika saveza
A za trenera dovesti nekoga drugog npr Doborca :bih:
Ne znam šta bih ti rekao, ma ostat će Šuman na selektorskoj poziciji makar još jedan ciklus.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 12 jan 2020, 20:57

delinjo je napisao/la:
12 jan 2020, 20:35
...

@sefkec ne radi se o tome nego o velicanju poraza,niko ne slavi poraze osim Bosnje ,ja to nikad necu shvatiti mile mi majke ....i onda se cude sto su igraci luzeri ,kako nece kad su i navijaci prvi luzeri,ono nema veze izgubio si dobar si ti meni ,ko **** pobjedu nek si se ti borio...ima UFC pa se bori ...ovdje se igra rukomet..
Nemoj tako, nisi objektivan, skroz - zaboravio si ko još slavi "kosovske bitke"!

I volio bih da mi neko (stručan, ima ih ovdje) objasni sintagme:
časno izgubi, nismo se obrukali (u porazu), dobro smo se "nosili" (opet u porazu), nismo loše igrali al' nismo imali sreće pa izgubili, ect!

Ljudi moji, poraz je poraz i to se pamti i zapisuje = bodovi, plasman > "ispadanje"!
Ko još benda koliko si imao šansi, stativa, tehničkih grešaka... I ono: šta bi bilo da je bilo.
Osvjestimo se, budimo realni (ali ne uvijek poslije 'uzgubljene bite', to je naknadna pamet), priznajmo sami sebi 'svoj domet', svoje greške: izbor selektora, selekcija igrača, rad sa mladima, organizacija (Savez)... I dosta je više nesuvislih opravdanja koja ovdje neprestano čitam(o).

Zar da budem sretan i zadovoljan samo zato što smo se, eto, plasirali na EP?
Ma, ponavljam non-stop da se ova reprezentacija na čelu sa volov(n)terima nikada ne bi plasirala na EP da EHF nije povećao broj ekipa učesnika. Bilo bi po običaju, maksimum: baraž, baraž...
:plac:
Bosno moja poharana....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2020, 20:59

Trigger je napisao/la:
12 jan 2020, 20:57
Zar da budem sretan i zadovoljan samo zato što smo se, eto, plasirali na EP?
Ma bio bih zadovoljan da smo izginuli junački kao protiv Norveške, borili se, pobijedio nas bolji i to je to. Međutim nakon ovog cirkusa čovjek ne može biti zadovoljan.
Voli te tvoje Sarajevo.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 jan 2020, 21:01

Drago mi je što sam pogriješio kada sam prije prvenstva prognozirao da gubimo sve 3 sa 10 razlike...
Od Norveške smo izgubili 6 razlike , od Portugala 3 razlike...
- Ja sam prezadovoljan što nismo bili kanta za nabijanje u ovoj grupi smrti ...

* Sve na stranu , ali naš rukomet diše na škrge , mlađe selekcije mi nemamo , a Kosovo npr ima u svim kvalifikacijama...
U savezu su nam ljudi koji rade protiv dobrobiti bh rukometa , a posebna priča je ID broj , pa ima li iko školovan u tom savezu da digne sve na noge i sportiste i sve normalne ljude i da to dođe do parlamenta i da se država obaveže da pomogne da se vrate dugovi , a da odgovorni za te dugove odgovaraju ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2020, 21:04

no rules je napisao/la:
12 jan 2020, 21:01
U savezu su nam ljudi koji rade protiv dobrobiti bh rukometa , a posebna priča je ID broj , pa ima li iko školovan u tom savezu da digne sve na noge i sportiste i sve normalne ljude i da to dođe do parlamenta i da se država obaveže da pomogne da se vrate dugovi , a da odgovorni za te dugove odgovaraju ...
Ja bi bio najsretniji da nam IHF ili EHF riješe taj problem, da nas suspenduju kao što nas je FIFA suspendovala, i onda se taj problem mora riješiti.
Voli te tvoje Sarajevo.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 jan 2020, 21:04

suman je inace jedan od nasih sportskih heroja. sjecam se njegovih golova gdje se okrece 180 stepeni u zraku i zabija, ili gol u zadnjoj sekundi protiv ukrajine (slusao na radiju: sumaaaan pogadjaaaaa), ali opet moram reci, da nikad neke stvari necu skontati. napr. vadi 15tak min prije kraja u becu do tad najefikasnijeg igraca predragovica (mislim da je imao 5 od 5)...isto kao da ga je nekako strah pobjede, pa zablokira u glavi i sa tim black out-om cini rezove koji sve pokvare...neznam.. .

ps: zna li neko sto onoliko godina basic nije htjeo (vise) da nastupa za bih? ja licno MISLIM (kao obicni navijac, nikad nisam dobio odgovor) da je on pravi profesionalac, koji je otisao zbog naseg amaterizma a placene medije su to presutile (isto kao sa salihamidzicem u nogometnoj reprezentaciji)...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 12 jan 2020, 21:18

edinjo-bih je napisao/la:
12 jan 2020, 21:04
suman je inace jedan od nasih sportskih heroja. sjecam se njegovih golova gdje se okrece 180 stepeni u zraku i zabija, ili gol u zadnjoj sekundi protiv ukrajine (slusao na radiju: sumaaaan pogadjaaaaa), ali opet moram reci, da nikad neke stvari necu skontati. napr. vadi 15tak min prije kraja u becu do tad najefikasnijeg igraca predragovica (mislim da je imao 5 od 5)...isto kao da ga je nekako strah pobjede, pa zablokira u glavi i sa tim black out-om cini rezove koji sve pokvare...neznam.. .

ps: zna li neko sto onoliko godina basic nije htjeo (vise) da nastupa za bih? ja licno MISLIM (kao obicni navijac, nikad nisam dobio odgovor) da je on pravi profesionalac, koji je otisao zbog naseg amaterizma a placene medije su to presutile (isto kao sa salihamidzicem u nogometnoj reprezentaciji)...
Šuman jeste bio sjajan igrač i zanimljivo je da nekada vrsno krilo kao trener "ne voli" krila i sva igra mu se svodi na 'sredinu' na bekove+pivot!?
I Pape je bio mnogo veća igračka zvijezda, ali kao trener.. ma, svi znate.

Edin Bašić - jednostavno pitanje, komplikovan odgovor. Mnogo toga se zna, ali i ne zna. Najbolje bi bilo da mladi gospon sam objasni razloge što je godinama (kada je bio u najboljoj formi) odbijao da igra za svoju reprezentaciju, a sada mu ne smeta da, lijepo 'skockan' udobno sjedi na klupi te iste reprezentacije.
Da imamo novinare kao što nemamo to bi bilo prvo ili drugo pitanje koje bi trebalo postaviti Edinu Bašiću i sada ali i onda kada se ukazao u stručnom štabu.
Bosno moja poharana....

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 jan 2020, 21:30

Raonffa je napisao/la:
12 jan 2020, 20:53
Salih1984 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
12 jan 2020, 20:05
Grupa jeste najteža na prvenstvu, ali ovo danas protiv Portugala je isključivo poraz zbog našeg (ne)kvaliteta i tehničkih grešaka.

Porazi od Norveške i Francuske, sa kolikom god razlikom, su neka druga stvar, nešto na čemu se nama šta zamjeriti ni igračima ni stručnom štabu. Ali ovo danas je nešto drugo, i to da se razumijemo opet ništa kontra igrača, oni su dali svoj maksimum, ovo je selektorov poraz 1/1.
Ako je vec takav patriota kojim se predstavlja,ja bih mu ponudio mjesto predsjednika saveza
Ne znam šta bih ti rekao, ma ostat će Šuman na selektorskoj poziciji makar još jedan ciklus.
Nadam se da cemo imati bar srece u izvlacenju za baraz
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 jan 2020, 21:35

Salih1984 je napisao/la:
12 jan 2020, 21:30
Raonffa je napisao/la:
12 jan 2020, 20:53
Salih1984 je napisao/la:

Nadam se da cemo imati bar srece u izvlacenju za baraz
I to vala teško :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 12 jan 2020, 22:21

Hocel mi neko objasniti sistem baraza za sp?? Hvala
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2020, 22:23

Hoce li se ikad u Bosni roditi neki top bek koji moze resetati s deset metara u kontinuitetu to nikad nismo imali, citav zivot se patimo s ovim vanjskim sutem
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 12 jan 2020, 22:30

Trigger je napisao/la:
12 jan 2020, 21:18
edinjo-bih je napisao/la:
12 jan 2020, 21:04

Šuman jeste bio sjajan igrač i zanimljivo je da nekada vrsno krilo kao trener "ne voli" krila i sva igra mu se svodi na 'sredinu' na bekove+pivot!?
I Pape je bio mnogo veća igračka zvijezda, ali kao trener.. ma, svi znate.

Edin Bašić - jednostavno pitanje, komplikovan odgovor. Mnogo toga se zna, ali i ne zna. Najbolje bi bilo da mladi gospon sam objasni razloge što je godinama (kada je bio u najboljoj formi) odbijao da igra za svoju reprezentaciju, a sada mu ne smeta da, lijepo 'skockan' udobno sjedi na klupi te iste reprezentacije.
Da imamo novinare kao što nemamo to bi bilo prvo ili drugo pitanje koje bi trebalo postaviti Edinu Bašiću i sada ali i onda kada se ukazao u stručnom štabu.
Za Bašića se zna da nikada nije tjeo da igra,ja sam čuo priču da je tražio pare od saveza da bi igro neznan koliko je Tacna.Sahman također,kao i Boesen neznan koja je njegova uloga kažu daje on bankrotira pa došao kod nas neke dresove H2O prodavati sve je moguće.A tek doktor Zukić nemam rijeci ,.sve bivši izdajnici sto bi naši ljudi rekli

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 jan 2020, 22:36

Sumnjam da iko od njih ima neke monetarne koristi.

Šuman je dobar ali za neke druge pozicije. Tipa neki direktor, skaut.

Doborac bi bio za selektora, odličan je s Gračanicom.

Ispao sam iz fola, šta je sad sa savezom, znam da se i Tahirović u vezu dovodio, pa pečat, pa aktovi pa će ovaj biti do NG.

Ako bi neko ukratko mogao sumirati bilo bi odlično.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 12 jan 2020, 22:36

legenda reala je napisao/la:
12 jan 2020, 22:23
Hoce li se ikad u Bosni roditi neki top bek koji moze resetati s deset metara u kontinuitetu to nikad nismo imali, citav zivot se patimo s ovim vanjskim sutem
Drug moj da se rodi Sagosen,Dusebajev,Hensen u Bosni daje bosnjo da ga ne uzmu susjedi.Mislis li ti dabi dobio poziv a kamoli da bi igra od velikih igrača poput Terze,Prcea,Karačića .Sta misliš o ovome jesam li upravu

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 12 jan 2020, 22:41

Gledaj sumanovih botova sto ga podrzavaju na anketi :rol: :rol: :rol:
Kad ga tako volite kupite mu koju knjigu o rukometnim taktikama,da nauci covjek sta posto je i vise nego ocito da veze nema
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 jan 2020, 22:43

Dzaba ti neko ko ce zabijati s 10 metara, kad mi nijednu odbranu ne mozemo da izigramo. Ni Panic, ni Malinovic, ni Hamidovic, ni Prce nemaju los sut, ali sta ti vrijedi sve to kad moras sutirati preko 10 ruku.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2020, 22:46

Fagus501 je napisao/la:
12 jan 2020, 22:36
Drug moj da se rodi Sagosen,Dusebajev,Hensen u Bosni daje bosnjo da ga ne uzmu susjedi.Mislis li ti dabi dobio poziv a kamoli da bi igra od velikih igrača poput Terze,Prcea,Karačića .Sta misliš o ovome jesam li upravu
ma ni neznalica tipa Bilala ne bi mogla ignorisati Sagosena :P

Ghuraba je napisao/la:
12 jan 2020, 22:43
Dzaba ti neko ko ce zabijati s 10 metara, kad mi nijednu odbranu ne mozemo da izigramo. Ni Panic, ni Malinovic, ni Hamidovic, ni Prce nemaju los sut, ali sta ti vrijedi sve to kad moras sutirati preko 10 ruku.
ma jedan vrhunski bek suter bi rijesio sve nase probleme.
ja sam reko ljudino top beka tipa Sagosena,Hansena i sl. dokad ce se u Bosni samo dobri golmani i pivoti radati :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 jan 2020, 22:50

Koliko Hansen igra na vrhunskom nivou imam utisak da mu je 40 a ne 32-3 godine
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.