Nije sve tako sivo.Heller je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:23Sve vam ****klix je napisao/la: Našoj reprezentaciji sada treba pobjeda Francuske nad Norveškom večeras, a potom i naš trijumf za dva dana protiv Francuza, kao i trijumf Portugala protiv Norveške. U tom slučaju pravila bi se mini tabela između naše reprezentacije, Norveške i Francuske, a reprezentacija s najboljom gol razlikom bi prošla dalje.
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
"We need to suffer. And we need to fight."
E u ovom smo šampioni Sanele miHeller je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:23Sve vam ****klix je napisao/la: Našoj reprezentaciji sada treba pobjeda Francuske nad Norveškom večeras, a potom i naš trijumf za dva dana protiv Francuza, kao i trijumf Portugala protiv Norveške. U tom slučaju pravila bi se mini tabela između naše reprezentacije, Norveške i Francuske, a reprezentacija s najboljom gol razlikom bi prošla dalje.

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Moze mi neko reci hocemo li biti nosioci u barazu i kako to vec ide??
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma vjeruj da ih imaju mnogo manje nego što se misli, eto malo pročačkaj ove reprezentacije Srbije u rukometu, fudbalu i košarci, teško da ćeš naći bilo kojeg Crnogorca. Ne idu ni oni toliko igrati za Srbiju kada im Crna Gora garantuje neki sistem i neki uspjeh.FoSte95 je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:18a na stranu što imaju istih problema u vidu da dosta sportista im ide igrati za Srbiju, ali opet po broju stanovnika su malo veći od Sarajeva............Raonffa je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:15Zato što imaju sistem u tim sportovima gdje su uspješni. U ženskom rukometu imaju Budućnost koja je uvijek među najboljim klubovima na svijetu, zato će i u ženskom rukometu biti uvijek jaki, mogu forsirati svoje mlade nade u tom klubu.
Što se tiče muškog rukometa, nemaju neki izrazito jak klub ali su napravili prije par godina neki sistem za mlađe kategorije (o tome ti može više reći Virtual, pričao je već jednom o tome).
Košarka također, imaju tu mušku selekciju Budućnosti koja je godinama među najboljim klubovima u regionu, a to ti je garant razvoja igrača i kao plod imaju plasmane na velika takmičenja.
Ne bi ni kod nas talenti išli igrati za komšije da imamo neki sistem, a to ti najbolje pokazuje da u rukometu Bošnjaci idu igrati za Katar, u košarci za Tursku, u fudbalu dijasporci se često odlučuju igrati za matične države. Nije to toliko do nacionalnosti koliko se misli, eto ovi primjeri su ti najbolji pokazatelj da je to najviše zato što ovdje nema nikakvog sistema ni perspektive.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Vrhunac matematike u Bošnje.Osim13 je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:26E u ovom smo šampioni Sanele miHeller je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:23Sve vam ****klix je napisao/la: Našoj reprezentaciji sada treba pobjeda Francuske nad Norveškom večeras, a potom i naš trijumf za dva dana protiv Francuza, kao i trijumf Portugala protiv Norveške. U tom slučaju pravila bi se mini tabela između naše reprezentacije, Norveške i Francuske, a reprezentacija s najboljom gol razlikom bi prošla dalje.![]()
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Evo ankete narode,glasajte 

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Da nije protjeran Ognjen Vranješ pala bi i Norveška, a kamoli Portugal.
Šta kaže Spaho, hoće li utakmica BiH Francuska biti bez rezultatskog značaja. Možda za francuze za nas sigurno ne
**** te onaj ko ti mikrofon dade

Nullius in verba
-
- Kontakt:
Hvala Bilalu za sve - ali brate mili sa ovakvim timom ne ides 7 na 6 i gubis 2 razlike kao zadnji amater
Mostar u srcu, Velež do groba
Kakva priča o mentalitetu, mentalitet je kad imaš kvalitet i razjebes sve, ova današnja utakmica i sve greske od danas nisu odraz mentaliteta već našeg nekvaliteta. Ovakvu utakmicu možemo i dobiti da se neke stvari poklope i da nas sreća malo pomiluje, ali 2 takve na prvenstvu ne možemo dobiti tako da smo stvarno daleko od prolaza grupa kako god.dejavu je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:12Komentari tipa 'svaka cast momci', 'nema veze imali smo ih' su vrhunac naseg luzerskog mentaliteta.
Svaka cast na porazu? Svaka cast kad igras (po meni) bespotrebno bez golmana sa tim nekim viskom u napadu i pritome pravis smijesne tehnicke greske pa primis 2-3 opet smijesna gola iz kontri u momentima gdje se tekma bukvalno dobijala.
Hocemo li ikada kolektivno razmisljati normalnije, i ustvari dati kritiku i posvetiti paznju trenucima koji su izgubili ovu utakmicu, a ne odmah sVaka CasT moMci, nEma Veze biLi STe bliZu. Ima veze!
Loši smo, momci izašli dali sve od sebe i borili se, i s tim mentalitet veze nikakve nema.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Kod nas je toliko izražen taj gubitnički mentalitet da je to bolest, od poraza se prave pobjede, komentari tipa mi smo mlada reprezentacija, problemi u savezu, drugi puno više ulažu i ona za psihijatrije "ostavili su srce na terenu", nimalo realnosti i samokritike, Kamenici svaka čast, bez uvijanja ukazao na krivce, Bilal najveći, na prvenstvo vodi jedno lijevo krilo-Ovčinu, za koga svi koji prate rukomet znaju da je taraba, bez koncentracije u odbrani, sa lošom selekcijom šuta, lako upada u krize, sve su to razlozi zašto nije napravio ništa u karijeri, iako je imao odlične fizičke predispozicije za krilo, forsiranje Prcea iako lik sa 40 godina ima snage za 10-15 minuta I to samo napada, zamjena Toromanovića za Hamidovića, iako Toreta na kraju nije ni uveo i posebno igra 7-6 u periodu kada imaš dva gola prednosti i razbranjenog golmana. Malinović baca loptu krilu, a igra se sa 2 pivota, nakon toga niska lopta Prceu koju presjeca protivnički igrač i onda nemoguć pas prema Vranješu, tako da je Malina sa 3 laka gola, uz pomoć izgubljenog-izmorenog Ovčine, riješio utakmicu. Ako nastavimo jadikovati, glorificirati protivnike i za svaki poraz imati spremljen alibi, nikada nećemo napraviti iskorak. Neko je spominjao Crnogorce, e kod njih je ispravan stav, vjeruju u sebe i nikoga ne respektuju previše, zato i prave rezultate.
Znači ako je Portugal dobio Francusku tri razlike, a i nas isto tri razlike, to prosto znači da smo mi u rangu sa Francuskom i da smo ovo prvenstvo prekucali bukv
- JohnCleese
- Kontakt:
Naravno.FoSte95 je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:16ljudi imaju jaku repku u košarci, vaterpolu, rukometu (i muška i ženska), fudbaslka repka im je bara-bara sa BiH, odbojkaši i odbojkašice im igrali na evropskomJohnCleese je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:12Mentalitet.
Nikad nisu osjetili sramotnoga ropstva lance
Ali preduslovi svih preduslova su takvi da se generacije odgajaju na sokoljenju, vitezstvu, pobjedama, mitovima,... a ne na saburu, umjetnom inatu i savijanju kicme pred raznoraznim autoritetima.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nećemo. Idu dva kola u baražu, a mi ćemo igrati prvo. Šest posljednjeplasiranih ekipa sa Eura će da igra prvo kolo, a to smo mi.
U tom prvom kolu će igrati: Izrael, Litvanija, Rumunija, Turska i 6 ekipa s Eura. Postoji čak mogućnost i da tu ne budemo nosioci, mada će vjerovatno žrijeb to odlučiti.
Dakle, prvo kolo baraža otprilike: Izrael, Litvanija, Rumunija, Turska, Srbija, Ukrajina, Latvija, Rusija, Poljska, BiH.
Onda će pet pobjednika ići na ostale ekipe s Eura izuzev Danske i 4 prvoplasirane. Ali, ove ekipe koje ispadnu u prvoj fazi mahom neće biti nosioci ni tada.

Dakle, ako baš budemo imali sreće, pa da igramo sa Turskom recimo, a onda neko tipa Bjelorusije, Austrije, Češke u najboljem slučaju

Nisam neki pratioc rukometa.
Ali kao i u svakom sportu mi padamo fizicki. Onda se sjetim one Osimove kad veli kad nemas snage ”pada i taktika, i odbrana ma sve pada u vodu”.
Dok kod mi ne proradimo na tome. Uvijek ce ovako biti. Bilo u kojem sportu.
Samo na kontranapadima smo primili jednu 7-8 golova.
A sami neznamo izvesti kontru jel nemamo niti brzine niti snage.
Ali kao i u svakom sportu mi padamo fizicki. Onda se sjetim one Osimove kad veli kad nemas snage ”pada i taktika, i odbrana ma sve pada u vodu”.
Dok kod mi ne proradimo na tome. Uvijek ce ovako biti. Bilo u kojem sportu.
Samo na kontranapadima smo primili jednu 7-8 golova.
A sami neznamo izvesti kontru jel nemamo niti brzine niti snage.
Zadnja izmjena: Ado86, dana/u 12 jan 2020, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
Znaci da se ne nadam nicemHantraga je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:39Nećemo. Idu dva kola u baražu, a mi ćemo igrati prvo. Šest posljednjeplasiranih ekipa sa Eura će da igra prvo kolo, a to smo mi.
U tom prvom kolu će igrati: Izrael, Litvanija, Rumunija, Turska i 6 ekipa s Eura. Postoji čak mogućnost i da tu ne budemo nosioci, mada će vjerovatno žrijeb to odlučiti.
Dakle, prvo kolo baraža otprilike: Izrael, Litvanija, Rumunija, Turska, Srbija, Ukrajina, Latvija, Rusija, Poljska, BiH.
Onda će pet pobjednika ići na ostale ekipe s Eura izuzev Danske i 4 prvoplasirane. Ali, ove ekipe koje ispadnu u prvoj fazi mahom neće biti nosioci ni tada.![]()
Dakle, ako baš budemo imali sreće, pa da igramo sa Turskom recimo, a onda neko tipa Bjelorusije, Austrije, Češke u najboljem slučajuU najgorem klasika
![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A kad je izvlacenje za baraz?Hantraga je napisao/la: ↑12 jan 2020, 18:39Nećemo. Idu dva kola u baražu, a mi ćemo igrati prvo. Šest posljednjeplasiranih ekipa sa Eura će da igra prvo kolo, a to smo mi.
Onda će pet pobjednika ići na ostale ekipe s Eura izuzev Danske i 4 prvoplasirane. Ali, ove ekipe koje ispadnu u prvoj fazi mahom neće biti nosioci ni tada.![]()
Dakle, ako baš budemo imali sreće, pa da igramo sa Turskom recimo, a onda neko tipa Bjelorusije, Austrije, Češke u najboljem slučajuU najgorem klasika
![]()
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Prvi dio baraža se igra u aprilu, a drugi u junu. Izvlačenje pretpostavljam odmah iza Eura.
Muka mi više od baraža iskr bgm mjkm
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.