ma jok, ideja je po meni losa i nebi uspjela.avlami97 je napisao/la:U Kantonu Sarajevo je oko 70 osnovnih škola i u svakoj otprilike 500 učenika. To je 35000 djece. Kada bi se angažirala Uprava i u svaku školu u KS došla sa prijedlogom o dodjeljivanju godišnje ulaznice za djecu koja to žele i navijaju za Želju uz novčanu nadoknadu od 10-15 KM za tu ulaznicu uz recimo još jedan poklon u vidu šala ili kape FK Željezničar, mislim da bi na tome zaradili dosta novih navijača. Istina je da djeca ulaze besplatno na utakmice, ali bi im ovo bilo vrlo interesantno, a dobili bi i polklon. Uz prijedlog djeci da dobiju poklon i godišnju ulaznicu, također i roditeljima te djece koja su kupila tu kartu ponuditi polugodišnje ili godišnje ulaznice po već određenim cijenama. Potrebno je da Uprava dođe do kupca, a ne kupac do uprave. Ova akcija bi sigurno uspjela i omasovli bi se navijači. Ovo je samo jedan od prijedloga, ali o tome trebaju voditi računa ljudi iz marketinga, kako i na koji način privući ljude na stadione. TV reklama i niz drugih mogućnosti stoje na raspolaganju, ali se takvi projekti trebaju uraditi stručno, precizno i korektno. Ima ljudi koji bi za svoju djecu kupila tu jartu, a da ta djeca nikada ne otišla ni na jednu utakmicu. Kupili bi je jer vole Želju i sve što je za njega vezano. Znači Željo treba doći kupcu, a ne kupac Želji. Željo je šampion.
te bi se roditelji bunili vamo tamo.
ima hiljadu drugih nacina da raja dodje a najbolje je rezultatom. mi ne trazimo sad milion gledalaca nego samo normalni broj. Bolje utakmice privuku vise posjetilaca dok ostale gdje je protivnik los ljudi znaju da ce zeljo pobjediti i ne dodju.
Pa ideje treba pisat marketingu u mailu i predlagat.
Kakve Osnovne skole, da direktoru dodje necija mama na vrata i kaze vi njenu djecu saljete na tekme navecer kad treba da je kuci, a tamo u 8 navecer nema sta trazit osim baklje, noza, belaja i bla bla...
Treba preko nekih sponzora trazit da i oni nas sponzoriraju. To se u svijetu radi.
Ma samo da potpisu ugovor sa Marketing Agencijom u BiH i plate joj, oni bi nasli bruku sponzora i promovirali Zelju. Ne moraju ni imat puno ljudi u Marketing sektoru da ih bezze ne placaju nego plate njih.