Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Zonked
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Zonked » 11 jan 2020, 16:55

Martial prvi kandidat za izmjenu ako nesto ne napravi do 60min

Uz dobra 3 igraca na sredini Rash i Martial bi se gusili u golovima a ovako igra jeste dobra ali nema dovoljno kvaliteta da kreiraju vise prilika za napadace
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 11 jan 2020, 17:00

Fakat fali individualnog kvaliteta u veznom redu da napad trostruko bolje funkcioniše. Samo jedna kvalitetna lopta u prvom poluvremenu i odmah gol. Iako Pereira i Mata nisu loši danas, kao ni Matić i Fred, osjetno je da ovdje fali neko ko će konstantno prijetiti protivniku sa dodavanjima iza odbrane. Ako postoje ikakve šanse za Brunom, dovoditi ga bez razmišljanja. Nema se više šta čekati jer Pogba je bivši od ljeta.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 11 jan 2020, 17:02

Pa da nije da su oni losi i da fali zalaganja to nije upitno ali jbg to je nedovoljno za klub kakav je United
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 jan 2020, 17:09

Eh sada privedite kraju.

Rash ne staje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 11 jan 2020, 17:12

Sve je ovo smijesno komentarisati, jer igramo protiv “podruma” PL-a, i opet se patimo. kako god ovo danas zavrsi, jer padaju golovi, opet je ovo testament nasoj kvaliteti, odnosno, manjku iste

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 jan 2020, 17:18

Nisam bas vidio da se nesto aman patimo. Ali da ovo nije nikakav znak kontinuiteta to svakako. Bez obzira na pobjedu ovdje svi znamo da protiv LFCa tesko da mozemo so boda.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 11 jan 2020, 17:33

Patimo se, pogledaj nam igru veci dio utakmice. Ovu buraniju bi City razmontirao do jedno 5:0 na poluvremenu i u 60-oj bi izvrsili sve tri izmjene da odmore nosioce igre. Mi neke “stikle” udaramo, izmjene pasova, fol danas dobri, a ne mozemo ljude u cistu sansu da izbacimo. Dodje ti zvanicno najgora ekipa lige bez najboljeg igraca i ti ne mozes da rutinski odradis. Realno, osim protiv par bljeskova protiv jacih, mi smo sa igrom, tempom, kreativnoscu, ekipa iz “gornje sredine”, u najboljem slucaju. Sa contenderima nas ne treba uopste ni pokusavati porediti

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 11 jan 2020, 17:34

Ako se od malog Greenwooda ne napravi igrač, onda i neće od nijednog više iz akademije. :tokralju:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 11 jan 2020, 17:36

@al, pogledaj ti koji film, smiri se. Počeo si sve živo kritikovati, a ni sam ne znaš šta pišeš.

4 0 i mi se patimo. :tokralju:

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 11 jan 2020, 17:41

al... je napisao/la:
11 jan 2020, 17:33
Patimo se, pogledaj nam igru veci dio utakmice. Ovu buraniju bi City razmontirao do jedno 5:0 na poluvremenu i u 60-oj bi izvrsili sve tri izmjene da odmore nosioce igre. Mi neke “stikle” udaramo, izmjene pasova, fol danas dobri, a ne mozemo ljude u cistu sansu da izbacimo. Dodje ti zvanicno najgora ekipa lige bez najboljeg igraca i ti ne mozes da rutinski odradis. Realno, osim protiv par bljeskova protiv jacih, mi smo sa igrom, tempom, kreativnoscu, ekipa iz “gornje sredine”, u najboljem slucaju. Sa contenderima nas ne treba uopste ni pokusavati porediti

Odigrali su nerijeseno sa Tottenhamom, Leicesterom i Arsenalom u zadnjih 40 dana, dobili taj City prije 3 mjeseca, tako da bar sto se danasnje utakmice tice :shh: :shh: :shh: :shh: :shh: :shh:
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 11 jan 2020, 17:48

Poligon10 je napisao/la:
11 jan 2020, 17:36
@al, pogledaj ti koji film, smiri se. Počeo si sve živo kritikovati, a ni sam ne znaš šta pišeš.

U redu je “strucnjak”, ne glumi mi ovdje forumskog psihologa. Svako ima pravo na svoje misljenje, A za ovo sto pisem, uzecu slobodu da te podsjetim kad nas prva solidnija ekipa natambura, a mi za 90 minuta nijednom ne opalimo u okvir gola. A tu cemo priliku imati, bojim se, jako brzo

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 11 jan 2020, 18:01

Od pocetka sezone dobili Chelsea 2x, City, Totenham, Leicester, remizirali sa Arsenalom i Liverpolom...

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 11 jan 2020, 18:07

OK Ole nije genije ali yebiga hajmo se posrati i na svaki dobar rezultat koji napravi

Brzo smo izgleda zaboravili rezim Josea gdje je United izgledao tako bezidejno i toksicno na terenu bez obzira da li protivnik bio npr City ili kup utakmica protiv ekipe iz 3.lige i u vecini tih utakmica nisi mogao vidjeti razliku izmedju Uniteda i treceligasa i to je ako nista Ole promjenio i ima bar malo zivota i energije u ovom timu protiv vecine protivnika

Istina ima dosta kixeva ali kad vidis s cim trenutno raspolaze na sredini terena pa dobro da ista izvlaci iz ove ekipe

Isti ovaj Norwich je ranije ove sezone zabio Cityu 3 gola tako da
slika

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 11 jan 2020, 18:10

al... je napisao/la:
11 jan 2020, 17:48
Poligon10 je napisao/la:
11 jan 2020, 17:36

U redu je “strucnjak”, ne glumi mi ovdje forumskog psihologa. Svako ima pravo na svoje misljenje, A za ovo sto pisem, uzecu slobodu da te podsjetim kad nas prva solidnija ekipa natambura, a mi za 90 minuta nijednom ne opalimo u okvir gola. A tu cemo priliku imati, bojim se, jako brzo
Dobro, budi ti stručnjak i analitičar, a ja ću gledati utakmicu gdje se patimo pri rezultatu 4 0.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 11 jan 2020, 18:18

Man Utd's last 15 Premier League goals:

⚽️ Rashford
⚽️ Rashford
⚽️ Rashford
⚽️ Martial
⚽️ Greenwood
⚽️ Martial
⚽️ Greenwood
⚽️ Rashford
⚽️ Martial
⚽️ Martial
⚽️ Rashford
⚽️ Rashford
⚽️ Rashford
⚽️ Martial
⚽️ Greenwood

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 11 jan 2020, 20:33

Pustit olea da radi svoj posao,ili mu dati otkaz...
Moramo shvatit da ovaj klub igra ligu evrope,onda bi nam trebalo sve biti jasnije...
Imamo bolji pristup,a losije igrace nego kad je tu bio moyes,lvg,mou...
Ole nije veliki strucnjak,al je bio veliki igrac,voli United.
Za ove ostale mogu reci da su tu bili prvo radi novca a onda sve ostalo.
Ovjde samo da je Pogba ozbiljan,United bi bio mnogo jaci a ovako ide mu ja se nadam noga iz Uniteda.
Treba nam par pojacanja na sredini terena,uz prodaju Pogbe to bi bilo odlicno.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 11 jan 2020, 22:56

@Poligon

Vidi, nemam namjeru da se natežem s tobom. Dugo smo obojica na ovom forumu, nema potrebe. Od mene respect. Ovdje smo da razmijenimo mišljenje, koje ne mora biti isto - za to valjda forumi i služe. I naravno, ovdje stvarni stručnjaci “ne stanuju”. Da to jesmo, ne bi radili ono što radimo svaki dan za siću, nego bi uzimali lopatom radeći za najjače timove liga petice.

Ako je možda malo ostalo nejasno što ja u zadnje vrijeme prosipam negativu I nerviram se, a ovamo se pobijedi sa 4:0, evo da probam da pojasnim - nervira me euforija bez pokrića koja odmah zavlada. Isto ko da nas tri dana ranije City nije rastavio na proste faktore. Ništa im nismo mogli. Da im se posložilo taj dan bila bi petarda, je li tako? Gledali smo, ne treba se zavaravati. Nas nigdje nije bilo.

Realno, šta se u u tri dana promijenilo? Ako ćemo biti iskreni, ne puno toga, jer nam je roster pravo kratak, pa je OGS imao samo jednu opciju na stolu, a to je da zamijeni najvećeg idiota u ekipi Lingarda sa bilo čim. I danas je upalilo sa Matom na krilu i Perreirom na 10-ci. Ono što je zaista razlika bila jeste činjenica da je došao Norwich, nakon 22 kola imaju 14 bodova, ubjedljivo su zadnji, još im nije doputovao prvi strijelac. I protiv takvog Norwicha, koji nije imao nikakve ambicije i koji nam je davao “hektare” prostora za igru, u prvih 25 minuta ne napraviš ama baš ništa do onog trzaja Mate, kada je sebe oslobodio na lijevu nogu i poslao onu savršenu loptu. Poslije toga, mi pravimo iste greške Kao priotiv Citya i otvaramo dvije mrtve prilike njima, srećom danas na suprotnoj strani nisu bili Salah ili De Bruyne. Poslije (sreća) na vrijeme dođe penal i onda se sve posloži.

Nisam ja budala, kakva su vremena, meni je itekako drago da smo ikoga uzeli 4:0, ali to ne može sakriti da nam je nivo igre u strašnom padu još od sredine decembra. Nakon one serije kada smo nagrdili City kući, uzeli Tott., zaredali smo sa negativom - odnese Everton bod, Watford i nikakav Arsenal te uzmu, City te baš nalupa u jedinom takmičenju gdje si imao realnu šansu.Wolvesi remi u drugom kupu, realno, trebali nas uzeti. Uzeo si Alkmaar, Newcastle I Burnley. Slabo.

Poštujem i podržavam ja i proces, i podmlađivanje sastava i tjeranje škarta, ali me nervira da mi fundamentalno kaskamo u mjestu već mjesecima. Playbook nam je isti iz utakmice u utakmicu, protivnici su nas dobro iščitali i mi se, realno, patimo sa svima. Znali smo da OGS nije Marcelo Lippi, ali brate, daj malo “podebljaj” to. Za godinu dana i s Pheelanom iza leđa, koji je hodajuća enciklopedija, trebao je napredovati. Ima tu i do igračkog kadra, ali da je mogao bolje - morao je.

Zato mi ovo sve malo više ide na nerve - treći trener od Sir Alexa, treći ciklus, potrošili malo bogatstvo na igrače, a mi i dalje ne možemo da uhvatimo kamo ovo ide. Da kažeš da ćeš za godinu-dvije biti ozbiljan igrač u EPl i LP, vrijedilo bi strpljenja. Ovako, teško.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 11 jan 2020, 23:32

@al, nećemo se mi natezati. Nismo djeca i naravno da i ti imaš respect od mene. Ovdje je ipak drugi par cipela u pitanju, bar što se mene tiče. Shvatam ja tebe i tvoje kritike, ponekad i frustracije, ali moramo imati više tolerancije na ovu ekipu. Zadnjih nekoliko kola igramo sa najlošijim veznim redom otkako znam za klub, a isti je sigurno i ponajgori u ligi (ovo mogu bez puno pretjerivanja da kažem). Znači bez Scotta i Pogbe ova ekipa se pretvara u ispod-prosječnu kada je kreacija u pitanju. E sad, i kad uhvatimo malo zaleta dese nam se te povrede i onda u ovom gustom rasporedu ekipa jednostavno nije u stanju da održi ritam jer smo kadrovski u jako lošem stanju. Sad ti meni možeš reći šta je radio tokom ljeta i slične stvari. - Ja ću tu reći da je on ipak uspio očistiti ovu ekipu od škarta i nastavlja to raditi (Young i nadam se dodatnim odlascima naljeto). Pored toga doveo je 3 pojačanja, 2 od 3 su definitivno pogođena, a što se tiče Megvajera mogu samo reći da je okej i da ga želim vidjeti sa boljim partnerom i boljim veznim redom ispred njega. E što se tiče generalno posla koji obavlja Ole, sigurno da nisam ni ja najzadovljniji. Za ovaj gore dio ima prolaznu ocjenu od mene, dok igra i situacija na terenu moraju biti bolji. Tu ću mu dati prostora do kraja sezone (kao što će to uraditi i uprava), ako do tada ne uspije uvezati neku konstantu i ostvariti zapažen rezultat (ja se nadam da mu je LP uslov), onda krenuti po Pochea a njemu se zahvaliti.

Zekicbusioc
Kontakt:

Post Postao/la Zekicbusioc » 15 jan 2020, 20:24

Pazi te vcrs kad ubaci Lingarda ,pa po običaju odigra dobro , pa opet ce da ga ubaciva u prvu postavu

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 15 jan 2020, 20:45

Gledam postavku, mogao bi Wan Bissaku Ole malo odmoriti, a dati koji minut Dalotu... mogao je mozda i Nemanju malo odmoriti, igra mu neprekidno od kada je upao u rotaciju. E sad osim ako ne misli da ima sanse da napadne kup...

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.