Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
https://www.klix.ba/vijesti/regija/plen ... /200111027
kakav klotz, nije ni čudo što ga vilama po HDZ-u ganjaju.

kakav klotz, nije ni čudo što ga vilama po HDZ-u ganjaju.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
- Kontakt:
Pa nesmijes ni zenu, ni djecu po zakonu pa se cojk opet dofati i ubi boga u njoj. Babo kae jednom ostavi ti nista, on zviz.
Ako tvoj mozak to tako svata ja ti nista tu ne mogu.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Treba Izrael natamburat ove divljake jednom za svagda
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Mogla bi se i vjera koristiti za vođenje države da je spremna za update, ali nije. Svijet je složenije mjesto za boraviti od onog od prije 1500 ili 2000 godina. Pored toliko različitosti, teško je uspostaviti nešto što zagovara isključivost i dominaciju. S druge strane naučna dostignuća i razvoj je dosegao visok nivo da bi se mnoge stvari trebale propitati u samim religijskim postavkama, a što sumnjam da će biti slučaj, jer uslov razvoja je da se ide pokraj nauke a ne protiv nje. Problem uključenja vjere u državu nije pitanje države ili zajednice koja to želi već pitanje i opstanka pogotovo u odnosu sa svima onim pored nje koji zadaju tempo razvoja i sa kojima moraš da živiš i posluješ.
- Fantasista
- Kontakt:
Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
ali po vjeri ženu smiješ, svakako sa aspekta vjere su ovozemaljski zakoni tuta....ja samo govorim fakte i šta piše, ne izmišljam ništa...Sviuodbranu je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:20
Pa nesmijes ni zenu, ni djecu po zakonu pa se cojk opet dofati i ubi boga u njoj. Babo kae jednom ostavi ti nista, on zviz.
Ako tvoj mozak to tako svata ja ti nista tu ne mogu.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ja sam da državom vlada ono što je najbolje za njene građane. Ako je to vjera onda nek bude. Ako nije onda nije. Pitanje prava i slobode pojedinaca, ekonomski i tehnološki razvoj, odnosno podizanje kvalitete života su mi osnovne kvalitete koje bi se trebale maksimizirati što je više moguće. Koja god ideologija ili politika to maksimizira ja ću biti za nju.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:33Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
- Fantasista
- Kontakt:
Pa ne može jedna vjera jer imaš i pripadnike druge vjere koji su u takvim država zadnja rupa na sviralu.sljivo je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:38Ja sam da državom vlada ono što je najbolje za njene građane. Ako je to vjera onda nek bude. Ako nije onda nije. Pitanje prava i slobode pojedinaca, ekonomski i tehnološki razvoj, odnosno podizanje kvalitete života su mi osnovne kvalitete koje bi se trebale maksimizirati što je više moguće. Koja god ideologija ili politika to maksimizira ja ću biti za nju.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:33Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
-
- Kontakt:
Mislim da su nam cetnici i ustase porusili dovoljno. Fala bogu da se ne pitas niti ces.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:33Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
Druga je stvar sto se slazem da je broj dzamija prevelik, jer zjape prazne.
Ali velika nam je i administracija, vlada, primanja njihova i td ako je vama Islam i broj dzamija najveci problem halalosum.
U drzavnom budzetu treba uvrstiti stavku min 25 mil za oboljelu djecu do 18 god. Spasavat koliko se moze, djeca umiru zbog 5 ili 20 000 maraka, sramota.
Ja bi recimo za svaku umrlo dijete da likvidiramo po jednog političara, ono ništa brutalno, samo ih bosti šarafcigerom u glavu dok ne puste dušu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
ja bi im dao da uđu u vlast, ali bi ih i oporezovao i držao krivično odgovornim i gonio...mislim da bi sami odbili da uđu pod tim uslovima...Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:42Pa ne može jedna vjera jer imaš i pripadnike druge vjere koji su u takvim država zadnja rupa na sviralu.sljivo je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:38Ja sam da državom vlada ono što je najbolje za njene građane. Ako je to vjera onda nek bude. Ako nije onda nije. Pitanje prava i slobode pojedinaca, ekonomski i tehnološki razvoj, odnosno podizanje kvalitete života su mi osnovne kvalitete koje bi se trebale maksimizirati što je više moguće. Koja god ideologija ili politika to maksimizira ja ću biti za nju.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:33Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
- Fantasista
- Kontakt:
Naravno da se ne pitam, samo iznosim svoje mišljenje.Sviuodbranu je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:48Mislim da su nam cetnici i ustase porusili dovoljno. Fala bogu da se ne pitas niti ces.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:33Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
Ali velika nam je i administracija, vlada, primanja njihova i td ako je vama Islam i broj dzamija najveci problem halalosum.
U drzavnom budzetu treba uvrstiti stavku min 25 mil za oboljelu djecu do 18 god. Spasavat koliko se moze, djeca umiru zbog 5 ili 20 000 maraka, sramota.
Jbg zar nije bolje napraviti kuću nekom RVI -u nego graditi crkvu ili džamiju a ima ih i previše.
Slažem se. Kako sam rekao i na početku religije imaju nepremostive probleme da bi mogli ući u svu tu priču. Ako ih premoste onda više nisu to što se predstavljaju. Religija je ideologija istomošljenika, i na kraju će se svesti na kult manjih zajednica.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:42Pa ne može jedna vjera jer imaš i pripadnike druge vjere koji su u takvim država zadnja rupa na sviralu.
Vjera previše tereti narod i državu.
Evo ja sam katolik,vjerujem u Boga,poštujem običaje i prakticiran ih ali crkvu ne podržajem!
Zašto?
Pa u crkvenim zapovjedima je stavljeno "pridonosi za crkvene potrebe".
Da bi mi svećenik posvetio kuću i blagoslovio istu moraš dati a prije toga predati dokument koliko para ćeš ove godine izdvojiti za crkvu!?
Kod ukopa,vjenčanja i takvih stvari po sistemu države oni te tjeraju da podmiris sve dugove inače ne možeš biti ukopan ili vjenčan,što kasnije vuče i vjenčani list itd.
U Njemačkoj godišnje isto tako traze i do 400e za vjerske zajednice ili kako već.Pa da bina ispovijedi bio "preko reda" prodaju se propustnice.
Ne treba više ni jednu crkvu a ni džamiju napraviti,one što su viška prenamjeniti u neke udruge ili sl.
Vjera je u srcu.
Evo ja sam katolik,vjerujem u Boga,poštujem običaje i prakticiran ih ali crkvu ne podržajem!
Zašto?
Pa u crkvenim zapovjedima je stavljeno "pridonosi za crkvene potrebe".
Da bi mi svećenik posvetio kuću i blagoslovio istu moraš dati a prije toga predati dokument koliko para ćeš ove godine izdvojiti za crkvu!?
Kod ukopa,vjenčanja i takvih stvari po sistemu države oni te tjeraju da podmiris sve dugove inače ne možeš biti ukopan ili vjenčan,što kasnije vuče i vjenčani list itd.
U Njemačkoj godišnje isto tako traze i do 400e za vjerske zajednice ili kako već.Pa da bina ispovijedi bio "preko reda" prodaju se propustnice.
Ne treba više ni jednu crkvu a ni džamiju napraviti,one što su viška prenamjeniti u neke udruge ili sl.
Vjera je u srcu.
-
- Kontakt:
Ja sam se slozio sa tobom samo mi zasmetao nacin na koji kazes.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:51Naravno da se ne pitam, samo iznosim svoje mišljenje.Sviuodbranu je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:48Mislim da su nam cetnici i ustase porusili dovoljno. Fala bogu da se ne pitas niti ces.Fantasista je napisao/la: ↑11 jan 2020, 14:33Vjera treba da bude tvoja privatna stvar. Slavi praznik koji hoćeš, klanaj, posti i slično. Država treba da gradi ceste, mostove, liječi narod a ne da se za djecu skuplja po cesti za operaciju i da se penzionerima mora davati sadaka da ne bi umrli od gladi. Vjera i država ne smiju imati ništa jedno sa drugim. Što se mene tiče ja bih to sve zabranio i porušio vjerske objekte.
Jbg zar nije bolje napraviti kuću nekom RVI -u nego graditi crkvu ili džamiju a ima ih i previše.
Ne treba rusiti, treba zabraniti bespotrebnu gradnju.
A da bogdom ima budzet od 100 mil za djecu, invalide, penzinere i td...i ja bi volio
- PointBlank
- Kontakt:
Plaćaju li vjerske zajednice porez? Evo hajmo ovako.. svaka vjerska zajednica u Bosni da bude dužna plaćati porez na osnovu:
-broja bogomolja i po lokaciji istih (sarajevo skuplje od trnova npr)
-procentualnoj količini vjernika
-broju odsluženih religijskih ceremonija
-broju uposlenika
I da svaki građanin plaća porez crkvi/džamiji i kome već ako hoće sunet, dzenazu, krstenje, sprovod, svadbu..
Ruku u vatru ako se ne bi promijenilo malo.. pa se ne bi štancala munara na munari, svaki sokak sad ima jednu, ne bi se crkve širile na 100 i više kvadrata, ne bi se za svako dešavanja tražio istup vjerodostojnika i ceremonije s istima..
-broja bogomolja i po lokaciji istih (sarajevo skuplje od trnova npr)
-procentualnoj količini vjernika
-broju odsluženih religijskih ceremonija
-broju uposlenika
I da svaki građanin plaća porez crkvi/džamiji i kome već ako hoće sunet, dzenazu, krstenje, sprovod, svadbu..
Ruku u vatru ako se ne bi promijenilo malo.. pa se ne bi štancala munara na munari, svaki sokak sad ima jednu, ne bi se crkve širile na 100 i više kvadrata, ne bi se za svako dešavanja tražio istup vjerodostojnika i ceremonije s istima..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 107 gostiju.