legenda reala je napisao/la: ↑11 jan 2020, 01:19
Raonffa je napisao/la: ↑11 jan 2020, 00:58
Pisao sam ranije večeras, imao je tri gola i bar 5-6 asistencija, odličan doprinos u napadu, na kraju je silom prilika igrao dobrih 45 minuta, trebalo je i njemu malo da se rotira sa Karačićem. Ne treba ići iz krajnosti u krajnosti, niti da Perić ima čitavu minutažu niti da je Karačić uvijek na klupi, treba ih nekako poloviti, dozirati, tačno osjetiš kada ti treba Ivo da malo "stane" na loptu i iznudi par pametnih prekršaja uz mogućnost dvije minute za protivnika, a sa druge strane osjetiš i kada ti treba Perić da malo ubrza igru i da nam bekovska linija dobije na eksplozivnosti i lucidnosti.
Upravo ono što smo ja i ti pričali od početka a vidjelo se i večeras da se utakmica igra 25 minuta mi bi bili TOP ekipa al jbg, zato se moramo rotirati maximalno ako želimo Pravog Nikolu i Karačića al jbg Bilal to neće i večeras je premorio Nikolu i kad je pao fizički i prešišali su nas Norvežani za čas posla dvije greške u napadu kontre i plus tri kasnije više nije bilo povratka.
Burić je bio maestralan u prvom dijelu baš je radio čuda na golu svijetska klasa, šteta što ga ni odbrana nije nešto ispratila probijali su nas Norvežani nismo ih uopšte umrtvili onaj egal smo držali jer su Nikola i Burić bili raspoloženi pa smo se 25 minuta nadigravali s Norvežanima i bili smo dobri mora se priznati što se u Bosni ne rodi jedan Sagosen jbm mu majku
Mislim taktički smo mi tačno ušli u utakmicu kako treba al nismo im mogli ništa probali smo al je nemoguće usporiti ih, znači daješ im gol oni izvode brzi centar zabijaju nam gol mi se još nismo ni izmjenili ono je nestvarno svaka im čast.
Ovčina je bio loš kako u odbrani tako i u napadu al mene je više nervirala nonšalancija u odbrani , glumi lik Abaloa a nema veze, ono ponašanje na prednjem na Sagosenu je bezobrazno ono stane ispred njega samo reda radi nijednom nije pokušo ga zaustaviti na devet sijeckati im napade usporiti ih nego ga samo nešto usmjerava da kruži onda Terza mora izaći i pravimo bespotrebno penale i isključena da je neko bolji od Ovčine bio na prednjem možda bi i duže držali egal ma samo neko ko će se bar truditi da zaustavi ga.
I daj Bilale napravi neku akciju za ovog Hamidovića momak ima strašan skok samo mu treba prava akcija dobićeš mnogo imaćeš i Nikolu odmornog uvijek
Slažem se, po meni je Bilal napravio jednu ključnu grešku (dobro ne baš ključnu rezultatski, izgubili bi mi svakako al' jedan mali autogol je dao sam sebi) kada je na 9:9 ubacio Hamidovića umjesto Nikole, mislim bilo je tu negdje oko 9-9, možda su Norvežani vodili 10-9 ili 11-9, nije ni bitno. Uglavnom, ubacio je Hamidovića baš u momentu kada su ovi promijenili golmana jer smo mi imali odličnu realizaciju do tada, i baš tada Bilal ubacuje Hamidovića i to mu pravi onu glupu akciju gdje se on izvuče na 15 metara od gola i puca preko čitave odbrane, prva stvar predvidljivo je i ne može proći, druga stvar glupo je u onim momentima tražiti onakva rješenja kada ti treba duži napad i siguran gol, treća stvar razbranili smo ga sa tim nerezonskim šutevima, pa nam je pravio probleme sve dok nismo zaigrali 7 na 6 sredinom drugog poluvremena.
Umjesto da je ubacio Vegara koji je ipak duže u reprezentaciji i igrao je već dosta utakmica kao zamjena za Nikolu, malo je da se tako izrazim taktičniji igrač od Dine, zna i zabosti, zna izvući faul, zna i zabiti ponekad ,on gura Hamidovića kojem su ovom prve ozbiljne minute na lijevom beku + nema nikakve akcije za njega, baš loš potez al' eto.
Da se razumijemo, ne vidim Vegara ispred Hamidovića u budućnosti nikako, samo kažem da je u onom momentu na teren trebao on prije Hamidovića, čisto taktike radi, a Dini je trebao dati minute na lijevom beku u drugom poluvremenu kada se igralo 7 na 6, al' jbg kada je on forsirao Nikolu, a Dino bio na krilu kao zamjena Ovčini, vezana sranja koja vuku jedno za drugim.
Ma Ovčina me iznervirao već u prvih par minuta kada je promašio onaj zicer sa onolikim uglom al' džaba nije ni do Ovčine što je jedino lijevo krilo. Mandić je u početku dobro igrao prednjeg na bekovima Norveške, samo teško je izmajmunisati da ti prednjeg igra igrač koji se mijenja odbrana/napad, kada igraš protiv Norvežana koji onako trče u leđa, al' eto kada smo uspjeli postaviti odbranu Mandić nije bio loš s obzirom protiv koga je igrao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"