FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

TedBundy
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la TedBundy » 10 jan 2020, 15:37

Tili je napisao/la:
10 jan 2020, 14:15
messilla je napisao/la:
10 jan 2020, 13:13
Jbt dan ljudi su se taman vratili sa odmora i majmun im opet dao tri dana odmora. Pa normalno da ga podrzavaju.

Sta reci kad covjek hladno kaze da mu nije bitna fizicka sprema.
Pa Messi je dao tri dana odmora.
Opet tebi nije jasno, dok god se on ne otjera iz kluba,
Barsom nece upravljati trener :kafa:
Ti si stvarno oca sisao.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 10 jan 2020, 17:22

Wandelanoite je napisao/la:
10 jan 2020, 11:18
Pa ko pljuje Messija pljuju ga idioti da Messija nema ova ekipa ne bi bila u top 4 u Spaniji.

Pique je zavrsio svoje iako i sad zna odigrati odlicno, covjek se pozabavio nekim drugim stvarima i radi toga treba biti otjeran sto prije, a i partije kao ona sinoc mu ne idu u prilog.

Vicente Del Bosque :rol:

S Xavijem i Iniestom i Elvis Saric da je tad igrao osvojio bi sve sto i Busquets. Gdje je taj trenerski mag sada da prokomentarise Busquetsa od Brazila pa na ovamo?

Da je Guardioli a Barca najbolja ekipa u historiji vec sada ima puno upitnika i moze se diskutovati jer tu su Zidanov Real i Kloopov Liverpool trenutno koji igraju nista losije i osvajaju trofeje, da je najtalentovanija i igracki najkvalitetnija to jeste, ali zbog sarlatana Guardiole i guranja Busquetsa i Pedra ta ekipa je ostvarila solidne rezultate i nista vise s obzirom kakav su talent imali.
Samo da te podsjetim.
Buskets je i danas clan prve ekipe spanske reprezentacije. Bio je to kod svih njihovih selektora od odlaska Del Bosque-ea, kome se ti kao veliki strucnjak smijes. Ti si eto veci znalac od svih trenera FCB i spanske reprezentacije.
I tebe kao i "romaria" treba hitno kooptirati u strucni stab FCB. Takvu peticiju za vas dvojicu cu odmah podrzati.
Pod hitno morate u Gaudijev grad.
Poredis FCB i LFC. Pa to je smijesno.
Koje titule je to osvojio Liverpool u zadnjih 10 godina, kad ga vec stavljas u rang Barce zadnjih 10 godina?
Real i FCB sam po titulama u proteklom desetljecu vec davno na ovom Forumu poredio.
Ne da mi se jos jednom. Odnos titula je bio 2:1 za FCB, ako se dobro sjecam.
Solidni rezultati,.......hahaha, da mi je sad opet da ponove i u sljedecih 10 godina tako "solidne" rezultate. Odmah potpisem.
100x sam si rekao, necu vise citati ovaj Forum, a tek da bi komentirao i uvijek me ovakve budalastine "upale", pa moram odgovoriti.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 10 jan 2020, 17:39

Kad je čovjek u šoku svakakve gluposti može nepovratno istovariti, pa je moja malenkost sačekala pola dana da prokomentarišem još jedan u nizu poraza (a za nas vjerne najvjernije navijače otjelovljenja Ovozemaljske Pravde, FC Barcelone, čitaj: degažman u jaja).
Dakle, kad sam pogledao utakmicu nisam mogao vjerovati da se onakva utakmica mogla izgubiti u 10 minuta. Držiš posjed, stvaraš šanse, vršiš pritisak, kontrolišeš tempo i kompletan teren, vodiš 2-1, hajde ponište ti dva gola, nebitno, znači sijeva na sve strane - prava uživancija za nas koji smo poželili crvenoplavu fudbalsku hegemoniju - ALI!
ALI bez apsolutno ikakve razrađene akcije prema naprijed. Ako je ijedan tim u istoriji obilježio ovu igru svojom kreacijom, baletom, digao svakih 90 minuta na nivo prestiža - to je naš klub. Tako da je sasvim normalno da se kuka, vrišti i plače, pa možda i sa nostalgijom podsjećamo na lijepe 2006-2015. Svi smo manje-više davno konstatovali da su porazi u Rimu pretprošle i u Liverpulu prošle godine obilježili prekretnicu u fudbalu koji se više ne igra DA BI SE POBIJEDILA BARSELONA, nego da bi se pobijedilo u nekoj/bilo kojoj utakmici. Znači: sinoćnja utakmica se nije izgubila u 10 minuta. Ona se gubila od 1.minute kada su istrčali na teren. Hajd sve to, nego su imali i podršku na stadionu skoro pa da su ko kod kuće. Ni to nije pomoglo. Trebalo je samo malo nervoze, par kikseva u odbrani jer su vezni igrači izgubili loptu u toku sigurnog posjeda - i sve je bilo zaključeno kao živa tragedija.
Svašta sam pročito ovde i sinoć i danas, s pravom su ljudi rezignirani - ali kao utjehu mogu samo ponuditi činjenicu da je bilo i gorih vremena. Proći će i ova kriza, staće oni na svoje noge vrlo brzo. Ono što bi i mi i čitava planeta htjeli jeste da se ide NAŠIM redoslijedom sa napretkom - i to da prva dva poteza budu smjena trenera (angažovanje nekog mladog, naprednog trenera koji će svoju ideju o kreativnom fudbalu razviti tako da će ona služiti klubu u narednih 5-10 sezona). Drugi potez koji treba da slijedi prvi je da Uprava podnese ostavku i da se probere par likova koji će ostati.
Da se razumijemo: to se NEĆE desiti ovim redoslijedom i neće biti ama baš nikakvog zadovoljstva u tim promjenama, kakve god da budu. Vladajuća struktura kluba drži fudbal za taoca, podmiruje stare dugove i uživa. Brend je skupa, vrlo skupa stvar.
Dalje sam pročitao gluposti na temu Gvardiole i njegovog tima. Mislim da je degutantno porediti bilo koji tim u istoriji sa njegovim 2009-2012. Sasvim druga je priča činjenica da Gvardiola i FCB nisu nikad imali ni 30% uticaja na UEFU kao što naši ljuti rivali imaju od kad postoje.
Govoriti da je Zidanov real približno velik ili čak veći neuzubillah od Gvardioline Barcelone 2009-2012. je blasfemija istorijskih razmjera.
Da, osvojili su tri zaredom, i to niko više ne može osporiti. A da su igrali lijepo, pošteno, da su mamili uzdahe? To niko normalan ne može ni smisliti a kamoli izgovoriti. Uostalom, bilo je nekih drugih timova u istoriji koji su bili jaki ko zemlja i osim što su kupili sve moguće trofeje bili su nedodirljivi i u svojim državama pa i u Evropi plus donijeli su sa sobom nešto novo što privlači istinske ljubitelje fudbala uz TV i na stadione. To nijedan real osim onog 1998-2001 (Del Bosque, Raul, Morientes, Makele) u istoriji nije uradio. Druga je priča što su se u periodu kada su osvojili tri zaredom izdešavale revolucije u UEFI i FIFI, kojekakve optužnice, oformljenja novih sudijskih komisija itd.itd.itd.
Nama niko nije kriv što nećemo lopove za predsjednike, čak nam i ovaj uhonja Bartomeu (koji je vrlo sposoban biznismen) smeta. To je suštinska razlika između Nas i njih. Oni kažu: cilj opravdava sredstvo. Mi kažemo: ma nek pobijedi bolji. I nek ostane tako, moliću lijepo.
:D
Džeri Drejk

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 10 jan 2020, 18:22

Mi laf imali bolje prilike a atletico zabio 3 gola gdje su napadaci bili jedan na jedan sa golmanom... 3 100% prilike...

Haj da su nekako ufuljali 3 gola pa da se imamo cemu cuditi ali 3 situacije jedan na jedan....i trener izjavi da su nas njihovi golovi sokirali... svasta...

Pa prije smo mi nekako ufuljali 2 gola....

Eto koliko super kup ima smisla da u finalu ne igra ni osvajac lige ni osvajac kupa, ali eto mozda trener dobije otkaz pa bi to smatrao jednim trofejom

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 10 jan 2020, 18:51

Rodju je napisao/la:
10 jan 2020, 17:22

Samo da te podsjetim.
Buskets je i danas clan prve ekipe spanske reprezentacije. Bio je to kod svih njihovih selektora od odlaska Del Bosque-ea, kome se ti kao veliki strucnjak smijes. Ti si eto veci znalac od svih trenera FCB i spanske reprezentacije.
I tebe kao i "romaria" treba hitno kooptirati u strucni stab FCB. Takvu peticiju za vas dvojicu cu odmah podrzati.
Pod hitno morate u Gaudijev grad.
Poredis FCB i LFC. Pa to je smijesno.
Koje titule je to osvojio Liverpool u zadnjih 10 godina, kad ga vec stavljas u rang Barce zadnjih 10 godina?
Real i FCB sam po titulama u proteklom desetljecu vec davno na ovom Forumu poredio.
Ne da mi se jos jednom. Odnos titula je bio 2:1 za FCB, ako se dobro sjecam.
Solidni rezultati,.......hahaha, da mi je sad opet da ponove i u sljedecih 10 godina tako "solidne" rezultate. Odmah potpisem.
100x sam si rekao, necu vise citati ovaj Forum, a tek da bi komentirao i uvijek me ovakve budalastine "upale", pa moram odgovoriti.
Busquets poslije Xavija i Inieste u Spaniji - ispadanje u grupi SP 2014, ispadanje od smijesnd Rusije na EP.

Busquets poslije Xavija i Inieste u Barceloni - 0 LP, bruka za brukom i ispadanja.

Naravno da se smijem vama idiotima i bezmozgasima koji ne mogu i ne znaju prepoznati cinjenice koje su jasne svakom ko realno sagleda situaciju. Koji klub bi to danas uzeo i Busquetsa i jos ga stavio u prvih 11?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jan 2020, 18:56

Hoce li neko konacno banovati ovog neodgojenog primitivca Wandenešto što bezveze naziva ljude ovdje idiotima i bezmozgašima, nosite ga odavde da ga moje oci ne gledaju više ... bezveze ce mu se neko prisjetiti uže familije i fasovati ban.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 10 jan 2020, 19:00

let3 je napisao/la:
10 jan 2020, 18:56
Hoce li neko konacno banovati ovog neodgojenog primitivca Wandenešto što bezveze naziva ljude ovdje idiotima i bezmozgašima, nosite ga odavde da ga moje oci ne gledaju više ... bezveze ce mu se neko prisjetiti uže familije i fasovati ban.
Napusis mi se kurca smradu ko ti je kriv sto si idiot i sto se pronalazis u mojim postovima, ako ti se ne sviđa zaobiđi seljacicu.
MES QUE UN CLUB!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jan 2020, 19:05

Wandelanoite je napisao/la:
10 jan 2020, 19:00
let3 je napisao/la:
Napusis mi se kurca smradu ko ti je kriv sto si idiot i sto se pronalazis u mojim postovima, ako ti se ne sviđa zaobiđi seljacicu.
Nek si se nagovorio raji i istresao svoje frustracije na forumu, hajd sad lagano na krampanje u rudnik banovići :salut:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 jan 2020, 19:08

let3 je napisao/la:
Ovakvi obitavaju po forumu, a forumašima poput @Sarmelina se zabranjuje pristup. I onda se pitaju kako je to aktivnost foruma u padu.

No, u pravu je Busquetsa. Sarajevski lobi je učinio svoje, pa smo ga prisiljeni gledati sve ove godine u Barceloni. :facepalm:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jan 2020, 19:14

@Moke

Zašto samo Busi kao dežurni krivac, to je pitanje.
Grozan je ove sezone, užas, to svi vidimo...ali nije jedini, ni slucajno.
Pique katastrofa, Raketa katastrofa, Umtiti katastrofa, Alba znatno grohno ove sezone, Semedo nestao u akciji, Suarez itd...da ne nabrajam sve redom,
Zapravo, utrka je ko je gori...izostavio bi Ter Stegena, Messija, ponekad Vidala ili De Jonga....3-4 igraca valjaju i u nekoj su formi, ovo ostalo da Bog sacuva :facepalm: a samo se po Busiju baca drek.
Ne branim ga, al nije fer.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 10 jan 2020, 19:18

Drek trebate bacati po onom diletantu Bartomeuu, čudo ga neko nije likvidirao do sad.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 10 jan 2020, 20:21

Sta kazi novine ? Ima li mustuluka ? Otkaza ?
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

TedBundy
Kontakt:

Post Postao/la TedBundy » 10 jan 2020, 21:12

MrHc je napisao/la:
10 jan 2020, 20:21
Nećemo to dočekati, ne nadaj se uzalud.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 jan 2020, 21:14

Ja se nadam na kraju sezone uz dolazak Koemana možda.
Varljivo leto, mesi mesi.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 10 jan 2020, 21:15

TedBundy je napisao/la:
10 jan 2020, 21:12
MrHc je napisao/la:
10 jan 2020, 20:21
Nećemo to dočekati, ne nadaj se uzalud.
Citam pisu da je Abidal otisao po Xavia .... zadnji put ovaj kad je nasamarao Mesija sve smo osvojili.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 jan 2020, 21:40

Trener se sigurno nece mjenjati do kraja sezone, koliko god rezultati bili dobri ili losi. Jednostavno, to nikad nije bila politika Barcelone.
U zadnjih 30 godina, samo jednom su to uradili, kad je Antic preuzeo ekipu. Ali tada su bili haman u zoni ispadanja.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 10 jan 2020, 22:10

Novinar Sique Rodríguez Gairí tvrdi da je Barcelona Xaviju ponudila ugovor u trajanju od dvije i po godine, u slučaju da on preuzme klupu Blaugrane već u januaru. Međutim, sve ukazuje na to da je sam Xavi odbio opciju povratka u Barçu ove godine.

Prica se da je Xavi veliki prijatelj sa Victorom Fontom kandidatom za predsjednika na sljedecim izborima i da je zbog toga odbio. Xavi i Font inace i poslovno sarađuju.
MES QUE UN CLUB!

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 10 jan 2020, 22:18

Eto vam arde natrag

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 jan 2020, 00:36

Krme Turan > Metuzalem Busquets
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 jan 2020, 01:48

Huh. Izgleda je ozbiljno ovo za Xavija. Ako pristane, Valverdeu je noga. Mada sumnjam da ce pristati.

Izgleda Vidal nece da ostane ukoliko Valverde ostane. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.