Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja Evropsko Prvenstvo?

Anketa je završila: 14 jan 2020, 19:44.

Hrvatska
8
8%
Španija
10
10%
Njemačka
4
4%
Norveška
23
23%
Francuska
10
10%
Danska
21
21%
Švedska
2
2%
Mađarska
1
1%
Slovenija
5
5%
Neko Drugi
18
18%

Ukupno glasova: 102

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 11:33

dinamo je napisao/la:
10 jan 2020, 10:59
...
Zašto ne bih komentirao na bh forumu. Dosta bošnjaka komentira i na hr forumu pa to nikome nije bio problem. Naprotiv, mislim de jedino rukometna tema na ovom forumu ima neki potencijal konstruktivnog razgovora pa je to i jefini razlog. Ako je davanje misljenja o bh ekipi i podrška iskrena istoj i općenito o prvenstvu provokacija onda imate ozbiljnih kognitivnih problema
Što se mene tiče, samo ti komentariši. Imaš pravo i fino je da na Forumu učestvuju ostali ljudi iz regije.
Međutim, ljudi reaguju na provokativno pisanje (iako solidno 'upakovano') i zbog toga imaš reakcije. Ne vjerujem da ikom smeta odakle je bilo neko ko piše, ali smetaju 'sitne' provokacije koje se u tvojim tekstovima često provlače - to je to.

Eto, meni zasmetalo što si napisao: "Dosta bošnjaka komentira i na hr forumu..." i meni je to provokativno jer bi svi dobronamjerni napisali: Bosanaca i Hrecegovaca. Čuj 'Bošnjaka' i još to napišeš malim slovom!!!
Izvini, ali odlično se koristiš hrvatskim jezikom, mada bi trebao znati da iza skračenica 'bh i hr' se stavlja tačka = bh.forum; hr.forum i sigurno znaš da se imena naroda pišu početnim velikim slovom, ali sve mi neka sumnja da si ti naš, iz BiH. Izvini ako se varam.

PS:
Piši i dalje ali ne provociraj i ne vrijeđaj inteligenciju članova ovog Foruma.
Pozdrav
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 10 jan 2020, 11:40, ukupno mijenjano 3 puta.
Bosno moja poharana....

dinamo
Kontakt:

Post Postao/la dinamo » 10 jan 2020, 11:35

dinamo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
10 jan 2020, 02:28
Edberg23 je napisao/la:
10 jan 2020, 01:55

Došao je da provocira, kako je došao svaki njegov post je bio u vidu provokacije, ne znam čemu to, niko ne reagira, a on i dalje pokušava... :hmmmmm:
ma smijesan lik ..
Zašto ne bih komentirao na bh forumu. Dosta bošnjaka komentira i na hr forumu pa to nikome nije bio problem. Naprotiv, mislim de jedino rukometna tema na ovom forumu ima neki potencijal konstruktivnog razgovora pa je to i jedini razlog uz trenutno nesto viska vremena za "ubit". Ako je razmjena misljenja o bh ekipi i podrška iskrena istoj i općenito o prvenstvu provokacija onda imate ozbiljnih kognitivnih problema. Sto se tice nas, svatko ima pravo mislit sto hoce ili se ne slozit s tim. I to je ok.

Zanimljiv dan danas:

CZE vs AUT - dajem prednost domacinu. Da se igra negdje drugo dao bih prednost cesima. Jako teska tekma za prognozirat (X :crazy: )

FRA vs POR - dakako, francuzi, ali vjerujem da ce portugalci pokazat zube. U ranoj fazi rijetko ko od velikih ekipa briljira

SLO vs POL - apsolutno slovenci. poljaci ni pola ekipe kakva su bili prije 4-5 godina npr

MKD vs UKR - makedonci

NOR vs BIH - norvezani, volio bih vidjeti da ih bh drzi sto dulje u saci, da vidimo kak ce onda skandinavci reagirat. I norvezani imaju problema s rosterom (otpala im dva DV kao i nama)

SWE vs SUI - i svedi dosta oslabljeni ali nebi trebali imati problema protiv svicaraca koji mogu biti neugodni

dinamo
Kontakt:

Post Postao/la dinamo » 10 jan 2020, 11:40

dupli
Zadnja izmjena: dinamo, dana/u 10 jan 2020, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.

dinamo
Kontakt:

Post Postao/la dinamo » 10 jan 2020, 11:44

dinamo je napisao/la:
10 jan 2020, 11:40
Trigger je napisao/la:
10 jan 2020, 11:33
dinamo je napisao/la:
...
Zašto ne bih komentirao na bh forumu. Dosta bošnjaka komentira i na hr forumu pa to nikome nije bio problem. Naprotiv, mislim de jedino rukometna tema na ovom forumu ima neki potencijal konstruktivnog razgovora pa je to i jefini razlog. Ako je davanje misljenja o bh ekipi i podrška iskrena istoj i općenito o prvenstvu provokacija onda imate ozbiljnih kognitivnih problema
Što se mene tiče, samo ti komentariši. Imaš pravo i fino je da na Forumu učestvuju ostali ljudi iz regije.
Međutim, ljudi reaguju na provokativno pisanje (iako solidno 'upakovano') i zbog toga se reakcije. Ne vjerujem da ikom smeta odakle je bilo neko ko piše, ali smetaju 'sitne' provokacije koje se u tvojim tekstovima često provlače - to je to.

Eto, meni zasmetalo što si napisao: "Dosta bošnjaka komentira i na hr forumu..." i meni je to provokativno jer bi svi dobronamjerni napisali: Bosanaca i Hrecegovaca. Čuj 'Bošnjaka' i još to napišeš malim slovom!!!
Izvini, ali odlično se koristiš hrvatskim jezikom i sigurno znaš da se imena naroda pišu početnim velikim slovom, ali sve mi neka sumnja da si ti naš, iz BiH. Izvini ako se varam.

PS:
Piši i dalje ali ne provociraj i ne vrijeđaj inteligenciju članova ovog Foruma.
Pozdrav
sorry, ne pridajem puno paznje gramatickim detaljima (mislim da je poruka vaznija, isprike zbog pogreske), i nas cesto pisem svakako nekad pa se nitko ne vrijedja na to. Ne, nisam iz bh ali imam dosta poznanika i mogu rec i prijateljia (i prijateljica ;) ) iz TZ i BL i cesto sam bio u oba grada. Super raja. Namjerno sam napisao Bosnjaka na hr forumu jer hrvate nije neuobicajeno vidjet na hrvatskim forumima (od kud god komentirali, Sve, Nje, Irl, BH...) dok se drugi obicno prikljuce kad krenu neka natjecanja sto je apsolutno OK.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 11:45

Uvijek se mora naći jedan koji će uprskati diskusiju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 11:47

dinamo je napisao/la:
10 jan 2020, 11:40
...
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 10 jan 2020, 12:00, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 11:49

Sad ide citiranje do besvijesti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 11:52

Virtu4l je napisao/la:
10 jan 2020, 11:49
Sad ide citiranje do besvijesti.
Nadam se da neće - ja sam završio.
Bilo bi dobro da i ostali forumaši zanemare ovog našeg Dinamovca i ne citaruju ništa: ni moje ni njegovo.
Hvala
Bosno moja poharana....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 11:52

Sad će on napisati kilometarski odgovor.
Voli te tvoje Sarajevo.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 11:54

Virtu4l je napisao/la:
10 jan 2020, 11:52
Sad će on napisati kilometarski odgovor.
Joooj, nemoj sreećo - opet 'stara priča' kao sa teme Reprezentacija.
Bosno moja poharana....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 11:58

Trigger je napisao/la:
10 jan 2020, 11:54
Ma lako ćemo mi za njega, nego kako večeras izbjeći debakl, to me više zabrinjava.
Voli te tvoje Sarajevo.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 12:03

Virtu4l je napisao/la:
10 jan 2020, 11:58
Trigger je napisao/la:
Ma lako ćemo mi za njega, nego kako večeras izbjeći debakl, to me više zabrinjava.
Ne znam drugar.
Znaš moj stav o ovoj našoj reprezentaciji ali opet se potajno nadam (takav sam) slijedom one floskule "lopta je okrugla".
Ostaje da navijamo i pokušamo da se ne sikiramo, a možda ne bude tako strašno, jer se Norvežani moraju 'štediti' i čuvati novih povreda, ionako su dobro "osakaćeni" sa igračkim kadrom.
Bosno moja poharana....

dinamo
Kontakt:

Post Postao/la dinamo » 10 jan 2020, 12:18

Trigger je napisao/la:
10 jan 2020, 12:03
Virtu4l je napisao/la:
10 jan 2020, 11:58
Trigger je napisao/la:
Ne znam drugar.
Znaš moj stav o ovoj našoj reprezentaciji ali opet se potajno nadam (takav sam) slijedom one floskule "lopta je okrugla".
Ostaje da navijamo i pokušamo da se ne sikiramo, a možda ne bude tako strašno, jer se Norvežani moraju 'štediti' i čuvati novih povreda, ionako su dobro "osakaćeni" sa igračkim kadrom.
Obrana na rubu iskljucenja ako treba, kompaktno. Norvezani igraju brzo ali i laki su na okidacu - brzo zavrsavaju napade. Ako im obranom (pravovremeni izlasci na vanjske kad igrate s prednjim i kompaktno u 6-0 (nemaju Myrhola) oduzmete to morat ce igrati dugo na postavljene obrane, a tu se bas i ne snalaze. Iz toga ce vam doci kontre i polukontre (kakvi ste tu?). Sto se napada tice, sto se manje mucite na njihovu postavljenu obranu duze cete biti u egalu (opet sve od obrane polazi). I golman. Ako Buric bude na svom nivou kako zna, to ce biti veliki vjetar u ledja i moze donijeti dosta "lakih" golova.

To su prve utakmice, mnogi su u grcu, svi znaju da je puno tekmi na turniru pa se trude i ne potrosit previse i tu neka objektivna razlika u kvaliteti ne mora dolazit do izrazaja u tim prvim utakmicama. Ja vjerujem da ce se utakmica lomit zadnjih 10 minuta

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2020, 12:25

Kvota na pobjedu Slovenije je 1,05. Prije 6-7 godina je bilo 1,20 na Poljsku.
Voli te tvoje Sarajevo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jan 2020, 12:33

Pala je Poljska bas.Poslije onog prvenstva gdje su bili domacini poceli su padati.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 12:55

DamirT je napisao/la:
10 jan 2020, 12:33
Pala je Poljska bas.Poslije onog prvenstva gdje su bili domacini poceli su padati.
Da.
Sve te nekadašnje rukometne velesile iz "Istočnog bloka" su trohnule, najviše zahvaljujući što su ostali 'zarobljeni' tom tzv. "ruskom školom" koja je tada bila dominantna. Izuizetak je bivša Ist.Njemačka (DDR) ali samo zato što se ujedinila sa svojim drugim dijelom.
Rukomet je doživio mnobrojne transformacije i nekada "slabe reprezentacije" kao što su to bile Francuska, Španija, Austrija., Švicarska, Portugal i Holandija su napredovale, neke i do "himalajskih visina".

Skandinavske države su ostale dosljedne same sebi i zato imaju reprezentacije koje nema kontinuitet nego 'periode' (sjajne i loše). Izuzetak je Danska, ali i oni znaju često kiksati.

Nekadašnje velesile: 'SSSR',"SFRJ", "ČSSR" (koje su se raspale na više država/državica koje su ostale u istom mentalitetu), Rumunija, Mađarska i Poljska su rukometno (za)ostale u 'prošlom vijeku' i to je to.

Kod bivše SFRJ (iliti ex-YU) samo su Hrvatska i Slovenija uspjele da se otrgnu toj 'staroj, prevaziđenoj' školi i stilu rukometa, pa donekle i Makedonija zahvaljujući velikim ulaganjima u rukomet i stranim trenerima (španskim najviše).

Poneko od tih vremenski zaostalih reprezentacije kratkotrajno bljesne i to je sve.
kako ono, metaforički, kažu: "ko ne prati evoluciju (evoluira) ostaje na drvetu"
Bosno moja poharana....

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 10 jan 2020, 12:56

Trigger je napisao/la:
10 jan 2020, 01:26

Srbija – stara priča, 'ruska škola', raštimana ekipa iako podmlađena i dalje je neinventivna u napadu a spora u odbrani. Krila im nikada lošija i ne znam zašto 'zalutali' Radivojević ima prednost nad korektnijim i boljim Đukićem. Bekovi su 'onako' i mislim da je najveći problem što nemaju lucidne 'srednjake' osim donekle S.Vujića ali on nema adekvatne zamjene. Sretenović najviše obećava, pa i pokazuje, ali on se još nije u potpunosti definisao za koju je poziciju: LB-šuter ili SB-organizator sa dobrim šutem ali bez lucidnosti!
Iako su izgubili od Bjelorusa ne znači da nemaju i dalje šansi, ali teško da će se oporaviti od prvog poraza. Slab trener i odnosi u reprezentaciji (Savezu) su veliki problem već dugo godina.

Umjesto što si trošio vrijeme na tastaturi, bolje da si sve stavio u dvije riječi - propast živa.

I ne bila. Rukomet je u Srbiji pao već 10 i više godina. Uništavaju ga iz dana u dan. Po stranačkoj pripadnosti se postavlja kadar. Najbolji igrači ne žele biti dio stranačkog skupa... Bolje da nije ekipa ni otišla na prvenstvo, ovako se samo bruka. Peruničić je bio veliki igrač, ali je karinnnnnna od trenera.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 jan 2020, 13:04

Izvinite na laickom pitanju,ali sta je tacno ruska skola,po cemu se razlikuje od modernog rukometa i zasto je postala inferiorna
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 13:10

Kristijan je napisao/la:
10 jan 2020, 12:56
Trigger je napisao/la:
10 jan 2020, 01:26

Srbija – stara priča, 'ruska škola', raštimana ekipa iako podmlađena i dalje je neinventivna u napadu a spora u odbrani. Krila im nikada lošija i ne znam zašto 'zalutali' Radivojević ima prednost nad korektnijim i boljim Đukićem. Bekovi su 'onako' i mislim da je najveći problem što nemaju lucidne 'srednjake' osim donekle S.Vujića ali on nema adekvatne zamjene. Sretenović najviše obećava, pa i pokazuje, ali on se još nije u potpunosti definisao za koju je poziciju: LB-šuter ili SB-organizator sa dobrim šutem ali bez lucidnosti!
Iako su izgubili od Bjelorusa ne znači da nemaju i dalje šansi, ali teško da će se oporaviti od prvog poraza. Slab trener i odnosi u reprezentaciji (Savezu) su veliki problem već dugo godina.

Umjesto što si trošio vrijeme na tastaturi, bolje da si sve stavio u dvije riječi - propast živa.

I ne bila. Rukomet je u Srbiji pao već 10 i više godina. Uništavaju ga iz dana u dan. Po stranačkoj pripadnosti se postavlja kadar. Najbolji igrači ne žele biti dio stranačkog skupa... Bolje da nije ekipa ni otišla na prvenstvo, ovako se samo bruka. Peruničić je bio veliki igrač, ali je karinnnnnna od trenera.
Hvala na primjedbi, poštujem - moglo se.
Ti si, eto, sve stavio u dvije riječi: kratko i jasno i tačno. Poštujem.
Ja imam drugi stil pisanja i ovo je bila (da ne budem neskroman) analiza reprezentacija nakon utakmica prvog kola jedne grupe, a svaka reprezentacija se može i opisati i jednom riječju, kada je to nekom cilj i potreba.
:salut:
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 jan 2020, 13:17

BosniaBoston je napisao/la:
10 jan 2020, 13:04
Izvinite na laickom pitanju,ali sta je tacno ruska skola,po cemu se razlikuje od modernog rukometa i zasto je postala inferiorna
Eh!
Da bi ti uvjerljivo odgovorio morao bih opširno pisati, a to je zamarajuće. Žao mi je ako ne znaš šta je "ruska" škola, ali pokušaću ukratko nabrojati samo neke 'elemente':
pretjerana visina igrača (danas su najbolji igrači visoki između 185 i 195/197), igra na snagu, sporost, 'kruti igrači', neinventivnost u igri, "kliše taktika" koja se 'lako pročita', igranje pretežno na 'ogromne', spore' bekove šutere (danas ih lako zaustavljaju i mnogo fizički slabiji igrači - brzina) na prostoru cca 10 metara širine.
Da i promjena pravila igre (vremenom) im je poremetila njihov način igre - prilagođavanje!
Neću dalje - preopširno je.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 10 jan 2020, 13:22, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.