Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jan 2020, 23:18

Kakvi mi i nasi saveznici. "Saveznicima" je i bilo u cilju da naprave ovdje geto. A Bihać spasio splet okolnosti jer su pomagali HR. Da se ne nada niko u cuda neka da ce doci Amerikanac i promjeniti ustroj drzave. A isto tako nece nikada pustiti nezavisnost nekog dijela BIH jer bi Evropljani popizdili kada bi imali jednu cistu Bosnjacku drzavicu u pola Evrope.

Mozes sam sebi pomoci da ukines kantone. Eto recimo ni to nece niko, koliko ljudi doji drzavu za nista preko kantona.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jan 2020, 23:28

Fowl95 je napisao/la:
09 jan 2020, 23:09
antidayton je protiv Vranješa, kako ih nije stid
Jesi odgledao?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2020, 23:30

tuzlak1987 je napisao/la:
09 jan 2020, 23:18
Kakvi mi i nasi saveznici. "Saveznicima" je i bilo u cilju da naprave ovdje geto. A Bihać spasio splet okolnosti jer su pomagali HR. Da se ne nada niko u cuda neka da ce doci Amerikanac i promjeniti ustroj drzave. A isto tako nece nikada pustiti nezavisnost nekog dijela BIH jer bi Evropljani popizdili kada bi imali jednu cistu Bosnjacku drzavicu u pola Evrope.

Mozes sam sebi pomoci da ukines kantone. Eto recimo ni to nece niko, koliko ljudi doji drzavu za nista preko kantona.
Upravo to. Tu su stvari poprilično čiste i ne treba se više zamarati sa jednim te istim glupostima.

Mi se moramo pozabaviti svojom polovinom države, gdje je isto tako situacija katastrofalna, ali sa mnogo većim šansama za napredak i veliki iskorak.

Ne tako davno je dobar dio Bošnjaka genijalno zaključio da Dodik ipak nije tako loš, jer je tobože trasirao put u NATO, a Jelena, Draško i Vukan su četnici sa dna kace i ne daj Bože da oni dođu na vlast.

Zar to nije vrhunac licemjerstva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 09 jan 2020, 23:32

ASD je napisao/la:
09 jan 2020, 23:28
Fowl95 je napisao/la:
Jesi odgledao?
jesam, vrh film
Let's talk about SIX baby!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jan 2020, 23:32

Virtu4l je napisao/la:
09 jan 2020, 23:30
tuzlak1987 je napisao/la:
09 jan 2020, 23:18

Upravo to. Tu su stvari poprilično čiste i ne treba se više zamarati sa jednim te istim glupostima.

Mi se moramo pozabaviti svojom polovinom države, gdje je isto tako situacija katastrofalna, ali sa mnogo većim šansama za napredak i veliki iskorak.

Ne tako davno je dobar dio Bošnjaka genijalno zaključio da Dodik ipak nije tako loš, jer je tobože trasirao put u NATO, a Jelena, Draško i Vukan su četnici sa dna kace i ne daj Bože da oni dođu na vlast.

Zar to nije vrhunac licemjerstva.
Kako ćeš ići naprijed kad dobar dio naroda misli da je uzrok problema što se ne spominje rat dovoljno. :puke:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 09 jan 2020, 23:37

Čović izdao opet svoj srpski narod
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jan 2020, 23:39

Fowl95 je napisao/la:
09 jan 2020, 23:32
ASD je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la:
Jesi odgledao?
jesam, vrh film
Znao sam da će ti se svijeti. Ne preporučujem ga svakome nego samo ljudima koji mogu kritički gledati na Svijet.
Meni lično je mnogo drago što je film prošao ispod radara, ne spominje se često, finansijski slabo prošao, pokupio samo jednu nominaciju za Oscara. Martin išao da napravi umjetničko djelo, a ne film.

Jel se sjećaš diskusije od neki dan o religijama i različitim kulturama.
Ti razgovori sa Neesonom su to najbolje objasnili. Ti ljudi su praktički ginuli ni za što, nisu bili ni svjesni u šta vjeruju, faktički je u to vrijeme skoro nemoguće bilo da average japanski seljak skonta ta vjerovanja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2020, 23:41

A ono što i jedni i drugi moraju shvatiti, da do konačnog napretka možemo samo zajedno.

Nikada se neće desiti da je u Federaciji plata 1800 maraka, a da u Republici Srpskoj bude 1200 i obrnuto.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 09 jan 2020, 23:42

Sama činjenica da su i dalje nekima problem komunjare, ****, lijevi, desni i ovi i oni, a ne oni koji se ko fol brinu za Bošnjake kao narod pa nas naguze kao zadnje levate ti govori dosta o tome tko su i šta su "anti-dayton" i ostali izrodi koji se nisu makli sa mrtve tačke godinama (kao i Krug 99 i "akademska zajednica")
Mostar u srcu, Velež do groba

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 09 jan 2020, 23:44

Jedan yter danas izbacuje klip, ubjeđuje ljude kako je RS država, jer on može izvadit putničko osiguranje za RS iz Njemačke :tokralju:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jan 2020, 23:49

RASanticeva je napisao/la:
09 jan 2020, 23:42
Sama činjenica da su i dalje nekima problem komunjare, ****, lijevi, desni i ovi i oni, a ne oni koji se ko fol brinu za Bošnjake kao narod pa nas naguze kao zadnje levate ti govori dosta o tome tko su i šta su "anti-dayton" i ostali izrodi koji se nisu makli sa mrtve tačke godinama (kao i Krug 99 i "akademska zajednica")
Ma vjeruj da nije bilo Fadila Banjanovica ne bi danas bio niti jedan Bosnjak u RS-u. Ovi sada nesto 25 godina nakon svega pametuju, pa mislim da je bila pozitivnija situacija prije 15 godina nego danas bas jer je sada ocito da su svi ostvarili svoje ciljeve da potrpaju narod bez kontakta jednih sa drugima i onda da samo loze preko medija.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 09 jan 2020, 23:56

vest je napisao/la:
09 jan 2020, 23:10
Nasi su krivi za ovu situaciju oko 9.januara.

Prvo, ne mozes ocekivati postovanje ustavnog suda ako ga sam ignorises kao recimo u pitanju izbora u Mostaru koje su nasi blokirali 10 godina jer su Hrvati vecina. Ne znam sta ustavni sud kaze za izborni zakon. Jevrej i Rom be mogu bit clan predsjednistva itd.

Sto se tice medjeda iz Laktasa koji zove rs drzavom, nasi bi kolektivno trebali reci u medijama da tkz rs ne postoji. Na rijeci novinara "ali srbi ovo ono" samo odgovorit koji srbi?
Nije bitan ovaj praznik slavili ga ili ne, 9.januara ili 1.aprila isti djavo, problem je u krupnim stvarima.

Mi sve vjerujemo zapadu kad nam kazu da ne talasamo radi mira u kuci i da ce oni to rijesiti sa srbima ali nece i to treba stavit nasim zapadnim saveznicima do znanja ako se ignorisanje drzave Bosne i Hercegovine iz BL nastavi.
Prvo hrvati nisu vecina, niti su Bosnjaci manjina u Mostaru. Majke mu ga nabijem skoro pa isti broj iako je hrvata za nijansu vise.
Drugo nasa drzava ne funkcionise prostom vecinom(tamam da je 0.0001 vise a ne neki veci postotak) jer da funkcionise hrvati ne bi radili isto na drzavnom nivou i blokirali sa srbima sve sto njima nepase. (Podsjeticu Bosnjaka je vise nego srba i hrvata zajedno i u drzavi su vecina)....
Mi nemamo prvo lidere (ne samo Bake nego svi pi cke sdp pogotovo)koji imaju stav i crvenu liniju preko koje ne prelaze.
Pa tamam se zapucalo. Zarad svojih fotelja i dzepova prodaju i nas i drzavu i sve pa dokle ide ide.
A najveci krivci ipak su..pa mi...
Ds se skupi 20 000 ljudi u Sarajevu pred ambasadom Amerike na dsnadnji dan i jos 50 000 sirom drzave drugacije bi bilo. Ne drasticno sli ipak drugacije.
Ma nas boli k i za drzavu i narod i planetu i bliski istok, daj pive klempe daj pipu u sisa baru i boli me k...A u kukanju prvaci svijeta
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 10 jan 2020, 00:48

ASD je napisao/la:
09 jan 2020, 23:39
Fowl95 je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Jesi odgledao?
jesam, vrh film
Znao sam da će ti se svijeti. Ne preporučujem ga svakome nego samo ljudima koji mogu kritički gledati na Svijet.
Meni lično je mnogo drago što je film prošao ispod radara, ne spominje se često, finansijski slabo prošao, pokupio samo jednu nominaciju za Oscara. Martin išao da napravi umjetničko djelo, a ne film.

Ti razgovori sa Neesonom su to najbolje objasnili. Ti ljudi su praktički ginuli ni za što, nisu bili ni svjesni u šta vjeruju, faktički je u to vrijeme skoro nemoguće bilo da average japanski seljak skonta ta vjerovanja.
Odlično sve. Ima težinu film i u isto vrijeme obrađuje razne vjerske motive. Desetka.
Let's talk about SIX baby!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 jan 2020, 00:59

Srbi i Hrvati su ponosan narod stoljećima.
Bošnjaci nemaju svoje Ja pa tako nemaju ni državu.
Barem ne u onom smislu kao što su Hrvatska i Srbija.

Jbga meni kao i većini ovdje random odabir gdje će se rodit nije išao na ruku :D

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 10 jan 2020, 01:13

Fowl95 je napisao/la:
10 jan 2020, 00:48
ASD je napisao/la:
09 jan 2020, 23:39
Fowl95 je napisao/la:

jesam, vrh film

Odlično sve. Ima težinu film i u isto vrijeme obrađuje razne vjerske motive. Desetka.
O kojem filmu je riječ :hmmmmm:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 jan 2020, 01:15

Rosicky je napisao/la:
10 jan 2020, 00:59
Srbi i Hrvati su ponosan narod stoljećima.
Bošnjaci nemaju svoje Ja pa tako nemaju ni državu.
Barem ne u onom smislu kao što su Hrvatska i Srbija.

Jbga meni kao i većini ovdje random odabir gdje će se rodit nije išao na ruku :D
Jel bolje pripadati narodu koji je većina, ako je ta država teško smeće ili pripadati narodu koji je manjina u nekoj sila državi?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 jan 2020, 01:31

Pa evo iskreno ne mogu ti dati precizan odgovor.
Ja sam u ovoj državi pripadnik onog naroda koji se obilježaje sa Hrvati i ne osjećam se ugroženim zbog toga.Da li je sad to zbog dijela u kojem živim (Bosanska Posavina) ili mojeg nacionalnog identiteta ne znam.
Mislim da je u svakom slucaju bolje biti većina ako ta država pripada većini i ustav je deklariran prema većinskom narodu i njegovoj dobrobiti,razvoju i zaštiti.
Manjine se uvijek trebaju postovati i imati prava koja su suglasna sa nekim nerepresivnim manjinskim zakonima,da mozes zivjeti i ostvariti se u toj državi bez obzira na pripadnost.
Manjina ne smije bit kočnica ni jedne države.

Koji je tvoj stav?

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 10 jan 2020, 05:43

VolimTz je napisao/la:
09 jan 2020, 22:53
Pa od tvoje marke zdrav covjek dobije rak. Ko je od tebe trazio sta ?
Sve sam pročitao uz jutarnju dijasporsku kafu, i prvo moram da primjetim da su ASD, Denchi i ovaj drugi, na kulturan način istresli fekalije na tebe u raspravi.

Drugo, ako si se već postavio tako u situaciji, da od ljudi tražiš rješenje, a ne mišljenje, zašto se ti onda raspravljaš? Gdje je tvoje rješenje?

Treće, nisam znao da u Tuzli ima tako ograničenih ljudi, inače su "širokih" shvatanja, jedino ako nisi iz Pasaca ili slične selendre.

Četvrto, dobro ti je pitanje postavljeno, šta je taj pokret uradio, koju granicu je pomakao, sem postavljanja UMJETNIČKIH instalacija - koje opet nisu imale željeni odjek?! Isključivo pokret u službi N.I. jer bez njega ne prolaze novinski naslovi.. Nihad ovo, Nihad ono.. eh ako je pravi Bošnjak, onda ne bi to radio, nego bi malo drugačije, što pravno, što politički, što humanitarno. A od "lajanja" na druge nema koristi, jer kuca ne laje radi sela nego radi sebe.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 jan 2020, 07:03

Dex je napisao/la:
09 jan 2020, 23:44
Jedan yter danas izbacuje klip, ubjeđuje ljude kako je RS država, jer on može izvadit putničko osiguranje za RS iz Njemačke :tokralju:
23:41

"Pokrajina Republika Srpska ali je Federacija Be i Ha" :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 10 jan 2020, 07:24

Ovdje se dosta toga pametno reklo
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.