Jeste, ali to je Izrael, koji je tamburao sve po komšiluku.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Koji je qrc sa videima na Twitteru, laguje na početku svaki i nikako da nastavi
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
- Kontakt:
De matere ti ne prosipaj se ,eto.Penaltiky je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:43Turci au tehnički zaostali, nemaju neku industriju naoružanja ko prvo.Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:41Ma ja ba sta ce Turci, saka jada,..
Da se mi s foruma skupimo isutali bi ih![]()

Nomadsko pleme ba ,jos proizvode katapulte

Ma da ba ,uletila konjica Asd@ u siriju na prepad, sada ih moderni kurdi pocerali.
Umarsirati u Damask

E to su mitovi ljudino.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:38Turska ima milion aktivnih i 2 mil rezervista![]()
Posle Amerike najjaca sila u NATO.O tenkovima tehnici i ostalo suvisno i smijesno diskutovat. Nije to Turska iz 80-tih.
Turska ima 680 000 aktivnih vojnika i 410 000 rezervista, o kakvim ti milionima pričaš. ? Čuj druga u NATO.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Mega sila nisu sigurno ...aL za egipat su Amerika ...normalno da samo budale mogu vjerovat da se mogu nosit s Amerima , Britancima , Francuzima , Kinezima I Rusima
Ne bi se složio da su baš Amerika. Valja ući u tuđu zemlju, puno je teže napadati.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Nije to bio danasnji Izrael ....A egipat se tad smatrao za najacu silu tamo ...jos imali pomoc Sirije ...kakav egipat ko i sve islamske vojne sile ...kad dodje do rata ne znaju dje udaraju im generali koliko su nesposobni
Čuj 2 miliona rezervista, pa Kina i Amerika nemaju skupa toliko bokte 

Imaju oni dosta toga, ogromna sredstva se ulažu. Personal je strašno iskusan, moral je uvijek na zavidnom nivou. Znaš na osnovu čega pričam.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
-
- Kontakt:
Kina ima milion aktivnih bem te u glavu

Šta to oni proizvode da je last gen? Budi objektivan, nemoj sokove lučiti na spomen TurskeSviuodbranu je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:48De matere ti ne prosipaj se ,eto.Penaltiky je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:43Turci au tehnički zaostali, nemaju neku industriju naoružanja ko prvo.Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:41Ma ja ba sta ce Turci, saka jada,..
![]()
Nomadsko pleme ba ,jos proizvode katapulte
Ma da ba ,uletila konjica Asd@ u siriju na prepad, sada ih moderni kurdi pocerali.
Umarsirati u Damask![]()
E to su mitovi ljudino.
Otišao djed iz Goražda da puca na Dantesove '41
Znam ja da imaju, al ne prave ništa sami što je vrh, i samim tim nisu nezavisni, da se budale popickaraju ostanu bez municije i mogu se ****.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Židovski lobi je pogurao Trumpa da uradi ovu glupost vijeka, zato eventualna odmazda treba biti na Izrael izvor zla.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- ASD
- Kontakt:
Pa Izrael nikad nije nešto tehniči nadmoćniji bio od protivnika. Njihova prednost je školovan kadar. Zbog toga su iznad svih država na Bliskom Istoku.jelle je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:51Nije to bio danasnji Izrael ....A egipat se tad smatrao za najacu silu tamo ...jos imali pomoc Sirije ...kakav egipat ko i sve islamske vojne sile ...kad dodje do rata ne znaju dje udaraju im generali koliko su nesposobni
Šta su recimo Siriji radili.

To Turska ne bi za 100 godina rata.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 08 jan 2020, 11:57, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvi su odnosi vojnih snaga Hrvatske i Srbije, ono po brojevima? Msm znam da su Srbi veće picke sigurno, ali onako statistički kako to izgleda?
To tek kad Isa siđe nažalost. A da treba sravniti sa zemljom - apsolutno.
-
- Kontakt:
Helleru, proizvide tenkove, pjesadijsko naoruzanje, helikoptere, municiju, oklopna vozila i td.
Sada vec prave podmornice, sledece god zaplovice prvi nosac aviona turske proizvodnje i td.
Nemogu oni sa Amerima, Rusima Kinezima, ali nema potrebe toliko ih omalozavat. Cuj Egipat
Sada vec prave podmornice, sledece god zaplovice prvi nosac aviona turske proizvodnje i td.
Nemogu oni sa Amerima, Rusima Kinezima, ali nema potrebe toliko ih omalozavat. Cuj Egipat
Bitna stavka je kompenzacija troskova nakon koristenja balistickih raketa (raznih dometa), kvalitet borbenih aviona, onda generalno odbrambeni sistem.Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 jan 2020, 11:41Ma ja ba sta ce Turci, saka jada,..
Turska je na tom planu sila koja moze zaprijetiti ali kada gledas neku duzu odrzivost tesko, jer moderni nacin ratovanja itekako kosta.
Turci nemaju vojnu tehnologiju nivoa jedne Rusije msm dovoljno je pogledati sitauciju oko kupovine novog raketnog sistema upravo iz pomenute zemlje.
Broj aktivnih vojnika, rezervista ne znaci neku prevagu, kada gledas npr. i svu robotizaciju zemalja jace ekonomije.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 jan 2020, 12:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Evo baš nađoh nešto,
Jel moguće ovoSouth Korea - 625,000 Active military, 3,100,000 Reserve military, 3,009,000 Paramilitary, 6,734,000 in total.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 54 gosta.