Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Al slika Dodika kako sa unukom sječe badnjak 
Kae đeće međed neg u šumu

Kae đeće međed neg u šumu

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Dužnost muslimana je da poziva u vjeru, tako da ti i ne stoji to baš.VolimTz je napisao/la: ↑07 jan 2020, 18:59I jednom kad postanes zasto opet ulazis u dodir s istom kroz rasprave i komentare. Nisi vise nicim obavezan da o tome govoris, ali se vracas i dalje i dalje. Meni to vise lici na mrznju buraz.
A zamisli sad ja kao neko ko se smatra muslimanom, da kazem kako mrzim druge religije, koje bi epitete dobio ? Fasista, sovinista, nacionalista, terorista itd. Nemojte biti sve ovo sto sam naveo, i kao ateista covjek je duzan postovati drugacije.
Ja imam pravo govorit protiv religije (pogotovu Islama) jer u 13 država postoji smrtna kazna za ljude poput mene. I imam pravo govoriti protiv svake loše ideologije, koliko god da ima sljedbenika. Postoji ogromna razlika u mržnji prema ljudima i prema ideologiji.
Let's talk about SIX baby!
Da, ali ne svaki dan hiljadu puta, ne silom. Ako ti kazem dok sjedimo na kafi da sam kreno na dzumu i zovem te normala, i je to pozivanje. Sad sto ti u glavi imas sliku nekog bradonje u haljama arapskim to je drugo.Fowl95 je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:12
Dužnost muslimana je da poziva u vjeru, tako da ti i ne stoji to baš.
Ja imam pravo govorit protiv religije (pogotovu Islama) jer u 13 država postoji smrtna kazna za ljude poput mene. I imam pravo govoriti protiv svake loše ideologije, koliko god da ima sljedbenika. Postoji ogromna razlika u mržnji prema ljudima i prema ideologiji.
To su drugi narodi. Njima je normalno. Tamo zivot ne vrijedi nista, ali ne zbog religije. Nego zato sto su ljudi zadrti. Zivio sam s njima znam o cemu pricam. Yebe se njemu jesi li ti klanjao ili nisi nozem ce te izbost samo ga krivo pogledaj. Takvi zakoni ovdje ne prolaze ni kod vjernika. Suplja prica.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Čojk u Americi godinama, a tradicionalno se ode kod njegovih oca i matere na ručak na ovaj Božić, oni su se družili s mojim djedom i majkom, a starci s njim i ženom mu. Pa priča čojk fali mu tako hrana podvarak, od neke kone uštipci, i kad reče kljukusa moje majke kad se ne udavi

Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- ASD
- Kontakt:
Skoro u svakoj islamskoj državi nereligiozni su diskriminirani. Čak i u onim najsekularnijim nisi ravnopravan ako si ateista ili agnostik.Fowl95 je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:12Dužnost muslimana je da poziva u vjeru, tako da ti i ne stoji to baš.VolimTz je napisao/la: ↑07 jan 2020, 18:59I jednom kad postanes zasto opet ulazis u dodir s istom kroz rasprave i komentare. Nisi vise nicim obavezan da o tome govoris, ali se vracas i dalje i dalje. Meni to vise lici na mrznju buraz.
A zamisli sad ja kao neko ko se smatra muslimanom, da kazem kako mrzim druge religije, koje bi epitete dobio ? Fasista, sovinista, nacionalista, terorista itd. Nemojte biti sve ovo sto sam naveo, i kao ateista covjek je duzan postovati drugacije.
Ne možeš se ti družit i ići po kafama sa ateistom, nije ti oto po IslamuVolimTz je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:32Da, ali ne svaki dan hiljadu puta, ne silom. Ako ti kazem dok sjedimo na kafi da sam kreno na dzumu i zovem te normala, i je to pozivanje. Sad sto ti u glavi imas sliku nekog bradonje u haljama arapskim to je drugo.Fowl95 je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:12
To su drugi narodi. Njima je normalno. Tamo zivot ne vrijedi nista, ali ne zbog religije. Nego zato sto su ljudi zadrti. Zivio sam s njima znam o cemu pricam. Yebe se njemu jesi li ti klanjao ili nisi nozem ce te izbost samo ga krivo pogledaj. Takvi zakoni ovdje ne prolaze ni kod vjernika. Suplja prica.

Islam jeste arapska kultura, doduše kod nas dosta i turska, al u suštini ono što nose Kur'an i hadisi je arapska kultura.
Let's talk about SIX baby!
Izvini hafize. Evo necu vise.

Jesi to FIN zavrsio ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- ASD
- Kontakt:
Jesi gledao film Silence?Fowl95 je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:39Ne možeš se ti družit i ići po kafama sa ateistom, nije ti oto po IslamuVolimTz je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:32Da, ali ne svaki dan hiljadu puta, ne silom. Ako ti kazem dok sjedimo na kafi da sam kreno na dzumu i zovem te normala, i je to pozivanje. Sad sto ti u glavi imas sliku nekog bradonje u haljama arapskim to je drugo.Fowl95 je napisao/la: ↑07 jan 2020, 20:12
To su drugi narodi. Njima je normalno. Tamo zivot ne vrijedi nista, ali ne zbog religije. Nego zato sto su ljudi zadrti. Zivio sam s njima znam o cemu pricam. Yebe se njemu jesi li ti klanjao ili nisi nozem ce te izbost samo ga krivo pogledaj. Takvi zakoni ovdje ne prolaze ni kod vjernika. Suplja prica.![]()
Islam jeste arapska kultura, doduše kod nas dosta i turska, al u suštini ono što nose Kur'an i hadisi je arapska kultura.
- ASD
- Kontakt:
U filmu se radi baš o toj temi, religijama i različitim kulturama. Da li je kršćanstvo moguće u Japanu?
Obrati pažnju na dijaloge koje vodi lik kojeg glumi Liam Neeson.
Ma pokazi mi svjetlo svega ti, tebe sam ceko.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.