anonymousHD je napisao/la: ↑07 jan 2020, 19:35
James cudo prirode, van serijski igrac, pa sto onda nema brojke kao Doncic sad? Kakve veze sto od 15 igra kossrku, dosao je i James mlad u NBA, pa opet sto se tice brojki ni blizu Doncica.
Nece imati uspjeha u PO? Kako to znas vidovit si? Prvo je bilo Doncica ce pojest NBA, fizicki ce ga unistit, nece moci kao u Evropj bla bla. Sad kad ubija, doslovno triple double ima, past ce u PO. Kakve gluposti.
Niko nema pojma kakav ce biti u PO, isto sto niko nije mogao da zna da ce ovako dominantan biti.
Poredit ga sa velikanima ovog sporta je glupost, jer je jos mlad, ali ako pricamo o 20godisnjaku, onda je u samo vrhu, medju najboljima ikada i to je to.
Brojke su ionako beze, ali sad je to glavna tema, vijesti se samo baziraju na tome, ali ono sto je najbitnije su pobjede i titule, **** sve ostalo. Harden lupa statistiku ali bez prstena koga briga za to realno.
Doncic dok ne uzme prsten, nema price o nekim vecim stvarima. Jos je klinac koji nema minute ozbiljne kosarke. Realno RS je shit u odnosu na PO. Tu se pokazuje velicina.
Ja pricam objektivno i na osnovu cinjenica.Tako cemo i krenuti u daljnju diskusiju,ako je zelis i ako mozes,posto vidim sliku Doncica na avataru!?
Prvo,kako mislis James nema iste brojeve?? U istim godinama su imali priblizno iste brojeve, s tim da je u doba kad je James usao u ligu, igra bila drugacija.Ponajvise tu mislim na broj posjeda i sut za 3p sto umnogome uvecava brojke danas u odnosu na prije. Jel tako?
Drugo, nisam vidovit,ali sam dao svoju hipotezu na osnovu igara u POu igraca koji su slicni igri Doncica. Sta to znaci?
Znaci da u POu jednostavno NE PROLAZE sistemi timova kod kojih se sva igra vrti oko jednog igraca!!!Ma kako se on zvao. I tu mislim da ne prolazi taj sistem u smislu osvajanja titula,a valjda je to najvaznije!?Naveo sam i primjer svega toga.Dakle,u zadnjih 20 godina (da ne idem dalje) samo je jedan igrac osvojio sa sistemom koji se zasniva na njegovom dominiranju lopte 40+min.Njegovo ime je Lebron James.Svi ostali tog stila tipa Nasha,Iversona,Hardena nisu uspjevali u tome.Mnogi nikada nisu ni dosli do finala.Osnovni razlog sto nisu imali previse uspjeha je cinjenica da se protivnik fokusira na njih,gleda da ih se izmori kroz brojne cuvare,cijela odbrana se posveti njihovom zaustavljanju i to je najlakse uraditi kad igrac napada s vrha trojke i kad im se sitem zasniva na tome.O tome je prosle godine pricao i Kobe Bryant u svom "Detail-u" kad je pominjao Hardena i sve se ispostavilo tacnim.
E sad,kad sam sve ovo fino elaborirao,ti meni reci: Kakav sistem igra DAL? Sta im je osnov igre i na cemu se bazira?
Da li Doncica vidis jednakim u smislu fizike spram Jamesa ili Hardena?
EDIT:@Clutch Covjece dragi,James je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.Navedi mi jos jednog igraca u historiji lige koji je tim stilom igre,koji ja nazivam jamesovski, uzeo titulu?? Odgovor je NIKO!! Prema tome,sta je tvoja poenta?
I vidim.da si opet uskocio u vagon Hardena,iako si se bio posup peplom prosle sezone.Medjutim,ne brini.Budi siguran da za HOU nema titule ni ove godine.