Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

amerosm
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2010, 14:45

emiiNa_ je napisao/la:Svaka njemu cast! A svaka i nama cast, sto ga imamo u reprezentaciji :)))) nasa nada, nasa buducnost! ;)
Eh Bogami ja ne bi rekao svaka nama cast. Ja bi se prije zahvalio omladinskom pogonu HSV-a, i kriterijima koje je pred te skole postavio Mathhias Sammer, ali mi moramo mjenjati svoj nacin rada inace nas za deset godina nece biti nigdje. Imamo srece sto je ovo prva generacija poslije rata, i sto imaju jake veze s BiH, ali ostale generacije necemo tako lahko uspjeti dobiti, jer ta djeca nece imati veze s BiH, kao ni njihovi roditelji i prije ce odabrati zemlju u kojoj je stekao svo potrebno fudbalsko znanje. Po meni sada ovo za nas sve izgleda super i sve ja za pet, ali mi ne razmisljamo sta ce biti za deset godina, jer ovi igraci nece trajati vjecno, i iskreno se bojim da nas za deset godina ne bude nigdje, jer nemam viziju i plan i program sto se omladinskog pogona tice.

Kao sto sam ocekivao pocela je kritika medija koji ga razapinju nakon one greske, a kloc Veh je jod dolio ulje na vatru izjavom da je ono fakticki bio autogol, i da je nakon toga odigrao odlicnu utakmicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 21 nov 2010, 16:56

amerosm je napisao/la:
emiiNa_ je napisao/la:Svaka njemu cast! A svaka i nama cast, sto ga imamo u reprezentaciji :)))) nasa nada, nasa buducnost! ;)
Eh Bogami ja ne bi rekao svaka nama cast. Ja bi se prije zahvalio omladinskom pogonu HSV-a, i kriterijima koje je pred te skole postavio Mathhias Sammer, ali mi moramo mjenjati svoj nacin rada inace nas za deset godina nece biti nigdje. Imamo srece sto je ovo prva generacija poslije rata, i sto imaju jake veze s BiH, ali ostale generacije necemo tako lahko uspjeti dobiti, jer ta djeca nece imati veze s BiH, kao ni njihovi roditelji i prije ce odabrati zemlju u kojoj je stekao svo potrebno fudbalsko znanje. Po meni sada ovo za nas sve izgleda super i sve ja za pet, ali mi ne razmisljamo sta ce biti za deset godina, jer ovi igraci nece trajati vjecno, i iskreno se bojim da nas za deset godina ne bude nigdje, jer nemam viziju i plan i program sto se omladinskog pogona tice.

Kao sto sam ocekivao pocela je kritika medija koji ga razapinju nakon one greske, a kloc Veh je jod dolio ulje na vatru izjavom da je ono fakticki bio autogol, i da je nakon toga odigrao odlicnu utakmicu.
Slazem se sa tvojim postom,ako se nesto drasticno ne poduzme i ova nasa saban liga nezazivi(stadioni,regularnost,rad sa djecom kao primarni cilj.....)nece nas nigdje biti,jos malo pa smo ispucali ove "sa strane".....
RIP SALE VILENJAK

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 21 nov 2010, 20:51

mokhe je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ono sto me brine je da Besic ipak kao stoper nije rijesenje.Iz drugog razloga.Svaka visoka lopta je pola gola.On jednostavno nema tu visinu da bi to sprijecio,sto moze biti kobno po bilo koju ekipu.
iskustvo da se greske isprave se vrlo brzo moze steci ali visina je vec problem prirode.
Posto je jako puno ekipa koje idu bas na to.
Ne znam koliko si u pravu za tu visinu. Evo primjera:
Puyol je visok 1.76,
Bešić je visok 1.80,
a Spahić je visok 1.83 bas kao i npr. Gallas,

Visina, dakle, nije presudna za kvalitet stopera, može biti prednost ali i ne mora.

Auu kako si ovdje upravu, niko to nije gledao sa te strane, a to je da visina moze biti i mana, te da igrac moze biti i "traljav" radi nje, a takav je primjer Boris Pandza, za kojeg bi nekada rekao da ne zna ni hodati, a kamo li igrati fudbala :D, inace njegova visina i tezina su:

Height: 1,88 m
Weight: 84 kg

Da me neko ne skonta pogresno, nemam nista protiv Pandze, ali stvarno bas zbog te visine nekada presmjesan ispada, mada mu istina visina daje odlicnu skok igru, ali mislim da je to jedina njegova jaka osobina.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 21 nov 2010, 21:01

Samo cu reci drago mi je sto je nas...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 23 nov 2010, 16:36

SemPer_fi je napisao/la:Samo cu reci drago mi je sto je nas...
POTPIS!!!Momak ima samo 18 godina a vec igra u prvoj postavi jednog Hamburga,koji nije sad krema evropskog nogometa,al njemackog definitivno je..tako da misljenja sam da ce besic bit najbolji igrac odbrane kojeg smo ikad imali vidjet cete,svaka cast spahi al ovaj momak ima sve predispozicije da nadmasi i spahu u hibica i konjica i to da ih puno nadmasi vjerujte..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 nov 2010, 17:14

Video počinje osvrtom na Muhamedov derbi i koliko sam skontao, komentator na kraju zaključuje da je on "otpočeo" poraz svog tima greškom, što u kraćem intervjuu na kraju i Bešić priznaje. Da je pogriješio. S tim da ja ne znam njemački :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 nov 2010, 17:46

Željovac je napisao/la:Video počinje osvrtom na Muhamedov derbi i koliko sam skontao, komentator na kraju zaključuje da je on "otpočeo" poraz svog tima greškom, što u kraćem intervjuu na kraju i Bešić priznaje. Da je pogriješio. S tim da ja ne znam njemački :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Super,greska priznata idemo dalje.Naravno da ce video zapoceti sa tim jer je to prvi gol koji pao na tekmi.Nece valjda ici u obrnutom smjeru.
Nista strasno,Besic ce vrlo vjerovatno opet zapoceti i iducu tekmu.Kako rekoh na greskama se i uci.I bolje da je ucini u HSV nego recimo u nasoj repci.Poznajuci nas i nase ''kruticare''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 23 nov 2010, 20:48

Muhamede ovo ti je prva greska (za HSV), i sigurno nece biti posljednja.
Na greskama se uci.
Tek mu je 18 godina, i bice on izuzetno vazan igrac za HSV, a posebno za nasu reprezentaciju. Njemci su vec prognozirali da ce on biti najbolji stoper lige. ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 nov 2010, 16:29

TM je podigao procjenjenu vrijednost za Besica sa 200.000 Euro na 750.000 Euro.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 26 nov 2010, 17:05

...imamo Besica i Subasica,jos nam nedostaje Konjic pa da u repci halvu mjesamo :D :D :D :D :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 nov 2010, 17:22

B0SANAC je napisao/la:Muhamede ovo ti je prva greska (za HSV), i sigurno nece biti posljednja.
Na greskama se uci.
Tek mu je 18 godina, i bice on izuzetno vazan igrac za HSV, a posebno za nasu reprezentaciju. Njemci su vec prognozirali da ce on biti najbolji stoper lige. ;)
budala na svojim , pametan na tuđim :)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 26 nov 2010, 19:07

Besic navodno opet starter za Hamburg sutra, samo ovaj put na desnoj strani odbrane a ne u centralnoj.

Licno mislim da puno bolje mu to i odgovara s obzirom da je Besic 180cm.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 26 nov 2010, 19:10

Mit Demel kehrt ein weiterer kopfballstarker Spieler in den Defensivverbund der Rothosen zurück. Das ist besonders Armin Veh wichtig, der aus diesem Grund auch Robert Tesche den Vorzug vor Muhamed Besic auf der rechten Verteidigerposition gibt.

Na hsv.de su izjavili da ce Robert Tesche igrati umjesto Besica na desnoj strani, a Demel stoper. Znaci klupa.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 26 nov 2010, 19:13

Njemacki **** i kicker tvrde da je Besic sutra starter, ali vidjecemo kako ce biti.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 nov 2010, 19:22

Sutra nece biti satrter vec ce poceti utakmicu s klupe. Tako je bar bilo na posljednjem treningu danas. Mozda Veh zeli protivnika zbuniti, jer je takodjer Torun bio u prvih 11 umjesto RvN. Zavisno od toga kako ce se utakmica odvijati mogao bi uci umjesto Tesche-a. Razlog sto ce sutrasnju utakmicu poceti s klupe je ta sto je Stuttgart najaca ekipa u Bundesligi sto se prekida tice (postigli su devet golova), i ako se u vecini stvari ne slazem s Veh-om po meni je uradio pametan potez sto ga je stavio na klupu. Ne daj Boze da izgubi jedan vazdusni duel koji bi doveo do toga da Stuttgart postigne pogodak, mediji vec cekaju kao zapeta puska, i ne bi po samog Besica bilo dobro da se to dogodi.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 nov 2010, 19:45

amerosm je napisao/la:Sutra nece biti satrter vec ce poceti utakmicu s klupe. Tako je bar bilo na posljednjem treningu danas. Mozda Veh zeli protivnika zbuniti, jer je takodjer Torun bio u prvih 11 umjesto RvN. Zavisno od toga kako ce se utakmica odvijati mogao bi uci umjesto Tesche-a. Razlog sto ce sutrasnju utakmicu poceti s klupe je ta sto je Stuttgart najaca ekipa u Bundesligi sto se prekida tice (postigli su devet golova), i ako se u vecini stvari ne slazem s Veh-om po meni je uradio pametan potez sto ga je stavio na klupu. Ne daj Boze da izgubi jedan vazdusni duel koji bi doveo do toga da Stuttgart postigne pogodak, mediji vec cekaju kao zapeta puska, i ne bi po samog Besica bilo dobro da se to dogodi.
Da li zeli zbuniti ili ne.Ocito je i Veh uvidio da Besic nije za stopera zbog ''visinskih''priprema.
Ima li kakve sanse da makar prihvati tog desnog beka od pocetka.
Ah i taj desni bek,otkad se hasan oprosti kao i Berberovic.izgleda da smo dobro natorili na tom mjestu.
Niko da baci u lijevu ebem ga ja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 nov 2010, 20:12

harishp je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Sutra nece biti satrter vec ce poceti utakmicu s klupe. Tako je bar bilo na posljednjem treningu danas. Mozda Veh zeli protivnika zbuniti, jer je takodjer Torun bio u prvih 11 umjesto RvN. Zavisno od toga kako ce se utakmica odvijati mogao bi uci umjesto Tesche-a. Razlog sto ce sutrasnju utakmicu poceti s klupe je ta sto je Stuttgart najaca ekipa u Bundesligi sto se prekida tice (postigli su devet golova), i ako se u vecini stvari ne slazem s Veh-om po meni je uradio pametan potez sto ga je stavio na klupu. Ne daj Boze da izgubi jedan vazdusni duel koji bi doveo do toga da Stuttgart postigne pogodak, mediji vec cekaju kao zapeta puska, i ne bi po samog Besica bilo dobro da se to dogodi.
Da li zeli zbuniti ili ne.Ocito je i Veh uvidio da Besic nije za stopera zbog ''visinskih''priprema.
Ima li kakve sanse da makar prihvati tog desnog beka od pocetka.
Ah i taj desni bek,otkad se hasan oprosti kao i Berberovic.izgleda da smo dobro natorili na tom mjestu.
Niko da baci u lijevu ebem ga ja.
Ne vjerujem bas da ce sutra poceti, jer kada su prekidi i bekovi imaju igraca kojeg trebaju cuvati. Veh mu je naredio dodatni trening u skok igri, jer kaze da malo zaostaje sto se tice igrom glavom, i mislim da ce sutra priliku dobiti s klupe, dok bi protiv Freiburga na desnoj strani mogao biti starter. Ali kada je HSV u pitanju nista nije iskljuceno dok ne pocne utakmica, jer npr. Tesche se moze ozlijediti prilikom izlaska iu busa, posto smo mi peh.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 nov 2010, 20:24

Ebiga,ciko kad ga je odgledao prvi put je vec rekao sta ima i sta nema.
U vezi gresaka sa pasovima i dodavanjima to ide sa radnim stazom.I vrlo lako se moze utegnuti i ''docerati''.
Medzutim kao stoper ili moras biti bandera ili moras imati odraz kao Air Jr.Zato je onaj zabar i uspio,hehe mozda zato sto je zabar pa dobro oskace.E to vec treba imati urodjeno.Treninzima se moze poboljsati ali ne u tolikoj mjeri.Ko ima to ima,ko nema nece imati nikad.Odraz je nesto urodjeno.
Steta sto makar nije ljevak,vec sad bi se mogao trasirati za lijevog beka.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 nov 2010, 20:34

pa Besicu je tek 18 godina,polako...doce on na svoje i vrlo brzo ce biti standardan u HSV-u...mali ima sve predispozicije da postane igracina!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 26 nov 2010, 21:08

harishp je napisao/la:Ebiga,ciko kad ga je odgledao prvi put je vec rekao sta ima i sta nema.
U vezi gresaka sa pasovima i dodavanjima to ide sa radnim stazom.I vrlo lako se moze utegnuti i ''docerati''.
Medzutim kao stoper ili moras biti bandera ili moras imati odraz kao Air Jr.Zato je onaj zabar i uspio,hehe mozda zato sto je zabar pa dobro oskace.E to vec treba imati urodjeno.Treninzima se moze poboljsati ali ne u tolikoj mjeri.Ko ima to ima,ko nema nece imati nikad.Odraz je nesto urodjeno.
Steta sto makar nije ljevak,vec sad bi se mogao trasirati za lijevog beka.
Ma nije vala urodjeno al nikako, treniranjem nogu, to jeste njihovim jacanjem povecava se odraz, a takodjer je bitno i ono sto ima igrac u glavi, da li ce se dobro postaviti ili ne. Ovo ne pricam iz iskustava u fudbalu sto se tice odraza, nego iz iskustva igranja kosarke, kada covjek trenira moze strasno, strasno da poveca svoj odraz, jer znam kakav sam imao odraz dok sam se aktivno bavio tim sportom i kakav mi je sada :). Takodjer ovaj momak nije ni blizu svoga maksimuma sto se tice snage, ima vremena za njega, trebat ce mu jos jedno 2 godine barem da ojaca kako treba :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.