Tačno ne mogu da vjerujem šta sve ljudi napisaše o djetetu, porodici, menadžerima...
Pravu istinu vjerovatno znaju samo njegovi menadžeri, ko god oni bili, i on sam.
Sumnjam da je u pitanju novac.
I ja sam otac mladog nogometaša, koji je iz malog grada otišao sa 15 godina u Želju, pa sad ovo ljeto u Zagreb. I znam samo koliko je to odricanje i za dijete, i za roditelje...
Psihički, fizički, da ne pričamo o financijama.
Kad kažem psihički, radi se o odricanju od svog grada, svog društva, odrastanju bez porodice, reagovanje na nepravde kojih uvijek ima, pogotovo kad si sa strane.
Fizički mislim na kvalitetnu ishranu, individualne treninge, opremu...
O financijama necu ni pisati, stan, hrana, režije, oprema, pripreme (ako roditelj to ne želi ili ne može dobiti od kluba gdje dijete ide).
Hasića sam gledao 20tak puta, od 2013 do 2017, i vjerujte, dijete je strasno. Zaista, a znam o čemu pričam, predsjednik sam kluba sa oko 200 dječaka.
Znam, vidio sam svojim očima, kad je došao u kamp Dinama 2013, i poslije prvog treninga u sobi razbio glavu, dobio x kopči i morao se vratiti kući.
Dijete jeste čudo, a normalno je da ostavi traga sve ovo što se oko njega dešava. I kod odraslog nogometaša, kamoli kod djeteta od 18 godina...
Nemojte po djetetu sr.ati, ne znate sve detalje, ko zna šta je tu u pitanju. Šteta jeste što ne igra, ali sam ubijeđen da će prije ili kasnije zablistati.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....