FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

CityCity
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 02 jan 2020, 18:43

Zasad angažovanje novih igrača protiče dobro.Pojačavaju se pozicije gdje sam i očekivao i ranije pisao da smo oslabljeni:
Ofanzivni vezni-Arežina (umjesto Husejnovića)
Lijevi bek-Leković (umjesto Zlatkovića) i
Centralni vezni-Ivković (umjesto Zitunija).
Ostala je još pozicija stopera.Tu je situacija komplikovanija jer imamo dva igrača koja su duže ili stalno povrijeđena i ne zna se koliko i da li mogu da igraju i da li se može pouzdati u njihov dalji angažman-Kostića i Morrisa.Ako budu mogli onda je situacija OK ali ako ne mogu onda smo tu deficitarni i potrebno je pojačanje.Mislim da je ipak i tu potrebno pojačati roster i angažovati nekoga i osigurati se za svaki slučaj.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 jan 2020, 18:58

OD OVOG NEMA NIŠTA.ON NIJE NIKAKVO POJAČANJE (PROVJERENO).
DAKLE ,OČEKUJEMO POJAČANJA AKO IH UOPŠTE VIŠE IMA.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 02 jan 2020, 22:34

Ivkovic je destruktivac, igrac zaduzen za trcanje i prekide protivnickih napada..21 godina, u prvoj federalnoj bio standardan, sad koliko nama moze pomoci vidjecemo. Pojacanja ima jos, tako da vidjecemo kako ce se momak uklopiti kod nas.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 jan 2020, 12:53

PROLJEĆE 2018
FK SLOGA (S.H) – NK ISKRA 4:0 (2:0)

Igralište Bare, gledalaca: 700.
Delegat: Merdanović Senad (Sarajevo).
Sudije: Topalović Sabrija (Zenica) Bubalo Silvio (Mostar) Zelenika Marko (Mostar).

Strijelci: 1:0 Stokić 16.minuta, 2:0 Kostić 41.minuta, 3:0 Stokić 59.minuta, 4:0 Kostić 83.minuta.

FK SLOGA (S.H): Lalić Franko, Efendić Samir, Kostić Ivan, Šarčević Budimir, Milaković Aleksandar, Poturalić Husein, Stjepanović Nemanja, Kojić Jovo, Ziljkić Almedin, Stokić Joco, Vukmirović Stefan. Na klupi: Čizmić Dino, Hrelja Adnan, Jazvin Salko, Musić Mirza, Islamović Selvedin, Širanović Dejan, Omerović Almir.

NK ISKRA: Karavdić Vernes, Filan Muris, Pihura Haris, Koprivica Vlado, Halilović Belmin, Palalić Enes, Šubo Mirza, Seferović Haris, Šehić Benjamin,Stepančev Igor,Kurtović Haris. Na klupi: Konjarić Adnan, Đono Admir, Alić Eldin, Soldatović Kristijan, Kršić Stefan, Ivković Muzafer.
1. Sloga Simin Han 30 21 3 6 61 23 +38 66 Plasman u Premijer ligu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
15. Iskra Bugojno 30 9 5 16 27 46 −19 32 Ispali u Drugu ligu FBiH
16. Travnik 30 4 5 21 21 50 −29 17

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 03 jan 2020, 15:12

tuzlac je napisao/la:
03 jan 2020, 12:53
PROLJEĆE 2018
FK SLOGA (S.H) – NK ISKRA 4:0 (2:0)

Igralište Bare, gledalaca: 700.
Delegat: Merdanović Senad (Sarajevo).
Sudije: Topalović Sabrija (Zenica) Bubalo Silvio (Mostar) Zelenika Marko (Mostar).

Strijelci: 1:0 Stokić 16.minuta, 2:0 Kostić 41.minuta, 3:0 Stokić 59.minuta, 4:0 Kostić 83.minuta.

FK SLOGA (S.H): Lalić Franko, Efendić Samir, Kostić Ivan, Šarčević Budimir, Milaković Aleksandar, Poturalić Husein, Stjepanović Nemanja, Kojić Jovo, Ziljkić Almedin, Stokić Joco, Vukmirović Stefan. Na klupi: Čizmić Dino, Hrelja Adnan, Jazvin Salko, Musić Mirza, Islamović Selvedin, Širanović Dejan, Omerović Almir.

NK ISKRA: Karavdić Vernes, Filan Muris, Pihura Haris, Koprivica Vlado, Halilović Belmin, Palalić Enes, Šubo Mirza, Seferović Haris, Šehić Benjamin,Stepančev Igor,Kurtović Haris. Na klupi: Konjarić Adnan, Đono Admir, Alić Eldin, Soldatović Kristijan, Kršić Stefan, Ivković Muzafer.
1. Sloga Simin Han 30 21 3 6 61 23 +38 66 Plasman u Premijer ligu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
15. Iskra Bugojno 30 9 5 16 27 46 −19 32 Ispali u Drugu ligu FBiH
16. Travnik 30 4 5 21 21 50 −29 17
Pogledaj sad posle te sezone gdje je igrao i koliko, eto da se ne mucis plaho, igrao u Tosku standardan na mjestu zadnjeg veznog i odlican bio, igrao u Gracanici isto tako..Nekazem da je Maldini, al garantujem da je bolji od pojedinih koji su jos u klubu, a sobzirom da je doveden za platu veoma malu nije nikakav trosak klubu..

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 03 jan 2020, 15:21

Ma dobro sad, Ivkovic - nije neko ime, generalno nisam za takve transfere, ali nije neki problem, skoro na svakom prelaznom roku dodje i tako neki igrac iz nizih liga, neki dobiju malo vise neki malo manje sanse da igraju i da se pokazu (Trumic, Karjasevic ...).
Doduse i Nukic je na primjer dosao iz nize lige pa ima dosta dobru minutazu...

Mozda se tip i pokaze... sve najbolje...

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 03 jan 2020, 15:36

emir012 je napisao/la:
03 jan 2020, 15:21
Ma dobro sad, Ivkovic - nije neko ime, generalno nisam za takve transfere, ali nije neki problem, skoro na svakom prelaznom roku dodje i tako neki igrac iz nizih liga, neki dobiju malo vise neki malo manje sanse da igraju i da se pokazu (Trumic, Karjasevic ...).
Doduse i Nukic je na primjer dosao iz nize lige pa ima dosta dobru minutazu...

Mozda se tip i pokaze... sve najbolje...
Otprilike tako nesto, nerealno je i ocekivati 17 dobrih igraca, nismo mi bas toliko veliki. Moje licno misljenje je da je bolji i od Karjasevica, Trumica, Musica i jos par njih...tako da nek se dokaze i igra, a moras imati 22 igraca, neko ce i na tribine.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 03 jan 2020, 18:05

Treba biti zadovoljan sa učinkom u ovoj 1,5 godini PL statusa. Ništa se ne dešava preko noći - za mnoge stvari potrebno je vrijeme. U narednim godinama za očekivati je i angažovanje naših omladinaca u prvi tim. Tek kada budemo imali sopstvenu bazu možemo reći da smo kompletan tim. Da bi se to postiglo treba nam puno odanih i vrijednih trenera u OP. Što se tiče ovog Muzafera neka ga možda nas baš iznenadi u pozitivnom smislu. Momak dolazi iz male - nekada velike fudbalske sredine Iskre iz Bugojna. Imat će sve uvjete za kvalitetan rad - niko ga neće sputavati. Ne bude li dobar nije frka lako ga se riješiti. Mi upravo trebami imati kvalitetnu skaut službu po cijeloj državi i kupiti mlade talente, jer svi su nekad počinjali od nule. Džeko je bio svojevremeno otpisan u Želji.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 jan 2020, 20:30

KOBIE MORRIS USPJEŠNO OPERISAN
slika
8. Novembra 2019.
Stoper Tuzla Cityja Kobie Morris operisan je ove sedmice, zbog čega će biti van terena vjerovatno do kraja jesenjeg dijela sezone.

Prolem sa meniskusom kojeg je imao tokom sezone ovaj 24-godišnjak je konačno otklonio.

– Operiran sam u Novom Sadu. Sve je proteklo u najboljem redu. Slijedi kratka pauza i povratak treninzima, kaže Morris.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 jan 2020, 20:54

4. 10. 2019. 10:09

slika

Ivan Kostic
Veliki pozdrav.. Nisu mi stavljali nista novo,samo je izvadjeno ovo sto je smetalo.. Ja vec lagano treniram,za 20-ak dana cu doci u Tz i krenuti sa jacim vezbama sa nasim profesorom Jaskom.. A na teren ako Bog da od Januara bi trebalo.. Sve zavisi od mog organizma sada..

------------------

Ivan Kostic
Hvala vam puno sto brinete i pitate za moje zdravlje.. Ja sam takav covek,ja volim da su svi srecni i da nema mrznje medju nama.. Ako Bog da sledeci je Partizan da dodje kod nas u Tuzlu.. A sto se mog zdravlja tice kako Bog da,ja sam glavu pripremio na sve,ali ja znam da cu se vratiti

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 jan 2020, 21:04

20. Decembra 2018.
Kapiten Tuzla Citya Ivan Kostić ,dobio je državljanstvo Bosne i Hercegovine!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 jan 2020, 21:30

1.TIM
............................................FEJZIĆ

.........EFENDIĆ...........MORRIS...............KOJIĆ...............LEKOVIĆ

..............................SESAR....................HADŽANOVIĆ

..................NUKIĆ.................AREŽINA.................CRNKIĆ

.........................................UBIPARIP

2.TIM

....................................................MUMINOVIĆ

....................KARJAŠEVIĆ..........El. HASANBEGOVIĆ..........KOSTIĆ...........KOVČIĆ

......................................STJEPANOVIĆ..............HASANOVIĆ

...........................BURIĆ...................BEGANOVIĆ..............ŠARČEVIĆ

.......................................................RAMIĆ

REZEVRVE:ČALAKOVIĆ ,MUSIĆ,IVKOVIĆ,MEŠINOVIĆ.

(MITROVIĆ) OPORAVAK.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 03 jan 2020, 23:39

tuzlac je napisao/la:
03 jan 2020, 21:30
1.TIM

2.TIM

....................KARJAŠEVIĆ..........El. HASANBEGOVIĆ..........KOSTIĆ...........KOVČIĆ

...........................BURIĆ...................BEGANOVIĆ..............ŠARČEVIĆ

(MITROVIĆ) OPORAVAK.
Nije ti ovo lose. Al bit ce jos prinova a slijede i pripreme. Prosle zime su nam bile kobne puno povreda. Ko se nametne bit ce opcija raznih.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 jan 2020, 10:28

tuzla1983 je napisao/la:
03 jan 2020, 23:39
tuzlac je napisao/la:
03 jan 2020, 21:30
1.TIM

2.TIM

(MITROVIĆ) OPORAVAK.
Nije ti ovo lose. Al bit ce jos prinova a slijede i pripreme. Prosle zime su nam bile kobne puno povreda. Ko se nametne bit ce opcija raznih.
BIT ĆE OPET POVREDA.GLEDAO SAM PRIJE GODINU TRENING KAD ONAJ OMEROVIĆ IZ ŠVICARSKE SLOMI FIBULU NUKIĆU.NAJGORI SU OVI VEZARAŠI , ONI IDU POGIBELJNO DA SE DOKAŽU.MISLIM DA ŠTO SE TIČE PRINOVA , NJIH ĆE BIT, POPUT OVOG ŽIVIČARA IZ BUGOJNA.POJAČANJA VIŠE NEĆE ,TEŠKO.A NEMA NI POTREBE.MI ŠTOPERE IPAK IMAMO.KOJIĆ,MORRIS,KOSTIĆ AKOBOGDA ,El. HASANBEGOVIĆ I HASANOVIĆ KOJI JE PRED KRAJ JESENI NAKON ODLASKA TERZIĆA ODLIČNO IGRAO NA TOJ POZICIJI.ŠTO SE TIČE KRILA ,LIJEVO-DESNO MISLIM DA JE TO TREBAO BITI "ŽUTI" IBRIČIĆ.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 jan 2020, 18:12

Deda nas napusti. Hvala mu na saradnji. Vraca se u Gorki.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 jan 2020, 18:56

Odlazak Mirsada Dedića

Ne čudi me odlazak "Dede" u Goki.Mešković je bio njegov trener u omladincima sve dok nije postao senior.Obzirom da pored Peštalića nije mogao stati na gol otišao je 1988 u Gradinu .U Gorki je došao da zavši karijeru od 2003 -2006, dakle u poznim godinama.Od tada je trener golmana prve ekipe.
2017.godine je došao nama dok smo bili u Federalnoj ligi.Samim tim zaslužuje da ga pamtimo i da mu kažemo hvala ti Mirsade Dediću.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 jan 2020, 19:04

Usudiću se da predložim Envera Hukića bivšeg golmana Slavena iz Živinica .Hukić je dijete Gorkog ali poput mnogih nije uspio da stane na gol Gorkog.

slika

KARIJERA U SLOBODI
1968 - 1974 Omladinski pogon Slobode.
----------------------------------------
1974 - 1975 FK Sloboda
1975 - 1976 FK Sloboda
1976 - 1977 FK Sloboda
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 jan 2020, 19:40, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 jan 2020, 19:14

Ja sam za nekog mladog, skolovanog i ambicioznog. Mozda Balja ima rjesenje. Dedi hvala. Imao je i dobrih a i onih drugih stvari.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 jan 2020, 19:46

Izvršena prozivka igrača Sloge Simin Han, stigla i nova pojačanja
JUL 7, 2016
slika
Enver Hukić sa Bošnjakovićem na prozivci Sloge 2016.Tada je bio kondicioni trener.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 05 jan 2020, 19:50

Kenan Hasagic novi trener golmana. Nije lose. Dobro dosao.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.