FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Lazarovski!!!
Kako se večeras borio, kao lav. Drago mi je da je konačno zabio, pa makar i "odbijanac". Ali, Stanićev gol je po meni najbolji Željin u čitavom dijelu sezone.
Cristiano Zeba, nema riječi kojim bi opisao njegovu igru.
Kako se večeras borio, kao lav. Drago mi je da je konačno zabio, pa makar i "odbijanac". Ali, Stanićev gol je po meni najbolji Željin u čitavom dijelu sezone.
Cristiano Zeba, nema riječi kojim bi opisao njegovu igru.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
-
- Kontakt:
OSIM i GAVRAN o meču na Grbavici
Popović je doveo Želju u vodstvo već u 6. minuti utakmice
Zaslužen trijumf Željezničara
Ne treba drugo poluvrijeme vaditi iz konteksta utakmice. Drugo poluvrijeme igrali smo odmah nakon prvog dijela, a ne neki drugi dan, rekao je Osim
Boris Gavran i Amar Osim, treneri Rudara i Željezničara, složni su u ocjeni da je aktuelni prvak BiH, zasluženo slavio pobjedu u 15. kolu Premijer lige BiH. Podsjetimo, Plavi su na Grbavici trijumfovali rezultatom 4:2. Dva gola za Sarajlije postigao je Zeba, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Stanić i Popović. Strijelci za Rudar bili su Ljeljak i Kušljić.
“Čestitao bih Željezničaru na zasluženoj pobjedi. Posao su završili u prvom poluvremenu i normalno je da domaći igrači nisu imali isti pristup igri u nastavku susreta, jer su znali da je pitanje pobjednika riješeno nakon 45 minuta. Mi smo se uspjeli vratiti nakon što smo primili prvi gol, ali kasnije nije bilo povratka. Na kraju smo uspjeli smanjiti rezultat, koji je realan, obzirom da nismo mogli više od ovoga bez nekoliko standardnih prvotimaca”, rekao je Boris Gavran, trener Prijedorčana.
Zanimljivo, zadovoljan je bio i Osim, koji bi često nakon ubjedljivih trijumfa kritikovao svoje izabranike. Željo je dosta loše odigrao drugo poluvrijeme, možda i najlošije u ovoj polusezoni...
“Ne treba drugo poluvrijeme vaditi iz konteksta utakmice. Drugo poluvrijeme igrali smo odmah nakon prvog dijela, a ne neki drugi dan. Kada jedan bek u prvih 45 minuta istrči 15 puta, teško je očekivati da može još 15 puta u drugih 45 minuta. Na odmor smo otišli pri rezultatu 4:1, što je rijetkost za uslove u BiH, a očito da e u nastavku nismo znali nositi sa tom prednošću. Generalno, fina utakmica s puno golova, a uzrok naše lagane pobjede treba tražiti i u tome što je Rudaru nedostajalo nekoliko bitnih igrača”, rekao je Osim.
Popović je doveo Želju u vodstvo već u 6. minuti utakmice
Zaslužen trijumf Željezničara
Ne treba drugo poluvrijeme vaditi iz konteksta utakmice. Drugo poluvrijeme igrali smo odmah nakon prvog dijela, a ne neki drugi dan, rekao je Osim
Boris Gavran i Amar Osim, treneri Rudara i Željezničara, složni su u ocjeni da je aktuelni prvak BiH, zasluženo slavio pobjedu u 15. kolu Premijer lige BiH. Podsjetimo, Plavi su na Grbavici trijumfovali rezultatom 4:2. Dva gola za Sarajlije postigao je Zeba, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Stanić i Popović. Strijelci za Rudar bili su Ljeljak i Kušljić.
“Čestitao bih Željezničaru na zasluženoj pobjedi. Posao su završili u prvom poluvremenu i normalno je da domaći igrači nisu imali isti pristup igri u nastavku susreta, jer su znali da je pitanje pobjednika riješeno nakon 45 minuta. Mi smo se uspjeli vratiti nakon što smo primili prvi gol, ali kasnije nije bilo povratka. Na kraju smo uspjeli smanjiti rezultat, koji je realan, obzirom da nismo mogli više od ovoga bez nekoliko standardnih prvotimaca”, rekao je Boris Gavran, trener Prijedorčana.
Zanimljivo, zadovoljan je bio i Osim, koji bi često nakon ubjedljivih trijumfa kritikovao svoje izabranike. Željo je dosta loše odigrao drugo poluvrijeme, možda i najlošije u ovoj polusezoni...
“Ne treba drugo poluvrijeme vaditi iz konteksta utakmice. Drugo poluvrijeme igrali smo odmah nakon prvog dijela, a ne neki drugi dan. Kada jedan bek u prvih 45 minuta istrči 15 puta, teško je očekivati da može još 15 puta u drugih 45 minuta. Na odmor smo otišli pri rezultatu 4:1, što je rijetkost za uslove u BiH, a očito da e u nastavku nismo znali nositi sa tom prednošću. Generalno, fina utakmica s puno golova, a uzrok naše lagane pobjede treba tražiti i u tome što je Rudaru nedostajalo nekoliko bitnih igrača”, rekao je Osim.
-
- Kontakt:
Mislim da bi Amar trebao izaci i reci da Lazo nije napadac,nego polu spic ili nesto drugo,pa da se prestane ocekivati od njega da daje golove,jer je momak odlicno odigrao,a i bori se kao da je Zeljino dijete!
-
- Kontakt:
U pravu si.damirfile je napisao/la:Mislim da bi trebalo de se sve utakmice na Grbavici (izuzev kupa,a i on ako je moguce) igraju u isto vrijeme.Da se odredi 7 ili 8h kao termin i da se uvijek tada igra i da se jedan dan odredi subota ili nedjelja.Mislim da bi tada bilo vise raje,tada bi se mogle uskladiti obaveze kada se unaprijed zna u kolko je tekma.ne znam samo da li je to moguce zbog tv prenosa,a mislim da bi popravilo posjetu za duplo...

Vecerasnju utakmicu ne treba ni komentarisati, jer ocigledno je bilo da je ekipa Rudara dosla desetkovana te da je bilo "pobjedicete svakako al nemojte nas kantati" sto je i pametno jer valja nama na proljece u Prijedor a ti bodovi ce nam mozda biti i presudni za titulu
WAAAAAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPREANIMATOR je napisao/la:elSaik je napisao/la:Čuj DRINI bod.. aaaa...
Zvijezda - šta bog da. Imaju oni problema sa sudijama kod kuće, pokušati to iskoristiti, uzeti ih na prepad. 3 boda.
Leotar - dogovor, k'o prošle godine koji nije ostvaren jer nije bilo potrebe. 3 boda.
Drina - Ako njih nismo u stanju dobiti treba odmah uručiti pehar Borcu, ne moramo ni igrati do kraja. 3 boda.
Čelik - Ibraković brat. 3 boda.
Sarajevo - hahahah. 3 boda.
Budućnost - sportski prijatelji, osigurali opstanak. 3 boda.
Rudar - k'o prošle godine. Nijaz, telefon. 3 boda.
Tako će da bidne.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A mi nećemo ni jednu pobjediti na gosotvanju![]()
Jašta pa će te u Trebinju uzeti 3 boda,i u Zvorniku,nama će braća Srbi dati 3 boda,ako im ne bude trebalo,a vi gaanjte Ćelik i Budućnost,a sumnjam da će vam komšije tek tako dati,ipak je to derbi,a ko će znati možda i Sarajevo bude u trci za titulu.
pobjeđujemo i Leotara,ne sikirajte se ništa,nacionalni ključ je mama,a vratićemo im u zadnjem kolu na proljeće ako bude im trebalo za opastnak![]()
[youtube][/youtube]
drug je napisao/la:Ma nije toliki krivac loše stanje u državi, a ni kvalitet fudbala...nego jednostavno lijenost. Odlazak na utakmicu treba biti stvar navike. Ok, neces se navići ako ideš tamo gdje ti neko ili nešto može glavu otkinuti, ali Grbavica nije takva. Ko hoće da navija ima Jug, ko neće, može sjesti na sjever ili zapad i gledati. Nije stanje takvo samo kod nas, u čitavom regionu je. Dinamo dobije Villareal 2:0 i na tekmi gdje je ulaz dzaba, stadion prdi prazan. Znam i za bojkot, ali gdje je onih 20000 milja što je bilo na tekmi protiv te španske ekipe? Ovo ne pišem da bih rekao nešto protiv Dinama (svaka im čast na uspjesima) nego da kažem nešto o ljudima ovdje.
Dobro je Amar rekao na tekmi protiv Zvijezde da je razlog slabe posjete (negdje oko 5 milja, prema ovome danas i to je puno) u tome što navijačima nisu ponudjenje neke drastične promjene. Eto u Sarajevu su ponudjenje, bio je neki bljesak na tribinama (ništa specijalno, ni 10 milja protiv Borca) pa sad šipak. Znači bude i prodje. Tako i kod nas. Došla nova uprava, došo Osim, na tekmama prosjek 8000, odlično. Na nekima i puno više. Poslije toga, ništa. Željo pobjedjuje kući, u vrhu tabele... i nije dovoljno. "Šta ću ja gledat Rudar, juče ušli u ligu, doći ću na neki derbi kola". E pa posro te derbi, ne gledaš sarajevo, borac, široki, zrinjski, velež nego gledaš Želju. Kad vidim loše ispunjen stadion, prvo što mi na pamet padne je ona rulja po facebook-u, po ovom i po sličnim forumima. Gdje su svi? Nigdje, a sve stručnjaci. Ne kažem sad da niko ne ide na tekme, ali veliki broj tih "velikih navijača" se samo krija iza nekih gotivnih nikova...Ili oni što u raji sve znaju. Ovaj igrač gu.zi onu, ovaj ima onoliku platu. Ovo ne govorim samo za naš klub i samo za naše navijače. Pokazali su 1000 puta da su najbolji i da ih ima najviše, ali jednostavno nema te navike da se ide na tekme.
Ne slažem se ni sa onim da Zeba ne treba igrat dobro protiv malih ekipa. Garatnujem da radi njega i dolazi veliki broj igrača. Trebaju nešto i ponudit na terenu, razumijem sve to...ali ne kontam što je nekom mrsko doći...ono bira. Nije vala i da ne nude. Ne znam, ako nije bilo dovoljno 4 godine patnje, onda ne znam šta jeste. Eto aktuelni smo prvaci pa opet nije dosta. Udji u klub i daj lovu pa doveri Manchester da gostuje ako ti ne valja.
Ne mislim ni da su pare neki problem, **** te nije tekma svaki dan pa da moraš za mjesec izdvodjit 150 KM za karte. Može 90% srednjoškolaca, studenata, ljudi koji rade u toku 2 sedmice izdvojit tih 5-10 KM i doci na tekmu.
Ne solim nikome pamet, ali mi je bezveze da se nekom okrenu ledja i da se dolazi samo kad je furka da se dolazi. Meni je dovoljno i ovih 2000, 3000 max 4000 bolesnika, ali klubu da bi funkcinisao nije.
Znam da se ima i obaveza... nije utakmica najvaznija stvar u zivotu, ali se bar na 50-70% tekmi moze izdvojit vrijeme. Grad ima 400.000 stanovnika, ne bi trebao biti problem napunit stadion.
PS: molim navijače drugih timova da se ne javljaju. Dovoljno je vidjeti izvještaje iz Banjaluke (tim I na tabeli), Mostara, Širokog, Zenice, Tuzle. Smiješno.
ma nema te neke euforije,prosle godine smo bili puno losiji ali je euforija bila puno veca,kreni od nekih banalnosti samo na ovom forumu poslije svake tekme je bilo 5 stranica price a sad?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
SKOLARCI,MOZE SE POBJECI SA CASA..ZELJO MOJA je napisao/la:drug sto se tice slabog odziva navijaca mislim da je u pitanju vrijeme odigravanja utakmice jer je danas normalan radni dan i sve skole su radile ,mislim da bi duplo vise bilo navijaca da se igralo u 20.00avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje. To se više ne bi smjelo dešavati i na tom pitanju bi trebali poraditi ljudi u klubu. Treba se detektirati problem i riješiti ga. Šta reći o utakmici. Prvo poluvrijeme je sigurno najbolje poluvrijeme u 2010. godini, čak po igri bolje i od onog protiv Leotara kada smo im za 10-tak minuta uvalili pet komada. Kod izjednačenja Mešić katasrofalno pogriješio i dodao loptu igračima Rudara, pa ni danas odlični Šeha, iako je uspio zakačiti loptu nije uspio spasiti gol. Kod jedne greške Ćuluma Mešić se izvadio za grešku i spasio čist gol. Falio je Kerla. Stoperi su bili danas skroz loši. U drugom poluvremenu Savić u petercu Rudara dodaje na tri metra od gola loptu Vasiliću i on ne daje gol. Fualao je Lazo i E. Čolić čiste situacije. Savić mi je danas bio pravo dobar, isto kao i Višća, Stana u ofanzivi i genijalac Z. Zeba. Opet ponavljam da s kim ima Zeba bi sam pobjeđivao protivničke ekipe na Grbavici. M. Bešlija, dok se išlo preko njegove strane dobar, dok se u drugom dok je on igrao nije, osim jednom, krenulo preko njegove strane. Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. Danas ubjedljivo najbolji Zajko Zeba i Ibrahim Šehić. Sve u svemu ide se po planu i ako Bog da na proljeće po duplu krunu. Smrzao sam se ko ****, ali mi nije žao jer ja volim Želju i sa svojih skoro 50 dajem mu podršku odlaskom na utakmice. Bolesnici nikada ne odlaze iz Doline i od vog Želje. Željo je šampion.

MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Ma dobro danas se igralo koliko treba, nije bilo potrebe sad da se gine u drugom poluvremenu. Što neko reče možda se i Šeha prodav'o. Ne mogu suditi na osnovu jedne tekme, ali izgleda da ovaj Džafić i nije loš. Zna li neko više o njemu? Ne znam za vas, ali ko god dođe na Grbavicu ja samo gledam kakvi su im napadači. Nažalost, skoro cijela liga ima boljeg jer mi ga fakat nemamo što se moglo vidjeti i danas. Popović, Baljić, Rovčanin, Nikolić i Pehilj bi mogli dati koji go jedino da svi igraju odjednom. Jeb.iga šta je tu je valjda se nekad neko zaj.ebe pa dođe u Želju, a zna go dat'.
Polusezonom sam relativno zadovoljan. Bruka protiv Hapoela još boli i uvijek treba da nam služi kao opomena da su ovi igrači daleko, miljama daleko i od prosječnog evropskog fudbala. Posjeta se neće nešto drastično popraviti dok se ne popravi igrački kadar, a samim tim i igra. Ne mora Stanić davati evrogolove ili Zeba, ali se ne smije na svakoj tekmi fulati go sa par metara.
Očekivao sam na kraju 30 bodova, ali ni 28 nije loše obzirom na prosječan igrački kadar. Ovih 28 bodova može biti dobra osnova za napasti na titulu ako se adekvatno spremimo i pojačamo (minimum dva prava napadača i pravi vezni igrać koji zna dati loptu). Borac je kar.na od ekipe (koja se u pet utakmica s nama nije s loptom sastala) i samo smo mi krivi što nam bježe 5 bodova koje smo izgubili na mrtvim pitarima i Travniku ili još gore krkanskoj Slaviji.
Prodati svakog za koga se može uzeti solidna lova i probati dovesti nešto konkretno. Jedino mi je Kerle malo žao (ko bi se tome nad'o nakon one izdaje), a sve ostalo prodati (osim Višće) ako ko hoće jer ovakvih igraća ima svuda i nisu nikakva posebna pljačka.
Polusezonom sam relativno zadovoljan. Bruka protiv Hapoela još boli i uvijek treba da nam služi kao opomena da su ovi igrači daleko, miljama daleko i od prosječnog evropskog fudbala. Posjeta se neće nešto drastično popraviti dok se ne popravi igrački kadar, a samim tim i igra. Ne mora Stanić davati evrogolove ili Zeba, ali se ne smije na svakoj tekmi fulati go sa par metara.
Očekivao sam na kraju 30 bodova, ali ni 28 nije loše obzirom na prosječan igrački kadar. Ovih 28 bodova može biti dobra osnova za napasti na titulu ako se adekvatno spremimo i pojačamo (minimum dva prava napadača i pravi vezni igrać koji zna dati loptu). Borac je kar.na od ekipe (koja se u pet utakmica s nama nije s loptom sastala) i samo smo mi krivi što nam bježe 5 bodova koje smo izgubili na mrtvim pitarima i Travniku ili još gore krkanskoj Slaviji.
Prodati svakog za koga se može uzeti solidna lova i probati dovesti nešto konkretno. Jedino mi je Kerle malo žao (ko bi se tome nad'o nakon one izdaje), a sve ostalo prodati (osim Višće) ako ko hoće jer ovakvih igraća ima svuda i nisu nikakva posebna pljačka.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Posjeta će se sigurno popraviti. Ima par "momenata" koji utiču na posjetu.
1. protivnici na Grbavici(znam sve, ne gledaš protivnike, gledaš Želju al hajde to objasni nekakvom kežualcu kojem je mrsko gledati Rudara iz Prijedora)
U prvom dijelu smo ima "samo dva atraktivna" protivnika. Od ta dva, jedan je Čelik
Drugi protivnik su bile njanje.
U drugom dijelu igramo sa: OlimpiCom
Travnikom, Slobodom, Širokim, Veležom, Slavijom, Zrinjskim i Smorcem. Ima tu "štofa" i osnove za dobru posjetu.
2. vrijeme utakmica. Vidim da neki pišu "trebalo bi igrati tada i tada". Ne može. NS ti nudi dva termina i to je to. Zimsko računanje vremena, hladnije, bla, bla. Termini su u skladu s tim. U drugom dijelu bi trebalo biti bolje i termini atraktivniji(noćni).
3. euforija. Prva četiri kola će biti strašno bitna. Zapravo prva dva. Na Grbavici sa OlimpiCom
i Zvijezdom u Gradačcu. Ako tu uzmemo minimalno 4 boda, eto kežualaca
Da ne pričam šta bi bilo ako uzmemo 10 bodova u prva četiri kola.
4. zaborav i duga pauza. U prvom dijelu sezone je Hapoel bio u friškom sjećanju
Nakon ove naše zimske hibernacije od haman 4 mjeseca mogle bi se desiti dvije dobre stvari.
a) ljudi će se poželjeti Želje i BiH fudbala
b) zaboraviće na onaj debakl
5. vrijeme. Kiša, magla, loše vrijeme utiču na slabiju posjetu. Valjda neće biti kiše, snijega i magle u Martu/Aprilu.
A sad šta bi bilo kad bi bilo. Kad Buki ne bi bio debil i neradnik kao što jeste, kada bi malo mrdnuo dupetom i URADIO NEŠTO povodom MARKETINGA posjeta bi se drastično popravila. Buki je bivši igrač Želje ali je glup ko ovca i NE RADI SVOJ POSAO.
1. protivnici na Grbavici(znam sve, ne gledaš protivnike, gledaš Želju al hajde to objasni nekakvom kežualcu kojem je mrsko gledati Rudara iz Prijedora)

U prvom dijelu smo ima "samo dva atraktivna" protivnika. Od ta dva, jedan je Čelik

U drugom dijelu igramo sa: OlimpiCom

2. vrijeme utakmica. Vidim da neki pišu "trebalo bi igrati tada i tada". Ne može. NS ti nudi dva termina i to je to. Zimsko računanje vremena, hladnije, bla, bla. Termini su u skladu s tim. U drugom dijelu bi trebalo biti bolje i termini atraktivniji(noćni).
3. euforija. Prva četiri kola će biti strašno bitna. Zapravo prva dva. Na Grbavici sa OlimpiCom

4. zaborav i duga pauza. U prvom dijelu sezone je Hapoel bio u friškom sjećanju

a) ljudi će se poželjeti Želje i BiH fudbala

b) zaboraviće na onaj debakl

5. vrijeme. Kiša, magla, loše vrijeme utiču na slabiju posjetu. Valjda neće biti kiše, snijega i magle u Martu/Aprilu.
A sad šta bi bilo kad bi bilo. Kad Buki ne bi bio debil i neradnik kao što jeste, kada bi malo mrdnuo dupetom i URADIO NEŠTO povodom MARKETINGA posjeta bi se drastično popravila. Buki je bivši igrač Želje ali je glup ko ovca i NE RADI SVOJ POSAO.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
http://www.****/artikal/732838/sat-zidni/
Evo da se promovisem malo..
Nego, na stranu... Mislim da je Zeljo ostao nedorecen.. Puno je se vise ocekivalo od aktuelnog prvaka, ali na kraju ipak je ispalo ok, iako ne po zeljama svih nas. Zao mi je sto nismo pobjedili Sarajevo, dok zbog Borca mi i nije toliko krivo.. Nije mi bas velika muka sto ode Sehic (jer ce aBd otici za dobre pare), a adekvatnu zamjenu imamo, nego mi je zao pravo sto ode Kerla (kako neki ovdje pisu u Grcku za 65000, nigdje veze).. Koliko god Mesic, Bogicevic, Vasilic bili dobri, Kerla je za njih Spahic.. Mislim da bi napravili posao decenije kad bi uspjeli Kerlu nagovoriti da ostane jos 2 godine, i onda ga prodati za masne pare na kraju ove sezone nakon sto osvojimo titulu aBd..
Obradovao sam se kad sam vidio da je Borac kiksao, a nadam se da ce se to isto sutra desiti i Sirokom, mada tesko..
Sarajeva se ne bojim, osim ukoliko im Bill Gates licno ne dodje na funkciju predsjednika kluba, sto je tesko ostvarljivo..
Nadam se da cemo u drugom dijelu poceti igrati puno bolje (posebno se to odnosi na igru u gostima), a da cemo kuci nastaviti biti ovako uvjerljivi. Potreban nam je napadac, i volio bih da to bude napadac tipa Dzafica iz Celika, a nikako ovog sadasnjeg Lazara (koji je tu samo da se gradi, i uputi loptu ka nekom poluspicu, i sl.
Pare ne bi trebale biti problem, jer ce stici te neke pare, i mislim da bi trebali veci dio toga dati da se otpise dug, a ne na neka super pojacanja (osim ovog klasnog spica)..
Nadam se takodje da iduce godine cemo makar uduplati posjetu, jer sad za sad' je ona sramotna (iako drzimo skoro najbolji prosjek u ligi)..
Sve najbolje zelim svojoj braci manijacima..
FORZA ZELJO
Evo da se promovisem malo..

Nego, na stranu... Mislim da je Zeljo ostao nedorecen.. Puno je se vise ocekivalo od aktuelnog prvaka, ali na kraju ipak je ispalo ok, iako ne po zeljama svih nas. Zao mi je sto nismo pobjedili Sarajevo, dok zbog Borca mi i nije toliko krivo.. Nije mi bas velika muka sto ode Sehic (jer ce aBd otici za dobre pare), a adekvatnu zamjenu imamo, nego mi je zao pravo sto ode Kerla (kako neki ovdje pisu u Grcku za 65000, nigdje veze).. Koliko god Mesic, Bogicevic, Vasilic bili dobri, Kerla je za njih Spahic.. Mislim da bi napravili posao decenije kad bi uspjeli Kerlu nagovoriti da ostane jos 2 godine, i onda ga prodati za masne pare na kraju ove sezone nakon sto osvojimo titulu aBd..
Obradovao sam se kad sam vidio da je Borac kiksao, a nadam se da ce se to isto sutra desiti i Sirokom, mada tesko..
Sarajeva se ne bojim, osim ukoliko im Bill Gates licno ne dodje na funkciju predsjednika kluba, sto je tesko ostvarljivo..

Nadam se da cemo u drugom dijelu poceti igrati puno bolje (posebno se to odnosi na igru u gostima), a da cemo kuci nastaviti biti ovako uvjerljivi. Potreban nam je napadac, i volio bih da to bude napadac tipa Dzafica iz Celika, a nikako ovog sadasnjeg Lazara (koji je tu samo da se gradi, i uputi loptu ka nekom poluspicu, i sl.
Pare ne bi trebale biti problem, jer ce stici te neke pare, i mislim da bi trebali veci dio toga dati da se otpise dug, a ne na neka super pojacanja (osim ovog klasnog spica)..
Nadam se takodje da iduce godine cemo makar uduplati posjetu, jer sad za sad' je ona sramotna (iako drzimo skoro najbolji prosjek u ligi)..
FORZA ZELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
raja je puno vise ocekivala ruku na srce sa ovom ekipom mozemo bit zadovoljni ako tricu primimo u evropi jos ako ode kerla belaj,hajde vidjet cemo...Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.****/artikal/732838/sat-zidni/
Evo da se promovisem malo..![]()
Sarajeva se ne bojim, osim ukoliko im Bill Gates licno ne dodje na funkciju predsjednika kluba, sto je tesko ostvarljivo..![]()
FORZA ZELJO
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Na žalost našu, nije samo Buki tu jedini koji ne radi svoj posaonikad_izvini je napisao/la:Posjeta će se sigurno popraviti. Ima par "momenata" koji utiču na posjetu.
1. protivnici na Grbavici(znam sve, ne gledaš protivnike, gledaš Želju al hajde to objasni nekakvom kežualcu kojem je mrsko gledati Rudara iz Prijedora)![]()
U prvom dijelu smo ima "samo dva atraktivna" protivnika. Od ta dva, jedan je ČelikDrugi protivnik su bile njanje.
U drugom dijelu igramo sa: OlimpiComTravnikom, Slobodom, Širokim, Veležom, Slavijom, Zrinjskim i Smorcem. Ima tu "štofa" i osnove za dobru posjetu.
3. euforija. Prva četiri kola će biti strašno bitna. Zapravo prva dva. Na Grbavici sa OlimpiComi Zvijezdom u Gradačcu. Ako tu uzmemo minimalno 4 boda, eto kežualaca
Da ne pričam šta bi bilo ako uzmemo 10 bodova u prva četiri kola.
4. zaborav i duga pauza. U prvom dijelu sezone je Hapoel bio u friškom sjećanjuNakon ove naše zimske hibernacije od haman 4 mjeseca mogle bi se desiti dvije dobre stvari.
a) ljudi će se poželjeti Želje i BiH fudbala![]()
b) zaboraviće na onaj debakl![]()

Ovaj post je precizno objasnio fenomen posjete na Grbavici i sve faktore koji na nju uticu.
Mislim da je i uprava mogla smanjiti cijene sezonskih i polusezonskih karata. Ja sam kupio godišnju i tako da ne razmišljam o kartama uopste - kad je utakmica zna se: pravac Dolina, ali znam dosta raje koja nije kupila sezonske/polusezonske bas zbog cijene.
A i Željo TV je prosle godine odradio odlican marketinski posao i sigurno dao dobar doprinos na posjetu stadiona.
Marketing je cudo, samo treba para i pravih ljudi za tog posla. Tu ne racunam na nas standardne "bolesnike" koji su dolazili kad smo bili bas u teskoj krizi i kad je dolazili cca. 1.000 u prosjeku, ali za ove navijace sto se premisljaju, derbi navijace, skeptike i ostale - njih nesto mora privuci i pogurati u odluci da dođu u Dolinu.
Nekoga privuce samo kad dobri rezultati , stanje na tabeli,borba za titulu...ali mora i marketing biti jaci da bi odziv bio bolji. I ne mislim samo na ovo sezonu konkretno, vec opcenito.
nisam citao nesto puno al zvizdanje sa sjevera je opravdano po meni. zadnja utakmica u ovoj polusezoni i treba se igrat a ne stat. da je rudar malo precizniji mi bi se jedva borili za bod na kraju tekme. niko da se potrudi ni da potrci. sramota za jedan klub ovakav.. dat par golova i primit dva i stat igrat ccc. popovic samo dodaje kad ima prilike za sut, valjda ga hastra da ce fulit al treba samo sutat prizemne gdje god a ne dodavat u prazno. treba on svaki dan trenirat sam suteve na gol. Frajer cim primi loptu samo iz okreta ili da je gurne ili bilo kako da brzo krene s njom prema golu sve bi ostavio iza sebe nego stane pa ceka pa normalno da ce te cuvat tako uvijek.
Pogodio si sve osim Čolića. Bravo majstore!nikad_izvini je napisao/la:
Ne znam zašto, ali sam poprilično siguran da će utakmicu početi Stanić a ne RadovanovićIako je Stanić grozan kao bek, bolji je u napadu od Mirka. Ne bi to Amar bezveze pominjao kao dilemu. Također mislim da će početi Čolić umjesto Višće. Dabogdo da Svraka zaigra u ovom dijelu. Možda je tako i bolje. Ima i drugi dio
![]()
Očekujem autobus ispred gola. Trebali bi zabiti gol u prvom poluvremenu da se ne sekiramo bezveze![]()
Next stop: Grbavica, Rudar P. 20.11 u 16.00 h

Stana je fakat loš u defanzivi, ali lik dade najbolji gol polusezone.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
1000 puta ispricano......Lazina uloga je da razigrava igrace iz drugog plana i da kupi visoke lopte koje idu u 16 m iz prekida......Amar je na takvoj taktici gradio citavu proslu a i ovu polusezonu......ne moze se nacin igre mijenjati iz utakmice u utakmicu, moras imati neki kostur......samo sada na pauzi se moze napraviti neka promjena u postavci i mislim da ce se to i desiti zbog toga sto u utakmicama kad nije bilo Lazara nije bilo ni govlova, koliko god to "cudno" zvucalo......Dove87 je napisao/la:nisam citao nesto puno al zvizdanje sa sjevera je opravdano po meni. zadnja utakmica u ovoj polusezoni i treba se igrat a ne stat. da je rudar malo precizniji mi bi se jedva borili za bod na kraju tekme. niko da se potrudi ni da potrci. sramota za jedan klub ovakav.. dat par golova i primit dva i stat igrat ccc. popovic samo dodaje kad ima prilike za sut, valjda ga hastra da ce fulit al treba samo sutat prizemne gdje god a ne dodavat u prazno. treba on svaki dan trenirat sam suteve na gol. Frajer cim primi loptu samo iz okreta ili da je gurne ili bilo kako da brzo krene s njom prema golu sve bi ostavio iza sebe nego stane pa ceka pa normalno da ce te cuvat tako uvijek.
sto se tice kompletne polusezone, ja sam zadovoljan......strasno mi fale ona dva prosuta boda protiv kitara i barem jos jedan sa strane, ali sta cemo, nadati se da ce nas sreca koja je falila u Lukavici i Tuzli pogledati na proljece......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
Neznam šta mi hoćemo 2.na tabeli uz težak raspored koji smo imali,polufinale kupa,imali sigurno najveću posjetu od svih ekipa,potpisali još jedno veliko sponzorstvo (a nevalja Buki),jedino se naši igrači prodaju za kakve takve cifre iz ove lige.Nego tišu i okrnite se malo oko sebe.
TM87
Solidna polusezona, nema šta.
Ako uzmemo u obzir da smo u Lukavici nesretno izgubili najmanje bod i u derbiju 2, protiv Čelika smo sretno dobili tekmu, onda je to tu negdje, 27, 28, 29, ili 30 bodova.
Na proljeće kada igramo 8 utakmica kod kuće, pod uslovom da sve dobijemo to su 24 boda, plus 9-10 bodova sa strane, to je 33-34 plus sadašnjih 28 je ukupno 61-62 boda, (prošle godine smo na kraju imali 61).
Ako uzmemo u obzir da smo u Lukavici nesretno izgubili najmanje bod i u derbiju 2, protiv Čelika smo sretno dobili tekmu, onda je to tu negdje, 27, 28, 29, ili 30 bodova.
Na proljeće kada igramo 8 utakmica kod kuće, pod uslovom da sve dobijemo to su 24 boda, plus 9-10 bodova sa strane, to je 33-34 plus sadašnjih 28 je ukupno 61-62 boda, (prošle godine smo na kraju imali 61).

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Zna li se išta hoće li dukseva i ostalih stvari dolaziti u udruženje 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- bistrikboy
- Kontakt:
Nakon Izraela,ova polusezona je vrh,jedini kiks sto malene nismo klepili,ostalo sve u okvirima ocekivanog.Preko zime se nadam da cemo dobiti napadaca koji daje golove i ljude u marketingu koji rade svoj posao.Drugo mjesto i polufinale kupa.Bolje nije moglo.Stekajte pare za Euro trip.
AMAR AMAR OSIM OSIM
AMAR AMAR OSIM OSIM
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.