I evo, sve se kanim nekad uraditi to, mada možda nije najbolja tema (rekonstrukcije), ali želim negdje postaviti slike nekoliko niželigaških stadiona koji su po meni jako kvalitetni i fin model za čak neke jače klubove. Mislim da ovakve priče treba poduprijeti, omogućiti im sredstva za dalji razvoj. Na nekima sam bio, na nekima ne. I, većina njih je ustvari i rekonstruisana u posljednjih 2-3 godine, samo je to ovdje prošlo neopaženo (za neke).
Stadion Gornji Rahić - dok grdosija u samom gradu Brčko godinama stoji kao ruglo, ovi na jugu opštine su napravili lijep stadion. Oni igraju 1. ligu TK, a stadion ima dvije tribine, od čega jedna natkrivena, 2.500 mjesta i bolji od nekih premijerligaških.
Stadion Kiseljak - već sam ga spominjao na ovoj temi jer sam ostao zapanjen

Kao i prethodni, i ovaj je rekonstruiran u posljednje dvije godine, izgradnjom dodatne tribine i uređenjem svlačionica. Sada su tu dvije tribine, nešto veće nego one u Gornjem Rahiću, jedna natkrivena, s kapacitetom nešto manje od 3.500 sjedećih mjesta. Travnjak je vrlo dobar čak, a jedini minus je što centralna tribina ustvari nije centrirana

I Kiseljak kuburi po drugoj ligi.
Stadion Tomislavgrad - o njemu se već pisalo ovdje. Iako je Tomislavu i 1. liga FBiH misaona imenica, uspjeli su sklopiti vrlo fin stadion. Centralna tribina je baš centralna i posebna, a uređenju ove kontra smo svjedočili i kroz temu ovdje prije par godina. Pozitivno je što su otpočeli sa gradnjom pomoćnog terena sa vještačkom travom odmah pored.
Stadion Vogošća - iako je AnelZ kao cijenjen forumaš ovdje jednom navodio ovaj stadion kao primjer loše gradnje (što je svakako tačno), meni je on za naše uslove sasvim fino održavan. Nedavno su zamijenili stolice i premda je ta tribina sve što imaju, samo uređenje stadiona, svlačionica, pa i stanje travnjaka je sasvim ok. Obzirom da se stadion u Ilijašu gradi, da Hadžići imaju već solidan teren, a i da ne treba zanemariti Hrasnicu, u kantonu Sarajevo stvarno ima finih i održavanih malih stadiona, samo što jedva poneko dobaci do 1. lige FBiH
Nastavak naknadno