Rekonstrukcija stadiona u BiH

kontrasviju
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la kontrasviju » 30 dec 2019, 20:51

redbull93 je napisao/la:
30 dec 2019, 18:05
Hoces reci da je ovaj lim 50cm? Pola metra?

Pitam samo, nisam upucen. Al mi djeluje ko zajeb teski, da to ne grohne sve kad snijeg napada. Kako god da bude sa srecom i hairli, a na kraju cemo vidjeti na sta ce liciti.
Kako nešto može djelovati kao zajeb kad se stavlja identičan krov kao na sjeveru, samo što će ovaj vrlo vjerovatno biti dosta kvalitetniji?
Možda te buni slika, ali ovo što se vidi na slici je krov sa sjeveroistoka, lim se još nije počeo stavljati na istok.
1921

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 30 dec 2019, 21:10

kontrasviju je napisao/la:
30 dec 2019, 20:51
redbull93 je napisao/la:
30 dec 2019, 18:05
Hoces reci da je ovaj lim 50cm? Pola metra?

Pitam samo, nisam upucen. Al mi djeluje ko zajeb teski, da to ne grohne sve kad snijeg napada. Kako god da bude sa srecom i hairli, a na kraju cemo vidjeti na sta ce liciti.
Kako nešto može djelovati kao zajeb kad se stavlja identičan krov kao na sjeveru, samo što će ovaj vrlo vjerovatno biti dosta kvalitetniji?
Možda te buni slika, ali ovo što se vidi na slici je krov sa sjeveroistoka, lim se još nije počeo stavljati na istok.
Ne osudjujem bgm nista, samo kazem. Hajde da bude hairli i sa srecom, sacekat cemo dok se zavrsi sve.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 30 dec 2019, 23:44

cole-ch je napisao/la:
30 dec 2019, 00:52
odlicno. nek se samo gradi. drago mi zbog veleza.
licno smatram da se novac koji je utrosen za te velike stubove, trebao reinvestirati u druge stvari (nova tribina ili krov na postojecoj tribini, a reflektore su trebali namontirati na krovovima tribina.
reflektori na stubovima su prevazidjeni kako na manjim, tako i na velikim i ozbiljnim stadionima.
Da bi se reflektori postavili na krov tribina, krov mora biti na dosta vecoj visini. To znaci da moras imati dosta vece tribine itd. Zna svak da bi to bilo bolje ali nismo Njemacka. Imamo stadione koji primaju 10ak hiljada navijaca koji su poluprazni vecinom, prosjecno 3 do 5 hiljada navijaca, negdje nema ni 1000.
Forzza Velez

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 31 dec 2019, 04:20

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
30 dec 2019, 23:44
cole-ch je napisao/la:
30 dec 2019, 00:52
odlicno. nek se samo gradi. drago mi zbog veleza.
licno smatram da se novac koji je utrosen za te velike stubove, trebao reinvestirati u druge stvari (nova tribina ili krov na postojecoj tribini, a reflektore su trebali namontirati na krovovima tribina.
reflektori na stubovima su prevazidjeni kako na manjim, tako i na velikim i ozbiljnim stadionima.
Da bi se reflektori postavili na krov tribina, krov mora biti na dosta vecoj visini. To znaci da moras imati dosta vece tribine itd. Zna svak da bi to bilo bolje ali nismo Njemacka. Imamo stadione koji primaju 10ak hiljada navijaca koji su poluprazni vecinom, prosjecno 3 do 5 hiljada navijaca, negdje nema ni 1000.
Pa dobro moze se to rijesiti izdignu se reflektori nosacima, ali i ovako je odlicno bitno je da snaga rasvjete ispunjava standarde. A sto se mene tice svaki klub bi prvo trebao teren da uradi pa onda sve ostalo

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 dec 2019, 06:37

Ovaj Veležov kad se uradi ova tribina i predpostavljam da se ima u planu raditi istok ce biti najljepsi stadion kao nekad što je bio u Orašju kad se tek uradio još kad krov naprave perverzija.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 31 dec 2019, 10:33

U planu je da se zavrsi stadion do 2022. Kad kazem da se zavrsi, mislim na zavrsetak radova na rasvjeti (gotovo do aprila), zatim pokrivanje centralne i RA tribine, nakon toga izgradnja nove tribine na jugu koja ce ispunjavati uefine standarde i kada se to sve zavrsi onda ce se raditi na izmjeni travnjaka. To je taj neki redoslijed radova otprilike.
Forzza Velez

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 31 dec 2019, 15:08

90minut je napisao/la:
31 dec 2019, 06:37
Ovaj Veležov kad se uradi ova tribina i predpostavljam da se ima u planu raditi istok ce biti najljepsi stadion kao nekad što je bio u Orašju kad se tek uradio još kad krov naprave perverzija.
Taj stadion je i zajebao Vrapčiće :D Kada je UEFA davala pare programom Goal, Dominković je navukao da to ide u Orašje, mada je Velež bio glavni kandidat. Helem, glupo potrošene pare, jer Orašju ne treba veliki stadion, a ostao je nedovršen i propada. Helem, lokacija stadiona u Orašju je super, malo izdvojen iz grada, okolo prostora koliko ti Bog hoće, parking ko na Koševu ispred, glavna tribina iz vana ustakljena i čak ne djeluje ko stadion :D Okolo bazeni, sportski tereni. Međutim, ostao je ruglo na L. I nažalost, nema haman ni perspektivu, nikakvu. Ja bih volio da se ovakvi stadioni malo dorade pa da se mogu koristiti za utakmice mlađih reprezentativnih selekcija, ali teško.

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 31 dec 2019, 15:24

Jel iko postavio slike stadiona u Ilijašu, mašala ono fino napreduje
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 dec 2019, 15:25

ReX je napisao/la:
25 dec 2019, 17:35
Trebali su postaviti kamere na zapadnoj tribini kao sto su radili ovi bivsi kad se dizala istocna. Rijetko glup potez ove nove.

slika
TEATAR SNOVA
Samo da se izglasaju ova 2 miliona u budetu za iducu godinu za jug
Bit ce to najbolji stadion u regionu

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 31 dec 2019, 15:47

I evo, sve se kanim nekad uraditi to, mada možda nije najbolja tema (rekonstrukcije), ali želim negdje postaviti slike nekoliko niželigaških stadiona koji su po meni jako kvalitetni i fin model za čak neke jače klubove. Mislim da ovakve priče treba poduprijeti, omogućiti im sredstva za dalji razvoj. Na nekima sam bio, na nekima ne. I, većina njih je ustvari i rekonstruisana u posljednjih 2-3 godine, samo je to ovdje prošlo neopaženo (za neke).

Stadion Gornji Rahić - dok grdosija u samom gradu Brčko godinama stoji kao ruglo, ovi na jugu opštine su napravili lijep stadion. Oni igraju 1. ligu TK, a stadion ima dvije tribine, od čega jedna natkrivena, 2.500 mjesta i bolji od nekih premijerligaških.
slika
slika
Stadion Kiseljak - već sam ga spominjao na ovoj temi jer sam ostao zapanjen :D Kao i prethodni, i ovaj je rekonstruiran u posljednje dvije godine, izgradnjom dodatne tribine i uređenjem svlačionica. Sada su tu dvije tribine, nešto veće nego one u Gornjem Rahiću, jedna natkrivena, s kapacitetom nešto manje od 3.500 sjedećih mjesta. Travnjak je vrlo dobar čak, a jedini minus je što centralna tribina ustvari nije centrirana :D I Kiseljak kuburi po drugoj ligi.
slika
slika
slika
slika
Stadion Tomislavgrad - o njemu se već pisalo ovdje. Iako je Tomislavu i 1. liga FBiH misaona imenica, uspjeli su sklopiti vrlo fin stadion. Centralna tribina je baš centralna i posebna, a uređenju ove kontra smo svjedočili i kroz temu ovdje prije par godina. Pozitivno je što su otpočeli sa gradnjom pomoćnog terena sa vještačkom travom odmah pored.
slika
slika
Stadion Vogošća - iako je AnelZ kao cijenjen forumaš ovdje jednom navodio ovaj stadion kao primjer loše gradnje (što je svakako tačno), meni je on za naše uslove sasvim fino održavan. Nedavno su zamijenili stolice i premda je ta tribina sve što imaju, samo uređenje stadiona, svlačionica, pa i stanje travnjaka je sasvim ok. Obzirom da se stadion u Ilijašu gradi, da Hadžići imaju već solidan teren, a i da ne treba zanemariti Hrasnicu, u kantonu Sarajevo stvarno ima finih i održavanih malih stadiona, samo što jedva poneko dobaci do 1. lige FBiH :D
slika
Nastavak naknadno :D

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 31 dec 2019, 16:02

:clap: Tako se to radi svaka cast

https://radioilijas.ba/novogodisnji-int ... a-ilijasa/

evo ovdje mozete vidjeti koji se novac ulaže u stadion u Ilijašu i ako niko ne postavi onda cu ja uslikati da vidite da pare se nisu bacile :salut:
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 31 dec 2019, 22:35

Mislio sam da je ovaj stadion u Žepču skroz propao ali eto nije,dobro ga održavaju,završene svlačionice ispod glavne tribine,fasada ušminkana :mrgreen:

slika
slika
slika
slika

Pomoćni teren,umjetna trava...

slika
slika
slika
slika
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 01 jan 2020, 01:02

Sretna nova godina.Bio sam ljetos na stadionu u Žepču na prijateljskoj između Žepča i Mladosti i mogu da kažem da me je stadion pozitivno iznenadio
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 01 jan 2020, 03:54

Hantraga je napisao/la:
31 dec 2019, 15:08
90minut je napisao/la:
31 dec 2019, 06:37
Taj stadion je i zajebao Vrapčiće :D Kada je UEFA davala pare programom Goal, Dominković je navukao da to ide u Orašje, mada je Velež bio glavni kandidat. Helem, glupo potrošene pare, jer Orašju ne treba veliki stadion, a ostao je nedovršen i propada. Helem, lokacija stadiona u Orašju je super, malo izdvojen iz grada, okolo prostora koliko ti Bog hoće, parking ko na Koševu ispred, glavna tribina iz vana ustakljena i čak ne djeluje ko stadion :D Okolo bazeni, sportski tereni. Međutim, ostao je ruglo na L. I nažalost, nema haman ni perspektivu, nikakvu. Ja bih volio da se ovakvi stadioni malo dorade pa da se mogu koristiti za utakmice mlađih reprezentativnih selekcija, ali teško.
Najbolje gostovanje ikad mi je bilo u Orašju ispred stadiona nas ugostili ko bracu mada je došla sila to je jedino i moglo biti tako..

Nakon pive ispred stadiona otislo se do bazena okupalo i onda na utakmicu uz to je bilo + 33 sigurno mozda i više.

Sarajevo pobjedilo..

Evo naježim se i danas kad pomislim na to i kad pomislim na 80 posto ostalih karna gostovanja gdje te ebe u mozak da izađeš u 70toj. :D

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 01 jan 2020, 16:44

Stadion u Žepču je vazda bio ok iz vana, a temeljni problem je bio nekakav da Bog sačuva prilaz, a i kolega iz Žepča je pisao meščini loše unutrašnje prostorije. Ne znam kako je sad.

@90minut, Orašje je uvijek bilo poznato po tome što su ljudi od tamo navijali/simpatizirali Sarajevo. Inače, vrlo pitomo mjesto i narod, svakako.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 02 jan 2020, 07:23

Hantraga je napisao/la:
01 jan 2020, 16:44
Stadion u Žepču je vazda bio ok iz vana, a temeljni problem je bio nekakav da Bog sačuva prilaz, a i kolega iz Žepča je pisao meščini loše unutrašnje prostorije. Ne znam kako je sad.

@90minut, Orašje je uvijek bilo poznato po tome što su ljudi od tamo navijali/simpatizirali Sarajevo. Inače, vrlo pitomo mjesto i narod, svakako.
Ma i ako je bilo tako prije rata poslije rata sigurno nije nema mjesta u BiH gdje se kao navijac možeš opustiti pogotovo tih godina prije 2010 kad se to gostovanje i desilo..

Naravno malo je mjesto i ima puno skepticnosti kod mnogo ljudi možda i sam patim od toga uglavnom cinjenica je da smo cijeli taj daj mogli raditi šta smo htjeli i da su ljudi bili korektni..

Uglavnom u to vrijeme je stadion izgledao stvarno odlicno baš sam guglao i vidim travu danas u Orašju u poređenju s ovim https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5E9FE872

22 sekunda ne bude nas kuci danas protiv manjih timova ovoliko :D

Ipak smo ga primili u 85 :rol:

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 02 jan 2020, 10:35

Ova umjetna trava u zepcu ne izgleda kvalitetno . Jeli ko bio na licu mjesta ? Neznam dali ste citali ovo je uefa donirala za nas savez pare za ove umjetne trave? U 10 bh gradova ce se postavit tereni? Navodno ona firma iz mrkonjic grada sto radi umjetne terene, je tuzila savez jer su angazirali neku firmu iz srbije da sve te terene postavi po BH , plus stavljaju neku šunt travu iz kine koja malo kosta . Znaci sto manje troska da se mogu opet pare oprat. Ponude od nasih domacih firma nisu ni pogledali nego ih redom odbijali. Je.bes kvalitetu bitno je sta zastekat .

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 02 jan 2020, 13:12

bhfanatic14 je napisao/la:
02 jan 2020, 10:35
Ova umjetna trava u zepcu ne izgleda kvalitetno . Jeli ko bio na licu mjesta ? Neznam dali ste citali ovo je uefa donirala za nas savez pare za ove umjetne trave? U 10 bh gradova ce se postavit tereni? Navodno ona firma iz mrkonjic grada sto radi umjetne terene, je tuzila savez jer su angazirali neku firmu iz srbije da sve te terene postavi po BH , plus stavljaju neku šunt travu iz kine koja malo kosta . Znaci sto manje troska da se mogu opet pare oprat. Ponude od nasih domacih firma nisu ni pogledali nego ih redom odbijali. Je.bes kvalitetu bitno je sta zastekat .
Ja sam bio na ovom pomoćnom u Žepču,meni izgleda ok,sad ne znam kako ce biti na proljece ili za godinu... Ali definitivno nije kao ona trava u Zenici na Kamberoviću,ova dosta svjetlija,sad ne znam da li to šta znači,u Zenici je baš tamna boja :D al one pripremne radove do postavljanja tepiha su stvarno vrh uradili,teren je odignut u odnosu na glavni teren u Žepču sigurno 40 tak ili 50 cm...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 04 jan 2020, 15:16

Na stadionu Rođeni trenutno u toku proširivanje terena kao i dovođenje terena u optimalne mjere koje zahtjeva UEFA za takičenja pod njenim pokroviteljstvom.Uzdužno će se na obje strane odmaknuti teren dovoljno od tribina, baš kao i od strane dedare. Nisam siguran ali mislim po 8 metara uzduž i 5 u širinu. Također se sklanjaju klupe za rezervne igrače kao i podijum za tv ekipe, sve se odmiče proma predionici.
Do sada sve ide po planu, malo nam kasne ovi iz saveza sa rasvjetnim tjelima ali biće i to, svakao nam reflektori ne trebaju u zimske dane i s početka proljeća.
Ako neko ne zna, prva fudbalska arena na teritoriji BIH će biti gotova do 26.06. 2022 godine na stoti rođendan našeg Veleža.
Arena u pravom značenju i u punom sjaju.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.