Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Čuj samo.
Pa jesu imali šansu, ali očigledno je da poslije repke ide pad.Tristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 14:01Pa to je do njega, nikog drugog. Ne mozes reci da zbog vodjenja u21 reprezentacije, nije napredovao. Sto nije nista poslije toga pokazao? Imao je priliku sa Slobodom. A Nestorovic nasao angazman u Kuwait, to nebi npr nikad da nije vodio u21. Vjerovatno su i tamo veca primanja. Sve je to individulano kako se ko snadje. Ako si strucan, sposoban i neko prepozna njihov rad, onda mogu i napredovati. Dosta ovisi i od toga sa koliko godina npr prihvatis tu funkciju. Da Husref Musemic sad prihvati da vodi u21, to je vjerovatno korak nazad za njega. Ako je neko ko Nalic, onda je mozda korak naprijed za neku njegovu karijeru. Da npr Zizovic ili Krunic nemaju angazman i za njih bi bio korak naprijed, jer su opcije za takve trenere liminitirane. Konkurencija trenera je velika.ASD je napisao/la: ↑28 dec 2019, 13:58Jagodic je vec neko vrijeme neuspjesan u federalnoj ligi, a bio je jedan od najkvalitetnijih trenera Premijer lige dok je bio u Borcu.Tristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 13:42
Kako mislis da se ne moze naci angazman poslije vodjenja u21 reprezentacije? Evo i Jagodic i Nestorovic su radili poslije toga isto. Mislim da to vise ovisi o njihovim trenerskim sposobnostima i drugim faktorima da li se snadju poslije vodjenja u21 repezentacije ili ne. Ako se dokazes onda mozes napredovati kao u svakom drugom poslu. Da se npr Nalicu ponudi ova funkcija, mislim da bi je on oberucke prihvatio.
Nestorović je u Zvijezdu dolazio kao privremeno rješenje. I on će uskoro u nižu ligu.
Licnost koja je mnogo dala A reprezentaciji kroz svoju igracku karijeru, ima internacionalno iskustvo, i onda se posveti trenerskom poslu. Prirodno je upravo ovakvim profilima dati priliku.
Opet se vadi karta poznavanje BHPLASD je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:06Prirodno ti je gledati kakvo smo mi sranje od države prije svega. Gleda se nacionalni ili entitetski ključ u koji se Zlatan ne uklapa.
Inače, ovo je posao stvoren za trenera iz naše lige jer oni najbolje poznaju igrače. Ovi bolji talenti iz inostranstva svakako ne žele igrati za ovu repku.
Koja je osoba napravila nešto? i šta je to napravila?Tristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:17Opet se vadi karta poznavanje BHPLASD je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:06Prirodno ti je gledati kakvo smo mi sranje od države prije svega. Gleda se nacionalni ili entitetski ključ u koji se Zlatan ne uklapa.
Inače, ovo je posao stvoren za trenera iz naše lige jer oni najbolje poznaju igrače. Ovi bolji talenti iz inostranstva svakako ne žele igrati za ovu repku.Ima se nekoliko utakmica tokom godine i dosta dosta vremena izmedju da se moze upratiti sta se fakticki ima na raspolaganju, od kvaliteta, i nekvaliteta. Puno bolje je i mladim igracima imati posla sa nekom osobom koja je napravila nesto, nego sa kobasicarom Starcevicem.
B tim Salzburga je profesionalni tim koji priprema igrace godinama za najvece svjetske domete. Ne postoji puno u Svijetu takvih b ekipa.Tristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:46Ranije sam ti vec naveo primjer. Niko Kovac vodi B tim Salzburga, sto je fakticki njihov mladi tim. Onda dobije priliku da vodi Hrvatsku u21. Ne znam sto se ne bi slican princip slijedo kod nas sa npr Bajramovicem. Ako postoji nacionalni kljuc, a sigurno postoji, neka se nadje osoba slicnog profila a koja pripada drugoj naciji.
Pa Krunic ti donekle ispunjava te kriterije ... trckaro je gore, dole u BH dresu par puta i sad dosta uspjesno vodi klub kojem ce tatko kupit Evropu ... jos mi padaju na pamet RS izdanci Kerkez, Grujic, Mulina, Damjanovic itd. ... svi ce kad tad doci na red da ih FSRS uvali negdje ...Tristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:46Ranije sam ti vec naveo primjer. Niko Kovac vodi B tim Salzburga, sto je fakticki njihov mladi tim. Onda dobije priliku da vodi Hrvatsku u21. Ne znam sto se ne bi slican princip slijedo kod nas sa npr Bajramovicem. Ako postoji nacionalni kljuc, a sigurno postoji, neka se nadje osoba slicnog profila a koja pripada drugoj naciji.
Bajramovic ne zna pricati bosanskiTristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:46Ranije sam ti vec naveo primjer. Niko Kovac vodi B tim Salzburga, sto je fakticki njihov mladi tim. Onda dobije priliku da vodi Hrvatsku u21. Ne znam sto se ne bi slican princip slijedo kod nas sa npr Bajramovicem. Ako postoji nacionalni kljuc, a sigurno postoji, neka se nadje osoba slicnog profila a koja pripada drugoj naciji.
Tili je napisao/la: ↑29 dec 2019, 23:30Bajramovic ne zna pricati bosanskiTristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:46Ranije sam ti vec naveo primjer. Niko Kovac vodi B tim Salzburga, sto je fakticki njihov mladi tim. Onda dobije priliku da vodi Hrvatsku u21. Ne znam sto se ne bi slican princip slijedo kod nas sa npr Bajramovicem. Ako postoji nacionalni kljuc, a sigurno postoji, neka se nadje osoba slicnog profila a koja pripada drugoj naciji.kako da vodi mlade...da voda placa nekome da prevodi
![]()
Pa to prica bosanski ko pickicaTristan10 je napisao/la: ↑30 dec 2019, 00:36Tili je napisao/la: ↑29 dec 2019, 23:30Bajramovic ne zna pricati bosanskiTristan10 je napisao/la: ↑28 dec 2019, 16:46Ranije sam ti vec naveo primjer. Niko Kovac vodi B tim Salzburga, sto je fakticki njihov mladi tim. Onda dobije priliku da vodi Hrvatsku u21. Ne znam sto se ne bi slican princip slijedo kod nas sa npr Bajramovicem. Ako postoji nacionalni kljuc, a sigurno postoji, neka se nadje osoba slicnog profila a koja pripada drugoj naciji.kako da vodi mlade...da voda placa nekome da prevodi
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bavariapivo, Blackwargreymon, denza, Google Adsense [Bot], Lekqqq1921 i 98 gostiju.