Nijedan domaci trener nivoa musemica ili marinovica to nece nikada reci i uraditi. Cuvaju radno mjesto i platu, jer kad se uvalis u Sarajevo to ti je kao mandat u predsjednistvu, a nisu oni takav kalibar da mogu naci angazman za nekih 10 do 15 milja mjesecno tek tako, pogotovo ne u bih.Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 dec 2019, 21:02Nadam se da ce novi trener imati petlju i bez okolisanja traziti prava pojacanja s kojima ce se prosetati ligom. A ako ih ne dobije javno optuziti upravu i vlasnika.
Sretno Vinko! Donesi nam titulu!
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Stvarno si se denchi izofiro jarane mjesec dana nas sviju ubjeđuješ u nešto a ispade suprotno i opet se pravdaš i glumiš da ti nešto znaš što ne znaju ostali a sve si živo promašio. Poklopi se ušima.
ISTINA ZA VEDRANA!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Nekako ne mogu povjerovati u to da je Nam htio skupljeg trenera, stranca, a da su oni lobirali za domaćeg, jeftinijeg, a direktno od trenera odnosno rezultata zavisi i njihova budućnost u klubu odnosno u sportu uopšte, sumnjam da će igdje više raditi to što rade sada.
Nema logike ta priča, Nam plaća, ne plaćaju oni, manji bi bio pritisak da je izbor trenera bio na gazdi nego na njima. Sumnjam da su toliko vezani za Nama da su se toliko žrtvovali da krivicu za eventualni neuspjeh stave na sebe.
Sve što si napisao je, bez uvrede, velika glupost.
Nema logike ta priča, Nam plaća, ne plaćaju oni, manji bi bio pritisak da je izbor trenera bio na gazdi nego na njima. Sumnjam da su toliko vezani za Nama da su se toliko žrtvovali da krivicu za eventualni neuspjeh stave na sebe.
Sve što si napisao je, bez uvrede, velika glupost.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Sta vam je, raja, covjek lupa kao Maksim po diviziji, pa ako nesto pogodi doleti i kaze "jesam vam rekao". Lik je obicni levat, da ne upotrijebim pogrdniju rijec. Vidjela zaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu. Ucini nam uslugu i zaboravi password.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Dobar izbor. Vinko je dobar trener.
Titula je cilj!!
Titula je cilj!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- ThrillerHz
- Kontakt:
Opet forumski puk pokazao da nema pojma i da zapravo niko od njih nema informacije. Obicna nagadjanja, pa ko ubode
1946~
-
- Kontakt:
Trenerski uspjesi Vinka Marinovića:
2010/2011: Uveo Kozaru u Premijer ligu
2014/2015: Polufinale kupa sa Borcem (5 min. ga djelilo od finala)
2014/2015: Preuzeo Zrinjski krajem te sezone, i izveo ga u Evropu u napetoj borbi sa Širokim.Odigrao 1:1 na Pecari u zadnjem kolu, gdje je Zrinjskom trebao baš bod.
2015/2016: Prvak sa Zrinjskim, nas pobjedio na Koševu 1:0, u kvalifikacijama za LP, igrao 1:1 sa Legijom (Legija na kraju otišla u grupnu fazu Lp).
2017 - 2019 selektor mlade reprezentacije, sa kojom je imao nekoliko zapaženih rezultata; pobjeda nad Portugalom 3:1, pobjeda nad Velsom u gostima 4:0, 0:0 sa Belgijom u gostima.......afirmacija nekoliko mladih igrača.
2010/2011: Uveo Kozaru u Premijer ligu
2014/2015: Polufinale kupa sa Borcem (5 min. ga djelilo od finala)
2014/2015: Preuzeo Zrinjski krajem te sezone, i izveo ga u Evropu u napetoj borbi sa Širokim.Odigrao 1:1 na Pecari u zadnjem kolu, gdje je Zrinjskom trebao baš bod.
2015/2016: Prvak sa Zrinjskim, nas pobjedio na Koševu 1:0, u kvalifikacijama za LP, igrao 1:1 sa Legijom (Legija na kraju otišla u grupnu fazu Lp).
2017 - 2019 selektor mlade reprezentacije, sa kojom je imao nekoliko zapaženih rezultata; pobjeda nad Portugalom 3:1, pobjeda nad Velsom u gostima 4:0, 0:0 sa Belgijom u gostima.......afirmacija nekoliko mladih igrača.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Nisam toliko nezadovoljan i razočaran Marinovićem ali sam razočaran činjenicom da imenovanjem Marinovića ne pravimo najavljeni iskorak naprijed bar po imenu, niti opravdavamo najavljivanje pojedinih "insajdera" u veća ulaganja, niti silne milione koji su početkon sezone legle na račun kluba prema nekim forumašima, niti veliku zainteresovanost novog većinskog vlasnika....
Shodno tom potezu, sumnjam da će veća ulaganja biti i u igrački kadar. Sumnjam iskreno da se više neće škrtariti i štediti toliko. Sumnjam da će se buduća pojačanja razlikovati od ranijih (4 fule, 1 ni tam ni vam, 1 prosjek, 1 opravda očekivanja).
Pod iskorakom ne računam evropu, ne igramo mi taj sport. Pod iskorakom računam odbranu titule i pojačanja koja će opravdati očekivanja odnosno umjesto Guzine, Letića, Crničkog, Cruza, Milanovića, Gavrića dovedemo tri igrača kvalitete Lazića, Ahmetovića, Šerbečića..
Shodno tom potezu, sumnjam da će veća ulaganja biti i u igrački kadar. Sumnjam iskreno da se više neće škrtariti i štediti toliko. Sumnjam da će se buduća pojačanja razlikovati od ranijih (4 fule, 1 ni tam ni vam, 1 prosjek, 1 opravda očekivanja).
Pod iskorakom ne računam evropu, ne igramo mi taj sport. Pod iskorakom računam odbranu titule i pojačanja koja će opravdati očekivanja odnosno umjesto Guzine, Letića, Crničkog, Cruza, Milanovića, Gavrića dovedemo tri igrača kvalitete Lazića, Ahmetovića, Šerbečića..
FK Sarajevo
Spodoba nego sta. Taldzija pravi. Sta reci za lika koji je u talu sa lopovima iz saveza uzimao djeci pare, ovi iznad njega mu kuju tim. Kao takav mi dodje da vodi voljeni tim. Pa ako si otpustio husrefa da bi doveo vinka, bolje da si me pustio da patim za onim antifudbalom.
Poznaje mlade igrace?
Kakve veze sto poznaje mlade, nece ti nikoga iz repke dovesti, i da ga dovede taj nije minutu u mladoj upisao. Ta ista $$ reprezentacija uzasno igra sa odlicnim igracima.
Uzeo titulu sa svinjskim?
Sad treba na mjesto voljenog kluba da mi dodje svako ko je uzeo nekada titulu u premijer ligi?
Vise od 3 sedmice cekao da bi predstavili vinka na kraju, gori sam ja sto citam razne mahalaske gluposti ovdje i nadam se boljem.
Nema napretka ni u PL a da ne pricam o nekom iskoraku u EL
Poznaje mlade igrace?
Kakve veze sto poznaje mlade, nece ti nikoga iz repke dovesti, i da ga dovede taj nije minutu u mladoj upisao. Ta ista $$ reprezentacija uzasno igra sa odlicnim igracima.
Sad treba na mjesto voljenog kluba da mi dodje svako ko je uzeo nekada titulu u premijer ligi?
Vise od 3 sedmice cekao da bi predstavili vinka na kraju, gori sam ja sto citam razne mahalaske gluposti ovdje i nadam se boljem.
NEMA NAZAD
- ThrillerHz
- Kontakt:
Kakav iskorak u Januaru?
Osvojimo titulu ove godine, budemo nosioci u LP, pa na ljeto se nadat nekim pojacanjima i iskoracima. Malo strpljenja, eto Jesica smo nekog novog trebali dovest, s bombasticnim naslovima i najavama, bombasticnim brazilcima, pa se oporavljat 5 godina.
Podrzavam ovaj rad u miru i tisini, klub ide polahko stepenicu po stepenicu i ja sam zadovoljan, a svi sto bi uspjeh preko noci, nek odu igrat igrica, jer to samo u virtuelnom svijetu postoji.
Osvojimo titulu ove godine, budemo nosioci u LP, pa na ljeto se nadat nekim pojacanjima i iskoracima. Malo strpljenja, eto Jesica smo nekog novog trebali dovest, s bombasticnim naslovima i najavama, bombasticnim brazilcima, pa se oporavljat 5 godina.
Podrzavam ovaj rad u miru i tisini, klub ide polahko stepenicu po stepenicu i ja sam zadovoljan, a svi sto bi uspjeh preko noci, nek odu igrat igrica, jer to samo u virtuelnom svijetu postoji.
1946~
- ThrillerHz
- Kontakt:
Daj nam dokaze. Koliko se sjecam, Husrefovo uzimanje para djeci s Rundom je bilo javno i svi to znaju. Promisli nekad prije nego bubnes kakvu glupostholyman je napisao/la: ↑26 dec 2019, 21:58Spodoba nego sta. Taldzija pravi. Sta reci za lika koji je u talu sa lopovima iz saveza uzimao djeci pare, ovi iznad njega mu kuju tim. Kao takav mi dodje da vodi voljeni tim. Pa ako si otpustio husrefa da bi doveo vinka, bolje da si me pustio da patim za onim antifudbalom.
Poznaje mlade igrace?

1946~
Ma ovaj holi man je runda 100%. Frajer sve pljuje nidje veze
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
Ma ne vrijedi ovdje na forumu neku normalnu pricu gurati. Samo licna prepucavanja. Pretjerivalo se s kritikama na Husrefov racun, sad ce ovi drugi to raditi Vinku i tako u krug koje u pravu a ko ne.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Iskorak u januaru je TRI top pojačanja uz produžavanje ugovora važnijim igračima, trenutno nismo nijednog produžili a ima ih u redu bar 5. Ako je istina što se priča da je zamjena za Hebibovića mladi Amar Beganovića iz Slobode, mi time ne idemo stepenicu naprijed već 3 sprata nazad.ThrillerHz je napisao/la: ↑26 dec 2019, 21:59Kakav iskorak u Januaru?
"...a svi sto bih uspjeh preko noći"
Ova tema postoji od 2008 godine, skoro 12 godina, vrati se unazad 10 godina, naći ćeš tu 'floskulu' gdje smo i tad pisali "ne može sve preko noći". Zanimljivo.
To mi je razmišljanje predobro, odmah iza onog "nema za nas igrača u januaru, pojačat ćemo se na ljeto", a dođe ljeto, onda kreće priča kako neće niko u našu ligu i kod svih smo na čekanju jer igrači traže inostrani angažman pa dovedemo Guzinu, Crničkog, Cruza...
FK Sarajevo
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Sumnjam. Tesko da se runda zna registrovat na online forum

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Pa nikad mi i nećemo ostvarit "iskorak". To svima treba da bude jasno. Truhla liga, država, profesionalizma malo ili nimalo, tereni užas, nacionalni ključ... Da bi se jedna ekipa izdigla iz sivila, cijela liga treba da prodiše. Da se napravi zajednička druga liga, da uslov za licencu bude kvalitetan teren, da se nacionalizam kažnjava oduzimanjem bodova, suđenje da se popravi, finale kupa jedna utakmica na terenu koji se odabere na početku sezone... Tek nakon par godina takvog takmičenja se može sanjat o iskoraku. Što Miske nije došao? Neće da us.ere sebi karijeru igrajući u Gradačcu. Da ga sutra raja pljuje i govori kako ne zna pasa dat, il neće, kako uzima pare a ne daje ni 20% od sebe. A lik je svjestan da njegov kvalitet nije šprintanje nego lucidni pasovi koje na našim terenima 100% ne bi mogao provodit.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
@triller ako neko ima drugacije misljenje od tvog ne znaci da lupa gluposti, vidi se da ne gledas sire od svog balkona. Ovo je internet i ne moram iznositi nikakve dokaze, pogotovo tebi, moje je da imam stav o necemu u sto sam siguran i to cu da iznesem ako hocu.
@rule ne znam za tog rundu ali imam pitanje za tebe. Jesi li zadovoljan izborom novog sefa strucnog staba?
@rule ne znam za tog rundu ali imam pitanje za tebe. Jesi li zadovoljan izborom novog sefa strucnog staba?
NEMA NAZAD
Objasnio sveskoroalen je napisao/la: ↑26 dec 2019, 22:25Pa nikad mi i nećemo ostvarit "iskorak". To svima treba da bude jasno. Truhla liga, država, profesionalizma malo ili nimalo, tereni užas, nacionalni ključ... Da bi se jedna ekipa izdigla iz sivila, cijela liga treba da prodiše. Da se napravi zajednička druga liga, da uslov za licencu bude kvalitetan teren, da se nacionalizam kažnjava oduzimanjem bodova, suđenje da se popravi, finale kupa jedna utakmica na terenu koji se odabere na početku sezone... Tek nakon par godina takvog takmičenja se može sanjat o iskoraku. Što Miske nije došao? Neće da us.ere sebi karijeru igrajući u Gradačcu. Da ga sutra raja pljuje i govori kako ne zna pasa dat, il neće, kako uzima pare a ne daje ni 20% od sebe. A lik je svjestan da njegov kvalitet nije šprintanje nego lucidni pasovi koje na našim terenima 100% ne bi mogao provodit.

Nažalost trebamo malo se vratiti svi u realnost i prihvatiti činjenicu da za par godina mi necemo ni biti blizu tih grupni faza, treba ici stepenicu po stepenicu i rešavati sve stvari koje nevaljaju i koje nam nedostaju da bi stigli do konačnog cilja.
Bordo bijeli za život cijeli!!
holyman je napisao/la: ↑26 dec 2019, 22:31@triller ako neko ima drugacije misljenje od tvog ne znaci da lupa gluposti, vidi se da ne gledas sire od svog balkona. Ovo je internet i ne moram iznositi nikakve dokaze, pogotovo tebi, moje je da imam stav o necemu u sto sam siguran i to cu da iznesem ako hocu.
Jesam i prezadovoljan. Pisao sam par stranica prije i razloge i sve. Mi navijaci nismo realni ni sekunde! Zinula nam je buraz guzica. Mi nismo u stanju dovesti pojacanja dobrom treneru koji hoce iskorak i uspjeh. Zasto nismo nisml zato sto nemamo toliku silu para da bi se doveo neko tipa nikolic, kek juricic i njihovi strucni stabovi. Nama igrace uzimaju neki politicki projekti tipa svinjski listica borac. Mi kad budemo davali 200 300 hiljada pa i milion e za igrace tipa marko marin i tako to onda mozes ocekivati dobrog trenera i iskorak. Sto se tice bivseg trenera. On je zavrsena prica i ne treba se spominjati vise. Vecina navijaca je njega stavila iznad kluba i veceg od kluba bez ikakvog razloga. Covjek koji izgubi svlacionicu i povjerenje kod igraca taj nema sta vise traziti tu. Ne mozes ti mersudininu tataru sabanovicu rahmanovicu **** mater mrtvu i bogove. I da se dobrom nadas. Vinko je najbolje rijesenje u domacem fudbalu i najbolji trener od dostupnih. Ima pozitivan peistup i iskustva u vodjenju tekmi i dobar je pedagog.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ta noc moze trajati i 30 god..vjerujte mi..Tesko je dovesti kvalitetnog igraca u nasu ligu..Pa kako ti da ga uvjeris da dodje ovdje igrati gdje 50% utakmica igra u kakvim takvim uslovima a ostalo oranice?prihvatit ce on i manju malo platu nije to problem,nego problem su klubovi..imas ti tu i dobrih klubova:zeljo,zrinjski,ali ostalo je grozno..I naravno da nekome igracu nije u cilju da sebi CV kvari..Dodje kod zviijezde 09 na oranicu lose odigra i tako sebi karijeru upropastava(nece od 1 tekme karijeru upropasiti,ali 3-4 lose i on je u padu velikome,a trebao bi dobro igrati jer je liga losa,a on obrnuto radi)..Kad se tereni poprave,naprave stabilni klubovi,da na svakom stadionu bude minimalno 5 hiljada ljudi(manji klubovi) a na vecim stadionima 10k..onda mozemo govoriti o napretku..To tada samo rijetko koji igrac koji je kvalitetan ce se usuditi doci ovdje ako ima ponudu u inostranstvu..
LP
LP
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amazon [Bot], Burberry46 i 36 gostiju.