NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Edviin
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la Edviin » 26 dec 2019, 18:18

Dobijes 35 starog jamesa i to se velica ko da si dobio neznam sta, 35 godina? Dze su bili fanaticari kad je kawhi popusio -30 protiv milv? Sto se tad nije prozivao ko najbolji igrac? Ceka se da dobijes starca da bi se nazivao najboljim? Dobar ti je prime kad se moras da boris sa 35 godina starim “veteranom” da si osiguras naziv najboljeg :rol: :clap:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 18:23

Justin je napisao/la:
26 dec 2019, 18:05
japa je napisao/la:
26 dec 2019, 16:57
Justin je napisao/la:
26 dec 2019, 15:47
Smijesno je smatrati najboljim covjeka koji trecinu sezone ne igra. I to u najboljim igrackim godinama.
Nije smijesno kada jeste najbolji...kada je najbitnije on je zadnje dvije godine najbolji i to je dovoljno a to je li propustio trecinu utakmica koga briga? Za te gluposti ima ona MVP nagrada za likove ala Harden i Giannis..za Kawhija je dovoljna titula i finals MVP a ovo nek uzima ova buranija sto igra svaku utakmicu regularne sezone.
Kakve zadnje dvije? Prvu nije ni igrao, a drugu je imao najjacu ekipu uz sebe. I sada je u timu koji bi bez problema i bez njega bio u playoffu. Harden i Giannis da ne igraju timovi bi im bili u borbi za Lonzovog buraza.
Bio je najbolji igrac prosle godine a i trenutno je najbolji igrac, naravno ova sezona je jos u toku ali uz ovakvu igru i ako je zdrav to uopste nije pitanje. Necu da nagadjam kakvi bi bili timovi Hardena i Gianisa kao da je to uopste i bitno titula najboljeg se dobija kad uzimas trofeje i kada si najbolji u najvecim utakmicama a ne za to koliko si unaprijedio nekakav tim koji bi eto bez tebe ostao bez play offa. Ono sto znam sigurno jeste da Toronto sa Hardenom ili Gianisom sigurno ne bi bio prvak...

Taj argument o propustanju utakmica je smijesan, kome je to bitno? Covjek ima FMVP i prsten i kao nije najbolji igrac trenutno jer je prosle godine umjesto 80 odigrao 60 utakmica u regularnoj sezoni? Ma ne budi smijesan...

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 18:25

Edviin je napisao/la:
26 dec 2019, 18:18
Dobijes 35 starog jamesa i to se velica ko da si dobio neznam sta, 35 godina? Dze su bili fanaticari kad je kawhi popusio -30 protiv milv? Sto se tad nije prozivao ko najbolji igrac? Ceka se da dobijes starca da bi se nazivao najboljim? Dobar ti je prime kad se moras da boris sa 35 godina starim “veteranom” da si osiguras naziv najboljeg :rol: :clap:
Dje si bio ti kada je Kawhi u play offu prije par mjeseci izbacio taj Milvoki?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 dec 2019, 18:29

japa je napisao/la:
26 dec 2019, 18:25
Edviin je napisao/la:
Druže kad je to bilo, sad će 19 i po miliona sekundi od tad. Antičko doba.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 26 dec 2019, 18:33

Edviin je napisao/la:
Ja koliko znam zadnji put kad je bilo gusto i kad je trebalo potegnit Kawhi je sredio Buckse i poslao ih kuci po odijelo. Odavno gluplji komentar nisam procitao. A stari veteran sa 35 godina je i sada bolji od 90% lige.
Being second is to be the first of the ones who lose.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 26 dec 2019, 18:35

Samo ovdje ljudi dižu regular season u nebesa, dok igračine poput Kawhija to ne ybu ni dva posto. Ima ostatak ekipe da izbori play-off, kasnije lideri preuzimaju i donose prstene.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 26 dec 2019, 18:38

japa je napisao/la:
Edviin je napisao/la:
Gledao sam ja citav PO, nemas mu sta reci za proslu godinu sta se tice PO. Ali ove godine osim ove utakmice protiv Lakersa nije bio z rangu najboljeg igraca, pa pricaj sta hoces, glupa ti je fora da da je ok da odmara RS da moze igrati PO, zamisli da su to radili Lebron, Kobe, Jordan... malo realnosti, prosle godine je bio najbolji, ovu godinu sa jednom utakmicom to nemozes potvrditi.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 26 dec 2019, 18:44

Kugla3 je napisao/la:
26 dec 2019, 18:33
Edviin je napisao/la:
Ja koliko znam zadnji put kad je bilo gusto i kad je trebalo potegnit Kawhi je sredio Buckse i poslao ih kuci po odijelo. Odavno gluplji komentar nisam procitao. A stari veteran sa 35 godina je i sada bolji od 90% lige.
Sta je glupo, zar nije izgubio 30 razlike?? Ko prica o prosloj godini? Pricamo za ovu... Ja samo kazem zasto se niste javili kad je duvno 30 razlike, javljate se sad kad je dobio 35 godina starog starca? Kad se moze Lebron sa 35 prozivati, zasto se jedan Kawhi sto je u svojim prime godinama, nebi smio?
Zadnja izmjena: Edviin, dana/u 26 dec 2019, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 26 dec 2019, 18:46

Donnie Darko je napisao/la:
26 dec 2019, 17:18
Nije komplikovano uopšte. Rođen u Sloveniji, odrastao u Sloveniji, osjeća se kao Slovenac, poistovjećuje se sa Slovenijom, identifikuje se kao Slovenac, reprezentuje Sloveniju. Slovenac je. U biti je sasvim jednostavno, ne može jednostavnije bit.
Nije bas tako jednostavno.Uzmimo recimo da govorimo umjesto Luke o Ademu Ljajicu.
Rodjen u Srbiji.odrastao u Srbiji,igra za reprezentaciju Srbije,ali naravno covjek je Bosnjak!
Isto tako Luka nikad nije krio svoje porijeklo,i on je porijeklom Srbin i on to uvijek istice naravno kada ga pitaju.
Kao sto se i zna da je veliki navijac Crvene Zvezde!Isto tako ne krije da mu je Slovenija na prvom mjestu,i da mnogo voli svoju zemlju sto je i prirodno.
To je jedina istina ,ako nekome smeta sto je covjek porijeklom Srbin to je vasa stvar.
Uostalom to i nije toliko bitno,i da je Eskim momak je sa 20 godina postigao nesto zbog cega mu se dive svi!
Ne znam ko je pratio,ali prosle godine je upravo Luka Doncic pocetkom ljeta dozivio velike kritike u Hrvatskim i Slovenackim medijima .
Razlog jer je na svom instagram profilu podijelio sa fanovima kako se opusta uz pjemu:'morem plovi jedna mala barka"koju inace pjeva Baja Mali Knindza.
Ko ne vjeruje mojim rijecima neka malo progugla!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 18:47

Edviin je napisao/la:
26 dec 2019, 18:38
japa je napisao/la:
Edviin je napisao/la:
Gledao sam ja citav PO, nemas mu sta reci za proslu godinu sta se tice PO. Ali ove godine osim ove utakmice protiv Lakersa nije bio z rangu najboljeg igraca, pa pricaj sta hoces, glupa ti je fora da da je ok da odmara RS da moze igrati PO, zamisli da su to radili Lebron, Kobe, Jordan... malo realnosti, prosle godine je bio najbolji, ovu godinu sa jednom utakmicom to nemozes potvrditi.
60 utakmica je odigrao prosle sezone regular season ti pises kao da je odigrao 15ak plus play off...Naravno da je ok, covjek ima probleme sa ozliejdama zasto bi rizikovao propustanje play offa da bi nekome nesto dokazao igrajuci svaku tekmu regularne sezone?

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 18:51

flagrantus je napisao/la:
26 dec 2019, 18:46
Nije komplikovano uopšte. Rođen u Sloveniji, odrastao u Sloveniji, osjeća se kao Slovenac, poistovjećuje se sa Slovenijom, identifikuje se kao Slovenac, reprezentuje Sloveniju. Slovenac je. U biti je sasvim jednostavno, ne može jednostavnije bit.
Nije bas tako jednostavno.Uzmimo recimo da govorimo umjesto Luke o Ademu Ljajicu.
Rodjen u Srbiji.odrastao u Srbiji,igra za reprezentaciju Srbije,ali naravno covjek je Bosnjak!
Isto tako Luka nikad nije krio svoje porijeklo,i on je porijeklom Srbin i on to uvijek istice naravno kada ga pitaju.
Kao sto se i zna da je veliki navijac Crvene Zvezde!Isto tako ne krije da mu je Slovenija na prvom mjestu,i da mnogo voli svoju zemlju sto je i prirodno.
To je jedina istina ,ako nekome smeta sto je covjek porijeklom Srbin to je vasa stvar.
Uostalom to i nije toliko bitno,i da je Eskim momak je sa 20 godina postigao nesto zbog cega mu se dive svi!
Ne znam ko je pratio,ali prosle godine je upravo Luka Doncic pocetkom ljeta dozivio velike kritike u Hrvatskim i Slovenackim medijima .
Razlog jer je na svom instagram profilu podijelio sa fanovima kako se opusta uz pjemu:'morem plovi jedna mala barka"koju inace pjeva Baja Mali Knindza.
Aha i redovno posjecuje manastire na Kosovu, glasa za Vucica, omiljeni strani predjednik mu je Putin. Poredjenje sa Ljajicem je nebulozno ko ono sa Antetokumpom, Doncicu je pola porodice slovensko i odrastao je tamo, jednim dijelom ima srpsko porijeklo i to je to..Ja ti za desetak minuta napravim sliku u kojoj je objavio stori u kojem u autu slusa Thompsona i njegove Cavoglave.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 26 dec 2019, 19:07

japa je napisao/la:
26 dec 2019, 18:51
Aha i redovno posjecuje manastire na Kosovu, glasa za Vucica, omiljeni strani predjednik mu je Putin. Poredjenje sa Ljajicem je nebulozno ko ono sa Antetokumpom, Doncicu je pola porodice slovensko i odrastao je tamo, jednim dijelom ima srpsko porijeklo i to je to..Ja ti za desetak minuta napravim sliku u kojoj je objavio stori u kojem u autu slusa Thompsona i njegove Cavoglave.
Kad spominjes Kosovo,deda Luke Doncica se prije 40 godina upravo sa Kosova preselio u Sloveniju.
Njegov deda Srbobran Doncic i otac Sasa su iz sela bica kod Kline prselili u Sloveniju u potrazi za boljim zivotom.

Ti to sve mozes provjeriti za minut ali neces.Inace Srbobran Doncic bas zvuci Slovenacki.
Poredjenje sa Ljajicem nije nebulozno,isto kao sto Bosnjaci zive u Srbiji,tako i Srbi zive u Sloveniji!

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 26 dec 2019, 19:08

@japa

Ja nemam nista protiv Kawhija, ja sam navijao da skine GS, steta sto je GS igrao dobro oslabljen, pa se to nekako omanjuje ali opet definitivno jedan najboljih PO trka jednog igraca u historiji, za sta mu skidam kapu! Ali ove godine, treba biti realan i priznati da nije na lvl najboljeg igraca, osim ove utakmice protiv Lakersa... Ja sam napisao to samo zato sto mi je smijesno da se proziva 35 godina star lebron kako nemoze, a ne proziva se Kawhi sto je duvno 30 razlike i nije mogo meda a covjek u svome prime-mu... Treba biti realan, kad neigra dobro neigra dobro, to vazi za sve igrace.

Ovo ide samo za ovu sezonu, ne za proslu!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2019, 19:15

BuffonGigi je napisao/la:
26 dec 2019, 17:48
Radi jednog pacijenta svi se upalili, ccc.

@NEZALAGANJE po tvojim postovima se vidi zaista da jako volis SAS i da pratis apsolutno sve. Ali se vidi i da jednako jako mrzis Lakerse, a malo manje od toga ostale NBA konkurente. Mi relevantni jesmo, a vi niste i vjerovatno necete vise nikad ni biti. To boli, ali to je sadasnjost i buducnost.
Istina,nemam simpatije zbog velikog rivalstva,ali mrznja je preteska rijec. ;)

To hoce li SA biti opet nesto ili nece,ostaje da se vidi.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 19:29

flagrantus...Kad vec spominjes sta mi zvuci onda mi preizme Doncic ne zvuci ko srpsko, na to preizme sam uglavnom nalijetao u Hrvatskoj, stoga cini mi se da osim slovenske polovine ta srpska bas i nije sva srpska kad vec kopas po krvnim zrncima. A ime Srbobran pa posto je dedo vjerovatno je rodjen u onim kvislisnkim rezimima prije dolaska Tita i komunista pa ljudi davali takva imena pogotovo neki pripadnici manjina da bi se valjda dokazali i prezivili...

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 dec 2019, 22:25

bosanskazvijer je napisao/la:
26 dec 2019, 17:58
filip13 je napisao/la:
26 dec 2019, 17:49
26 dec 2019, 17:45

Ne mozes ti to izgleda druze shvatiti, objasnio sam ti par puta, moram izgleda jos jednom.
To jesi li Evropljanin, veze sa bojom koze nema, nego ima veze odakle ti je otac i djed u najmanju ruku, pa eto i pradjed.
Ne pisi sta neko HOCE da kaze, nego citaj ono sto pise.

Ja te lijepo pitao, nisi odgovorio, ali bitno da trollas bezze.
Evo moje dijete ce se roditi u Njemackoj.
Jel moje dijete automatski Nijemac?
Parker je cist primjer Francuza po tvojoj prici. :rol: :rol:
Otac Amerikanac, mati Holandjanka, rodjen u Belgiji, igra za Francusku. :kafa:

Divno!
zbog cega o ovome pišeš na ovom forumu,i na ovoj temi?
Ja sam pisao o kosarci, o kojoj iskljucivo uvijek i pisem.
Na moju konstataciju da ne smatram Giannisa, Ibaku i sl. cistim Evropljanima, jer nemaju bar 3-4 generacije iza sebe u Evropi, par pojedinaca su poceli raspredati neke price, koje sa sportom nemaju veze.
Raspredate evo satima jel Luka Srbin, onaj spominje George Washingtona i sl.
Bitna je bila sustina price o Bullsima i Jordanu.

Tako da si na pogresnu adresu uputio ovo pitanje druze.
Bgt popusti i nemoj vise replicirati tim besmislenim replikama u nedogled.

Kosarka je tema i dalje, sto se mene tice. :salut:

pišeš i o rukometu ako smijem primijetiti

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 26 dec 2019, 22:35

Tipicno za filipa 🤣🤣🤣

Covjek misli, ako razgovara o kosarci, onda se on fokusira na raspravu o kosarci. A ako pise o rukometu, fokusira se na isti...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 22:39

Pasha je napisao/la:
26 dec 2019, 22:35
Tipicno za filipa 🤣🤣🤣

Covjek misli, ako razgovara o kosarci, onda se on fokusira na raspravu o kosarci. A ako pise o rukometu, fokusira se na isti...
Hvala ti drug sto si objasnio, ja nemam vise volje.
Jel moguce da covjek nakon 675 objasnjenja, nije u stanju zakljuciti sta sam napisao? 🤣🤣

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 dec 2019, 22:43

lukina mama je slovenka,u smislu da je rođena u sloveniji,i po naciji je valjda slovenka,tata mu je rodjen u sloveniji,srbin valjda po naciji,tako da je on dijete iz mjes. braka,ako je to uopce bitno za ovu temu

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 26 dec 2019, 22:47

Zion Williamson Learning How to Walk and Run Differently
Zvuci obecavajuce. :salut:
26 dec 2019, 22:39
Pasha je napisao/la:
26 dec 2019, 22:35
Tipicno za filipa 🤣🤣🤣

Hvala ti drug sto si objasnio, ja nemam vise volje.
Jel moguce da covjek nakon 675 objasnjenja, nije u stanju zakljuciti sta sam napisao? 🤣🤣
Nije on kriv sto je takav. Moj savjet da ga ignorises.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 51 gost.