NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dscile
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la dscile » 26 dec 2019, 16:13

bosanskazvijer je napisao/la:
26 dec 2019, 16:07
dscile je napisao/la:
26 dec 2019, 15:54
Giannis, koji je rodjen u Grckoj, u stvari nije Grk jer mu zadnja tri-cetiri koljena nisu rodjena u Grckoj.

Da li to u stvari potvrdjuje teoriju da je Luka Doncic u stvari Srbin?
Naravno da Giannis realno nije Grk.
Ono, fakat mu je boja i prezime pravo grcko. :lolno:
Suncao mu se neki od predaka sa Artemidom i Afroditom na Peloponezu, pa malo pregorio jbg. :lolno:

Jel ti u svakom drugom postu moras spominjati Srbe, Hrvate, Bosance?
Sta imas sad od toga i da Luka jest Srbin?
Tobe jarabi lika.
Spomenuo sam Luku cisto da pokazem koliko ti je glupa ta konstatacija vezana za to ko je Evropljanin, a ko nije. Ne da bih uvukao Srbe/Hrvate/Bosance u raspravu.

Ali okej, Giannis je u stvari nerealni Grk. Jedino sto ima vezano za Grcku je sto se rodio tamo, zivio 19 godina, ima njihove papire, Grcko ime i igra za Grcku reprezentaciju. Sve ostalo mu je Nigerijsko, pa je on u stvari realni Nigerijac, a nerealni Grk.

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 16:18

dscile je napisao/la:
26 dec 2019, 16:13
26 dec 2019, 16:07
dscile je napisao/la:
Giannis, koji je rodjen u Grckoj, u stvari nije Grk jer mu zadnja tri-cetiri koljena nisu rodjena u Grckoj.

Naravno da Giannis realno nije Grk.
Ono, fakat mu je boja i prezime pravo grcko. :lolno:
Suncao mu se neki od predaka sa Artemidom i Afroditom na Peloponezu, pa malo pregorio jbg. :lolno:

Jel ti u svakom drugom postu moras spominjati Srbe, Hrvate, Bosance?
Sta imas sad od toga i da Luka jest Srbin?
Tobe jarabi lika.
Spomenuo sam Luku cisto da pokazem koliko ti je glupa ta konstatacija vezana za to ko je Evropljanin, a ko nije. Ne da bih uvukao Srbe/Hrvate/Bosance u raspravu.
Ma ja, ali slucajno ti je cesto primjer neko ko je Srbin? :think:
Ima i drugih nacija za uporediti.
Zanimljivo.

Nebitno, da zavrsimo rasprave, eto Giannis je potomak Zeusa, a Parker potomak Napoleona licno, kao i Ibaka potomak generala Franka 😁.
U pravu ste.

Da dodam, za neupucene, Parker je rodjen u Belgiji, kad vec to tako gledate po mjestu rodjenja!

Otac Amerikanac, mati Holandjanka, rodjen u Belgiji, ali je Parker zato pravi Francuz. :rol:
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 dec 2019, 16:27, ukupno mijenjano 3 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 dec 2019, 16:19

26 dec 2019, 15:09
filip13 je napisao/la:
26 dec 2019, 08:09
25 dec 2019, 23:30
Koliko god neko mrzio ili volio GSW, cinjenica je da su ljudi bili masina i nerealna ekipa za danasnju NBA.
Samo pukom srecom/nesrecom su Raptorsi uzeli titulu, da su svi bili zdravi i na 100%, to se nikad ne bi desilo, da se ne lazemo.

Jordan je svakako imao sve skoro najbolje uz sebe, carobnjaka Pippena, jednog Rodmana koji je skakacka i defanzivna masina za prljave poslove i jednog Pink Pantera, koji je bio najbolji 6-ti igrac lige (tad je to bio pojam za Evropljane dobiti takvu nagradu) i koji je vjerovatno top 5 igrac Evrope ikad, kad se gleda karijera, usudio bih se reci i top 3 iz Evrope u NBA.
Ipak to ne umanjuje cinjenicu da je MJ najveci igrac, najveci pobjednik koji je svijet vidio.
Ko je zapamtio i taj i ovaj danasnji period, dobro zna o cemu pricam i kakav je bio kvalitet kosarke tad i sad.
Zato sam konstantovao da je MENI danasnja NBA u regularnoj sezoni negledljiva i da ce ubrzo postati sezona kao East vs West
Da je NBA spala na to da Grk bude MVP ili Luka koji tek dolazi, meni nece nikad biti jasno, uz duzno postovanje za oba igraca.
kukoc nije u top 3 europljana ikad
Hajde opet procitaj sta sam napisao!
Top 5 igrac Evrope, a usudio bih se reci (znaci mozda cak!!!!) i top 3 Evropljana ikad u NBA.
Znaci u NBA, ne ni talentom najboljih, ni najboljih igraca ikad u Evropi!

Nowitzki po individualnim zaslugama i ostvarenjima je sigurno ispred, Pau Gasol, pa onda Kukoc.
Kakav Marc Gasol i kakve price.
Ima i Tony Parker, koji je meni vise Amer, nego Francuz.
Kad kazem Evropljani mislim na bijele igrace, bez ikakvih rasistickih misli.
Meni Giannis, Parker, Ibaka (on svakako) itd nisu klasicni Evropljani, sta god ko mislio, jer se zna vrlo dobro porijeklo nabrojanih.
Isto kao sto ti ne mozes biti carsijaner, ako su ti mati i otac sa sela, iako si rodjen i zivis u gradu.

Od cijelog mog posta, ti si se uhvatio jedne konstatacije, mozda jer nisam napisao Divac ili sl.to je za svaku pohvalu. :facepalm:
Eto toliko je vazno, jel 3 ili 4- ti na listi!? :crazy:
Kukoc je bio samo spomenut u vezi price o Jordanu i onim Bullsima.
ok,kako ti kažeš

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2019, 16:21

BuffonGigi je napisao/la:
26 dec 2019, 16:13
NEZALAGANJE je napisao/la:
26 dec 2019, 12:11
Sta je ba igrao fenomenalno James do povrede??
Pa otvorio je utakmicu 0-6 iz igre. :roll:
Ali ovaj post, ovo paljenje i ova mrznja prema Lakersima, ovo je nezapamceno. Lik nije ni procitao diskusiju, ali istog momenta nalazi argumente da popljuje nekog, to zustro onako s nabojem kojeg moze osjecati samo neko ko je zbog tih Lakersa zadobio traume do kraja zivota. :clap:
Popusti decko.Ne pridaji sebi previse paznje.2 puta mi citiras isti post.

Lakerse svi mrzeee kmeeee,a vi sami ste zaboravili kad ste zadnji put bili relevantni.10 godina skoro.

P.S.Vise puta sam ponovio,ali cu opet,da ne bi sebi pridavao paznju:PUCA MI ONA STVAR ZA SVE NBA EKIPE OSIM SAS!!

Ostale komentarisem onako kako mi to izgleda ili potkrijepim argumentima kad sam u diskusiji sa nekim.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 dec 2019, 16:26

26 dec 2019, 16:18
Zanimljivo.

Nebitno, da zavrsimo rasprave, eto Giannis je potomak Zeusa, a Parker potomak Napoleona licno, kao i Ibaka potomak generala Franka 😁.
U pravu ste.

Da dodam, za neupucene, Parker je rodjen u Belgiji, kad vec to tako gledate po mjestu rodjenja!
Wat? Koji k? Jesi l ti neki Sefcin daidza il sta vec?

Nikada nisam debatirao ko je ovdje Srbin, cak sam bio jedan od rijetkih koji su prozivali debile koji seru Luki sto igra za Sloveniju. I bas iz tog razlog sam njega naveo kao primjer, jer ga mnogi Srbi smatraju za Srbina, iako on to nije. Koliko znam, on vodi porijeklo iz Srbije preko oca, ali je rodjen u Sloveniji, ima njihove papire i osjeca se kao Slovenac. Zamisli, skroz slicna situacija kao sa nerealnim Grkom, koji vodi porijeklo iz druge drzave, ali je Grk. Samo sto je jedan crn, a drugi bijel.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 16:57

Justin je napisao/la:
26 dec 2019, 15:47
Smijesno je smatrati najboljim covjeka koji trecinu sezone ne igra. I to u najboljim igrackim godinama.
Nije smijesno kada jeste najbolji...kada je najbitnije on je zadnje dvije godine najbolji i to je dovoljno a to je li propustio trecinu utakmica koga briga? Za te gluposti ima ona MVP nagrada za likove ala Harden i Giannis..za Kawhija je dovoljna titula i finals MVP a ovo nek uzima ova buranija sto igra svaku utakmicu regularne sezone.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 17:00

dscile je napisao/la:

Doncic je jednim dijelom srbin ali drugim, onim vecim je slovenac sto u kombinaciji sa cinjenicom da je zivio i odrastao u Sloveniji i da mu je slovenski maternji jezik ga vise cini slovencem nego srbinom...Ne vidim nikakvu logiku u poredjenju Doncica sa imigrantom nastanjenim u Grckoj.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 dec 2019, 17:18

Nije komplikovano uopšte. Rođen u Sloveniji, odrastao u Sloveniji, osjeća se kao Slovenac, poistovjećuje se sa Slovenijom, identifikuje se kao Slovenac, reprezentuje Sloveniju. Slovenac je. U biti je sasvim jednostavno, ne može jednostavnije bit.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 dec 2019, 17:19

Pa nije jedina poveznica Luke i Slovenije ta da je rodjen i odrastao tamo vec su mu i pola porodice slovenci ali ovaj tracy je to ocito totalno izignorisao.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 dec 2019, 17:24

japa je napisao/la:
26 dec 2019, 17:19
Pa nije jedina poveznica Luke i Slovenije ta da je rodjen i odrastao tamo vec su mu i pola porodice slovenci ali ovaj tracy je to ocito totalno izignorisao.
A i to, nekako sam to izostavio.

Mah, balkanska posla. Komplikovano je koliko neko želi da mu bude komplikovano.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 dec 2019, 17:25

Donnie Darko je napisao/la:
26 dec 2019, 17:18
Nije komplikovano uopšte. Rođen u Sloveniji, odrastao u Sloveniji, osjeća se kao Slovenac, poistovjećuje se sa Slovenijom, identifikuje se kao Slovenac, reprezentuje Sloveniju. Slovenac je. U biti je sasvim jednostavno, ne može jednostavnije bit.
tacno,pa cak mu gle cuda i roditelji rodjeni u sloveniji,ali ne,nije slovenac,nego je srbin,bliza mu valjda srbija nego slovenija

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 17:35

Uopste nije bila prica o Luki (apsolutno nebitan u ovoj prici o Evropljanima u mom postu) , nego o Giannisu, Ibaki, Parkeru i sl. !

Ali eto, nadju se uvijek likovi poput ovog DsCile da okrenu pricu u skroz kontra smjeru, valjda jer nije imao sta pametnije napisati, ali je imao zelju da replicira nesto. :crazy:
Lik poredi Luku i Giannisa u toj prici odakle je ko, znaci ne da je to neuporedivo, nego veze sa mozgom nema. :kafa:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 dec 2019, 17:39

Śefćo trebaš javit Giannisu i Parkeru da nisu Grk odnosno Francuz. Ti bolje od njih samih znaš kako se osjećaju, boli te kardan.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 dec 2019, 17:40

hoce neko da kaze da biti evropljanin znaci biti iskljucivo bijele boje kože

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 17:45

filip13 je napisao/la:
26 dec 2019, 17:40
Ne mozes ti to izgleda druze shvatiti, objasnio sam ti par puta, moram izgleda jos jednom.
To jesi li Evropljanin, veze sa bojom koze nema, nego ima veze odakle ti je otac i djed u najmanju ruku, pa eto i pradjed.
Ne pisi sta neko HOCE da kaze, nego citaj ono sto pise.

Ja te lijepo pitao, nisi odgovorio, ali bitno da trollas bezze.
Evo moje dijete ce se roditi u Njemackoj.
Jel moje dijete automatski Nijemac?
Parker je cist primjer Francuza po tvojoj prici. :rol: :rol:
Otac Amerikanac, mati Holandjanka, rodjen u Belgiji, igra za Francusku. :kafa:

Divno!

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 dec 2019, 17:48

Radi jednog pacijenta svi se upalili, ccc.

@NEZALAGANJE po tvojim postovima se vidi zaista da jako volis SAS i da pratis apsolutno sve. Ali se vidi i da jednako jako mrzis Lakerse, a malo manje od toga ostale NBA konkurente. Mi relevantni jesmo, a vi niste i vjerovatno necete vise nikad ni biti. To boli, ali to je sadasnjost i buducnost.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 dec 2019, 17:49

26 dec 2019, 17:45
filip13 je napisao/la:
Ne mozes ti to izgleda druze shvatiti, objasnio sam ti par puta, moram izgleda jos jednom.
To jesi li Evropljanin, veze sa bojom koze nema, nego ima veze odakle ti je otac i djed u najmanju ruku, pa eto i pradjed.

Divno!
zbog cega o ovome pišeš na ovom forumu,i na ovoj temi?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 dec 2019, 17:56

Tracy3McGrady je napisao/la:
26 dec 2019, 17:08
dscile je napisao/la:
26 dec 2019, 16:26
26 dec 2019, 16:18
Zanimljivo.

U pravu ste.

Wat? Koji k? Jesi l ti neki Sefcin daidza il sta vec?

Nikada nisam debatirao ko je ovdje Srbin, cak sam bio jedan od rijetkih koji su prozivali debile koji seru Luki sto igra za Sloveniju. I bas iz tog razlog sam njega naveo kao primjer, jer ga mnogi Srbi smatraju za Srbina, iako on to nije. Koliko znam, on vodi porijeklo iz Srbije preko oca, ali je rodjen u Sloveniji, ima njihove papire i osjeca se kao Slovenac. Zamisli, skroz slicna situacija kao sa nerealnim Grkom, koji vodi porijeklo iz druge drzave, ali je Grk. Samo sto je jedan crn, a drugi bijel.
Luka jeste srbin, on jeste rođen u sloveniji ali je srbin. Pogotovo je kod nas situacija drugačija jer je to bila jedna država, i imao si srba, hrvata, bosanaca itd.. širom juge. Sad što on igra za sloveniju je druga stvar. Djedovi i baka srbi, to se vuče sa koljena na koljeno, e sad ako Luka oženi slovenku, i onda njegovo dijete isto tako, onda se kroz tri generacije može reći da slovenac, jer tada bi mu većina bila slovenci. Mislim komplikovano zvuči, ali u biti znate šta želim reći.

Parker nije francuz, ako cemo gledati na isti način. On je francuz koliko je Domercant bosanac.

A sta mu je Mama :?: Ja kako znam Slovenka .

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 dec 2019, 17:58

filip13 je napisao/la:
26 dec 2019, 17:49
26 dec 2019, 17:45
filip13 je napisao/la:

Divno!
zbog cega o ovome pišeš na ovom forumu,i na ovoj temi?
Ja sam pisao o kosarci, o kojoj iskljucivo uvijek i pisem.
Na moju konstataciju da ne smatram Giannisa, Ibaku i sl. cistim Evropljanima, jer nemaju bar 3-4 generacije iza sebe u Evropi, par pojedinaca su poceli raspredati neke price, koje sa sportom nemaju veze.
Raspredate evo satima jel Luka Srbin, onaj spominje George Washingtona i sl.
Bitna je bila sustina price o Bullsima i Jordanu.

Tako da si na pogresnu adresu uputio ovo pitanje druze.
Bgt popusti i nemoj vise replicirati tim besmislenim replikama u nedogled.

Kosarka je tema i dalje, sto se mene tice. :salut:
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 dec 2019, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 26 dec 2019, 18:05

japa je napisao/la:
26 dec 2019, 16:57
Justin je napisao/la:
26 dec 2019, 15:47
Smijesno je smatrati najboljim covjeka koji trecinu sezone ne igra. I to u najboljim igrackim godinama.
Nije smijesno kada jeste najbolji...kada je najbitnije on je zadnje dvije godine najbolji i to je dovoljno a to je li propustio trecinu utakmica koga briga? Za te gluposti ima ona MVP nagrada za likove ala Harden i Giannis..za Kawhija je dovoljna titula i finals MVP a ovo nek uzima ova buranija sto igra svaku utakmicu regularne sezone.
Kakve zadnje dvije? Prvu nije ni igrao, a drugu je imao najjacu ekipu uz sebe. I sada je u timu koji bi bez problema i bez njega bio u playoffu. Harden i Giannis da ne igraju timovi bi im bili u borbi za Lonzovog buraza.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.