FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pobjedom poceli pobjedom zavrsili polusezonu aBd SAMPIONI 

-
- Kontakt:
Treba Šehu 500.000 € najmanje.Hamo je napisao/la:Ovo je jadno da nam nude 150 000 eura.Ako Bog da Brko će to promijeniti.

- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
Ako dobijemo 150 000 eura možemo biti prezadovoljni,pa on ima još samo polusezonu kod nas.
TM87
Ispod 300 000 eura ga ne smijemo dati. Jeste da je još pola sezone kod nas, alitm-ovac iz mase je napisao/la:Ako dobijemo 150 000 eura možemo biti prezadovoljni,pa on ima još samo polusezonu kod nas.

Lagano i rutinski, sta vise reci, Željo gazi!!!
Big club, great history, Nottm Forest.
Prođe i ovo 15. kolo (apsolviran i Rudar), i to je to što se tiče bodova za ovu polusezonu i ovu godinu.
28 bodova itekako daje nadu za proljetni dio.
"Biće kako bude"!
Idemo dalje!

28 bodova itekako daje nadu za proljetni dio.

"Biće kako bude"!

Idemo dalje!

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Prvo poluvrijeme perverzija.Bezbroj lijepih akcija,prilika....dva gola mangupska,golcina Stanica sa nekih 25 metara i lob Zebe sa 16 metara...meni bilo uzivanje gledati,a vjerovatno i vecini ostalih.Vjerovatno najbolja igra do sada...
Ali onda u drugo raspad sistema....po meni nastupio kada je Culum izas'o.
Lazo opet fulio mrtvi zicer standardno u drugom ,jos i Perak dodao jedan...i onda poslije toga Rudar nas ubio.
Stvorili sansi ne znam ni sam koliko...Šeha briljiro i pokazao da je klasa.
Ekipa pokazala ogromne oslcilacije u igri.Od perverzije do igre gdje bi nam i Branitelj pozavidio
Sve u svemu...smrzo sam se samo tako
Veoma vazna tri boda uz cinjenicom da je Borac izgubio...hrenovke dobile,ali yebo njih.
Sada pauza najveca na Svjetu
...nadam se da ce nas super Brko spremiti kako samo on zna,dovesti prava pojacanja i krenuti u odbranu titule.Ubjedjen sam da mozemo,trebamo biti svi ko jedan i mozda bude "dupla majstore" 
Ali onda u drugo raspad sistema....po meni nastupio kada je Culum izas'o.
Lazo opet fulio mrtvi zicer standardno u drugom ,jos i Perak dodao jedan...i onda poslije toga Rudar nas ubio.
Stvorili sansi ne znam ni sam koliko...Šeha briljiro i pokazao da je klasa.
Ekipa pokazala ogromne oslcilacije u igri.Od perverzije do igre gdje bi nam i Branitelj pozavidio

Sve u svemu...smrzo sam se samo tako

Veoma vazna tri boda uz cinjenicom da je Borac izgubio...hrenovke dobile,ali yebo njih.

Sada pauza najveca na Svjetu

Zadnja izmjena: Esii TM87, dana/u 20 nov 2010, 19:15, ukupno mijenjano 2 puta.
1921-2011
hehehe, dobra boja vlaka... sala, i molim vas odmah, bez raspraveellaxaz je napisao/la:Prođe i ovo 15. kolo (apsolviran i Rudar), i to je to što se tiče bodova za ovu polusezonu i ovu godinu.![]()
28 bodova itekako daje nadu za proljetni dio.![]()
"Biće kako bude"!![]()
Idemo dalje!
na sjeveru uvijek spica
Šta ja rekoh Leotar?
Hvala braćo Srbi.
Do kraja marta Željo će biti prvi na tabeli.

Već poslije 16.kola bi mogli na -2 a onda.......elSaik je napisao/la:Šta ja rekoh Leotar?Hvala braćo Srbi.
![]()

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
To "do kraja marta" je pod uslovom da početkom marta počinje proljetni dio, pošto nisam siguran kad tačno nastavljamo da se igramo.
Prvo poluvrijeme smo ih raznijeli i trebali dati jos koji gol, u drugom totalno stali i setali se po terenu
U drugom, Lazar je usro par extra šansi gdje je MORAO zabiti gol ali ne zna pa nezna
....vrijeme da Osim potraži/zamjeni napadaca, ne ide ovo ovako više sa Popovicem. Cijenim ga jer se uvijek bori, ali dzabe kad ne zna jbg
Šehić je imao nekoliko odlicnih intervencija u drugom poluvremenu kad su se gosti otvorili i poceli napadati.
Ali kako majstorski Zeba zabi gol kad je potkopao loptu i lobovao golmana

U drugom, Lazar je usro par extra šansi gdje je MORAO zabiti gol ali ne zna pa nezna

Ali kako majstorski Zeba zabi gol kad je potkopao loptu i lobovao golmana

Prvog vikenda u martu počinje prvenstvo, ako ne bude snijega, inače se odgađa,elSaik je napisao/la:To "do kraja marta" je pod uslovom da početkom marta počinje proljetni dio, pošto nisam siguran kad tačno nastavljamo da se igramo.

- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Kada je Bajramski turnir,jeli iduci vikend
Prvo odlicno drugo skroz se nasi opustili,a oni levati iz prijedora se nafulali nemoguceg

Prvo odlicno drugo skroz se nasi opustili,a oni levati iz prijedora se nafulali nemoguceg

svoj ti pos'o !
-
- Kontakt:
Dobro je ovo! Nema veze sto smo primili taj GO u trenutcima kada je bilo ocigledno da smo se 100 % opustili i prepustili terensku incijativu gostima. Vazno je da smo drugi, odnosno viceprvak jesenjeg dijela prvenstva sa ne toliko velikim zaostatkom za prvoplasiranom ekipom Borca, i jos bolja stvar je sto smo u polufinalu kupa Bosne i Hercegovine sto nam jasno govori da ce Evropa ako ne bude nekih suspenzija od strane uefe za nas savez stanovati opet i 2011 godine na Grbavici Ako BOG da! Ako se Sehic proda, ne trebamo cupati kosu, s glave i govoriti da smo oslabljeni jer je Karic do prosle godine bio uz Sehica i Mujkica jedan od trojce najboljih golmana u ligi i smisljeno je doveden u Zelju a mislim da ce proljetni dio pripasti upravo njemu ako Sehic naravno ode uz obestecenje koje ce zadovoljiti rukovodstvo Zeljeznicara. Dobra stvar bi bila da Dzeko i Stila promjene sredine tako da bi i od tih transfera imali dio kolaca koji bi itekako dobro dosao, kao i ove pare sto se cekaju od igranja u evropu. Za proljetni dio nisam siguran da ce biti nekih pojacanja, izuzev nekog igraca koji ce biti bas zvucno ime i koji u ovoj ligi moze donijeti prevagu na stranu Zeljeznicara, a igraci kvaliteta trenutnog naseg igrackog kadra sigurno nece dolaziti u Zelju i popunjavati mjesto mozda nekim nasim mladjim igracima koji cekaju sansu iz prikrajka da ulete u kadar strucnog staba. Na svim pozicijama smo dobro pokriveni krenuvsi od vec pomenutog Karica na golu " ukoliko seha ode " preko odbrane gdje smo po meni najjaci, sredine terena od koje ocekujem na proljece ono pravo, i napada koji ce sigurno izgledati drugacije i ubojitije kada se ovaj mali Baljic ili taj famozni Nikolic koji se nesretno povrijedio i nije dobio priliku da zaigra u nekoj premierligaskoj utakmici uklope, i prodju kompletne pripreme i odigraju prijateljske utakmice kojih ce sigurno biti pregrst jer je samo kod nas ova pauza izmedju dva dijela prvenstva 2 mjeseca. Ovo do sada je dobro, naravno moglo je biti i bolje, ali sam zadovoljan a siguran sam i mnogi drugi. Mozda neki strasan igrac sleti na Grbavicu pa se ponovi proljece od prosle godine kada smo sve mljeli pre sobom a na ruku nam ide i izuzetno dobar raspored. Pozdrav
- nikad_izvini
- Kontakt:
Amar me zbunio. Nije počeo Čolić kao što sam očekivao. Stanića sam nanjušio u startnih 11
Odbrana nam je bila GROZNA. Prvi gol kiks samo takav. Onda smo opet imali kiks u prvom poluvremenu, opet odbrana. U drugom
Ne znaš koji je gore odigrao, Vasilić ili Mešić. Doduše i veznjaci su bili (pre)loši što se tiče defanzive. Bekovi također. Stanić dokazuje da je dobar u napadu a grozan u odbrani. Sad mu se i Marković pridružio u grozoti
Jedina svijetla tačka što se tiče odbrane, Šeha. Uf šta taj brani. Možda im je Amar rekao, de malo, pustite nek Rudar napravi par prilika da složimo Šehu za više para
U napadu smo odigrali odličnu utakmicu. Dva svjetska gola, par odličnih akcija. Penal ko suza, ni igrači Rudara se nisu bunili a ni trener.
Sve u svemu, nismo se proslavili ali smo više-manje bez problema uzeli 3 bobe.
S druge strane, Leotar je očekivao dobio Borca, znao sam da ih neće pustiti. Kad je borac poveo znao sam da ih ne puštaju nego da se desilo. Vidjelo se i po kvoti(2.5 na Smorca).
Prve četiri utakmice drugog dijela prvenstva će biti strašno bitne. Prvo kolo posebno. Ključni parovi:
Željezničar- OlimpiC
Široki-Smorac
ako Smorac tu fasuje a mi dobijemo OlimpiCa koji nam nikada nije uzeo boda u ligaškim utakmicama(imaju samo jedan remi protiv nas u kupu) onda im prilazimo na 2 boda i drama počinje. Nadam se prodajama Kerle i Sehića jer nam trebaju pare, bolje da ih složimo nego da ljudi odu džaba. Kad bi mogli za njih uzeti ukupno 500.000 KM, ih, gdje bi nam bio kraj. Nekako mi je to i realna cifra. Nije ni malo za naše uslove. Karić je odličan golman. Kerlu bi trebao nadomjestiti Bogičević(nadam se njegovom oporavku). Valjalo bi nam jedno kvalitetno krilo, zamjena za Zebu(igrač koji bi igrao umjesto njega na gostovanjima)
i napadač. Opet, da bi to izveli moramo da prodamo ovu dvojicu.
Utakmica FK Hrenovke mi je veoma sumnjiva. Na europskim kladionicama je kvota padala na viršla boyse a u našim kladionicama je taj par bio blokiran. Opet, viršli se ne bojim. Oni imaju tri gostovanja i jednu takmicu na Hadisonu. Gledaće nam u leđa kao i prošle godine.
Sve u svemu, (pre)zadovoljan sam prvim dijelom sezone. Kako je počelo sa Hapoelom, odlično se završilo
SAMO PONOSNO I HRABRO

Odbrana nam je bila GROZNA. Prvi gol kiks samo takav. Onda smo opet imali kiks u prvom poluvremenu, opet odbrana. U drugom

Jedina svijetla tačka što se tiče odbrane, Šeha. Uf šta taj brani. Možda im je Amar rekao, de malo, pustite nek Rudar napravi par prilika da složimo Šehu za više para

U napadu smo odigrali odličnu utakmicu. Dva svjetska gola, par odličnih akcija. Penal ko suza, ni igrači Rudara se nisu bunili a ni trener.
Sve u svemu, nismo se proslavili ali smo više-manje bez problema uzeli 3 bobe.
S druge strane, Leotar je očekivao dobio Borca, znao sam da ih neće pustiti. Kad je borac poveo znao sam da ih ne puštaju nego da se desilo. Vidjelo se i po kvoti(2.5 na Smorca).
Prve četiri utakmice drugog dijela prvenstva će biti strašno bitne. Prvo kolo posebno. Ključni parovi:
Željezničar- OlimpiC
Široki-Smorac
ako Smorac tu fasuje a mi dobijemo OlimpiCa koji nam nikada nije uzeo boda u ligaškim utakmicama(imaju samo jedan remi protiv nas u kupu) onda im prilazimo na 2 boda i drama počinje. Nadam se prodajama Kerle i Sehića jer nam trebaju pare, bolje da ih složimo nego da ljudi odu džaba. Kad bi mogli za njih uzeti ukupno 500.000 KM, ih, gdje bi nam bio kraj. Nekako mi je to i realna cifra. Nije ni malo za naše uslove. Karić je odličan golman. Kerlu bi trebao nadomjestiti Bogičević(nadam se njegovom oporavku). Valjalo bi nam jedno kvalitetno krilo, zamjena za Zebu(igrač koji bi igrao umjesto njega na gostovanjima)

Utakmica FK Hrenovke mi je veoma sumnjiva. Na europskim kladionicama je kvota padala na viršla boyse a u našim kladionicama je taj par bio blokiran. Opet, viršli se ne bojim. Oni imaju tri gostovanja i jednu takmicu na Hadisonu. Gledaće nam u leđa kao i prošle godine.
Sve u svemu, (pre)zadovoljan sam prvim dijelom sezone. Kako je počelo sa Hapoelom, odlično se završilo

SAMO PONOSNO I HRABRO
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Ima dosta igraca kojima istice ugovor u junu, pa bi mogli otici ove zime?nime_tm87 je napisao/la:ode nam Seha kod Fusune.AdisManiacZ je napisao/la:Ibrahim Šehić od zime u Kayserisporu?
Talentovani golman sarajevskog Željezničara i reprezentacije BiH, u narednom prelaznom roku vrlo bi lako mogao napustiti redove aktuelnog prvaka države.
Naime, prema informacijama do kojih dolazi naš portal, velike su šanse da golman Željezničara ove zime promjeni sredinu.
Da je prerastao Premijer ligu i zaslužio priliku da se dokaže u nekom drugom klubu, pokazao je u utakmici između Slovačke i naše reprezentacije kada je bio jedan od boljih pojedinaca u našem timu.
Već po završetku prošle sezone, interesa od inostranih klubova za mladog golmana nije nedostajalo a ista situacija je i sada.
Krajem prošle sezone, turski prvoligaš Kayserispor klubu sa Grbavice ponudio je cifru od 150.00. eura što je menadžer plavih, Amar Osim u startu odbio, smatrajući da Šehić vrijedi mnogo više.
No, čini se da Turci nisu odustali od Šehića, navodno su ga na djelu gledali upravo na utakmici protiv Slovačke nakon koje su vjerovatno bili oduševljeni.
Kayserispor koji ove sezone igra dosta dobro u turskom prvenstvu, na 2. je poziciji sa 27 bodova, dva manje od prvoplasiranog Trabzonspora, u narednom prelazom roku pokušat će ponovo dovesti Šehića.
Kontakt sa Željezničarom postoj duže vrijeme, Turci su svjesni da Šehić neće otići za siću pa će ponuda upućena Željezničaru vjerovatno biti mnogo veća od one ljetos, pogotovo jer je Kayserispor jedan od kandidata za titulu šampiona Turske.
Aj ako Šehić ode, Karić je dobar, ali...nemamo zamjene za Karića. Jedino da nam Gušo brani
. Imamo li koga u omladinskom pogonu, isplati li se Avdukića dovoditi ?

Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje. To se više ne bi smjelo dešavati i na tom pitanju bi trebali poraditi ljudi u klubu. Treba se detektirati problem i riješiti ga. Šta reći o utakmici. Prvo poluvrijeme je sigurno najbolje poluvrijeme u 2010. godini, čak po igri bolje i od onog protiv Leotara kada smo im za 10-tak minuta uvalili pet komada. Kod izjednačenja Mešić katasrofalno pogriješio i dodao loptu igračima Rudara, pa ni danas odlični Šeha, iako je uspio zakačiti loptu nije uspio spasiti gol. Kod jedne greške Ćuluma Mešić se izvadio za grešku i spasio čist gol. Falio je Kerla. Stoperi su bili danas skroz loši. U drugom poluvremenu Savić u petercu Rudara dodaje na tri metra od gola loptu Vasiliću i on ne daje gol. Fualao je Lazo i E. Čolić čiste situacije. Savić mi je danas bio pravo dobar, isto kao i Višća, Stana u ofanzivi i genijalac Z. Zeba. Opet ponavljam da s kim ima Zeba bi sam pobjeđivao protivničke ekipe na Grbavici. M. Bešlija, dok se išlo preko njegove strane dobar, dok se u drugom dok je on igrao nije, osim jednom, krenulo preko njegove strane. Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. Danas ubjedljivo najbolji Zajko Zeba i Ibrahim Šehić. Sve u svemu ide se po planu i ako Bog da na proljeće po duplu krunu. Smrzao sam se ko ****, ali mi nije žao jer ja volim Želju i sa svojih skoro 50 dajem mu podršku odlaskom na utakmice. Bolesnici nikada ne odlaze iz Doline i od vog Želje. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97 je napisao/la:Više me ništa ne može iznenaditi kada su navijači Želje u pitanju. Izuzetno hladno vrijeme je izgleda uticalo da u 2010. godini i to na kraju imamo najmanju posjetu, jedva nekih 2000 ljudi. Utakmica je počela sa nekih 6-7 minuta zakašnjenja u odnosu na predviđeni termin, pa sam pomislio da se čeka da još raje dođe na tekmu. U jednoj od najuspješnijih kalendarskih godina doživimo da se na kraju sezone skupi tako malo raje.
Ja kad sam pisao da smo nelojalna stoka koja dolazi samo kad je neka špica i kad je fazon doći, određeni pojedinci su govorili da pišem gluposti. Valjda je jasno nakon par ovih utakmica ko smo i šta smo. Izuzev onih 300 momaka što idu na gostovanja i formiraju udarni dio kopa, i jedno 1,500 - 2,000 ljudi koji uvijek dođu na tekmu, ostalo su svi i manje nego simpatizeri. Valjda će dobar raspored, atraktivniji protivnici i sasvim izgledna borba za prvaka uticati na broj gledalaca u drugom dijelu sezone.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Levin i 29 gostiju.